czas kurek . Osobiście nie jestem wielką fanką grzybów, ale te stanowią wyjątek. Często dodaje je do śniadaniowej jajecznicy, czy też do risotta. Kurki świetnie pasują również do kurczaka oraz makaronu. Dziś mam dla Was jednak trochę inną propozycję – kurki zatopione w sosie śmietankowym, wyłożone na bezglutenowej tarcie. Nowością tutaj dla mnie jest mąka z czerwonej soczewicy. Udało mi się
365 dni dookoła kuchniBiedronce Składniki na 4 porcje: 300-400 g kurek puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 cebule czubata łyżeczka suszonej szałwii szczypta suszonego cząbru*opcjonalnie suszona, smażona cebulka 4 łyżki makaron ugotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu Przygotowanie: Posiekaj obraną cebulę w drobną kostkę i zeszklij ją na 3 łyżkach delikatnego oleju roślinnego w dużej patelni. Dodaj szałwię i cząber
greenscarfJarmuż jest to cudowne warzywo. Ma wszechstronne zastosowanie w kuchni. Można z niego przyrządzić chipsy pieczone w piekarniku ( uwaga, można zjeść ich całą miskę!), przygotować pesto do makaronów czy gnocchi, lub wykorzystać w zupach czy daniach jednogarnkowych typu kaszotto czy pęczotto. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego zdrowego warzywa, warto go zakupić i przygotować to danie! W większości to danie zawiera
Jaglusiasposób na niejadka i nie tylko bo takie „niejadki „jak ja również 🙂 W upały nie chce się jeść tradycyjnych obiadów. Warto więc zaproponować owocową zupę z dodatkiem makaronu. Smaczna nie wymagająca stania przy kuchni na pewno się naje. składniki: 2 szklanki borówek amerykańskich sok z 1 cytryny 1/2 szklanki kremówki
Ugotujmy Cośmamy czas i ochotę spędzać długie godziny w kuchni. I tutaj z pomocą przychodzi nam Łowicz z nowymi sosami: jasnym uniwersalnym i ciemnym uniwersalnym . Jasny idealnie nada się do makaronów, ryb lub zapiekanek , zaś ciemny sprawdzi się idealnie w towarzystwie pieczeni i innych typowo mięsnych dań, np. takich jak gulasz . Mi brakowało czasu właśnie wczoraj, bo po powrocie z zakupów
Passions hobbies lifeWrzucamy usmażone mięso i gotujemy razem jeszcze przez 4-5 minut. Tuż przed podaniem dorzucamy do gorącego sosu bazylię i całość jeszcze raz mieszamy. Podajemy z ryżem lub z makaronem ryżowym. Jako dodatek sprawdzi się surówka z kapusty, ogórka, zielona fasolka szparagowa, grillowane warzywa. Z podanej ilości składników otrzymacie 3-4 średniej wielkości porcje do zjedzenia z dodatkami. SKŁADNIKI 500g
Karo in the KitchenWystarczy wieczorem zamarynować mięso, a następnego dnia obiad mamy gotowy w kilka chwil. I wcale nie musi to być makaron z serem, a o wiele bardziej wyszukane danie. Tak przygotowane polędwiczki wieprzowe pieczone w całości są bardzo kruche i niezwykle soczyste. składniki : 2 polędwiczki wieprzowe marynata: 2 łyżki sosu soyowego 2 łyżki ketchupu łagodnego
Ugotujmy Cośsłoneczka, ale do rzeczy.. Sezon na cukinię trwa. Ceny cukinii spadły i można z nią szaleć teraz do woli. Lubię używać cukinię w swojej kuchni. Leczo uwielbiamy, makarony z cukinią także. Nie dawno wypróbowałam faszerowane łódeczki z cukinii. Robiłam je pierwszy raz i do tego troszkę "na oko", ale wyszły i były pyszne ! ;) Składniki na 2 osoby 2 średnie
Justa próbuje gotowaćprostu albo nie chce mi się jeść albo jeśli już, to sięgam po coś lekkiego. I taka właśnie jest ta potrawa. Miks warzyw z kaszą bulgur i makaronem vermicelli, jakoś tak skojarzył mi się z królującym obecnie kaszotto, czyli wariacją na temat risotta. Jak zwał, tak zwał. Potrawa jest pyszna i warta wypróbowania. Czytaj więcej
Pichceniomaniapraskę, dodałam 3 plasterki drobno pokrojonego ostrego salami pepperoni. Przykryłam pokrywką, kalmar wypuścił trochę wody, która bulgotała radośnie. Skosztowałam i coś mi brakowało.. zaczęłam więc tworzyć Ugotowałam czarny makaron barwiony sepią – ma lekko rybny smak, więc idealnie się komponuje z owocami morza. Do potrawki na patelni dodałam 2 plastry świeżego ananasa pokrojonego w słupki, podsmażonego na 1 łyżeczce
DietologDOMOWY SOS SŁODKO-KWAŚNY Jak zrobić idealny, gęsty słodko-kwaśny sos do makaronów, ryżu i mięsa - sprawdzony przepis krok po kroku Moi Drodzy, dzisiaj przedstawiam Wam przepis na sos słodko-kwaśny na zimę. Jest przepyszny, idealny do przygotowania szybkiego obiadu. Ja do domowych sosów na zimę, takich jak ten, keczup lub koncentrat pomidorowy, dodaję naturalne pektyny
Moja Książka KucharskaDziś zrobiłam kolejną kombinację sosu z warzyw. Bazą jest cukinia. Taki sos świetnie pasuje jako sos do pizzy lub sosu do makaronu. Pikantny z nuta słodyczy i lekko kwaśny. Po prostu pycha - nie wierzycie ? To sami się przekonajcie i zróbcie. Do sosu miałam okazję użyć przypraw od Cykoria . Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniobiad znów miał być makaron z sosem pomidorowym. Ale ile można jeść jedno i to samo? Nawet najlepsze dania kiedyś muszą się znudzić… I właśnie ta nuda w kuchni spowodowała, że powstał cudowny dahl na mleku kokosowym. Smakuje naprawdę obłędnie! Dahl (w Polsce […] Artykuł Dahl na mleku kokosowym pochodzi
Vegan Tastebardzo lubią masło, niby tylko niewielki dodatek, ale robi ogromną różnicę więc czasami nie próbujcie zamienić tego składnika na olej!☝️ Mnie sos najbardziej smakuje z najzwyklejszymi kopytkami czy domowym makaronem jajecznym, ale i w towarzystwie dowolnego mięsa smakuje równie wybornie 😋 * kurki- 300 g * śmietanka 30%- 250 ml * wino białe słodkie- 100 ml * cebula- 1 średniej wielkości * masło klarowane- 1 łyżka
Kraina Miodem Płynącalekko czosnkowy aromat sprawia, że idealnie sprawdza się jako składnik marynat oraz sos do potraw smażonych i pieczonych. Wspaniale komponuje się też z owocami morza, daniami z ryżu i makaronu. Tu przedstawiam Wam prostą propozycję ze skrzydełkami w roli głównej. Polecam! 10 skrzydełek z kurczaka Marynata: 3-4 łyżki Sosu Hoisin 3/4 łyżeczki przyprawy „5 smaków” 1 łyżeczka soli
Di gotuje