Uwielbiam szpinak w każdej postaci. A jak do tego dochodzi jajko sadzone, z dobrze ściętym białkiem i rozpływającym się żółtkiem to do szczęścia nie potrzebuję już
bistro mamaKorzystajmy póki są! Ten obiad to namiastka pierogów z jagodami. Na te niestety czasu brakuje... choć może inaczej - czas jest, ale nieprzewidywalność mojego ukochanego mężczyzny, i
bistro mamaPesto coraz częściej gości na polskich stołach. Zrobienie domowego jest bardzo proste, wystarczy zmiksować kilka składników. Ich ilość zależy od naszych upodobań. Jedynym minusem w przypadku
bistro mamaDziś tak po prostu, zwykły obiad. Muszle, tuńczyk, suszone pomidory, czarne oliwki, marynowany czosnek, sos pomidorowy i trochę żółtego sera. Sprzątanie lodówki :) Czy przepis jest w
bistro mamaMój ulubiony, bardzo prosty obiad. Który najczęściej zjadam sama, bo moja praca u podstaw nad polubieniem szpinaku przez męża, nie przynosi efektu. A jeszcze łosoś wędzony
bistro mamaNie wiem czy też tak macie, ale u mnie zdarza się to bardzo często, kiedy nie mam konkretnych planów na obiad ani specjalnej zachcianki na coś
bistro mamaNa taki maj czekałam. Słoneczny, pełen smaków, których brakuje zimą. Za rabarbarem, botwinką, szparagami, młodą kapustą, młodym kalafiorem. Szkoda tylko, że jak dotychczas regularnie w sobotę
bistro mamaWróciliśmy z krótkich wakacji. Pierwszy raz, od kiedy pamiętam, w lodówce zostały małe zapasy. Pewnie dlatego, że wyjazd był ledwie kilkudniowy. Ale za to intensywny. I
bistro mamaOd kiedy usłyszałam, że syn znajomej na łazanki mówi "załatanki", inaczej już w domu łazanek nie nazywam. Słowa, które wymyślają dzieci warte są wszystkich
bistro mamaUwielbiam wracać do domu z urlopu. Urlop oczywiście też lubię, bo jak inaczej? Ale moment, kiedy nastawiam pierwsze pourlopowe pranie jest dla mnie bezcenny. Własny prysznic
bistro mamaNowy post na nowej stronie bloga czas zacząć. Do tej pory jak mogliście zaobserwować posty były skopiowane z poprzedniej strony mego bloga (ze strony www.myspacemyworld.blog.pl . ) Dziś
Ana Mari's worldPyszny przepis na spaghetti zaczerpnięty od koleżanki Wery. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldDziś włoskie specjały: pasta Specialità Castellane z piersią kurczaka, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem i serem Gorgonzola. Czytaj więcej »
Ana Mari's world"Jeżeli lubicie pierogi z jagodami, ale nie macie czasem czasu na ich przygotowanie, ten przepis na pewno Wam się spodoba. Smak jest świetny, bardzo przypomina smak
Słodkie Przyjemnościskładniki * 50 dag schabu bez kości * 50 dag pieczarek * pęczek koperku * kminek mielony * przyprawa do wieprzowiny * sól, pieprz grubo mielony * czosnek granulowany * ostra papryka mielona * 200
Mix smaku