mięso mielone z makaronem - 2712 przepisów (strona:73/181)

Paszteciki francuskie z mięsem. Przepis na niemarnowanie jedzenia. 204

wszystko po to, aby ograniczyć marnostrastwo jedzenia. W duchu tej filozofii staram się przetwarzać żywność, która nie została zjedzona np. z makaronu przygotowuję sałatkę lub zapiekankę, chleb mielę na bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania ciasta francuskiego jajko

365 dni dookoła kuchni
baza do potraw: sos pomidorowy domowy... 168

pomidory z 10 sztuk), wlać wodę i gotować na średnim ogniu z 10 minut do sosu wsypać posiekaną natkę pietruszki, świeżo mielony pieprz czarny - sos jest bazą do wielu potraw: pulpety, klopsy, mięsa różne,gołąbki,ryby, do makaronu.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka z kapustą. 153

potem wszystko poprzekładać...  w naczyniu lub na blaszce przed zapieczeniem w piekarniku. Kapustę i ser ucieramy na grubych oczkach, makaron gotujemy i hartujemy w zimnej wodzie, szczypiorek lub inną zieleninę drobno kroimy, możemy dodać mięso mielone.    Przed użyciem kapusty, należy ją  zalać gorącą wodą i odstawić na 10 min.,  potem odcedzić i wystudzić

chleba naszego
Rosół 155

ewentualnie doprawić. Dzięki cebuli powinien być wystarczająco pikantny i klarowny, ale jeśli uważasz, że jest taka potrzeba, dopraw go pieprzem mielonym. Po wystygnięciu dobrze jest rosół przecedzić. Podawaj tradycyjnie, z makaronem, wyjętą z rosołu marchewką i mięsem. Smacznego   Artykuł Rosół pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Sajgonki 10082

niewielkich sajgonek na rzecz praktycznej strony sajgonów. To by było na tyle ;) Ale wciąż się pyszne, obiecuję! ;) Składniki: - 500 gram drobno mielonego mięsa (u mnie wieprzowe z łopatki) - 2 opakowania papieru ryżowego po 200 gram - 100 gram makaronu ryżowego (suchego) - 25 gram grzybów Mun (suchych) - 1 średnia cebula - 1 duża marchewka - kawałek świeżego imbiru (3x3cm) - 4 ząbki czosnku - mały

Życie zamknięte w smaku
Zupa meksykańska 322

Kolejna propozycja na mroźne zimowe wieczory, zupa w sam raz na rozgrzanie. Zupa jest też propozycją dla miłośników ostrych i pikantnych smaków. Składniki: 0,5 kg

Kuchnia Pełna Pasji
szybkowar-rosół i galaretka z drobiu mieszanego... 265

zostawić szybkowar a ciśnienie samo zejdzie - z 10-15 minut, szybkowar otworzyć i cedzakiem wyjąć składniki rosół podać z ugotowanym makaronem nitki, z marchewką i natka pietruszki, dodać [pie[rzu mielonego do smaku porcje drobiowe obrać z mięsa bez skórek, chrząstek, dodać po kawałku pokrojonej drobno papryki czerwonej, żółtej, zielonej, papryczkę chilli żelatynę wymieszać w gorącym rosole, dodać cytrynę

W Mojej Kuchni Lubię
Tagliatelle pomidorowe z kurczakiem 189

bazylia, oregano - sól   dodatki: - olej rzepakowy do smażenia - makaron tagliatelle (u mnie wstęga) Przygotowanie: Kroję fileta z kurczaka w kostkę i podsmażam na oleju z dodatkiem papryki mielonej, chilli jalapeno, oregano i bazylii. Osobno podsmażam posiekaną w kostkę cebulę oraz pokrojone pieczarki. Dodaję pokrojoną paprykę oraz podsmażone mięso. Doprawiam wszystko solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Zalewam wodą

Kuchnia co dnia
Trójkolorowy makaron z klopsikami 254

wczoraj. Zrobiłam szybki przegląd tego, co mam i tego, co muszę koniecznie zużyć i tak powstał świetny przepis na... Makaron w sosie pomidorowo-warzywnym z klopsikami porcja dla 4-5 osób Do klopsików będziemy potrzebować: 400 g mięsa mielonego (u mnie z kurczaka) 1 jajko 4 łyżki bułki tartej + trochę do obtoczenia 1,5 ząbka drobno posiekanego czosnku(...)bazylią ok. 150 g koncentratu pomidorowego ok. 150 g pieczarek 3 łodygi selera naciowego + natka 1 ząbek czosnku 2 garście namoczonych we wrzątku rodzynek 1 szklankę surowego, grubego makaronu (ja użyłam trójkolorowego) przyprawy: sól, pieprz, 3 płaskie łyżeczki cukru 2 łyżki masła Najpierw przygotowujemy klopsiki. Wszystkie składniki oraz przyprawy mieszamy na jednolitą masę i formujemy małe kuleczki, mniej więcej wielkości

Ratunku obiad
Lasagne z mięsem i cukinią 350

mniej a energii wystarczy na resztę dnia.  Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 łyżka masła  1 średnia cukinia 1 cebula 3 ząbki czosnki 100 ml wody garść świeżej bazylii 1 łyżeczka sosu węgierskiego 1 łyżeczka słodkiej papryki sól i pieprz ok 15 płatów makaronu lasagne ok łyżki oliwy  sos beszamelowy: 500 ml mleka(...)masła 1/3 szklanki mąki pszennej sól Przygotowanie: Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy cebulę pokrojoną w drobna kostkę, dodajemy sprasowany czosnek i mięso - wszystko razem obsmażamy. Dodajemy wodę, sos węgierski, paprykę i bazylię porwaną na mniejsze części smażymy ok 15-20 minut na małym ogniu aby woda wyparowała i doprawiamy solą i pieprzem

Niezły Młynek
Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką. 191

Smaż jak szef kuchni.... czekam aż znikną bąbelki.... co oznacza, że jest idealnie rozgrzana....i wrzucam kawałki kurczaka, do mięsa dodaję mielony czosnek i paprykę, całość mieszam na wysokim ogniu aż mięso się ładnie zrumieni. Do rumianego mięsa dodaję pokrojone w paseczki suszone pomidory. Zawartość patelni zalewam gorącym bulionem rozmieszanym z 3 łyżkami czerwonego pesto. Zmniejszam ogień, dodaję odsączona(...)fasolkę i całość jeszcze delikatnie podgrzewam do odparowania płynu i połączenia smaków. Kosztuję i w razie potrzeby doprawiam solą. W osobnym naczyniu gotuję w osolonej wodzie makaron. Gotowy makaron odcedzam, przekładam na talerze i polewam sosem z mięsem i dodatkami. Dekoruję zielona pietruszką. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Ł... Łazanki! 267

modyfikować. Tak samo jest i z łazankami. Znajdą się tam pieczarki, boczek, mięso mielone... tym razem jednak pozostanę wierna recepturze mamy i podam je tak, jak jadałam w domu, a więc z kiełbasą i cebulą podsmażoną na smalcu oraz kapustą kiszoną. Składniki: 1/2 opakowania makaronu ("łazankowego ;)) 2 kiełbasy 1 duża cebula 2 łyżki smalcu (ja użyłam tego

Kitchens Alphabet
Pappardelle z sosem spaghetti i kotlecikami 154

wody żródlanej. Makarony Fabijańscy dostępne są w sklepach ze zdrową żywnością , zapraszam do ich zakupu :) Składniki : 300 g makaronu  Pappardelle   Fabijańscy 2 słoiczki sosu spaghetti Łowicz po 520 g 1lub 2  szklanki przegotowanej wody 1 kg mięsa mielonego z szynki 1 duża cebula 3 łyżki przyprawy maggi w płynie vegeta, pieprz do smaku  2 jajka(...)smażenia Wykonanie : Sos przelać do garnka , dodać wodę i zgotować. Do miski przełożyć zmielone mięso , dodać startą cebulę na tarce jarzynowej oraz przyprawy: Vegetę , maggi , pieprz, czosnek i roztrzepane jajka. Masę mięsną dobrze wyrobić. Jeśli wyda wam się zbyt zbita dodajcie troszkę wody. Z mięsa formujemy kotleciki , mogą być okrągłe lub podłużne jak wolicie. W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy

Sama słodycz i szczypta chili
Spaghetti 204

nasyci każdego mięsożercę.Wystarczy mięso makaron i sos, dobra kompozycja smakowa zachęca do ucztowania. Składniki: karkówka 500 g ser   z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem 300 g czosnek 4 ząbki pomidory z puszki ( cała puszka) keczup woda parmezan 200 g sól i pieprz do smaku makaron 300 g Krok 1 Karkówkę myjemy,osuszamy i mielimy na średnich oczkach, prosto(...)puszki dodajemy do mięsa i sera, dusimy dalej doprawiając solą i pieprzem. Czosnek posiekać drobno lub przez praskę przepuścić,dodać do mięsa. Dusimy koło 40 minut. Krok 2 Gotujemy makaron w osolonej wodzie, przepłukujemy wodą i nakładamy na talerze. Gotowy farsz nakładamy na makaron, posypujemy parmezanem i podajemy na gorąco

Różowa kuchnia
POMIDOROWA Z MIĘSEM MIELONYM I SEREM A'LA SPAGHETTI 150

pieprz do smaku woda 1/2 szkl.  olej 2 łyżki  papryka słodka mielona 2 łyżki sól czosnkowa 1/2 łyżeczki  pieprz ziołowy 1/2 łyżeczki  zioła prowansalskie 1 łyżka  ser żółty starty 1/2 szkl.  makaron kolanka lub spaghetti 1 op.  METODA: Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu.  Do gara wlewamy wodę. Wrzucamy skrzydełka(...)wlewamy śmietanę.  Mięso mielone doprawiamy solą czosnkową, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi. Dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy mięso i smażymy na rumiano. Dolewamy wodę, zmiksowane blenderem pomidory z puszki Łowicz i koncentrat pomidorowy Łowicz. Gotujemy, aż sos lekko odparuje i zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.  Zupę podajemy z makaronem, na wierzchu nakładamy

Kuchnia Paulettes