makaron - 33044 przepisów (strona:1744/2203)

Tortelli z dynią i amaretti 55

kuchnią włoską od podstaw. Zaopatrzona jestem w cztery książki kucharskie o tej tematyce więc inspiracji nie brakuje. Tym razem padło na tortelli czyli włoskie pierożki przygotowywane z ciasta na makaron jajeczny. Farsz miał być ciekawy więc padło na dynię w połączeniu z pysznie migdałowymi włoskimi ciasteczkami amaretti. Wyszło tak jak lubię czyli niby słodko, niby słono. Samo lepienie tortelli

Milion Smaków
Włoski sos pomidorowy 92

tęsknić za tym smakiem zwłaszcza jeżeli tak jak ja, unikacie kupowania ich zimą z poza Polski. Ten sos może i nie ma w sobie wiele finezji ale jest przepyszny. Makaron z jego dodatkiem okraszony startym parmezanem to obiad w iście włoskim stylu, który na pewno umili Wam jesienne, szaro-bure

Milion Smaków
Zupa rybna 72

końcu wróciłam z zakupów ze świeżymi dorszami więc decyzja zapadła. Postanowiłam przygotować wariant z mieszanką smaków raczej niż dominującym smakiem ryby. Zneutralizowałam go dodając paprykę, dymkę i makaron jajeczny. Zupa jest smaczna i pożywna - z powodzeniem może samodzielnie stanowić lekki obiad czy kolację. Miłośnikom ostrej kuchni polecam doprawienie ulubionym ostrym, azjatyckim sosem

Milion Smaków
Cannelloni z soczewicą, kaszą gryczaną i sosem beszamelowym 88

gości coraz częściej na moim stole. Szukając do czego jeszcze może pasować soczewica poza daniami kuchni azjatyckiej trafiłem na cannelloni. Danie wyszło lepiej niż się spodziewałem - połączenie warzyw i makaronu, oraz sosu beszamelowego daje naprawdę ciekawy efekt

Milion Smaków
Tagliatelle z pomidorami i oliwkami 77

Bardzo prosty i szybki przepis na pyszny makaron. To przykład tego, że z zaledwie kilku składników można zrobić smaczny obiad, lunch czy kolację. Połączenie niczym nie zaskakuje, bo oliwa, czosnek, pomidory i oliwki pojawiają się razem w niejednym daniu i stanowią nie od dziś dobre połączenie. Tutaj też sprawdzają się świetnie, a dodatek sera z niebieską pleśnią jest dla nich

Milion Smaków
Pesto szpinkowo-bazyliowe 133

łyżeczki soli (opcjonalnie) sól, pieprz Wszystkie składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładko :) Następnie dodajemy sól, pieprz. Musicie pesto  porządnie posolić, bo pesto słabo doprawione dodane do makaronu może być bez smaku. Przechowujemy w lodówce, wierzch pesto polewamy oliwą

Delicious Titbits
Przepis na… – Spaghetti alle vongole, włoski klasyk 204

zamknięte wyjmujemy. Całość zalewamy winem i dusimy jeszcze 5 minut. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy natką pietruszki. Do sosu dodajemy nie do końca ugotowany makaron i dokładnie mieszając trzymamy na wolnym ogniu jeszcze 3 minuty. Smacznego

Bon Ton Italia
Tydzień w moim telefonie XXXXXXXXVII 122

piękny przede mną, bo aż 4 dni wolnego mam! I zamierzam się uczyć! Żeby już zdać to prawko i mieć więcej czasu na blogowanie. Przechodząc do zdjęć : * pyszny, zielony makaron! * uwielbiam awokado   * kawa być musi! * pyszne warzywa na kolację * grill rodzinny   * bez  * uwielbiam konwalie! * róże z jabłek na Światowy Dzień Pieczenia   Koniecznie polubcie Babeczki

Magiczne Życie Marty
ZUPA WIŚNIOWA Z FRANCUSKIMI KLUSECZKAMI 117

oraz szczyptę cynamonu, który nada zupie przyjemny aromat. W miseczce rozrabiamy w małej ilości wody 1 kisiel wiśniowy. Wlewamy na wrzątek.  Zagotowujemy. Ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem lub kluseczkami.  Taka zupę super smakuje zarówno na ciepło jak i latem jako chłodnik na zimno

Walijskie Pichcenie
Sałatka Polio 346

którego od czasu do czasu chętnie zaglądamy. Lokalem tym jest pizzeria, której właścicielem zresztą jest Włoch z krwi i kości. W menu owej pizzerii prócz szeregu pizzy i makaronów spotkać można również sałatkę polio. Mój przepis jest odwzorowaniem właśnie tej receptury z tamtejszej karty dań. W sałatce jest wyczuwalny delikatny posmak sosu czosnkowego, jednak każdy zamawiający otrzymuje jego dodatkową porcję

Kuchenne aromaty
Szparagi bolognese 146

Tradycyjne bolognese w niecodziennej i bardziej dietetycznej odsłonie. Makaron został zastąpionym przepysznymi szparagami. Smacznie i zdrowo!   Składniki 500g mięsa mielonego z szynki 2 łyżki oliwy pomidorowej 2 ząbki czosnku średnia biała cebula strąk czerwonej papryki marchew puszka pomidorów pelatti (400g) 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego sól, czarny pieprz, oregano, bazylia 10szt białych szparagów sól, cukier Sposób przygotowania Na dużej

Pyry na Gaz
Makaron z pesto i kozim serem 110

Makaron z pesto i kozim serem - po prostu pycha

upichcona
Brokuły pod pierzynką z kaszy manny i mozzarelli 132

Całość umieszczamy w piekarniku i pieczemy ok 15 minut w temp 200 stopni. Na 3 minuty przed wyciągnięciem z pieca posypujemy danie serem mozzarella oraz bazylią. Najlepiej smakuje z makaronem. Pycha

upichcona
Zielone pesto ze szpinakiem, słonecznikiem i dynią 157

oliwy. Do zmiksowanych produktów dodajemy podsmażony szpinak oraz garść startego sera. Podczas całego procesu miksowania dodajemy stopniowo szczyptę soli, pieprzu, oliwę virgin i jogurt naturalny. Można serwować wymieszane z makaronem z dekoracją ze startego sera. Smacznego

upichcona
Jakie produkty wybierać, żeby nie odczuwać głodu? 163

grejpfrut, płatki owsiane z mlekiem Produkt spożywczy Masa porcji (g), każda porcja dostarcza 240 kcal Indeks sytości (%) Krakersy 49 71 Kabanos 74 81 Sernik wiedeński 79 87 Makaron bezjajeczny gotowany 142 90 Pączek 58 97 Orzechy laskowe 38 97 Płatki kukurydziane z mlekiem 173 99 Jabłko 522 106 Ciasto drożdżowe 83 116 Ryż biały gotowany 206 119 Kasza jęczmienna gotowana

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania