mięso mielone - 23354 przepisów (strona:212/1557)

Zapiekanka rybna ze szpinakiem 186

odwiedzenia przepisu na zapiekankę z fasolki szparagowej (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/zapiekanka-z-fasolki-szparagowej-pod.html), cannelloni z mięsem mielonym i sosem pomidorowym (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/07/canelloni-z-miesem-mielonym-w-zosie.html), kalafior faszerowany mięsem mielonym (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2017/08/kalafior-faszerowany-miesem-mielonym.html) i inne. SMACZNEGO

Waniliowe Improwizacje
Placki ziemniaczane z sosem myśliwskim 288

proszek) 3 ogórki kiszone 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku Woda Sól Pieprz czarny mielony Papryka słodka mielona Przygotowanie Cebulę i ogórki kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na rumiano, dodajemy do niego cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy, aż cebula się zarumieni. Pod koniec smażenia wrzucamy

ClauditteMissCooking
Makaron z wegańskim mięsem mielonym 144

Podaj makaron z wegańskim mięsem mielonym a nikt nie uwierzy Ci, że danie nie zawiera mięsa - wszystko dzięki odpowiedniemu doborowi składników i przypraw. Artykuł Makaron z wegańskim mięsem mielonym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Makaron z wegańskim mięsem mielonym 165

Podaj makaron z wegańskim mięsem mielonym a nikt nie uwierzy Ci, że danie nie zawiera mięsa - wszystko dzięki odpowiedniemu doborowi składników i przypraw. Artykuł Makaron z wegańskim mięsem mielonym pochodzi z serwisu Vegan Taste

Vegan Taste
Leczo z pulpecikami w sezamie 220

witamin. Na nadchodzące jesienne dni  proponuję pyszne, rozgrzewające danie do przygotowania w godzinkę. Jedna z moich wariacji na temat lecza, gdzie kiełbasę zastąpiłam pulpecikami z mięsa mielonego w chrupiącym sezamie. Danie można przechowywać w lodówce do kilku(...)ogóle nie traci na smaku a nawet zyskuje, bo mięsko w tym czasie fajnie przejdzie wszelkimi "dobrociami" z sosu.   Składniki na 6 porcji (12 pulpecików): 60 dkg mięsa mielonego jajko 3 kopiate łyżki bułki tartej 1/2cszklanki ciepłego mleka łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej trochę świeżo zmielonego

Maślane ciasteczko
Kołduny w rosole 139

Składniki: ciasto: 0,5 kg mąki pszennej 1 jajko woda f arsz: 0,5 kg mięsa mielonego ( zmieliłam łopatkę ) sól pieprz cebula 2 ząbki czosnku wegeta rosół: porcja rosołowa 2 - 3 marchewki 1/2 selera 1/2 por 1/2 pietruszki 2 liście laurowe 4 ziela angielskie pieprz w ziarenkach sól, pieprz(...)wegeta, magi - do smaku  sposób wykonania: Z w/w składników ugotować rosół. Mąkę zagnieść z jajkiem i wodą. Dobrze wyrobić, żeby ciasto było puszyste, przykryć ściereczką, żeby nie wyschło. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, wegetą, świeżym czosnkiem i potarkowaną świeżą cebulą. Do mięsa dodać wody i dokładnie wyrobić. Ciasto rozwałkować, wykroić krążki szklanką, skleić. Gotować na wcześniej przygotowanym

Darcia w kuchni
Szpinakowe naleśniki z nadzieniem z mięsa drobiowego 239

oliwek sól Składniki na farsz: 500 gramów mięsa mielonego z indyka 100 ml miąższu z pomidorów  ( u mnie domowy, który przygotowałam gdy robiłam suszone pomidory ). W zamian można użyć 2 dużych pomidorów 1 czerwona papryka 1 szklanka zielonych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku - opcjonalnie Mięso mielone smażymy 20 minut z czosnkiem przeciśniętym przez praskę(...)miąższem z pomidorów Paprykę myjemy i kroimy w małe kwadraciki Do mięsa dodajemy oliwki i pokrojona paprykę. Patelnie przykrywamy i dusimy ok. 20 minut, następnie pokrywkę zdejmujemy i redukujemy sos  Szpinak rozmrażamy na patelni na małym ogniu. Można dodać 2 łyżki gorącej wody. Po rozmrożeniu - odstawiamy Teraz naleśniki: mąkę przesypujemy do miski, dodajemy jajka, oliwę z oliwek, sól, mleko

Szczęśliwa kuchnia
Szpinakowe naleśniki z nadzieniem z mięsa drobiowego 545

oliwek sól Składniki na farsz: 500 gramów mięsa mielonego z indyka 100 ml miąższu z pomidorów  ( u mnie domowy, który przygotowałam gdy robiłam suszone pomidory ). W zamian można użyć 2 dużych pomidorów 1 czerwona papryka 1 szklanka zielonych oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku - opcjonalnie Mięso mielone smażymy 20 minut z czosnkiem przeciśniętym przez praskę(...)miąższem z pomidorów Paprykę myjemy i kroimy w małe kwadraciki Do mięsa dodajemy oliwki i pokrojona paprykę. Patelnie przykrywamy i dusimy ok. 20 minut, następnie pokrywkę zdejmujemy i redukujemy sos  Szpinak rozmrażamy na patelni na małym ogniu. Można dodać 2 łyżki gorącej wody. Po rozmrożeniu - odstawiamy Teraz naleśniki: mąkę przesypujemy do miski, dodajemy jajka, oliwę z oliwek, sól, mleko

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Cannelloni z sosem bolognese 198

przygotować podwójną ilość beszamelu. Sos bolognese robimy na dużej patelni. Na oleju z pestek winogron podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do nich mięso mielone i całość podsmażamy. Sos z torebki rozprowadzamy w wodzie. Kiedy mięso będzie miękkie wlewamy sos i całość dusimy 15 minut. Przestudzonym nadzieniem mięsnym nadziewamy nieugotowane rury

Lawendowe Niebo
Kotlety mielone z kukurydzą 194

Pamiętam jak moja mama robiła kotlety mielone z ryżem. Ja  także kiedyś takie serwowałam swoim bliskim. Lecz moje pociechy nie bardzo za nim przepadają i unikają jak ognia, przynajmniej ryżu. Dlatego, jak tylko wpadł mi w ręce ten przepis, postanowiłam sprawdzić, czy faktycznie dziatwa zacznie zajadać się takimi kotletami:) Zdania jak zwykle podzielone, ale ogólnie(...)narzekają. Ja osobiście uwielbiam takie dodatki, dlatego i Wam polecam. Składniki: 50 dag mięsa mielonego 2 średnia cebule 2 jajka 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku sól pieprz majeranek natka pietruszki bułka namoczona w mleku bułka tarta olej Wykonanie: Mięso mielone wrzucam do miski, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Bułkę

Bea(u)ty kitchen
Zapiekanka mięsna. 171

Składniki: 500 g mięsa mielonego kilka ziemniaków zioła prowansalskie, papryka ostra mielona, pieprz, czosnek granulowany kilka plastrów żółtego sera 3 łyżki otrębów owsianych 1 jajko Mięso mielone mieszamy z przyprawami (doprawiamy według uznania - ja lubię intensywne smaki). Dodajemy jajko i otręby - mieszamy wszystko dokładnie. Ziemniaki obieramy i gotujemy w całości aż troszkę zmiękną. Odcedzamy i kroimy(...)plastry ok. 5 mm. Połowę mięsa wykładamy w wysmarowanej masłem/margaryną tortownicy (24 cm średnicy) na mięso układamy ziemniaki posypujemy czosnkiem i papryką, kładziemy ser - potem drugą połowę mięsa, ziemniaki, ser posypujemy czosnkiem i papryką. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 50 minut

Moje-pitraszenie
szynkowar-mielonka drobiowa z kawałkami piersi... 196

Składniki: mięso mielone drobiowe 65 dag, pierś z kurczaka 50 dag, sól peklowa 1,5 łyżeczki, tymianek 1 łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, cukier 1 łyżeczka, żelatyna 1,5 łyżki, mąka ziemniaczana 1 łyżka, woda 3/4 szklanki piersi opłukać, pokroić w kostkę, dodać mięso mielone drobiowe, wymieszać z pozostałymi składnikami do uzyskania kleistej masy szynkowar tuba, włożyć woreczek do szynkowara i nakładać mięso, ubijać, aby nie było powietrza, zawiązać, zamknąć ze sprężyną szynkowar i schowac do lodówki na 24 godziny minimum szynkowar wstawic do garnka z podstawką lub ściereczką, po uzyskaniu temperatury wody 85 C parzyć 110 minut, szynkowar opłukać pod zimną woda

W Mojej Kuchni Lubię
Papryka faszerowana 230

ząbki olej do smażenia 4 papryki 4 plastry sera żółtego 500g mięsa mielonego 1 jajko sól. pieprz 3 łyżki koncentratu pomidorowego 0,5l bulionu Przygotowanie: Ryż ugotować według opakowania. Cebulę posiekać i zeszklić dodać do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Mięso mielone doprawić majerankiem, solą i pieprzem, dodać ryż,jajko i dobrze(...)wymieszać. Górną część papryki obcinamy, czyścimy, nadziewamy mięsem, wkładamy do brytfanny. Dusić pod przykryciem podlewając bulionem z rozpuszczonym koncentratem. Dusić około 25-30 minut.- aż papryka zmięknie. Gdy papryka będzie miękka, położyć plastry sera na wierzch i zapiec w około 180*C, aż ser się rozpuści

Garnkowe fanaberie
Klops w śmietanie. 219

Składniki : 50 dkg mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1 czerstwa kajzerka 2 łyżki posiekanego zielonego(...)koperku 1/2 szklanki śmietany 1/2 łyżki mąki sól pieprz mielony Sposób wykonania :  Kajzerkę na moczyć w mleku, dokładnie odcisnąć, zemleć w maszynce lub rozdrobnić widelcem, dodać do mięsa mielonego. Dodać pozostałe składniki posiekany koperek, jajko, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wyrobić na jednolitą masę. Uformować równy wałek, owinąć go folią aluminiową lub pergaminem i wstawić

Przepisy i porady kulinarne
Kiseło – kuchnia podkarpacka 207

kotletów. Kiseło to proste danie, które może być ciekawą alternatywa dla typowych potraw z mięsa mielonego. Przepis pochodzi z publikacji „Kulinarne podróżne z Jasiem Wędrowniczkiem”. Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jako 1 czerstwa bułka 2 łyżki świeżej mięty 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia sól i pieprz do smaku do polania 1 l kwaśnego(...)mleka Bułkę moczymy w wodzie, a następnie odciskamy i rozdrabniamy. Miętę i czosnek drobno siekamy. Roztrzepujemy jajko. Mięso mieszamy z bułką, miętą, czosnkiem, mąką, jajkiem, solą i pieprzem. Z masy mięsnej formujemy kulki o średnicy około 3 cm i smażymy na tłuszczu. Według oryginalnego przepisu mięso smażono na sadle, a po usmażeniu podawano polane kwaśnym mlekiem. Kiseło - kuchnia podkarpacka

Trzeci talerz
Pieczeń drobiowa z wędzonym twarogiem. 119

Pyszna propozycja zarówno na obiad jak i na zimno jako przekąska, przystawka, a nawet na kanapki zamiast wędliny. Zapraszam. Co nam trzeba? 500 g mięsa mielonego drobiowego-ja mam z piersi kurczaka 250 g twarogu wędzonego jajko 3 łyżki buki tartej po poł łyżeczki: soli, pieprzu czarnego, papryki słodkiej, ostrej i curry. Mała foremka prostokatna- aluminiowa, sylikonowa taka(...)długości około 20 cm max Robimy! Mięso wrzucamy do miski, wbijamy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Wyrabiamy, aby ładnie przyprawy się rozeszły.Dorzucamy pokruszony dość drobno twaróg. Mieszamy całość, aby twaróg był w całości. Natłuszczamy lekko blaszkę i układamy nasza masę. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach góra/dół. I już. Gdy lekko ciepłe czuć miękkość kawałku twarogu

Latosiowydom