Macie swój ulubiony przepis na to danie. Składniki mogą się różnić, ale chyba wspólną cechą jest przygotowywanie tego sosu, trzeba go długo gotować na wolnym ogniu
Polska ZupaZawsze w mojej magicznej szufladzie mogę znaleźć coś, z czego mogę wyczarować wspaniały obiadek. Tzw zapasy "na czarną godzinę".:) Też tak chomikujecie? Tym razem w
O kuchni z uczuciemSzybkie, łatwe danie które w swoim domowym zaciszu przygotuje każdy. Koniec z wymówkami, że nie umiesz! Okazuje się, że z moją pomocą przygotujesz świetny obiad lub
Wielki apetytNowy rok to nowe wyzwania także te związane z odżywianiem, każdy z nas pragnie jeść zdrowo. Specjalnie dla Was przygotowałam zestawienie przepisów fit, które możecie wykorzystać
Moja smaczna kuchniaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kofty to nic innego jak szaszłyki z mięsa mielonego. Ja użyłam mięsa wołowego i kawałek drobiu. Kofty usmażyłam na
Marta GotujeZnowu Wielkopolska! Oczywiście. Nie wiem czy wiecie, ale pyzy to kolejny produkt, bez którego Wielkopolanie nie wyobrażają sobie niedzielnych obiadów. Kluchy na łachu, bo tak
Szybko Tanio SmacznieSAŁATKA TORTELLINI / TORTELLINI SALAD Trzy składniki, trzydzieści minut i pyszna sałatka gotowa. Idealna na lunch do pracy czy dla gości, smaczna i pożywna! Lista zakupów nie
Martyna CooksDomowe zacierki to doskonały dodatek do wielu różnych zup. Bardzo często robię je do różnych zup. Składniki: 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej szczypta soli mąka
Bajeczna KuchniaFajna sprawa takie jedzonko. Wszyscy a dokładniej większość odrzuca podroby jako niezdrowe. My je uwielbiamy i warto się za nie zabrać bo w rezultacie i danie
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 2 pęczki natki pietruszki garść orzechów włoskich 2 ząbki czosnku sok z połówki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz, sól Przygotowanie: Natkę
Łycha smakówPotrzebne składniki: 6 ugotowanych buraków 1/2 opakowania tofu 2 łyżki oleju słonecznikowego sól ziołowa, pieprz 2 ząb ki czosnku sok z 1/2 cytryny
Łycha smakówSkładniki: 2 pęczki czosnku niedźwiedziego garść orzechów włoskich sok z połówki cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek pieprz, sól Przygotowanie: Czosnek niedźwiedzi z oliwą rozdrabniamy
Łycha smakówSkładniki: 0,5 pęczka botwinki garść orzechów włoskich 2 ząbki czosnku 4 łyżki parmezanu z migdałów (przepis znajdziesz tutaj ) 3 łyżki oliwy
Łycha smakówRobiłam już muszle nadziewane ricottą i suszonymi pomidorami a teraz zapraszam na wersję z mięsnym farszem. Muszle z mięskiem zatopione są w gęstym sosie pomidorowym
Monia miesza i gotuje