Takie paluszki będą super dodatkiem do piwka, na imprezy oraz jako dodatek do kremowych zup. Ja je podałam do zupy dyniowej, którą ostatnio robiłam. Do naczynia
Kuchnia PokoleńSkładniki: jajka 3 sztuki, cukier 1 szklanka, mleko 3,2% 1 szklanka, woda 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, mąka pszenna typ
W Mojej Kuchni LubięPomysł na omlet znalazłam w jednej z broszurek Biedronki, a przepis jest autorstwa braci Jana i Jakuba Kuroniów.Składniki:2-3 jajka2 łyżki wody20 g kiełbasy
Kuchnia domowa Aniimieniny mojego taty, ale i tak wszystko widać. Cisto czekoladowe, mokre i mięsiste przekroiłam na dwa w miarę równe blaty. Blaty upiłam advocatem, masa kremówkowa z mascarpone i domowym dżemem z czerwonej porzeczki, który zrobiłam latem. Stał biedny jeden słoiczek, którego nikt nie chciał otwierać, więc poszedł w masę :) Na końcu robotę zrobiły za mnie słoiczki Eterno , kandyzowane wiśnie(...)linkiem, który przekieruje Cię na odpowiadającą znaczeniu stronę, przepis lub sklep gdzie można nabyć produkt. Ciasto czekoladowe: 5 jajek 250 g brązowego cukru 75 g gorzkiej czekolady 150 masła 50 g kakao 60 ml mocnej kawy 100 g kwaśnej śmietany 3 łyżki mleka 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie
Blondynka Gotujezagłębienia blaszki margaryną i oprószcie bułką tartą ]. Jeżeli jesteście szczęśliwymi posiadaczami silikonowych foremek- nie potrzebujecie ani margaryny, ani papilotek. Przesiewamy mąkę razem z proszkiem do pieczenia i sodą. Jajka, masło, cukier waniliowy, cukier brązowy, kakao i mleko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą- miksujemy do momentu, aż nie bedzie żadnych grudek. Dodajemy czekoladowe kropelki(...)rodzaj koloru, nakładamy na 6 babeczek. Na koniec posypujemy babeczki czekoladową posypką …i gotowe! Życzę Wam miłego pieczenia i… Smacznego!!! Artykuł Kolorowe mini babeczki pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortydomowe. Dlatego dzisiaj taki kompromis, ciastka, które możecie wykonać ze swoimi pociechami, robi się je bardzo prosto. Do wypieku wykorzystałam mąki bezglutenowe, suszoną żurawinę i to co dzieciaki uwielbiają czekoladę na gorąco. Ciasteczka są dwuwarstwowe, dość spore, i bardzo smaczne. Dzięki zastosowaniu mąk bez glutenu nabrały jeszcze dodatkowej kruchości. Polecam szczerze! Sama radocha ;-))) SKŁADNIKI: - 250 g masła z lodwóki (jeśli
SMYKWKUCHNISzarlotka domowa na kruchym cieście window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Masa jabłkowa 1,5 kg kwaskowych jabłek 1 kisiel cytrynowy 6 łyżek cukru 1 łyżka bułki tartej 1/3 + 1/3 szkl wody łyżeczka cynamonu Ciasto 3,5 szkl. mąki 6 jajek (żółtka i białka osobno) 0,5 + 0,5 szkl cukru 2 łyżki cukru waniliowego 325 gr zimnego masła 1 łyżeczka
Mieszam w GarnkuŚwiąt domowy makowiec, to najsmaczniejsze ciasto jakie znam. Wykonany według podanego niżej przepisu zawsze wychodzi perfekcyjnie i przez długi czas zachowuje świeżość. Najlepiej piec go w długiej formie keksowej, dzięki czemu makowiec nie popęka. Składniki ciasta drożdżowego - proporcje na 2 makowce o długości 30 cm 2 szklanki mąki pszennej 120 ml letniego mleka 90 g roztopionego przestudzonego masła
Kulinaria - potrawy z różnych stron światamoim domowym komputerze więc pozostaje mi tylko jedno które wgrałam już wczoraj na facebooka Czy widzieliście te cudowne słoneczko? mogłabym wygrzewać się na nim godzinami! ;) Składniki (11 ciasteczek): 2 jajka 1 szklanka płatków owsianych firmy Kupiec 0,5 szklanki otrębów pszennych firmy Kupiec 1 łyżka maku kilka kropel olejku migdałowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka masła
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwyrobie domowych serów najważniejsza jest jakość i świeżość produktów. Jeżeli nie masz dostępu do mleka prosto od krowy lub sera białego od gospodarza, zadbaj o to by produkty kupione w sklepie były wysokiej jakości. Składniki: 1 kg sera białego (koniecznie z kostki, a nie z wiaderka) 1 litr mleka 3,2% (pasteryzowane, a nie UHT) 100 g masła 1 żółtko
Piąty grzech głównymasła na 2 części i wmiksować do ostudzonej masy. Do dwóch miseczek rzecz jasna. No to mamy krem. Krok 3 Z biszkoptu wykrajamy to co chcemy. U mnie były to dwa kwadraty. Przecięłam je jeszcze na pół poziomo. Nasączyłam kawą z łyżką wódeczki z orzecha laskowego. Krok 4 Nasączone płaty biszkoptu przełożyłam najpierw kremem ciemnym, potem domowej roboty konfiturą wiśniową
CoolinarniePLłyżki domowych powideł bez cukru100 g czekolady gorzkiej1 łyżka margaryny Palma w złotym opakowaniu lub masła1 łyżka nalewki pomarańczowej200 g Kuvertüre Volmilch (mleczna kuwertura)Siekane migdały, kolorowe posypki, różowy cukier, zmiksowane orzechyPrzygotowanie: Pierniczki mielimy w szatkownicy, przekładamy je do miski i mieszamy z powidłami bez cukru i odrobiną nalewki pomarańczowej. Rozpuszczamy w rondelku 1 łyżkę margaryny lub masła, dodajemy połamane
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębudyniu domowej wersji zajmuje praktycznie tyle czasu, co zrobienie budyniu z proszku, ale za to smak…Z owocami, z sokiem, z dżemem, albo bez dodatków- w każdej wersji będzie smakował BOSKO!Zapewniam Was, że będzie to najpyszniejszy budyń, jaki kiedykolwiek jedliście :)))3 porcje:* mleko- 3 szklanki* żółtka- 3 szt.* cukier- 3 płaskie łyżki* skrobia kukurydziana- 3 łyżki* masło- 3 łyżeczki
Kraina Miodem Płynącadomowe bułeczki, przez sosy, aż po kotlety. Efekty sprawdźcie i oceńcie sami :)P.S. Podane przeze mnie proporcje wystarczą na ok 4 - 5 kanapek.1. Bułeczki (wg przepisu kwestiasmaku.pl): Składniki: 125 ml dobrze ciepłego, ale nie gorącego, mleka 12 g świeżych drożdży 1,5 szklanki mąki 1/4 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli 1 żółtko 50 g bardzo miękkiego masła opcjonalnie: sezam
Taste Of My Dayłyżka masła- 1 łyżka oleju kokosowego lub oliwy- 700g przecieru pomidorowego (passaty pomidorowej)- sól mi pieprz do smaku- 100ml pełnotłustego mleka- szczypta ksylitolu lub cukruW dużym rondlu rozgrzać masło z olejem kokosowym, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażyć, ok.10 minut. Pod koniec dodać zmiażdżony czosnek oraz oregano i mieszając jeszcze chwilę podgrzewać.Dodać przecier pomidorowy i ok.1,5 szklanki(...)należy mieszać, gdyż kulki mogą się rozpaść. Gotować częściowo przykryte przez ok.20 minut, pod koniec tego czasu próbujemy sos, być może należy go jeszcze doprawić. Idealnie smakuje z domowym makaronem orkiszowym lub pszennym.Smacznego
Smaczne Zdrowe