maliny - 13477 przepisów (strona:41/899)

Malinowa chmurka 1353

ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła 1 czubata łyżka śmietany 18% lub 12% 5 żółtek 4 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka z malinami: 3 opakowania galaretki malinowej (lub innej czerwonej) 1 litr gorącej wody 600 g malin (świeżych lub mrożonych) Beza: 5 białek 150 g cukru 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej płatki migdałowe(...)wyłożoną papierem do pieczenia, a nastepnie ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180*C ok. 20-25 minut. Upieczone ciasto wyjąć z pieca i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Galaretka z malinami: Rozpuścić 3 galaretki w litrze gorącej wody, odstawić do całkowitego ostudzenia. Świeże maliny umyć i odstawić na durszlaku do osuszenia, mrożone maliny rozmrozić. Do tężejącej galaretki dodać maliny i wymieszać

Malinowo w kuchni
Malinowa chmurka 423

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kruche ciasto, maliny w galaretce, pyszna masa śmietanowa i chrupiąca beza z migdałami. To wspaniałe ciasto pod nazwą malinowej chmurki. Jest niezwykle pyszne, delikatne i rozpływające się w ustach. Jednym słowem – uzależnia! Uznaliśmy je za jedne z najlepszych ciast na świecie! Wypiek(...)pożegnanie lata! Możemy je piec cały rok używając mrożonych malin (poza sezonem). Polecam!! :-). Przepis znalazłam tutaj . Ciasto malinowa chmurka Drukuj przepis Składniki Kruche ciasto: -3 żółtka -30 g cukru pudru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -łyżeczka cukru waniliowego -150 g mąki pszennej -100 g masła (zimnego) Galaretka z malinami: -600 g malin (świeżych lub mrożonych) -3 malinowe galaretki (każda

Marta Gotuje
Placuszki z malinami i czekoladą 91

Placuszki z malinami i czekoladą to najlepsze śniadanie jakie jadłam w tym roku. Placuszki są bez cukru, ale słodkość malin i czekolady w zupełności wystarczy. Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 5 sztuk (1 porcja) Składniki: 1 jajko 5 łyżek mąki 5 łyżek mleka ½ łyżeczki proszku do pieczenia 20 sztuk malin(...)kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, mleko oraz jajka zmiksować na gładką gęstą masę. Do masy dodać maliny oraz posiekaną czekoladę. Całość wymieszać łyżką. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju i łyżką uformować małe placuszki. Smażyć z obu stron. Krok po kroku: 1. Wymieszać wszystkie produkty na ciasto 2. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Torcik na zimno podwójnie czekoladowy z malinami bez pieczenia 237

Witajcie :-) Na koniec tygodnia mam dla Was przepis na pyszny torcik podwójnie czekoladowy z malinami, dużą ilością malin i galaretką, na spodzie ciasteczkowym, więc bez pieczenia. Jest rewelacyjny, polecam bardzo, warto zrobić :-) Miłego piątku Wam życzę :-)) Tortownica 23cm Spód: 300 g ciasteczek owsianych 120 g roztopionego masła Masa : 500 g śmietanki 36% 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady gorzkiej(...)łyżeczki żelatyny maliny Dodatkowo: 1 galaretka bezbarwna maliny 1. Masło roztapiamy, studzimy. Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze kielichowym. Do ciasteczek dodajemy masło, mieszamy rękami. Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka z masłem przekładamy do tortownicy, ubijamy i wstawiamy do lodówki. 2. Żelatynę zalewamy małą ilością wody, odstawiamy, żeby napęczniała. 200 ml śmietanki przelewamy do rondelka, podgrzewamy. Dodajemy pokruszone obie czekolady

kruche babeczki
PIERNIKOWY DESER z malinami 316

Kiedy przychodzi czas na maliny, przychodzi i czas na desery! Może dobrą propozycją jest połączenie malin, pierniczków i bitej śmietany? Jasne, że tak! Szybko, prosto i bardzo efektownie, a co najważniejsze – przepysznie. Czas kupić pierniczki z Kopernika, zerwać maliny i do dzieła Przepis bierze udział w konkursie #przepisnakopernika – czy jest godzien publikacji w książce kucharskiej? Oceńcie to, próbując(...)tego deseru // Składniki: 1 paczka pierniczków bez nadzienia (Uszatki z firmy Kopernik – 170g) 200 g malin 200 ml śmietanki 30% lub 36% 2 łyżki cukru pudru gorzka czekolada do dekoracji Sposób przygotowania: Wcześniej schłodzoną śmietankę ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Maliny zblenduj. Na spód deserków pokrusz po 2 pierniczki. Następnie za pomocą szprycy nałóż warstwę

Via Gusto
Tort malinowy 207

Każde ciasto ma u mnie ogromnego plusa za świeże owoce sezonowe – są pyszne i wyglądają przepięknie na talerzach :) Dziś idealny letni tort z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi malinami. Spody biszkoptowe piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na 1 spód biszkop tu (będą potrzebne 2) Składniki na krem śmietankowy: 500 g serka mascarpone 600 ml śmietany kremówki(...)łyżki cukuru waniliowego 1 opakowanie utrwalacza do bitej śmietany czerwony barwnik spożywczy (opcjonalnie) Składniki na polewę malinową: 100 ml musu malinowego 2 łyżki galaretki malinowej +1 kg malin – na mus do nasączenia, do przełożenia ciasta i na dekorację, limonka lub cytryna, gorzka czekolada do dekoracji (u mnie malinowa) Biszkopty pieczemy według przepisu . Można zrobić to dzień wcześniej, żeby miały

Ciastkozercy
Malinowa panna cotta 118

smak śmietankowy lub waniliowy, często jednak bywa podawana właśnie z owocami lub jej smak wzbogacany jest karmelem, kawą, a nawet rumem. Jednak od czego moja głowa i pojemniczek malin w lodówce. Nie chciało mi się robić do waniliowej czy śmietankowej panna cotty sosu, postanowiłam dodać zatem owoce do środka. Tak narodziła się panna cotta malinowa. No to postanowiłam zaszaleć(...)dodać je w postaci sosu. Podana ilość składników, jest na 3 porcje deseru. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/panna-cotta2.jpg","recipeIngredient":["300 g malin\r","250 g \u015bmietanki krem\u00f3wki\r","70 g cukru\r","100 ml mleka\r","3 \u0142y\u017ceczki \u017celatyny\r","50 ml wody\r","sok z po\u0142owy cytryny

Mieszam w Garnku
Owocowy deser z galaretką i chia 161

Lato inspiruje, inspiruje i zachęca do przygotowywania owocowych ciast i deserów. To najlepsza pora roku, obfitująca w świeże owoce. Czy patrząc na jędrne maliny, błyszczące niczym klejnoty porzeczki i aromatyczne jagody nie macie od razu myśli: "one idealnie sprawdzą się w ... ". Kocham lato, kocham letnie owoce i kocham lekkie, letnie desery.   UWAGA KONKURS Jeśli i Wy pałacie tak wielką(...)bazie takiej galaretki przygotujecie szybkie owocowe desery. I to właśnie galaretka deserowa zainspirowała mnie do stworzenia lekkiego, letniego deseru z owocami. Soczyście owocowa galaretka, jogurtowy pudding chia oraz aromatyczne maliny - prawda że brzmi kusząco ? PRZEPIS NA OWOCOWY DESER Z GALARETKĄ I CHIA Składniki:   1 galaretka deserowa o smaku truskawka-malina od Delecta 200 ml jogurtu naturalnego 2 pełne łyżeczki

kolorowotorcikowo
semifreddo malinowe 108

Sezon na maliny trwa. A że na dworze zrobiło się znowu letnie, tym razem przeglądając książkę Pawła Małeckiego znalazłam przepis na semifreddo. On użył tam borówek, a ja na przekór malin. Co prawda malin miałam tylko garstkę, więc przepis zrobiłam z połowy porcji. Mała odmiana i odejście od lodów, ponieważ jak dla mnie smak obłędny. Co prawda na początku(...)twarde, po pewnym czasie idealne. Mi co prawda przyszło jeść w formie rozpuszczonej - tak tak Miśka górą. Ale w tej wersji również smakowite - pianka śmietankowa z nutą lekko kwaskowatej maliny... Niebo w gębie. Składniki: 150 g malin 80 g cukru pudru sok z 1/2 cytryny 200 ml śmietanki bardzo mocno schłodzonej Przygotowanie: maliny wkładamy do miseczki i widelcem rozdrabniamy

Gotowanie z pasją
Malinowa kostka bez pieczenia 176

Okrągłe biszkopciki, czerwona galaretka z malinami i ta leciutka malinowa pianka na wierzchu! To jest właśnie moja malinowa kostka, czyli dosyć wysokie ciasto bez pieczenia, w żadnym stopniu nie przesłodzone, raczej kwaśne i to z dużą ilością malin. Nie poprzestaniecie na jednym kawałku... ;). Jak zrobicie, to dajcie znać, co myślcie! Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x24 cm) Spód: około(...)okrągłych biszkopcików Warstwa galaretkowa: 3 galaretki malinowe 1 litr gorącej wody 500 g malin Pianka malinowa: 400 g malin 5 łyżek wody 1 galaretka malinowa 600 g śmietanki kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 100 g białej czekolady, startej Przygotowanie: Biszkopciki umieścić w kwadratowej blaszce o wymiarach 24x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przestrzenie pomiędzy nimi również uzupełnić biszkopcikami

Nastoletnie Wypiekanie
Czekoladowy torcik z malinową pianką 202

Wilgotne i intensywnie czekoladowe ciasto przełożone puszystą pianką z musu malinowego. Drugi krem przygotowałam na bazie delikatnej ricotty o lekkim posmaku malin. Dzięki temu ciasto jest lekkie, przyjemnie owocowe, z idealnie zachowaną równowagą smaku czekolady, kwaskowych malin i słodyczą cukru Królewskiego. CIASTO CZEKOLADOWE: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 szklanki kakao(...)jajka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 3/4 szklanki cukru białego Królewski 1/2 szklanki mocnego naparu z kawy 50 g czekolady gorzkiej 70% PIANKA MALINOWA: 400 g malin 1/3 szklanki cukru białego Królewski 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody 1 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% SEROWY KREM: 250 g ricotty 1 galaretka malinowa 1 szklanki wody 1 szklanki

https:KKuchniaMniam
Mus z białej czekolady z malinami 1495

uczucie, gdy sprzedajesz komuś swój deserek i widzisz, że smakuje. Co ciekawe, nie ma tu żadnej filozofii. Jest to prosty mus z wyłącznie dwóch składników podany na galaretce z malinami i udekorowany malinami. Właśnie dzięki swojej prostocie, mogę przygotowywać go w cukierni- chwila moment i desery gotowe. Oprócz tego, że są naprawdę pyszne, to jeszcze pięknie się prezentują i zapewniam(...)zachwycą każdego gościa i domownika. Nie ma opcji, że deser będzie przesłodzony- maliny genialnie kontrastują ze słodyczą musu.  Przypominam również, że na blogu znajdziecie ciemną wersję tego deseru, trochę bardziej wymagającą (przepis po kliknięciu w poniższe zdjęcie). Polecam!  Składniki: (na 4 porcje) Warstwa malinowa: 250 ml gorącej wody 50 g malinowej galaretki (proszek) 100 g malin

Nastoletnie Wypiekanie
Torcik z malinami 147

przepis jest genialny. Owoce sezonowe i radość całkowita. Dzisiaj maliny. Przełamują smak słodkiego biszkopcika i masy.   Potrzebujemy: maliny galaretka malinowa – przygotowuję według instrukcji na opakowaniu   Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)chwilę miksujemy dalej. Do masy dodałam 1/4 szkl galaretki malinowej (reszta na wierzch torcika).   Ostudzony biszkopt kroimy tak by powstały 3 krążki. Na dolny smarujemy pół masy, układamy maliny. Kładziemy drugi krążek biszkoptu i przyciskamy. Kładziemy drugą część masy, maliny i przykrywamy trzecim krążkiem biszkoptu. Jeśli masa wyjdzie Wam płynna, włóżcie ją na kilkanaście minut do zamrażalnika- szybko stężeje

MojaQchnia.pl
Tarta migdałowa z białej fasoli z malinami (wegańska, bezglutenowa, bez cukru) 152

mojprzepisna.pl | Tarta migdałowa z białej fasoli z malinami (wegańska, bezglutenowa, bez cukru) Oj bardzo, bardzo chciałam zrobić tę tartę, zachęcona słowami autorki przepisu, że jest przepyszna i nikt nie dojdzie z czego jest zrobiona. Autorka, Ina Rybarczyk , nie myliła się, tarta jest pyszna, i nikt, ale to nikt nie poznał się, że w swym składzie zawiera gotowaną, białą fasolę. Poza(...)jest przepyszna i aksamitna, sycąca i fajnie podkręcona kwaśnymi malinami. Zdecydowanie polecam. Składniki na formę 22-24 cm (u mnie 21 i była troszkę za gruba): Spód: 100 ml oleju kokosowego (u mnie 50 ml oleju i 50 ml mleka ryżowego, aby zmniejszyć kaloryczność) 50 g migdałów/płatków migdałowych, blanszowanych (pozbawionych skórek), uprażonych na suchej patelni na złoto, zmielonych

moj przepis na
Sos malinowy czyli frużelina z mrożonych malin 238

płynną poprzez dodanie dodatkowej żelatyny. Powoli zbliża się sezon na owoce, więc mam nadzieję, że taki przepis się wam przyda. Składniki na około 400 ml frużeliny: – 400 g malin mrożonych (jest to waga malin zamrożonych) – 1,5 listka żelatyny – 3 łyżki cukru (można dać mniej lub więcej w zależności od tego jak słodkie są owoce(...)łyżka soku z cytryny – 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1,5 łyżki letniej wody Mąkę rozpuszczamy w wodzie. Żelatynę zalewamy zimna wodą, żeby napęczniała. Maliny wrzucamy do garnka wraz z cukrem. Podgrzewamy, aż całkowicie się rozmrożą, puszczą sok a cukier się rozpuści. W przypadku innych owoców, można zostawić całe kawałki owoców, ale maliny rozleciały mi się całkowicie

Relaxtime