maliny - 13477 przepisów (strona:531/899)

Sernik jagodowy bez pieczenia -szybki przepis 93

sezon na nie w pełni to korzystam ile się da. Przepis bardzo prosty i szybki do zrobienia. Jak skończy się sezon na jagody to możecie zamienić je np na maliny,będzie również pysznie. Składniki: 0,5 litra jagód 1 kg sera sernikowego z wiaderka 450 ml śmietanki kremówki 30 % 4 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru 250 g herbatników

Swojskie jedzonko
Ciasto Śmietankowe z Musem Porzeczkowym 622

biszkopta smarujemy dżemem, następnie nakładamy jedną porcję masy. Kładziemy drugą część biszkopta i dociskamy. Smarujemy ponownie dżemem, a następnie pozostałą masą. Wierzch dekorujemy według własnych upodobań. Najlepiej smakuje z malinami lub kakaem Uwaga: biszkopt może ciemnieć od dżemu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Śmietankowe z Musem Porzeczkowym pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Sernik z jagodami 173

niesamowicie kremowy i delikatny w smaku. Nie jest też za słodki, gdyż kwaśne jagody równoważą słodycz masy serowej.  Poza jagodami pasują tu również inne owoce, jak: truskawki, maliny, porzeczki czy wiśnie. Ostrzegam - sernik jest tak dobry, że ciężko poprzestać na jednym kawałku! Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z jagodami 173

niesamowicie kremowy i delikatny w smaku. Nie jest też za słodki, gdyż kwaśne jagody równoważą słodycz masy serowej.  Poza jagodami pasują tu również inne owoce, jak: truskawki, maliny, porzeczki czy wiśnie. Ostrzegam - sernik jest tak dobry, że ciężko poprzestać na jednym kawałku! Składniki: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g zimnego masła 2 łyżeczki proszku

Kuchnia MagdaLeny
Sernik z czerwoną porzeczką 3702

powstał sernik z czerwoną porzeczką. Dodatek tych owoców nadaje mu lekko kwaskowatego posmaku. Jednak jeżeli nie przepadacie za kwaśnymi porzeczkami to owoce możecie zmienić na inne, na przykład borówki, maliny czy jagody. Ja sernik z czerwoną porzeczką przygotowałam ze świeżymi owocami, ale do tego ciasta możecie również użyć mrożonych owoców, których nie trzeba wcześniej rozmrażać. Oprócz tradycyjnego sernika i sernika

Danka Pichci
Szampańska galaretka truskawkowa ze śmietanką 112

koniec dodaj cukier puder i FIX do śmietany. Ułóż śmietankę na stężonej galaretce. Udekoruj świeżą truskawką i czerwoną żelką. Uwagi: Możesz także dodać inne owoce, np. borówki amerykańskie lub maliny. W wersji dla dzieci wino musujące możesz zastąpić bezalkoholowym Picollo. Instagram Oznacz @prostepesto i dodaj hashtag #prostepesto Facebook Polub nas na Facebooku i dodaj hashtag #prostepesto .wp-block-wpzoom-recipe-card-block-recipe-card.is-style-default .recipe

ProstePesto.pl
Racuchy z sosem z borówki czernicy 145

Choć latem mamy w Polsce bardzo duży wybór owoców, to ta pora roku zawsze kojarzy mi się z jagodami, malinami i mirabelkami. Te pierwsze w różnych regionach Polski są różnie nazywane, więc żeby nie było wątpliwości, o które owoce chodzi, podaję nazwę botaniczną. Z podanego niżej przepisu wychodzą puszyste i niezbyt słodkie racuchy, które znikają z talerzy w mgnieniu

Weekendy w domu i ogrodzie
Owocowa góra lodowa 1007

cukru waniliowego 2 budynie śmietankowe Dr.Oetker 1 pełna łyżeczka mąki pszennej 2 żółtka 20 dag masła Warstwa owocowa: 2 galaretki z owoców leśnych ½ litra mieszanych owoców lata-maliny, czarna porzeczka , borówka Polewa mleczna: 20 dag masła 4 łyżki cukru ½ szklanki wody 2 szklanki mleka w proszku 1 łyżka kakao Sposób przygotowania: Krem budyniowy: 200 ml mleka odlewamy i mieszamy

Wanilia i Kardamon
Najlepsze drożdżówki z czereśniami i kruszonką 90

łatwe do zrobienia i szybko znikają. Pyszny dodatek do kawy lub herbaty. Różowy lukier dodaje im uroku! Nasza słodka propozycja wykorzystania czereśni. Możecie też wykorzystać inne sezonowe owoce: wiśnie, maliny, borówki. Ale polecam te pyszne i pulchne drożdżówki z czereśniami i kruszonką oraz lukrem w kolorze różowym. Niebo w gębie, polecam ! Polecam też wykorzystać czereśnie jak w przepisie na Najlepsze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kremowe lody śmietankowe w 30 minut – test maszyny do lodów Ariete 187

minut: pod koniec robienia lodów do maszynki można dodać posiekaną drobno czekoladę (białą, mleczną lub gorzką), drobno posiekane orzechy lub inne ulubione bakalie można też dodać do masy kilka malin lub innych owoców, zmiksować, schłodzić przez chwilę w lodówce i wlać taką mieszankę do maszynki do lodów

Słodkie okruszki
Frużelina wiśniowa na zimę. Domowe przetwory. 96

Frużelina to świetny pomysł na zamknięcie dojrzałych owoców lata w słoiczki. Ja do przygotowania swojej użyłam dojrzałych wiśni, ale mogą być również inne owoce, maliny, truskawki, czereśnie na co tylko macie ochotę. Frużelina to nic innego jak kawałki owoców zatopione w delikatnym żelu przypominającym konsystencją zastygający kisiel. Wykorzystujemy ją jako dodatek do deserów, lodów, gofrów czy do przełożenia ciasta. Składniki

Kuchnia z widokiem na ogród
Drożdżowe gofry z jagodami 144

Istotne jest tutaj jednak, aby dobrze skleić ciasto, aby jagody się nie wylały z środka. Gofry najlepiej smakują zaraz po usmażeniu, ja lubię je z kokosową bitą śmietaną i malinami A Wy zjedźcie z tym, z czym lubicie najbardziej Drożdżowe gofry z jagodami Składniki na 12 gofrów: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży łyżka cukru 80 g erytrolu

365 dni dookoła kuchni
6 pomysłów na letnie śniadania z owocami 90

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, nie zapominajcie o nim! Korzystajcie z owocowych i śniadaniowych inspiracji na lato. Koktajl malinowo-bananowy Omlet biszkoptowy z patelni z malinami Chlebek bananowy Truskawkowe crumble Truskawkowa kasza manna Kokosowy budyń jaglany

Moja smaczna kuchnia
Szybkie ciasto z porzeczkami – puszyste i wilgotne 86

mamy ochoty siedzieć długo w kuchni. Ciasto wychodzi pyszne – jest puszyste i wilgotne, a za sprawą porzeczek lekko kwaskowate. Do jego przygotowania można użyć też innych owoców np. malin, jagód czy czarnych porzeczek. Poza sezonem mogą to też być owoce z kompotu lub mrożone. [embed]https://youtu.be/UOjsAfcpx10[/embed] Składniki na szybkie ciasto z porzeczkami: 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej

e-PrzepisyKulinarne