mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:91/298)

Muszle Haloo 205

Dziś mam dla Was przepis na makaron muszle z nadzieniem z pieczarek Składniki: 20 szt makaronu muszli dużych 300 g pieczarek 200 g szpinaku 500 g mielonego 1 puszka pomidorów 1 mały słoik koncentratu pomidorowego 200 g sera żółtego tartego pieprz sól imbir kurkuma Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie ok 2 min. Wyjmujemy je i w tym czasie

Panda i jej świat
Makaronowa sałatka w jajecznych miseczkach 125

Makaron świderki (Pełne ziarna) tuńczyk w sosie własnym ugotowane jajka ogórek kiszony czerwona fasola z puszki listki świeżej pietruszki sól morska pieprz czarny mielony  Sposób przygotowania:  Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Makaron gotuj w lekko słonej wodzie ok. 8 minut (musi być al dente). Dodaj do niego czerwoną fasolę, tuńczyka i pokrojonego w kosteczkę ogórka

Wielki apetyt
Makaron ryżowy w cytrynowym sosie, z wędzonym łososiem i szpinakiem – Danie w 5 minut 480

makaronu ryżowego garść świeżego szpinaku, umytego i osuszonego 50-70g łososia wędzonego 3 łyżki śmietany 30% skórka starta z 1/2 cytryny świeżo mielony pieprz kilka kropel soku z limonki lub cytryny   Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, al dente. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju,a gdy się zagrzeje wrzucić szpinak. Smażyć, aż szpinak się skurczy

Moja Delicja
Muszle z mięsnym nadzieniem 342

łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżka pikantnej pasty paprykowej kawałek sera żółtego  Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Ugotowany przelewamy zimną wodą i układamy na talerzu pojedynczo aby się nie przykleił. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty czosnek. Gdy cebula się lekko zarumieni dodajemy mięso mielone, posypujemy przyprawą

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Makaron z krewetkami, pomidorami i czosnkiem 235

ząbki czosnku 3-4 cebule szalotki 2 łyżki oliwy z oliwek mały pęczek natki pietruszki (posiekanej) sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='300 g makaronu np.: typu wstążki (może być smakowy) 200 - 300 g surowych krewetek (szarych, mogą być mrożone) 1 opakowanie krojonych pomidorów z czosnkiem (ok. 390 g) 3 ząbki czosnku(...)cebule szalotki 2 łyżki oliwy z oliwek mały pęczek natki pietruszki (posiekanej) sól morska, świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Jeśli używamy mrożonych krewetek, należy po rozmrożeniu dokładnie osuszyć je papierowym ręcznikiem. Krewetki (jeśli mają pancerze) obieramy i wyjmujemy ze środka przewody pokarmowe (przez delikatne nacięcie wzdłuż krewetki). Jeśli nie przepadacie za takimi czynnościami, warto kupić okazy już oczyszczone. Ogonki można

Poezja smaku
40 PRZEPISÓW I JADŁOSPIS NA KETO-ADAPTACJI 390

Krem brokułowy Zupa cygańska Golonka pieczona Żeberka w kiszonej kapuście Żeberka pieczone Łopatka w kapuście Zrazy z ogórkiem i boczkiem Soczysta karkówka pieczona Soczyste kotlety mielone Gołąbkowa zapiekanka Papryka faszerowana Zielony hamburger Makaron spaghetti z cukinii z sosem bolognese Pulpety w sosie pomidorowym Bigos Soczysta wątróbka saute Krewetki w maśle czosnkowym Krewetki w pomidorach Śledź pieczony Łosoś

Ola la LCHF
Pulpety w śmietanowym sosie pieczarkowym 941

zanurzone są pulpeciki. Danie jest pyszne. Można je przygotować dzień wcześniej i mieć szybki obiad po pracy. Pulpety podajemy z ziemniakami lub makaronem. Skuszę Was? Składniki pulpetów: 600 g mielonej karkówki 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 płaska łyżeczka soli 3/4 płaskiej łyżeczki pieprzu 1 płaska łyżeczka majeranku 60 ml bułki tartej

Smak mojego domu
Cannelloni ze szpinakiem i mięsem pod dwoma sosami 238

cannelloni  nadziewane farszem mięsno- szpinakowym z serem, zapieczone pod dwukolorowym sosem, sycące w sam raz na jednodaniowy obiad lub ciepłą kolację. Polecam! Składniki: 25 dag makaronu cannelloni 40 dag świeżego szpinaku ½ kg mielonego mięsa wieprzowego 15  dag sera cheddar 1 jajko 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy Sól i pierz do smaku(...)smaku Biały pieprz do smaku 5 dag startego sera cheddar do posypania Świeża papryczka chili-niekoniecznie Jak wykonać ?  Cebulę i czosnek obrać posiekać , zeszklić na oliwie, dodać  mielone mięso, dusić aż będzie usmażone, doprawić w trakcie solą i pieprzem, dodać liście świeżego szpinaku, dusić do odparowania wody, zestawić z kuchenki, do gorącej masy wbić jajko, dodać

Wanilia i Kardamon
Lasagne. 146

Składniki: 400 g mięsa mielonego wołowego 400 g pomidorów krojonych z puszki 1 cebula oregano, bazylia, papryka ostra mielona, sól 2 ząbki czosnku ser żółty makaron do lasagne Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki nam się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy

Moje-pitraszenie
Zupa z dyni i sera koziego 141

wrzątku 1 łyżeczka klarowanego masła 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 800 g miąższu dyni piżmowej 150 g sera koziego podpuszczkowego imbir mielony 2 łyżeczki koperku 1 szkl drobnego makaronu (np zacierki) sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Podsmażamy je na klarowanym maśle (około

R'n'G Kitchen
Sos grzybowy ze świeżych grzybów 273

pyszny sos ze świeżych leśnych grzybów. Kupiłam małą porcję podgrzybków. Za mało na grzybowe danie ale w sam raz na sos. Sos jest znakomity z makaronem, może też być dobrym dodatkiem do mielonych kotletów. Polecam ! składniki 200 g leśnych grzybów 150 ml wywaru warzywnego lub bulionu 1 mała cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 100 ml śmietany

Stare Gary
Duszone warzywa. 157

pomidorów 1 opakowanie mrożonej fasoli 1 puszka cieciorki 1 słoiczek marynowanych mini cebulek 1 słoik patisonów 1 czubata łyżka lubczyku 1 łyżka czosnku granulowanego pieprz mielony do smaku 1 łyżeczka ostrej papryki makaron razowy 1 szklanka wody PRZYGOTOWANIE: Uwielbiam dania jednogarnkowe :) Wszystkie składniki umieścić w misie multicookera poza makaronem. Jego dodamy na 10 minut przed końcem pracy programu. Wymieszać

ClauditteMissCooking
Tagliatelle z krewetkami duszonymi w białym winie z papryką. 192

więc potrzebujemy do przygotowania tegoż dania? 250 g krewetek ( my użyliśmy krewetek białych, niestety mrożonych) pół główki czosnku 1,5 szklanki białego wina  papryka mielona słodka 1/2 pęczka pietruszki sól, pieprz makaron tagliatelle  masło Jak sami widzicie z kilku składników będziemy przygotowywali całkiem nieźle zapowiadające się danie.  Co i jak musimy więc zrobić?   A więc

Wspólne smaki
Kurkowy sezon ! - Tagliatelle z kurkami 144

dodajemy oczyszczone kurki i również dusimy ok. 2 min. Teraz wlewamy całą słodką śmietanę i dusimy, aż śmietana zgęstnieje. Dodajemy sól do smaku i świeżo mielony pieprz. Mieszamy i zmniejszamy ogień do minimum. Makaron ugotowany przelewamy lekko wodą, ale nie koniecznie. Są dwie szkoły, więc jak wolicie. Na pewno ważne jest polanie makaronu oliwą z oliwek. Nadaje ona piękny

vegetanie
Kurkuma - Naturalny żółty barwnik do ciast,tortów,makaronów oraz sosów ! 128

żółty barwnik . Składniki : Mielone,wysuszone kłącza Kurkumy Opis i zastosowanie : KURKUMA - uprawiana jest głównie we Wschodnich Indiach,Chinach, Japonii i w Ameryce Środkowej. Posiada specyficzny ,przyjemny zapach podobny do pieprzu oraz delikatny, korzenny smak.Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Zastosowanie - Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu,ciast,ciasta drożdżowego, masła

Przepisy i porady kulinarne