bazie ucieranego sezamu i drobiu z pikantną mieloną wieprzowiną. Zupa jest pikantna i bardzo intensywna w smaku, cudownie jest tu wyczuwalny sezam, który dodatkowo lekko chrupie w zębach. makaron jest w punkt. Wszystko jest idealne! Do Ato wracamy znowu w niedzielę, mimo, że początkowo miałyśmy inne plany. Dochodzimy po prostu do wniosku, że musimy spróbować kolejnej zupy z menu
Kulinarne przygody GatityDziś zapraszam na domowe pesto ze świeżej bazylii, orzechów pini i twardego sera. Pesto poleca się na kanapki, do wszelakich makaronów, jako dip do przekąsek z ciasta francuskiego, grissini czy grzanek. Proste, smaczne, domowe, najlepsze, z serii: wiesz co jesz Róbcie i zajadajcie, pesto zielone rządzi! SKŁADNIKI: 1 duża doniczka bazylii 30 g orzeszków piniowych 20 g tartego parmezanu
Zasmakuj Kuchnichcemy leczo zagęścić to do ok. 1/4 szklanki wody dodać kopiastą łyżeczkę mąki, wymieszać i wlać do lecza, zagotować. Moje leczo było samodzielnym daniem, ale można podać je do makaronu
Proste Potrawysosie pomidorowym zapiekane w piekarniku ;) 🍝 🍝 🍝 🍝 Robi się je na prawdę bardzo szybko . Nie używam jajka,mąki ,bułki ;) Podaję z kaszą jęczmienną ale również świetnie się sprawdzą z ziemniakami ,makaronem czy ryżem ;) Polecam ;) Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie mi bardzo miło 🤗 A teraz przepis na ok 12 pulpetów
Gotowanie Patkimusztardę i sos sojowy. Wymieszać. W miseczce rozrobić mąkę z wodą i zagęścić sos. Chwilę pogotować i ewentualnie doprawić sola i pieprzem. Podawać na ciepło. U nas z orkiszem, makaronem vermicelli i suszonymi pomidorami oraz surówką z buraczków
Simply Foodselera zamknęłam w słoiczku. Może służyć jako dodatek do zup, sosów, zapiekanek, do kanapek. Pasta wymieszana z tartym parmezanem i mielonymi orzechami, czy migdałami będzie doskonałym Pesto do makaronu. Najlepszym momentem na ich zbiór jest lato i wczesna jesień. Dlatego warto zadbać o zrobienie zapasów na zimę. Tak samo można przygotować pastę z lubczyku, pietruszki, czosnku niedźwiedziego i innych. Wystarczy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsoczewicy dodaj podsmażone warzywa, otręby, pokrojonego w kostkę pomidora oraz przyprawę do mięs. Całość wymieszaj, w razie potrzeby dopraw i gotuj jeszcze przez 5 minut. Podawaj z ziemniakami, ryżem, makaronem lub jako osobne danie. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo
Via Gustozachowuje znakomity smak, a warzywa są chrupkie i kolorowe. Dziś przygotowałam groszek cukrowy w strączkach, zielone szparagi i młodą marchewkę. Pyszne, sycące wegańskie danie, do podania z ryżem, albo makaronem lub po prostu jako dodatek do każdego dania z mięsem lub rybą. Skladniki: 200 g groszku cukrowego 5-6 młodych marchewek pęczek zielonych szparagów olej arachidowy lub sojowy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Odkąd zagościł w mojej kuchni, wykorzystuję go codziennie do gotowania różnych rzeczy i muszę Wam przyznać, że bardzo szybko się polubiliśmy. Obiad w 30 minut, który nie jest makaronem? Tak! To możliwe! :) Przejdę już może do gotowania wspomnianego bobu. Otóż, bób gotuje się 1 minutę. Tak.. to zadziwiające, ale w pełni możliwe. Dlatego uważam, że szybkowar to zbawienie
MamaOskarkaryż Drugim czynnikiem poprawiającym jakość i walory smakowe tego dania jest ryż a la pilaf . Już pisaliśmy, że ryż nie należy do naszych ulubionych bohaterów kulinarnych, wolimy kasze i makarony, ale od czasu do czasu również i on jest w menu. Kiedy trafia do jadłospisu najczęściej przygotowujemy go właśnie w ten sposób: krótko przesmażany na maśle z cebulką i później
Niedzielny kucharzwarzywno-białkowe , czyli gotowane warzywa i mięso drobiowe, fasolki, jajka. Owoce jedzone osobno, jako oddzielny posiłek. Z jadłospisu zniknęły produkty , które powodowały duże wahnięcia poziom cukru we krwi - pieczywo, makarony, ziemniaki, słodycze. No i pożegnałam też moje ulubione jogurty, maślankę, ogórki, arbuza, sałatę, pomidory, bo gaszą ogień trawienny. Oprócz tego rano ciepła woda z cytryną i odrobiną miodu
Codziennik Kuchennycytryny lub ocet jabłkowy, przyprawy, świeże zioła II śniadanie: zupa z kiszonych ogórków Obiad: kiszone rzodkiewki wegańskie kalafiorowe placuszki z pomidorami Podwieczorek: wegański rosół z makaronem z marchewk i 1/2 grejpfruta Kolacja: leczo wegańskie szklanka soku pomidorowego Dzień szósty Śniadanie: szklanka letniej wody z sokiem z 1/2 cytryny 1 szklanka zakwasu buraczanego podgrzanego do 40 stopni
Kulinarne przygody Gatitytakże posmakują Będzie mi również bardzo miło jeśli podzielicie się swoimi pomysłami na smaczne wykorzystanie bobu 6 najsmaczniejszych dań z bobem 1. Kotleciki jaglane z bobem 2. Makaron z bobem 3. Pasta z bobu 4. Zupa krem z młodego bobu 5. Sałatka z bobem 6. Lekka zupa z bobem Artykuł 6 najsmaczniejszych dań z bobem pochodzi z serwisu
365 dni dookoła kuchniDelikatne, aksamitne, mocno aromatyczne, pesto z mielonymi migdałami. Jest doskonałym dodatkiem do makaronu i dressingiem do sałatek. Składniki: 100 ml oliwy z oliwek 1 duża doniczka bazylii 50 g mielonych migdałów (polecam Skworcu ) 2 duże ząbki czosnku sól pieprz Wykonanie Do kielicha blendera wlewamy oliwę oraz dodajemy listki bazylii, mielone migdały, ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę oraz sól
Smak mojego domuChyba nie przesadzę, mówiąc, że jest to najfajniejsza wersja wegańskiego bolognese, jaką robiłam :) Czytaj więcej »
Kasia Sarna