Odrywane bułeczki dyniowo-cynamonowe Czekoladowo-dyniowy deser z korzenną nutą Ciasto czekoladowe z dynią Ciasto dyniowo-marchewkowe z żurawiną, rodzynkami i migdałami Jesienne ciasto z dynią, marchewką i żurawiną Jesienny deser z kaszą jaglaną i dynią Ciasto dyniowe z jabłkami
Passions hobbies lifeuwagę na dźwięk włączonego blendera. Używam go od kilku tygodni przynajmniej raz dziennie, więc zdążyliśmy się już zaprzyjaźnić. Świetnie sprawdza się do robienia ciasta naleśnikowego, a także do ciasta marchewkowego. Jedynym minusem jest jak dla mnie trochę zbyt krótki przewód (1 metr), ale z tym można sobie jakoś poradzić. Do tej pory używałam blendera z mniejszym i plastikowym dzbankiem
Codzienna kuchnia niecodziennapomogły mi makarony Lubella . Jako, że "Światowy Dzień Makaronu" okazał się wyjątkowo przepyszny, postanawiam, że świętować ten dzień już będę zawsze co roku. Płaty makaronu lasagne przekładane sernikowymi i marchewkowo-jabłkowymi warstwami okazały się przepyszne. Danie to robiłam po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam Składniki: makaron lasagne - ok. 9 płatów
Pobite gary BarbaryCIASTO MARCHEWKOWE Z CYNAMONEM Przepyszne, szybkie w przygotowaniu, wilgotne ciasto o wspaniałym aromacie. Składniki: - 1,5 szklanki startej marchewki; - 1,5 szklanki mąki; - 4 jaja; - 0,5 szklanki oleju rzepakowego; - 0,5 szklanki oleju kokosowego; - 1 łyżeczka proszku do pieczenia; - 1 łyżeczka cynamonu; - 1 szklanka pokrojonych orzechów brazylijskich lub włoskich; - 0,5 łyżeczki soli morskiej; - 0,5 szklanki ksylitolu/cukru trzcinowego
MintTasteOgłaszam konkurs , który wymaga poświęcenia odrobiny swojego czasu, poszperania i zaangażowania się w małą modyfikację istniejącego przepisu ;) Należy odnaleźć na tym blogu przepis na ciasto marchewkowe i zmodyfikować go w oparciu o post na fejsbukowej stronie Ukojenia Podniebienia Zmodyfikowany przepis należy wstawić na swój profil facebook z linkiem do tego konkursu oraz wpisać w komentarzu pod postem konkursu link
Ukojenie PodniebieniaDyniowego szaleństwa ciąg dalszy. Dziś ciasto dyniowo - marchewkowe ale z dodatkami. Tymi dodatkami są suszone daktyle, jagody goji i suszone zielone mango. Ciacho wyszło wilgotne, puszyste i smaczne. Może się skusicie ? Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniZupa marchewkowa z porem... pół kremowa, czyli nie do końca zblendowana :-) - bez mięsa i bulionu - prosta i smaczna Czas przygotowywania: do 20 minut Czas gotowania: 1 h Ilość: 4-6 porcji Składniki: • 4 duże marchewki • 20 cm pora • 3 ząbki czosnku • 2 łyżki masła np. klarowanego • szklanka wody • szklanka mleka • przyprawy: łyżeczka
AniaGotuje.plKiedyś, przypadkiem natrafiłam na Facebooku na filmik "Jak wykonać ciasto marchewkowe" i tym własnie sposobem powstało moje przepyszne i przeurocze ciastko. Idealne na stół świąteczny, ale tez do codziennej kawki. A pomyśleć że to "zwykły" słodki placek z tartą marchewką, szczególnie popularny w krajach anglosaskich. Marchewka mięknie podczas pieczenia, nadając ciastu miękką, gęstą i wilgotną konsystencję. Musicie sami spróbować
Życie zaczyna się w kuchniJesienną porą czas na marchewkowe wypieki. Marchewka i migdały to doskonałe połączenie,babeczki są delikatne,lekko wilgotne w środku i smakują wybornie. 2 szkl. mąki tortowej 3/4 szkl. cukru trzcinowego 1/2 szkl. zmielonych migdałów 4 jajka 1 łyżka cukru migdałowego 1 szkl. oleju rzepakowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka startej marchewki szczypta soli ponadto
Kolorowa kuchnia Elkilubicie piec ciastka to polecam cynamonowe ciastka rodem ze Szwecji. Nadwyżkę białek możecie wykorzystać na ciasteczka bezowe . Zbliża się Halloween polecam więc ciastka mumie . Lubicie podwójne ciastka przełożone kremem? Marchewkowe ciasteczka z kremem cashew na pewno będą Wam smakowały… Do ciasteczek thumbprint wykorzystałam typowo maślane ciasto, aczkolwiek w tym przepisie dodałam kokosowego oleju aby podkreślić kokosowy smak ciasteczek. Poza
codojedzeniamnie tutaj nie było! Mniej robię zdjęć, ale gotuję tyle samo. Zdarza się, że wpisuję w wyszukiwarkę "gulasz bistro mama", "ciasto marchewkowe bistro mama" albo "pancakes bistro mama". Oznacza to tyle, że mój domowy rynek się nasycił, sięga po sprawdzone przepisy, domownicy chcą często powtórek i doszło do tego, że sama u siebie sprawdzam proporcje, bo z głowy wyleciało
bistro mamaRano zrobiliśmy sok ze sporej ilości marchwi i tym samym wyprodukowaliśmy dużo puply marchewkowej. Muszę przyznać, że odkąd mamy drugie dziecko, z braku czasu, często odpady "posokowe" lądują w kuble na śmieci. Dziś na wypadek okienka między zabawianiem starszej a noszeniem lub karmieniem młodszej córki, zostawiłam ową pulpę na blacie. Podczas opieki na dziećmi w głowie rodziły się
Jeść, by żyć w zdrowiudostępne pod ręką. Fajną sprawą jest to, że możemy nawet regulować ilość poszczególnych składników, dzięki czemu np. możemy otrzymać sok z marchewki z dodatkiem jabłek – który będzie bardziej marchewkowy niż jabłkowy. To fajny sposób na przemycenie np. dziecku witamin z warzywa, którego normalnie nie jada. Tutaj może stanowić dodatek do soku, a nie główny jego składnik. Ja osobiście preferuję
Mieszam w Garnkumarchew przez 15-20 min. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu usuwamy z dyni skórkę, przekładamy wszystko do miksera i rozdrabniamy na mus. Do czystego bulionu dodajemy mus dyniowo – marchewkowy, czosnek przeciskamy przez praskę prosto do zupy, dodajemy przyprawy – tarty imbir, kolendrę oraz gałkę. Do gotującej się zupy wlewamy mleczko kokosowe wraz ze znajdującą sie w puszce śmietanką kokosową
Raj dla Podniebienia