kocha serniki to jest to propozycja idealna dla niego. Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Składniki: Masa serowa: 300 g zmielonego twarogu 100 g mascarpone 1/4 szklanki brązowego cukru 1/2 łyżeczki mąki pszennej 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej duże jajko 50 ml śmietanki kremówki 30% 50 g czekolady gorzkiej cukier waniliowy łyżka kakao 50 g czekolady(...)cukru pudru łyżka kakao 100 g herbatników łyżka kakao łyżka masła Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajko i ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę i śmietankę. Na końcu dodajemy posiekane orzechy i pociętą czekoladę mleczną
Słodka Stronamuffinek) ciasto: szklanka mąki 110 g masła 1/3 szklanki cukru 2 jajka łyżka mleka cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia krem: 250 ml śmietanki 30% 250 g mascarpone fix do ubijania śmietany 3 łyżki cukru pudru ok. 10 łyżek wiórek kokosowych masa marcepanowa (gotowa lub z tego przepisu ) odrobina różowego/czerwonego barwnika posypka cukrowa kawałek czekolady Kokosowe Muffinki - Babeczki Zajączki(...)babeczki) i pieczemy ok. 20-25 minut w 160 stopniach. Gdy muffinki ostygną przygotowujemy masę. Śmietankę ubijamy* pod koniec dodając fix i cukier puder. W osobnym naczyniu miksujemy mascarpone i partiami, delikatnie mieszając dodajemy do śmietany. Do masy wrzucamy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Gotowym kremem smarujemy każdą babeczkę, formując bok każdej na kształt główki króliczka. Wkładamy do lodówki
Słodka Stronajajka 4 łyżki cukru 1/2 łyżki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia polowa cukru waniliowego Masa: 350 ml śmietanki 30% 300 g serka mascarpone fix do ubijania śmietany 3-4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2,5 łyżki wiórków kokosowych 50 g gorzkiej czekolady galaretka truskawkowa ok. 300 g truskawek Kremowy Sernik na Zimno Straciatella(...)wrzącej wody. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubijamy*. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy fix wymieszany z cukrem pudrem i cukrem waniliowym oraz wiórkami kokosowymi. Powoli, delikatnie mieszając partiami dodajemy mascarpone. Na końcu wsypujemy startą na tarce o grubych oczkach czekoladę i za pomocą szpatułki lub łyżki łączymy z masą. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wkładamy do niej biszkopt (lub biszkopciki), a na niego wykładamy
Słodka Stronaczekoladowa polewa w formie pajęczyny, która idealnie pasuje do mrocznej atmosfery Halloweenowego wieczoru. Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Składniki: Sernik: 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu 250 g mascarpone 1/2 szklanki brązowego cukru ok. 2 łyżki białego cukru łyżeczka mąki pszennej łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% (ok. 100 ml) 100 g czekolady gorzkiej 2 łyżki(...)Halloween - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy do momentu, gdy czekolada przestanie być gorąca, jednak nadal pozostanie płynna. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajka, po czym ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy ze śmietanką. Dno tortownicy (ok. 20 cm średnicy) wykładamy pergaminem
Słodka Stronaradość na twarzy dzieci ogromna! Polecamy. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 16 Składniki: Duże opakowanie ciasteczek Oreo 16 truskawek 300ml śmietany kremówki 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Zimną śmietanę kremówkę miksujemy na wysokich obrotach z cukrem pudrem i mascarpone. Przy pomocy szprychy nakładamy kremówkę na środek ciasteczka, na to układamy truskawkę.Otaczamy
Kolizje Smakówśrednicy 28 cm należy przygotować biszkopt z 8 jaj. Po upieczeniu biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem: 400 ml śmietany kremówki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 500 g mascarpone 200 g białej czekolady 4-6 łyżek cukru pudru 150 g wiórek kokosowych Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Następnie powoli dodawać zimną śmietankę kokosową, dalej ubijając. (Można uzyskać(...)schłodzeniu przez noc puszki z mlekiem kokosowym i odlaniu wody. Śmietanka zbiera się na wierzchu). Do masy dodać mascarpone. Ubić ze śmietanami. W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę. Jeszcze ciepłą dodać do masy i szybko zmiksować. Następnie wsypać cukier puder oraz wiórki kokosowe. Wszystko połączyć. Krem przed przełożeniem można włożyć na chwilę do lodówki aby łatwiej się go nakładało. Dodatkowo
Food Squareciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego do 160 °C piekarnika i piec przez około 90 minut, aż do suchego patyczka. Sernik wystudzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wierzch: 200 g mascarpone 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru płatki świeżego kokosa z około połówki orzecha Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, nieco przestudzić, a następnie powoli wlewać wmiksowując ją do serka(...)mascarpone. Dodać cukru i wszystko razem wymieszać. Krem wyłożyć na ostudzony sernik. Ozdobić płatkami kokosa, które można otrzymać, krojąc orzech obieraczką. Sernik można podawać od razu lub po kilku godzinach schłodzenia w lodówce
Food Squaremuffinek wykładamy papilotkami, przekładamy do nich ciasto (troszkę mniej niż pół papilotki - babeczki urosną). Pieczemy około 20 minut w temperaturze 190ºC. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Serek mascarpone (w temperaturze pokojowej) ucieramy mikserem na puszysty krem. Następnie stopniowo dodajemy przestudzoną czekoladę, cały czas ucierając. Gotowy krem musimy schłodzić
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 200 g biszkoptów "kocie języczki" 250 g serka mascarpone 3 jajka 3 łyżki cukru kakao 150 g truskawek +kilka do dekoracji 50 ml likieru Advocaat Przygotowanie: Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka miksujemy z cukrem przez 15 minut. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Białka ubijamy na gęstą pianę i dodajemy do kremu. Mieszamy. Truskawki miksujemy do uzyskania musu, dodajemy Advocaat
Smakowity Blog Kulinarnystronę internetową, gdzie znajdziecie kopalnię inspiracji. Przepis na moje pierwsze cake pops pochodzi ze stony Mojewypieki.com Składniki: 400 g suchego ciasta, pokruszonego (babka piaskowa) 120 g serka mascarpone 80 g Nutelli 200 g czekolady mlecznej 100 g czekolady białej 2 łyżki oleju kolorowe posypki patyki do lizaków Przygotowanie: Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy. Ser mascarpone
Smakowity Blog Kulinarnyoleju 2 jajka Trochę skórki pomarańczowej Wykończenie babeczek: 12 precelków 12 wiśni kandyzowanych 24 draży w białej czekoladzie ½ kostki ciemnej czekolady Krem: 500ml śmietany kremówki 36% 4 łyżki serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru W misce umieszczamy suche składniki, czyli mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia i skórkę pomarańczową. Całość delikatnie mieszamy. Następnie dodajemy wszystkie mokre składniki i mieszamy szpatułką(...)papilotek do mniej więcej 2/3 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika na około 25 minut. Wyjmujemy i zostawiamy do wystudzenia. Przygotowujemy krem: zimną kremówkę miksujemy z mascarpone i cukrem na sztywny krem. Nakładamy przy pomocy szprychy na babeczki. Precelki przecinamy na pół i ustawiamy jako „poroże”. Następnie wstawiamy draże, jako oczy oraz wisienki, jako nos. Czekoladę delikatnie roztapiamy
Kolizje SmakówSkładniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) biszkopt: 10 jajek 400 g cukru 180 g mąki pszennej 90 g mąki ziemniaczanej 50 g kakao krem ajerkoniakowy: 250 g serka mascarpone 75 g cukru 200 ml ajerkoniaku 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki zimnej wody 75 ml gorącej wody 500 ml śmietany kremówki (38%) nasączenie: sok z 1/2 cytryny 4 łyżki zimnej(...)minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczony biszkopt zrzucić na ziemię (w formie) z wysokości 60 cm, po czym wystudzić w uchylonym piekarniku. Krem: Mascarpone utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wlać ajerkoniak, zmiksować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie zalać ciepłą, mieszać aż do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Wlać żelatynę wąskim strumieniem do masy ajerkoniakowej, cały czas miksując. Schłodzić
Pożeraczka, czyli raz adobrzetruskawkową niespodzianką (na zimno) Składniki: (na formę o średnicy 24 cm) biszkopt: 2 jajka 80 g cukru 45 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa serowa: 250 g mascarpone 600 g serka kremowego 250 g jogurtu naturalnego 150 g cukru pudru 8 listków żelatyny galaretka truskawkowa: 650 g truskawek 2 łyżki cukru pudru 200 ml gorącej wody 2 galaretki(...)dosłodzić. Formę o średnicy 20 cm wyłożyć folią spożywczą tak, żeby końce wystawały ponad brzegi formy. Galaretkę przelać do formy, ostrożnie wstawić do lodówki, schłodzić przez noc. Masa serowa: Mascarpone, serek i jogurt zmiksować na gładką masę. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć i rozpuścić na parze. Przestudzić. Do ostudzonej żelatyny dodać kilka łyżek kremu, wymieszać. Przelać całość do masy
Pożeraczka, czyli raz adobrzechciałabym podziękować Maggie , Oli , Siaśce , Lejdi , Martynosi oraz Wojciechowi . Potrójnie czekoladowe rożki sernikowe Składniki: (na 6 rożków) 250 g serka kremowego 250 g serka mascarpone 110 g cukru 1 jajko 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 430 ml śmietany kremówki (38%) 5 listków żelatyny 80 g białej czekolady 80 g mlecznej czekolady orzechowej 1 łyżka likieru(...)prostym do siebie, przyciągnąć do niego jeden z bozostałych końców. Następnie zawinąć drugi koniec dookoła, formując rożek. Skleić końce taśmą klejącą. Tak samo złożyć pozostałe trójkąty. Serek kremowy, mascarpone, cukier i jajko zmiksować na gładką, puszystą masę. Dodać kremówkę, zmiksować krótko raz jeszcze. Podzielić masę na trzy części: 250 ml, 375 ml i 500 ml. Żelatynę namoczyć
Pożeraczka, czyli raz adobrzeamaretti Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) spód: 100 g ciasteczek amaretti 70 g ciastek digestive 50 g masła masa serowa: 900 g serka kremowego 250 g mascarpone 5 jajek 160 g cukru 100 g mielonych migdałów 60 ml amaretto skórka otarta z 1 cytryny sok z 1 cytryny do dekoracji: 50 g ciasteczek amaretti 100 g cukru(...)dokładnie ugnieść na dnie. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Piec w 200 st. C. przez 12-15 minut, ostudzić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać serek, mascarpone, migdały, likier, sok i skórkę z cytryny. Dokładnie wymieszać. Masę wyłożyć na spód, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 1,5 godziny. Ostudzić w piekarniku. Ostudzony sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrze