mielone z makaronem - 4470 przepisów (strona:21/298)

Odchudzone spaghetti bolognese 146

kostki rosołowej) - oliwa z oliwek do smażenia  - przyprawa kuchni włoskiej, lub zioła: oregano, bazylia, cząber, tymianek - łyżeczka cukru - sól, pieprz Drobno posiekaną cebulę zeszklić na oliwie, dodać mięso mielone i smażyć na bardzo mocnym ogniu aż przestanie być surowe. Dodać sól i pieprz. Zmniejszyć ogień, na patelnie dodać pomidory, bulion, posiekany czosnek, cukier i przyprawę włoską(...)pozostawić na patelni do momentu kiedy się zredukuje i otrzymamy odpowiednią, gęstą konsystencję. Na koniec moż na dodać więcej soli, pieprzu lub ziół, w zależności od upodobań :) Podawać z makaronem spaghetti- jeżeli chcemy aby posiłek był "odchudzony" użyjmy makaronu pełnoziarnistego. Posypać startym parmezanem i gotowe

Cook&Love
Sałatka z tortellini 144

tortellini ( użyłam LA COLLORE PASTANI ) 1 biała papryka 2 łodygi selera naciowego 1 świeży ogórek 2 łyżki posiekanego koperku 3 czubate łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól świeżo mielony pieprz Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Ogórka obrać,z papryki usunąć nasionka i pokroić w kostkę. Seler naciowy również pokroić na drobne kawałki. Warzywa wymieszać z makaronem.  Majonez

Kolorowa kuchnia Elki
Penne prawie carbonara wg Buni 226

szklanki słodkiej śmietanki 3 dag wędzonki ( u mnie szynka szwarcwaldzka) 2 łyżki masła 2 łyżki natki pietruszki 2 łyżki utartego parmezanu szczypta utartej gałki muszkatołowej szczypta białego pieprzu mielonego Ugotować makaron penne. Odcedzić .Wrzucić ponownie do garnka w którym się gotował i dodać masło i wymieszać. W czasie kiedy makaron sie gotuje pokroić wędzonkę w cienkie paski i podsmażyć

Buniabaje w kuchni
Leczo z mięsem mielonym a'la spaghetti 153

cukinia 1 pomidor 1 czerwona papryka 1 cebula 100g mięsa mielonego 100g makaronu spaghetti 1 szklanka wody przyprawy: sos sojowy, pieprz cayenn, czosnek granulowany, papryka słodka, jarzynka bez soli masło klarowane do smażenia Sposób przygotowania: Na rozgrzanej patelni z masłem klarowanym szklimy drobną posiekaną cebulę. Między czasie gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Następnie dodajemy marchew, pietruszkę(...)paprykę. Wszystko dusimy ok. 5 minut. Kolejno wrzucamy cukinię, pomidora. Wszystko zalewamy szklanka wody. Dusimy ok. 15-20 minut na małym ogniu. Następnie dodajmy mięso mielone i wszystkie przyprawy. Całość smażymy ok. 5 minut. Danie podajemy z makronem spaghetti. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Makaron z sosem serowym 150

Dodać serki topione. Mieszać do rozpuszczenia. Wlać słodką śmietankę ciągle mieszając. Gdy składniki połączą się dodać żółty ser i gorgonzolę. Dokładnie wymieszać. Całość lekko posolić i popieprzyć świeżo mielonym pieprzem. Makaron polać sosem. Na wierzch posypać startym parmezanem

Amatorka kuchenna
Zapiekanka makaronowa z pieczarkami, kiełbasą i papryką. Szybka i smaczna. 1947

boczku ( wędzony lub parzony ) - 1 papryka czerwona - 100 ml śmietany 12%, 200 ml mleka - 2 jajka - 15-20 dkg sera żółtego - sól, pieprz, czosnek mielony, majeranek, papryka mielona Wykonanie Makaron gotuję w osolonej wodzie troche krócej niz podano na opakowaniu, odcedzam. Boczek, kiełbasę i paprykę kroję w kostkę, pieczarki w grubsze plastry. Na patelni podsmażam najpierw boczek, kiedy

Kuchnia z widokiem na ogród
Makaron z gorgonzolą i fasolką 168

zapewne za sprawą boskiej dla mnie gorgonzoli :)Składniki:ulubiony makaron (pół paczki) (u mnie świderki ale może być penne)ser gorgonzola (mój był z biedronki)15 dag wędzonego boczku2 garść mrożonej, zielonej fasolkikilka pomidorków koktajlowychnatka pietruszkipor - zielona częśćoliwa do smażeniaświeżo mielony pieprzMakaron gotujemy al dente. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni(...)kroimy w piórka, pomidorki na pół, natkę siekamy. Por, pomidorki i fasolkę podsmażamy na oliwie. Następnie podsmażone warzywa, boczek i ser dodajemy do makaronu. Chwilkę smażymy by ser się rozpuścił. Na koniec dodajemy natkę pietruszki oraz pieprz. makaron z gorgonzolą i fasolką

Bon Appetit Małgorzaty
Zapiekanka z makaronem, brokułem i z sosem mięsnym 354

Jesień za progiem czas na treściwsze dania, nie tylko lekkie sałatki. To czas kiedy w naszym domu pojawia się dużo dań z mięsa mielonego. Szybkie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron z cukinią i boczniakami 205

Bardzo prosty i szybki makaron. Smak niezwykle wyrazisty i zaskoczy niejedną osobę. Świeży czosnek, mielony pieprz, odrobina słodyczy i mamy połączenie idealne Śmiało próbujcie, 15 minut i obiad gotowy. Makaron z cukinią i boczniakami   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 13 min Czas całkowity 18 min   Składniki 250g makaronu piórka 1 łyżka oleju kokosowego 200g pomidorków(...)cukinia duża 5 boczniaków 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu teriyaki sól 3 łyżki oleju tłoczonego na zimno (u mnie lniany) 2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz Wykonanie Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzej olej i dodaj pomidorki, cukinię pokrojoną w kostkę i boczniaki pokrojone w paseczki. Dodaj sos sojowy i teriyaki, sól i smaż

Apetyt na Zielone
Makaron z wędzonym pstrągiem łososiowym i szpinakiem (fit) 196

można użyć wędzonego łososia) Dwie małe garści szpinaku 3 łyżki serka kremowego (jeśli nie zależy nam na niskokaloryczności dania można zastąpić mascarpone) Odrobina oleju  Cytryna Przyprawy: świeżo mielony pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Przy odcedzaniu warto zostawić około ½ szklanki. W między czasie rozgrzewamy patelnie z odrobiną oleju. Rybę kroimy w małą kosteczkę i podsmażamy

Kolizje Smaków
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 362

dopasowane smakowo pierogi czy po prostu zwykły makaron. Sos z mięsem mielonym ze szpinakiem i dużą ilością sera sprawdzą się zawsze. Uwielbiam!Scroll down for recipe in EnglishRavioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem(2-3 porcje)Składniki:250 g ravioli, pierogów lub podgotowanego do al dente makaronu200 g mięsa mielonego (wieprzowina, wołowina, indyk)1 ząbek czosnku, przeciśnięty(...)duża garść szpinaku, posiekanego½ szklanki startej mozzarelli¼ szklanki startego na tarce parmezanuPrzygotowanie:Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC.Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż mięso mielone i rozdrobnij je drewnianą łyżką na możliwie małe kawałki.Dodaj czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Smaż, mięso do lekkiego zarumienienia, przez około 5 minut, mieszając

karmelowy
Cannelloni z mięsem mielonym 302

I wracamy do przepisów znanych i lubianych. Przedstawiam wam moją wersje, myślę ze prostą i nieodbiegającą za bardzo od pierwowzoru, czyli cannelloni z mięsem mielonym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Cannelloni z wołowiną i pieczarkami 166

użyję makaronu lasagna i sama będę zwijać w rulony. Będzie prościej i zdecydowanie szybciej. A kto wie, może doczekam się maszynki do makaronu? Marzenie... :)Składniki:1 kg mielonej wołowiny1 opakowanie gotowego makaronu cannelloni lub lasagna1 koszyczek pieczarek czyli około 20 pieczarek1 cebula4 ząbki czosnku ( 2 do mięsa i 2 do sosu)1 kula mozzarelli do zapiekaniakilka pomidorków koktajlowychok

Bon Appetit Małgorzaty
Pesto szpinakowe z nasionami słonecznika i olejem rzepakowym 181

szpinaku 100ml oleju rzepakowego Garść nasion słonecznika 50g żółtego sera (fajną promocję na żółte sery znajdziecie  TUTAJ ) 3 duże ząbki czosnku Świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól Makaron dla 4-5 osób. Nastawiamy osoloną wodę na makaron i gotujemy na miękko według instrukcji na opakowaniu. Odmierzamy 150g szpinaku, myjemy oraz suszymy. Na patelnie wrzucamy garść słonecznika

Kolizje Smaków
Zapiekane muszle z nadzieniem dyniowo-mięsnym 241

Pomysł na jesienne danie, żaden problem. Dla mnie jesień to dynia, więc jest idealnym składnikiem wszystkich zapiekanek, jednogarnkowych dań. Tym razem połączyłam ją z mięsem mielonym

Bernika - moj kulinarny pamietnik