roboty oregano, bazylia, tymianek przyprawa do spaghetti bolognese 15g firmy KAMIS sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku szczypta ostrej papryki słodka czerwona papryka oliwa do smażenia makaron ( spaghetti, tagliatelle) parmezan do posypania ( lub inny twardy ser ) garść czarnych oliwek pokrojonych na plasterki (opcjonalnie) Drobno pokrojoną cebulę zeszkliłam na oliwie. Dodałam do niej starty czosnek. Lekko posoliłam
potrawyregionalneDania z makaronem to super pomysł na obiad dla każdego. Do niego mam dziś nietypowe klopsiki bo z dodatkiem grzybów. Niby zwykły obiad a jednak inny w smaku dzięki grzybom. Spróbujcie a przekonacie się, że danie jest smaczne. No oczywiście możecie mieć na ten temat inne zdanie, bo każdy ma swoje preferencje smakowe. W każdym bądź razie nam smakuje. Rozwiń
Ewa w kuchnidrobno posiekaną papryczkę chili i dusić pod przykryciem. Buraki naciowe przepłukać i posiekać niezbyt drobno. Dodać do sosu, jeszcze dusić ok 10 min. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron Lubella ugotować al'dente , odcedzić i wymieszać z sosem
Gotowanie jest łatwetego względu że wreszcie dorobiłam się takiej maszynki, będzie właśnie makaron :) 4 szkl mąki 3 jajka szczypta kurkumy szczypta soli 1 łyżeczka oleju ok 1 szkl wody Zagnieść dość twarde ciasto ... Wałkować i kroić maszynką :) proste :) Ugotować w osolonym wrzątku, przepłukać zimną wodą
Gotowanie jest łatwecebulą. Podlać rosołem, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem aż do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną na półtalarki cukinię i jeszcze przez 10 min poddusić. Gulasz podawać z ugotowanym makaronem . Posypać zieloną natką pietruszki, bazylią majerankiem
Gotowanie jest łatwekilku wodach. Masło roztopić na patelni, przyrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać grzyby i smażyć aż odparują , śmietanę wymieszać z jajkiem i dodać do grzybów, Chwilę pogotować. Podawać z makaronem
Gotowanie jest łatweMakaron z sosem dyniowym i mleczkiem kokosowym, miodem niech już przestanie padać >.< Miłego dnia
More food, love and dreamsPiękne, kolorowe warzywa i ulubiony makaron. Danie szybkie i pyszne zarazem. Ja danie zrobiłam pierwszy raz jak bób był świeży ale mrożony też będzie ok. Zapraszam do degustacji. Kolorowy warzywny talerz. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesól i pieprz do smaku · Parmezan do posypania Przygotuj: blender Miksujemy wszystkie składniki i pesto gotowe! Podajemy z makaronem (150 g na osobę), na tost, z kurczakiem… Smacznego
Bazując na smakusmakuje wybornie. Polecam serdecznie aby jak tylko nadarzy się okazja spróbować tego pysznego mięsa. Przepis na potrawę znalazłam tutaj [ klik ] i dzięki za tą stronę, tam jest pysznie. Makaron z mięsem strusia i ricottą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieoregano sól, pieprz dodatkowo, aby danie było ostrzejsze dodałam łyżeczkę siekanego chili w oliwie tzw. "lazy chilli" dodatkowo dodałam łyżeczkę zielonego pesto, gdyż bardzo dobrze komponuje się z pomidorami makaron np. świderki lub ryż Cebulę drobno pokroić i przesmażyć na oliwie z pomidorów. Pomidory zmiksować z czosnkiem i ziołami, dodać do smażącej się cebuli i smażyć, stopniowo dolewając bulionu, jednak
Codzienne Gotowanieniewielkimi porcjami i co pewien czas próbować. Sos gotować około 30-45 minut, aż smaki przenikną, a sos i mięso będą miały odpowiedni smak i aromat. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Spagetti układać na talerzu, polać sosem, ewentuanie posypać startym parmezanem i natychmiast podawać. Smacznego
Codzienne Gotowaniemnie nadal niezbyt wiosennie, dlatego czuję, że nadal potrzebuję konkretnych, ciepłych posiłków ;) Śniadanie : Tortille z sałatą kurczakiem, pomidorem i buraczkiem, posmarowane jogurtem naturalnym (zamiast majonezu) Lunch : Makaron z tuńczykiem i rukolą (ten przepis już się pojawiał, ale jest tak pyszny i szybki w przygotowaniu, że często go robię) Smacznego
Codzienne Gotowanietego bardzo fit, leciutkie i zdrowe. Użyłam tutaj grzybów - pochwiaków wielkopochwowych czyli grzybów bardzo popularnych w kuchni tajskiej. W Europie używamy tylko grzybów suszonych bądź z zalewy. Makaron fit z paprykowym kurczakiem w grzybach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniegotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Sos wlać do żaroodpornego naczynia. Ułożyć w sosie kotleciki i zapiec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z makaronem i świeżo startym parmezanem
Kulinarne Inspiracje