makarony - 24536 przepisów (strona:1012/1636)

Ser wegański, serek z nerkowców 153

baza, którą możecie dowolnie modyfikować. W zależności od ilości użytej wody, możecie uzyskać bardziej lub mniej gęstą konsystencję. Możecie nawet stworzyć wegański sos z nerkowców , np. do pizzy lub makaronu, jeśli dolejecie jeszcze więcej wody (wówczas proponuję zwiększyć ilość płatków drożdżowych, bo w przeciwnym wypadku rozrzedzimy zbytnio smak). Ser wegański bardzo lubi wszelkie przyprawy, więc w zależności od preferencji można

Moja Delicja
Sałatka z tortellini 131

kilka chwil. W sam raz na karnawał! Składniki: 1 opakowanie tortellini z serem 1 długi zielony ogórek 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 2 łyżki majonezu Makaron tortellini gotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy przez 15 minut. Wystudzić.  Paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do reszty składników. doprawić solą

Słodki Zakątek
makaron z batata i zielone warzywa 152

Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente

mojej kuchni
makaron z batata i zielone warzywa 142

Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente

w mojej kuchni
Bruschetty z awokado 161

Bruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaronowe muszle Giuseppe 144

Makaronowe muszle Giuseppe Pyszne makaronowe muszle Giuseppe to danie wyróżniające się smakiem . Do ich przyrządzenia używamy sera z niebieską pleśnią , który ma bardzo intensywny smak i

Ogrodnik w podróży
10 niezbędnych gadżetów w kuchni do 30 zł bez których nie wyobrażam sobie pracy 94

nią zaopatrzyć.     Numer 7.   Na 7 miejscu plasuje się obieraczka Victorinox Julienne ZOBACZ TU (link) . Dzięki temu gadżetowi z łatwością przygotujesz warzywny makaron,. Fajną julliene, czyli cienkie paseczki warzywne np. do swojej ulubionej sałatki. Takie julienne bardzo dobrze sprawdza się jako element dekoracyjny wielu potraw.     Numer 8.   8 miejsce

kuron.com.pl
Rozgrzewająca fit zupa brokułowa – idealna na zimę 131

danie polecam… Grillowany łosoś ze szpinakiem i serem feta Kotlet z fileta indyka w zdrowej panierce kukurydzianej Zapiekane roladki z polędwiczki wołowej otulone boczkiem Lekki obiad: makaron z łososiem, cukinią i pomidorem Domowe gnocchi w sosie szpinakowym z fetą Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity czas 30 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ

A to pestka
Zielone szpecle (spätzle) jarmużowe 168

bardzo smaczne, nie ukrywam to mój absolutny faworyt kuchni niemieckiej. Są idealnym dodatkiem do dań mięsnych i warzywnych, do zup lub do serwowania jako samodzielne danie. Lubię kolorowe makarony i wykorzystuję do ich barwienia sezonowe warzywa. Kolorowe kluseczki dzięki dodatkom mają nie tylko więcej walorów zdrowotnych, ale i cieszą oko. Podstawowy przepis na szpecle znajdziesz  na blogu - tutaj . Dzisiaj

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ekspresowe kotlety drobiowe(z majonezem i żółtym serem) 122

obiadową z pomidora i ogórka kiszonego * Sałatkę obiadową z cukinii * Pomidory w śmietanie             Na obiad polecam też… – Fasolkę po bretońsku – Makaron z boczkiem i twarogiem – Pizzę KORONA – Pielmienie z mięsem – Tartę z cukinią

Kulinarne S.O.S.
Pulpety w sosie pomidorowym 121

stronę.  Sos podczas duszenia odparował i zagęścił się. Odrobinkę wszystko poprószyłam solą, pieprzem oraz świeżym tymiankiem. Pulpety podawałam z kaszą bulgur, można również z ziemniakami jak i z makaronem.  Jako dodatek akurat miałam surówkę z kiszonej kapusty →  przepis Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto na jogurcie czyli pierogi i pyszne nadzienie 116

Zaczęło się od tego, że dzień wcześniej kupiłam mięso mielone aby zrobić zupę gołąbkową, ale ponieważ zmieniły mi się plany i szukałam czegoś innego. Tak aby nie był to makaron, ryż, kasza i wtedy przypomniałam sobie o genialnym przepisie z książki Mamuszka . Przepis na ciasto jest bajeczny prosty, w sumie większość pracy wykonuje mikser ;) I tak robiłam to ciasto

Kuchnia na wzgórzu
Poniedziałek: Sałatka z kaszy jaglanej z nasionami dyni i słonecznika 130

proporcjach wody do kaszy. My proponujemy Wam inny patent, mega prosty patent, nie wymagający mierzenia wody menzurką. Polega on na gotowaniu kaszy w taki sam sposób jak gotuje się makaron. Kaszę zalewamy dość dużą ilością wody. Gotujemy około 15-18 minut, bez przykrycia. Pod koniec sprawdzamy, czy ziarenka już są miękkie. Jeśli tak, odcedzamy kaszę i wysypujemy na duży talerz

Niedzielny kucharz
Rosół (bulion) - najzdrowsza zupa świata 148

formie gorącego napoju. Ma szczególne walory zdrowotne i kojące dla naszych jelit. Rosół przygotowujemy z identycznych składników lecz przy użyciu większej ilości wody. Traktujemy jak zupę i podajemy z makaronem ( przepis tutaj) , lanym ciastem ( przepis tu ), lub kluseczkami z kaszy manny ( przepis tutaj ). Domowy wywar - bulion i rosół to doskonała baza do przygotowania innych zup i sosów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania