mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:817/1172)

Papryka faszerowana kaszą 176

Uwielbiam wegetariańskie potrawy za to, że wymagają ode mnie nieco więcej kreatywności niż dania mięsne. Przede wszystkim do ich wykonania muszę wykorzystać jak najwięcej warzyw, by

Kuchnia Ellie
Pizza z kabanosami, koperkiem i mozzarellą 180

Idealna pizza nie musi być wcale pracochłonna. Dobre ciasto,kilka dodatków i gotowe. Do dzieła !  Pizza to popularna,tradycyjna włoska potrawa, nad którą przez lata

Z Kuchni Do Kuchni
ŁOSOŚ zapiekany z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI w LIŚCIACH WŁOSKIEJ KAPUSTY 165

ogórków, sałaty i jogurtu naturalnego z odrobiną soli Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zerwać skórę (jeśli zakupiony został filet ze skórą) i usunąć ości (najlepiej za pomocą pęsety). Mięso łososia pokroić w kostkę 2×2 cm. Ziemniaki obrać i również pokroić w kostkę 2×2 cm, podgotować około 10 min w lekko osolonym wrzątku. Liście kapusty umyć(...)podgotowane (odcedzone) ziemniaczki. Jajka zmiksować ze śmietaną, wymieszać z koperkiem, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Masę wylać na rybę z ziemniakami. Liście kapusty zawinąć na wierzch zapiekanek. Piec 20 minut w temperaturze 180°C (z termoobiegiem). Upieczoną w kapuście rybę wyjąć ostrożnie na talerze, uważając by nie połamać brzegów kapusty. Brzegi mogą się trochę przypiec, co nada

Dietolog
Pomysł na… kolorowy obiad 278

Czasem dobrze, jak się dużo dzieje. Tu się dzieje dużo, kolorowo i bardzo smacznie. To, że dużo się dzieje, nie oznacza od razu, że potrzeba dużo

Kucharzyca
GOŁĄBKI Z KASZĄ JAGLANĄ 215

Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami Jeżeli masz ochotę przyrządzić gołąbki z kaszą jaglaną to musisz zaopatrzyć się w : 1 główka młodej kapusty 150 gram kaszy

Markowy smak
pieczony szczupak z czosnkowo maślanym farszem 201

zaczynamy tuż za łbem, a kończymy przy płetwie grzbietowej). Teraz ostrymi nożycami przecinamy kręgosłup ryby za łbem i przy grzbietowej płetwie a następnie wyjmujemy kręgosłup ( cały czas nożem oddzielając mięso od ości), razem z wnętrznościami. Szczupaka znów myjemy,  oprószamy pieprzem oraz solą i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie, trzy godziny. Teraz na patelni rozgrzewamy dwie łyżki masła, dodajemy(...)układamy na niej rybę obkładamy kawałkami masła i n akrywamy  drugim kawałkiem aluminiowej folii  Szczupaka wstawiamy, do  piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Rybę  przykrytą folią pieczemy przez 30 min, a n astępnie zdejmujemy górny arkusz folii, posypujemy grzbiet ryby posiekanym ząbkiem czosnku i  pieczemy dalsze 15 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, zastawiając

Miód i pieprz
Lista świątecznych przepisów – potrawy na Wigilię i święta Bożego Narodzenia 309

Zebrałam w jednym miejscu wszystko, co możemy zaliczyć do świątecznych przepisów. Znajdziecie tu postne potrawy na Wigilię i te z mięsem, na święta Bożego Narodzenia. Nie zabrakło napoi i deserów. Kolejne przepisy będę jak zawsze dodawać i do bloga, i do tej listy na bieżąco. Smacznego!   Żeby przenieść się do dowolnego przepisu – klikamy jego tytuł. Zdjęcia powiększają się(...)picia. Sałatka z kiszonych buraków Wódka żurawinowa. Żurawinowo-pomarańczowa z wanilią Elegancki i szybki pasztet z kurzych wątróbek – bez pieczenia Kaczka 5 smaków na purée z ziemniaków i selera, ze śliwkowym sosem whisky i surówką z fenkułu Szynka pieczona w rękawie – szynka 2w1 ‘Magiczne ciasto’ – jedno ciasto, po upieczeniu – trzy różne warstwy! Pierniczki świąteczne 2w1 – z tego samego ciasta

Karo in the Kitchen
Grillowana karkówka i cukinia marynowana w czosnku i ziołach 207

sezonie na dej dą jeszcze ciepłe dni kie dy bę dę mogła na tarasie o dpalić grilla bez obawy o wyziębienie :P Oprócz kiełbasek , kaszanki w sreberku, czy ziemniakach pieczonych bar dzo smakowitą opcją jest karkówka oraz cukinia. I dealnie komponują się smakiem z sosem   CZOSNKOWYM Ser decznie zapraszam. Skła d niki: kg karkówki duża cukinia 1/3 szklanki(...)dokła dnie mieszamy. Karkówkę myjemy, porcjujemy i z d wóch stron ją bijemy (ja robię to w woreczku foliowym). Cukinię myjemy i kroimy w niegrube plastry razem ze skórką. Mięso oraz cukinię dokła dnie obtaczamy w marynacie. Pozostawiamy w misce, przykrywając ją i wstawiając do lo d ówki na 2-3 go dziny (najlepiej zamarynować mięso rano, a wrzucić

ChilliJemy
Faszerowana cukinia z sosem paprykowo-czosnkowym 180

Faszerowana cukinia z sosem paprykowo-czosnkowym Składniki: - cukinia - 1 1/2 woreczka ryżu białego - sos paprykowo-czosnkowy Reypol - ser żółty (u mnie Edam) - sól - zioła suszone (majeranek

Kuchnia co dnia
Prosiak z galarety. 197

było coś! Tylko skąd wziąć prosiaka i jak go upiec? Na szczęście z pomocą przyszła znajoma, która podsunęła mi pomysł na przygotowanie takiej oto drobiowej w kształcie pieczonej świni. Ja przygotowałam galaretę z kurczaka, ale również dobrze sprawdzi się galaretka z nóżek wieprzowych. Jeśli macie ochotę uświetnić kolejną Waszą imprezę podaniem prosiaka z galarety, to zapraszam!!! Składniki na prosiaka(...)pietruszkę, por, opaloną nad ogniem cebulę), związane nitka nacie selera, pietruszki i lubczyku (ten można zastąpić suszonym) zalewamy 4,5-5 litrami wody i gotujemy na wolnym ogniu, aż mięso się rozgotuje (około 2-3 godziny). Na 20 minut przed końcem dodajemy pokrojone ząbki czosnku. Po tym czasie całość odcedzamy pozostawiając płyn! i mięso. Mięso oddzielamy od kości, kroimy

Rozpustne gotowanie
Rolada z kurczaka ze szpinakiem i serem feta 729

tartego parmezanu kilka plasterków ulubionej szynki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pierś z kurczaka rozkrajamy w poprzek nie docinając do końca, tak aby powstał nam duży i płaski kawałek miesa. Delikatnie rozbijamy mięso dłonią. To samo robimy z drugą piersią z kurczaka. Oprószamy solą, pieprze i nacierazmy oliwą truflową z obu stron. Szpinak rozmrażamy i wrzucamy na patelnię, następnie dodajemy rozkruszony ser feta(...)Zdejmujemy z patelni, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 18-25 minut (w zależności od grubości roladek, moje były dość grube, więc piekłam je 20 minut i były idealnie soczyste).  Smacznego

DefinicjaSmaku
Kibiny ze szpinakiem 262

Szpinak z twarogiem zapiekany w kruchym cieście. Wiosenne zielone wydanie Litewskich kibin. Składniki na ciasto, na ok 50 sztuk:     30 dag mąki  

Apetyczna babeczka
Stek z rekina ze spaghetti czosnkowym i salsą pomidorowo-brzoskwiniową 160

Pierwszy raz przyrządzałam rekina. Mięso jest dobre, bez ości, choć przyznaję, że nie stał się on moją ulubioną rybą. Niemniej w połączeniu ze spaghetti i słodką salsą wyszedł bardzo smacznie. Składniki (2 porcje): 2 steki z rekina sól, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany łyżka soku z cytryny 4 plastry cytryny Spaghetti: makaron spaghetti (ok 150 g) 3 ząbki czosnku mała cebula(...)solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy je na godzinę do lodówki. Następnie układamy na nich po 2 plastry cytryny, zawijamy w folię i wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok 25 min w temp 180 C. Makaron gotujemy w posolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Dodajemy makaron i pietruszkę

e-PrzepisyKulinarne
Stek wołowy ze szpinakiem i pieczonymi ziemniakami. 190

zrobiliśmy to już  w   > tym <  przepisie! Przejdźmy więc do przygotowania: Pierwszym etapem którym musimy się zająć są pieczone ziemniaki (opis przygotowania w linku powyżej). Gdy ziemniaczki zarumieniają się już w piecu, przechodzimy do przygotowania szpinaku. Szpinak myjemy pod bieżącą wodą i zostawiamy w sitku do odcieknięcia. Na dużej patelni roztapiamy masło. Ewentualnością jest(...)dosalając do smaku. Jeśli chodzi o przygotowanie steku musimy pamiętać by co najmniej godzinę przed smażeniem wyjąć go z lodówki, by w momencie wykładania na patelnię miał temperaturę pokojową. Mięso nacieramy pierzem i wrzucamy na patelnię z mocno rozgrzanym klarowanym masłem (NIE SOLIMY). Wysoka temperatura jest tutaj bardzo ważna, gdyż chodzi o szybkie zamknięcie porów w mięsie by soki

Wspólne smaki
Tarta brokułowa z boczkiem i serem feta 389

zupełnie inny. Tutaj zawsze możemy popisać się czymś innym i nowym, w zależności od gustu. Na słodko bądź wytrawnie, z mięsem albo z warzywami. Dzisiaj moja ulubiona wersja - dużo mięsa, warzyw no i ser :) Ciasto: 200 g maki ( ja użyłam żytniej al może być na pszennej) 100 g masła 1 jajko szczypta soli Farsz: 250 g boczku wędzonego(...)posmaruj tłuszczem tortownicę  i wyłóż ciastem foremkę dociskając palcami dobrze do ścianek i dna. Nakłuj widelcem i połóż na wierzch papier pergaminowy i obciąż go grochem albo fasolą. Piecz w nagrzanym piekarniku 200C góra dół przez 10 min, następnie ściągnij papier z obciążeniem i piecz prze 10-15 minut.  Przygotowanie farsz: Boczek pokrój w kosteczkę i obsmaż

Niezły Młynek