zeberka szpinak 2 marchewki 1 pietruszka kawalek selera por 3 zabki czosnku 6 ziarenek pieprzu 4 ziarenek ziela angielskiego 3 liscie laurowe jarzynka jajaka Zagotowywujemy mieso Dodajemy do niego pokrojone w plasterki warzywa ( marchew, pietruszka, seler, por i zabek czosnku) i przyprawy ( ziele angielskie, pieprz, liscie laurowe i 2 lyzki jarzynki
Klaudynkowa kuchniawłaśnie wczoraj Chrupek obchodził swoje pierwsze urodziny. Dostał mały tort i zjadał aż mu się uczy trzęsły. A dla opiekunów i gości był tort słodki - oczywiście też z marchewką :D Chrupek jak zwykle merdał wesoło ogonkiem i przytulał się do każdego kto tylko zechciał go pogłaskać bo to straszny pieszczoch. Mam nadzieję, że dobrze mu tu gdzie jest
Smaczna Pyzamogę tak naprawdę niewiele bo tylko czy aż kochać całym sercem. Mogę też mieć zawsze w zanadrzu coś dobrego żeby dać mu smakołyk gdy nas odwiedzi. Jego ulubiona marchewka jest u nas zawsze, kupione w sklepie psie smakołyki też a jeśli zostaje na dłużej to kupuję mu dobre mięso. Przeczytałam jednak, że psie ciastka można upiec w domu samemu
Smaczna Pyzabardziej mięsiste i wyraziste w smaku - kto jadł ten zna i docenia różnicę. Zobacz też przepis na Filet z kurczaka z duszonymi boczniakami i Dorsza z boczniakami, orzechami oraz marchewką ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzaprzełożyć na talerz. Pstrąg upiekł się doskonale - mięso było delikatne, soczyste i aromatyczne. Wolisz inaczej przyrządzonego pstrąga ? Zobacz przepis na Chrupiącego pstrąga z kurkami albo Roladki z pstrąga z marchewką i masłem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzakilku słoikach i tak wszystkim posmakowało, że w tym roku produkcja będzie zdecydowanie większa :) Składniki: - cukinie (ja w zeszłym roku próbowałam też z patisonami i efekt ten sam) - cebula - marchewki - liście laurowe - ziele angielskie - gorczyca Na zalewę: - 1 szklanka octu - 2,5 szklanki wody - 1 szklanka cukru - 1 łyżka soli Przygotowanie: Cukinię kroimy w platry (razem z łupą). Na dnie
Zainspirowana w kuchniłyżki cukru pudru. Wykonaie: Ubijamy śmietanę, dodając cukier puder. Na koniec serek mascarpone. Masa po ubiciu powinna być sztywna. Rękawem cukierniczym udekorowałam marchewkowe ciasteczka. Z masy marcepanowej zrobiłam marchewki :) Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytyzrobienia mufinów: Muffiny z brzoskwiniami znajdziecie tutaj Muffiny z jagodami znajdziecie tutaj Marchewkowe znajdziecie tutaj Z rabarbarem znajdziecie tutaj Z truskawkami - przepis jak na marchewkowe, ale użyłam truskawek zamiast marchewki :) Pozdrawiam I zachęcam do odwiedzenia strony Mateusza Bednarczyka
Smaki Edytykażdych ilościach :) Jest syta I pyszna. Polecam . Zaczynamy: Składniki: 1 główka kalafioru mała kapusta 1 paprika - ja użyłam czerwonej 6-8 łodyg selera 2-3 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny szczypior natka pietruszki 1-2 łyżeczek kminku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi kurczaka, dodałam sól do smaku. Wyciągnełam kurczaka. Skroiłam
Smaki Edytysamej blaszcze- zaczęłam od warzyw, I dodałam po 10 min rybę. Zaczynamy Składniki: ok 1 kg dorsza ok 150 gr czerwonego pesto- przepis tutaj warzywa- mlode ziemniaki, marchew I brokuły Wykonanie: Najpierw robimy pesto- wykonanie tutaj. Porcjujemy dorsza, nakładamy ok 1 łyżki na porcję pesta z papryki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 C , pieczemy
Smaki Edytymożecie jeść w każdych ilościach :) Dzisiaj z brokułami I z porem. Polecam. Zaczynamy: Składniki: 1 brokuł mała kapusta 1 papryka - zielona 5-6 łodyg selera 4 marchewki 1 puszka pomidorów sok z połówki cytryny 1 por natka pietruszki, kolendra 1-2 łyżeczek kminku, tymianku, rozmarynu 2 ząbki czosnku 1/4-1/2 łyżeczki cayenne podudzia kurczaka Najpierw ugotowłam rosół z podudzi
Smaki Edytyczosnek przez praskę, dodajemy do miski wszystkie składniki- mieszamy do połączenia Składniki: 500 gr wołowiny 3 łyżki oleju sezamowego 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka sosu sojowego brokuły 3 marchewki ok 150 gr fasolki szparagowej 150 ml bulionu wołowego ryż lub makaron chinski- noodle Wykonanie: Kroimy wołowinę na cienkie paseczki. Dodajemy marynatę . Dokładnie mieszamy, przykrywamy folia, odstawiamy
Smaki Edytyprzecier - jeżeli korzystamy ze świeżych pomidorów uprzednio je sparzamy, obieramy ze skórki, gotujemy w odrębnym rondelku, przecieramy przez sitko i dodajemy do rosołu. Włoszczyznę i mięso wyjmujemy, marchewkę kroimy w kostkę, mięso rwiemy na kawałki i dodajemy z powrotem do zupy, którą doprawiamy pieprzem według uznania i świeżą zieleniną (np.natką pietruszki). Płatki (bądź
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałafilet tołpygi i przystąpiłam do dzieła! Zupa rybna z chili Składniki: ok. 1 kg ryby (u mnie tołpyga, może być dowolna inna, ponoć wskazane są słodkowodne) 1/2 cebuli 2 marchewki 2 pietruszki średni por 3 pomidory pęczek natki pietruszki 1 łyżka suszonego lubczyku 3 ziela angielskie 2 liście laurowe 1 papryczka chili ostra papryka w proszku 2 łyżki przecieru pomidorowego
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciaławarzywami Składniki: 1 kg mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego lub drobiowego) 1- 1,5 szt świeżej papryki (w tym rozdaniu użyłam po połowie czerwonej, żółtej i zielonej) 2 średnie marchewki 1 cebula 2 jajka 4 ząbki czosnku 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżka suszonego oregano (opcjonalnie) sól, pieprz, ewentualnie curry Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Marchew brać
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała