marchewka - 20163 przepisów (strona:847/1345)

TRUFLOWY MARCHEWKOWIEC 141

szkl. mąki, 1/2 szkl. oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka kakao, 1 płaska łyżka cynamonu, 1 szkl. startej na grubych oczkach marchewki, garść suszonej żurawiny, ½ szkl. posiekanych orzechów Masa truflowa: 300 ml śmietanki 36 %, 1 czekolada truflowa Dodatkowo: gorzka czekolada do posypania Poncz: 1/3 szkl. przegotowanej wody + 1 kieliszek wódki WYKONANIE 1. Ciasto : Jajka ubijamy

słodki bratek
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE Z SERKÓW TOPIONYCH 184

serków topionych. Zainspirowałam się przepisem znalezionym w internecie  (oryginalny przepis tutaj) . Zmieniłam jedynie ilość podanych składników pod nasze smaki. Naprawdę polecam :) Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 2 marchewki * połówka dużego pora albo jeden mały * 3 kostki serka topionego * 300ml bulionu warzywnego * olej * sól * pieprz * dodatkowo posypałam na mięso odrobinę delikaty do mięs     Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić

Zrób to smacznie
Zupa o dwu smakach z karmelizowaną szynką dziedzica 170

Chuda, bardzo smaczna szynka zagościła na naszym stole dzięki firmie  Hańderek .  Na zupę potrzeba ok 2 l rosołu z kaczki lub kury. czerwona 1 papryka czerwona 2 marchewki z rosołu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz 2 łyżeczki cukru szczypta chili oregano zielona 450 g bobu (mrożony) 1 cebula 1 pietruszka z rosołu sól pieprz szczypta imbiru Szynka

Gotowanie jest łatwe
Rosół staropolski – bogata zupa rodem z Mazowsza 150

mieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek natki pietruszki Garść suszonych grzybów ( najlepiej prawdziwków ) Posiekana natka pietruszki Sól

Smaki Ewy
Kalendarz przetworów 276

śliwek;  winogron;  aronii;  jarzębiny;  kalafiora;  papryki.  Przetwory w październiku  Październik to czas kiszenia kapusty i przygotowania innych kiszonek (z buraków, kalafiora, marchewki, jabłek itp.). Warto zrobić przetwory z pigwy i owoców dzikiej róży, które są szczególnie bogate w witaminę C i chronią przed jesiennym przeziębieniem.  Październik to sezon na:  gruszki

Ukojenie Podniebienia
Zupa z pokrzywy i czosnku niedźwiedziego 148

możecie dodać skwarki z boczku, kaszę, czy grzanki. Drukuj Zupa z pokrzywy i czosnku niedźwiedziego window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 3 garście pokrzyw 1 garść czosnku niedźwiedziego 2 marchewki 1 mała cebula 1/2 selera 1/2 pora 3 ziemniaki 1,5 l wody/bulionu mięsnego Mleko/śmietana/jogurt do zabielania 1 łyżka masła 3 jajka Wykonanie Masło rozpuszczamy, wrzucamy na nie pokrojoną

Mieszam w Garnku
Surówka jarzynowa z pomidorami 106

kapusta pekińska - 4-5 dużych liści rzodkiewka - 1 pęczek marchewka -2-3 szt seler korzeń - kawałek jabłka - 2 szt pomidor średnie - 2-3 szt sól pieprz olej cukier zioła do sałatek sok z cytryny warzywa i jabłka oczyścić, obrać i opłukać, z kapusty usunąć gruby nerw i cienko pokroić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami, pomidory sparzyć

Camilla w kuchni
Jack & Burger czyli 7 twarzy burgera w SomePlace Else 155

się po Mount Evereście ;)  Karolina wybrała :  MANDARIN z bułką maślaną, plastrami chrupiącej kaczki z orientalnym sosem śliwkowym, sałatą rzymską, sałatką z ogórka, dymki i marynowanej z imbirem marchewki, były też kiełki. Pyszna kaczka przygotowana w punkt lekko chrupiąca, z pysznym orientalnym smakiem. Boska !    Michał poszedł w ślady taty i wybrał HIGHLANDER  w skład którego wchodziła

Kuchnia na wzgórzu
Zupa ze szparagami i dorszem 209

Lekka i aromatyczna Składniki 2 kawałki dorsza 250 g zielonych szparagów 2 duże ziemniaki marchewka, pietruszka, kawałek selera, gałązka lubczyku 1/2 szklanki jogurtu lub śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania Warzywa … Czytaj dalej Zupa ze szparagami i dorszem

czarrna od kuchni
ZIMOWA SAŁATKA Z KIWI, JABŁEK I CYKORII 135

innego oleju, np. z pestek winogron. **Z cykorią możesz również komponować sałatki z dodatkiem jabłka, kiwi i sera pleśniowego (np. Roqueforta) lub sera koziego. Inne możliwe kompozycje sałatkowe: jabłko, marchewka, rodzynki i orzechy. A także: grejpfrut, wędzony łosoś, awokado i kukurydza

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Jajka galaretki 147

ponieważ sztywna błonka wewnątrz skorupki może zniekształcić galaretkowe jajo. Gdy galareta będzie ugotowana, układamy skorupki dziurką do góry (najlepiej w wytłaczankach) i wypełniamy je wedle uznania. Ja dodałam trochę marchewki, jajka na twardo, kukurydzy konserwowej. Jak widać na zdjęciu galaretę gotowałam z czarnuszką. Można poeksperymentować.  Smacznego i miłej zabawy

Ukojenie Podniebienia
Aksamitny pasztet z drobiową wątróbką 161

height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 uda drobiowe ( tzw. L ) 0,5 kg łopatki wieprzowej ( dość tłustej ) 1 opakowanie boczku wędzonego nie parzonego ( plastry ) 1 marchewka 1 cebula – duża lub dwie małe 1,5 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej gorczycy białej Łopatkę i udka od kurczaka

Ogrodnik w podróży
ZUPA OGÓRKOWA 110

porcja rosołowa ( porcja mięsa na wywar ) 4 średnie ziemniaki 10  średnich kiszonych ogórków 2 marchewki 1/2 pora 1  pietruszka 1/2 selera 1/2 pęczk a koperku 1/2 pęczk a pietrusz ki 2 łyżki masła 3 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz  Mięso gotujemy w 2,5 litrach zimnej wody na małym ogniu przez około1,5 godziny

KuchcikoweLove
Ramen perliczka/ topinambur/ szpinak 120

ulubionymi dodatkami. Jest to bardzo odmieniony "ramen", inny niż wszystkie dotąd ale zapewniam, że jest bardzo smaczny. Składniki: 0,5 kg udek, skrzydełek i kości perliczki włoszczyzna: 3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, por 1 cebula 3 ząbki czosnku 300 gram topinamburu 2 płaty wodorostów nori 3-4 grzyby shitake kawałek trawy cytrynowej 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki syropu

Mango Papaja
Marchewka pieczona z migdałami 107

Pyszna, lekko pikantna i bardzo zdrowa sałatka - to dzisiejsza propozycja na lekką kolację lub przekąskę. Marchewkę zamarynowaną w lekko ostrej marynacie upiekłam w piekarniku. Po upieczeniu wymieszałam z migdałami, oliwkami i natką pietruszki. Inspiracja z Jadłonomii

Milion Smaków

Proponowane wyszukiwania