mascarpone - 11293 przepisów (strona:406/753)

CZEKOLADOWE MARZENIE 193

Wolna sobota...Czyli sprzatanie, gotowanie, pranie, prasowanie... Osłodźmy sobie ten dzień czym małym i czekoladowym Składniki: kubek śmietany kremówki 330 ml 5 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 2 łyżek wiórki czekoladowe ze sklepu   CUKIETERIA rureczki czekoladowe ze sklepu  CUKIETERIA korpusiki czekoladowe- u mnie serca ze sklepu  CUKIETERIA Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno  z dodatkiem cukru(...)pudru, dodajemy mascarpone miksujemy. Do korpusików wykładamy masę śmietanowo serową. dekorujemy czekoladowymi wiórkami, rurkami oraz listkami mięty lub melisy

Z Majeczką w kuchni
Ciasto marchewkowe 220

szklanki mąki 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu masło do wysmarowania formy 300 ml słodkiej śmietany (30-36%) 250 kremowego serka (np. mascarpone) 2 łyżki cukru pudru Sposób przygotowania: Jajka z cukrem ubijamy mikserem. Powoli dodać olej, ciasto podczas mieszania wchłonie cały olej. Cały czas ubijając dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem(...)temperaturze 180 stopni przez ok. 50 min. Najlepiej stopień wypieczenia sprawdzać patyczkiem. Następnie przygotowujemy polewę. Mikserem ubijamy śmietanę. Na końcu powoli dodajemy do tego cukier oraz serek (np. mascarpone). Polewą smarujemy wierzch wystudzonego ciasta i całość chłodzimy w lodówce. Ciasto możemy udekorować bakaliami lub małymi marchewkami wykonanymi z marcepanu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Czekoladowo-miętowa chmurka 498

nadzieniem miętowym 250 g śmietanki kremówki 36% 3-4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1,5 łyżeczki żelatyny Składniki na piankę śmietankową: 250 g kremówki 36% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2,5 łyżeczki żelatyny Składniki na bezę: 4 białka z dużych jajek 200 g cukru (najlepiej drobnego) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej szczypta soli Biszkopt: Formę(...)opadła. Przygotowany krem wykładamy na nasączony biszkopt, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Pianka śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i odstawiamy. Śmietankę, mascarpone i cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywny krem. Delikatnie łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Ostrożnie wykładamy na masę czekoladową, wyrównujemy i ponownie odstawiamy do lodówki

Ratunku obiad
Sernik na zimno "PINA COLADA" 219

ananasowy to idealne połączenie. Polecam szczególnie osobom, które wolą mniej słodkie ciasta. Składniki: spód 25 dag ciastek zbożowych (użyłam "Digestive") 15 dag masła masa twarogowa: 25 dag mascarpone szklanka kremówki 40 dag twarogu 10 dag wiórek kokosowych 8-10 łyżek cukru 3 łyżki żelatyny masa ananasowa: ananasy w puszcze galaretka cytrynowa Sposób przygotowania: Masło podgrzewamy w małym garnuszku do czasu(...)łączymy z masłem. Masę ciasteczkową wykładamy na dno tortownicy (śr. 26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody. Twaróg mielimy dwukrotnie. Ubijamy z cukrem. Dodajemy mascarpone. Mieszamy za pomocą miksera. Dodajemy kremówkę. Ubijamy do czasu aż masa zgęstnieje. Dodajemy przestudzoną żelatynę. Jeszcze chwilę miksujemy. Masę twarogową wykładamy na blaszkę. Ananasy wyciągamy z zalewy i kroimy

Pobite gary Barbary
Rolady z karkówki w sosie paprykowym. 245

teraz przepis. Potrzebujemy: 1 kg karkówki wieprzowej 2 ogórki kiszone  1 cebula kilka plastrów żółtego sera  kilka łyżeczek ajvaru  sól, pieprz do smaku 2 łyżki serka mascarpone  1 łyżka mąki pszennej  2 łyżki oleju rzepakowego  Mięso kroimy w plastry grubości 1.5 cm do 2 cm. Następnie solimy i pieprzymy. Z każdej strony mięso traktujemy(...)rolady trzeba zabezpieczyć przed rozwinięciem wykałaczkami. Smażymy pod przykryciem. W razie konieczności dolać wody. Kiedy już mięsko dojdzie i będzie miękkie, wyjmujemy rolady i dodajemy do powstałego płynu serek mascarpone i 2 łyżeczki ajvaru. Dokładnie mieszamy. Po wymieszaniu wkładamy rolady z powrotem na patelnię.  Podajemy np z kaszą pęczak i dowolną surówką.  Skomentuj

MamaOskarka
Letni tort z malinami, borówkami i bitą śmietaną 215

można upiec dzień wcześniej.  Biszkopt: 5 jajek L 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki cukru Masa śmietanowa: 700 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 6 łyż ek cukru pudru 2 śmietan fixy Do dekoracji i przełożenia warstw: 2 szklanki malin 2 szklanki bi orówek 6 niedużych bez 2 batony w polewie z białej czekolady(...)Wystudzony wyjmujemy z formy i przekrawamy na 3 części. 3 . Ś mietanę ubijamy na najwyższych obrotach miksera z cukrem pudrem i śmietan fixem. Kiedy śmietana jest już ubita dodajemy mascarpone i miksujemy na najniższych obrotach miksera tylko przez chwilę, do połączenia składników. 4 . Na dolną warstwę ciasta wykł adamy masę śmietanową a na to owoce. P rzekł adamy

Szefowa kuchni
Jagody zapiekane w cieście czyli jagodowe clafoutis 258

się jagody! Część zjadłam bez żadnych dodatków, a pozostałe postanowiłam zapiec w cieście. No dobrze, plany były bardziej ambitne, ale nic z nich nie wyszło. Do masy dodałam serek mascarpone, można go pominąć. Masę słodziłam dosyć oszczędnie, warto więc sprawdzić czy jest wystarczająco słodka. Deser polałam musem z malin - można też posypać cukrem pudrem lub podać z bitą śmietaną. Najsmaczniejszy(...)nocy w lodówce też nie był najgorszy. Polecam! Składniki ​​ na około 4 duże lub 8 mniejszych porcji 400 g jagód 3 jajka 250 ml mleka 90 g serka mascarpone 75 g mąki szczypta soli 50 -60 g ksylitolu (lub cukru) +łyżka do posypania jagód sok z 1/2 cytryny masło do posmarowania formy Do podania cukier puder mus z malin przygotowanie

Stare Gary
Rolada bezowa z jagodami 236

przykrywał cały placek. Następnie energicznie przełożyć na drugą stronę. Zdjąć blachę i nie ściągając papieru pozostawić do ostygnięcia. Składniki  na krem : 330 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 cytryna 1 szkl. jagód  jagód Przygotowanie : 1. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodać mascarpone i cukier puder. Ubijać aż składniki dobrze się połączą

Kubki smaku
Sernik oreo na zimno 257

cistek oreo (ok. 530g) - 3łyżki masła - 700g twarogu sernikowego - 190g cukru - 3 łyżki soku z cytryny - 1l śmietany 36% - 2 łyżki żelatyny  - 3 łyżki cukru pudru - 250g sera mascarpone Przygotowanie: 1. Należy zmiksować cistaeczka na pisaek (90g cisateczek z kremem i 90g cisteczek bez kremu), dodajemy 5 łyżek roztopinego masła. Wykładamy  dno formy (średnica 23cm) 2. Do twarogu(...)masy. 5 .Jedno opakowanie cisteczek nalezy rozdrobić i dodać do masy. Gotową masę przekładamy do formy. Odstawiamy do lodówki na 30min. 6. Ubijamy 500ml śmietany 36%, dodajemy serek mascarpone i cukier puder. Tak przygotowany krem należ przełożyc do formy. Górę dekorujemy pozostałymi ciasteczkami

Coś z niczego
Tarta z kremem tiramisu i malinami 972

pudru 1 i 1/2 szklanki mąki Warstwa owocowa: 500 g malin 4 łyżki cukru Krem Tiramisu: 4 żółtka + 2 białka 120 g (1 szklanka) cukru pudru 500 g serka mascarpone 1 łyżka likieru amaretto Dodatkowo: kakao do posypania Zaczynamy od przygotowania spodu Masło pokroić na kawałeczki i ocieplić w temperaturze pokojowej (ok. 15 minut). Dodać cukier puder i utrzeć(...)soli i drugiej połowy cukru pudru (ok. 7 minut, aż piana będzie gęsta i błyszcząca). Do miski z żółtkami dodawać stopniowo, ale w krótkich odstępach czasu, po czubatej łyżce mascarpone, cały czas ubijając na mniejszych obrotach miksera, aż krem będzie gęsty i jednolity. Na koniec dodać likier i zmiksować. Dodać ubite białka i delikatnie wymieszać łyżką  (fot.2) . 1/3 część

Świat Ciasta
Miniserniczki brzoskwiniowe z borówkami 245

borówkami i jagodową galaretką na ciasteczkowym spodzie. Z podanych proporcji wyszły mi 24 serniczki. Składniki: Ciasteczkowy spód: 270 g ciasteczek owsianych 75 g masła Masa serowa: 250 g serka mascarpone 200 g sera twarogowego 200 g śmietany 30 % 1 brzoskwinia (1/2 szklanki) 2 galaretki brzoskwiniowe Galaretka: 2 galaretki jagodowe 400 g borówek Sposób przygotowania: 1. Spód: Masło roztapiamy i studzimy(...)muffinki wyłożonych papilotkami. 2. Masa serowa: Brzoskwinie obieramy, usuwamy pestkę i blendujemy na mus (powinniśmy uzyskać ok 1/2 szklanki musu). Galaretki rozpuszczamy w 2/3 szklanki wrzątku i studzimy. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką do uzyskania gładkiego kremu. Następnie dodajemy serek twarogowy, mus brzoskwiniowy oraz ostudzoną ale płynna galaretkę i dokładnie miksujemy. Na ciasteczkowe spody w papilotkach nakładamy po jednej pełnej

Na Ciasteczkowych Papierach
Kluseczki kładzione bananowe 185

sycące, szybkie i smaczne danie. Tym razem postanowiłam przygotować je w nieco innej wersji, która zasmakuje nie tylko dzieciom, ale i dorosłym. W cieście znajduje się zmiksowany banan i mascarpone, dzięki czemu są słodkie i delikatne! Składniki: 1 dojrzały banan 125g serka mascarpone 1 jajko 1/2 szkl. mąki pszennej szczypta soli Dodatkowo: świeże owoce (porzeczki, granat lub inne) Sposób przygotowania

Kolorowy Przepisownik
Szpinakowa rolada 172

stopni ok. 60 minut.  Po upieczeniu gorące ciasto przekładamy na ściereczkę , zwijamy jak roladę i pozostawiamy  do ostygnięcia. Krem:  400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fix   Śmietanę ubijamy dodając śmietan-fix  i cukier puder. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy z całością. Po ostygnięciu

Pyszności Słodkości
Dwukolorowa Panna Cotta z musem owocowym i lodami Carte d'Or Lemon Pie 228

pogody. Warto więc przygotować jakąś alternatywę na upalne dni. Proponuję delikatną Pannę Cottę w dwóch kolorach z dodatkiem musu owocowego i wyśmienitych lodów Carte d'Or... Składniki: 250g serka mascarpone,  330 ml śmietanki 30%, 2 czubate łyżki żelatyny, 2 łyżki cukru, 80g gorzkiej czekolady,  200g truskawek, 200g malin, łyżka galaretki truskawkowej, lody Carte d'Or Lemon Pie. Wykonanie(...)Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody. Odstawić, by napęczniała. Śmietankę wraz z serkiem mascarpone i cukrem podgrzać na parze. Gotować na małym ogniu około 7 minut, często mieszając. Następnie dodać namoczoną żelatynę i gotować chwilę, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Masę zdjąć z ognia. Podzielić na pół, do jednej części dodać połamaną na kawałki czekoladę, mieszać tak długo

Z miłości do słodkości
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 229

ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji Róże(...)gorącego musu agrestowego, wymieszać, aby się rozpuściła. Schłodzoną galaretkę wstawić na cała noc do lodówki. Następnego dnia zmiksować mikserem. Wtedy też robimy cały krem: Śmietanę umieścić z serkiem mascarpone i cukrem w misie miksera zmiksować na gładko ale nie na całkiem sztywno, dodać galaretkę agrestową i ubijamy do momentu aż zrobi się jednolity krem.  Poncz: Schłodzony napar z herbaty

Wanilia i Kardamon