Ugotować wywar . Dodać cebule, liście laurowe, ziele angielskie, opłukane gałązki lubczyku oraz porcje rosołową,marchewkę ,pietruszkę i seler . Całość razem gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 30-40minut . Szczaw dokładnie umyć osączyć
w mojej kuchniindycze,3 ugotowane marchewki ,1 jajko,wegeta ,przyprawa gyros do smaku. WYKONANIE w speedcook
w mojej kuchniSKŁADNIKI 1 pietruszka 1 marchewka 2-3 pęczki świeżego szczawiu 1-1,5 litra bulionu ugotowanego na żeberkach wieprzowych 100 ml śmietany słodkiej 4 żółtka 4 jajka na ugotowane na twardo 50 g masła sól, pieprz i cukier do smaku WYKONANIE Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cebulke pokrojona w piórka i smażymy do zarumienienia.Nastepnie dodajemy dokładnie
w mojej kuchniczerwona papryka - 2-3 pomidory - 2 marchewki - 3-4 ząbki czosnku - 3-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego - łyżka masła - 2 łyżki oleju - około 1 szkl. gorącej wody - sól,pieprz - boczek około 40dag Wykonanie
w mojej kuchniszklanka ciepłej wody - tymianek - 1/3 szklanki oleju - 1 łyżeczka soli - 1 jajko - 1 roztrzepane jajko do posmarowania bułeczek - 10g suszonych drożdży Składniki na farsz: - 2 nogi indycze - 2 marchewki - cebula - 100 g sera żółtego - przecier pomidorowy ,lub świeże pomidory zmiksowane - olej - sól, pieprz, tymianek -łyżka masla
w mojej kuchnipomidorowego - 1udko,2 skrzydełka - garść fasolki maslowej ,lub szparagowej - 1-2 marchewki pokrojona w kostkę -kawałek pora pokrojonego w kostkę -1 korzeń pietruszki pokrojony w kostkę
w mojej kuchniSKŁADNIKI 1 pietruszka 1 marchewka 2-3 pęczki świeżego szczawiu 1-1,5 litra bulionu warzywnego 100 ml śmietany słodkiej pół papryki pomidorowej 3-4 jajka na ugotowane na twardo cebula, 50 g masła sól, pieprz i cukier do smaku
w mojej kuchniszkl mleka == 1-2 jajka == 2-3 szt marchewki... ==sól, pieprz, przyprawy jakie kto lubi
w mojej kuchniwody 2 czubate lyzki swiezego oregano, posiekanego 1 1/2 lyzki swiezej miety, posiekanej 1 lyzka swiezej kolendry lub zielonej pietruszki (posiekanej),małe pomidorki sol i pieprz, do smaku, dodałam marchewkę 3 sztuki dla koloru
w mojej kuchniADŹIKA.......SKŁADNIKI 5KG pomidorów,-----3KG papryki czerwonej bez pestek-----1 KG kwaśnych jabłek ----- 1KG marchewki obranej ---20 DEKOczosnku obranego,------60 DEKO chilli z pestkami-tak to nie pomyłka ,z pestkami------ WYKONANIE; ;;;;Zmielic wszystko w maszynce i dodac 2 szklanki cukru, 1,5 szklanku oleju 2 łyżki soli .Gotować 2-3-4 godziny ,az masa zacznie
w mojej kuchninagrzewania ,bez napowietrzania,bez utleniania. Sok wyciskany na świeżo to taki ekspresowy rodzaj transportu dla witamin, minerałów i żywych enzymów. Pychaaaaa świeży sok :))))) Składniki: 2 buraki 6 marchewek 1 jabłko Wykonanie: Umyć warzywa i owoc, pokroić na mniejsze kawałki i wycisnąć sok w wyciskarce do soków. Na zdrowie! http://www.wyciskarkisoku.pl/pl/katalog/blendery/dla-domu/wyciskarka-soku-sana-firmy-omega-czerwona-1 .......... Succo fresco spremiagrumi
w mojej kuchniSkładniki : 6 marchwi 4 jabłka 2 średnie łodygi selera naciowego plaster (1 cm) imbiru do smaku 1 pomarańcza Wykonanie Marchewki wymyć ,i gdy maja zdrową skórkę to nie obierać , pokroić w słupki na- części. Jabłka umyć i osuszyć, pokroić na cząstki Łodygi selera umyć ,a pomarańczę obrać Wyciskać sok naprzemiennie ,wkładając raz miękkie ,raz twarde składniki do wyciskarki. Zamiast pomarańczy
w mojej kuchniSkładniki: • 4 marchewki • ¼ szklanki orzechów włoskich • ¼ szklanki rodzynków • ¼ szklanki daktyli • Masło klarowane
w mojej kuchniciemnym miejscy, by całkowicie zbielała (ma to wpływ na jej smak). Głowę oczyścić umyć, poszatkować Kapustę ugnieść z solą, aż do wytworzenia się soku. Wymieszać ze startą marchewką Kapustę układać w beczce uprzednio dokładnie wyparzonej. Warstwy kapusty ubijać mocno ręką lub drewnianym tłuczkiem. Naczynie napełnić w 80% ponieważ podczas kiszenia wydziela się dużo soku, a także dwutlenku węgla, który podniesie
w mojej kuchni