PIECZONE POMIDORY W OLEJU. POMIDORY W SŁOIKU NA ZIMĘ. 215pieczonych pomidorów jest bardzo łatwe i szybkie, takie pomidory są rewelacyjne, nadają się do bardzo wielu dań. Oczywiście do wszelakich sałatek, do grzanki chleba z mozzarellą czy burratą, do makaronów, do dań obiadowych, do sosów, czy jako przekąska do chleba na imprezę. Są rewelacyjne w smaku. Pomidory o tej porze roku smakują najlepiej są słodziutkie i aromatyczne. Ja do pieczenia
SMYKWKUCHNI
Cukinia marynowana z papryką do słoików 161własnym ogrodzie mam jej pod dostatkiem przez całe lato. To warzywo rośnie tak szybko, że na bieżąco trudno je przerobić. Z cukinii robię pyszne leczo, placki czy sosy do makaronów. Jednak z tego, co nie zjemy na bieżąco robię różne przetwory na zimę. Do naszych ulubionych należy sałatka z cukinii w kurkumie . Dzisiaj zrobiłam cukinie marynowaną z papryką w zalewie
Danka Pichci
Kurczak w sosie porowym / Creamy Chicken with Leek 142całość do miękkości. Taki sos możecie wzbogacić o ulubione świeże zioła - zamiast natki pietruszki doskonale sprawdzi się posiekany koperek. Kurczak w sosie porowym bardzo dobrze smakuje z ryżem, ziemniakami, makaronem lub kaszą. Do tego wystarczy pyszna surówka lub sałatka i obiad dla rodziny gotowy:) Smacznego:) TUTAJ znajdziecie więcej moich przepisów z kurczakiem: Jeśli szukacie przepisu na obiad z piersią kurczaka
Lekcje w kuchni
Zupa krem z pomidorów – szybka pomidorowa FIT 212Składa się on z zaledwie 6 składników, w tym z 4 warzyw. Czyż nie brzmi to cudnie? Jeżeli zupa ma stanowić danie główne to polecam dorobić do niej porcje makaronu lub ryżu. Wtedy na pewno zaspokoi głód na dłużej. Przepis na 4 porcje, z czego jedna to około: 94kcal, B: 3,9g, T: 5,2g, W: 13,7g. Składniki
Be Fit Be Strong
Curry z mięsem mielonym 191Szybkie mięsne danie z lekką orientalną nutą. W sam raz na obiad lub kolację. Świetnie smakuje podane z pieczywem, ryżem lub makaronem. Może być bardziej lub mniej pikantne – dopraw zgodnie ze swoim gustem Polecam dania: ** Smażone kulki ziemniaczane ** Soczewicę z warzywami ** Fasolkę po bretońsku ** Zapiekankę z cukinią (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 4 porcje: 400 g mięsa
Kulinarny S.O.S.
"Warzywa, które leczą. Przepisy na zdrowie i odporność" Agata Lewandowska 193ziemniaki oraz batatów nie zalicza się to pięciu porcji warzyw spożywanych w ciagu dnia. Bo choć są warzywami to zawierają węglowodany, które są w kaszach, mąkach i makaronach. Uwielbiam rzeżuchę i od niej pierwszej zaczęłam czytanie książki. Znam jej właściwości, często hoduję w domu na parapecie. Przepis z książki na pastę z awokado i rzeżuchą miękkie
AZgotuj!
ZUPA TOM KHA GAI 180szybka w przygotowaniu a połączenie smaków jest obłędne. Tom Kha Gai to królowa wśród zup. SPRÓBUJ RÓWNIEŻ: PAD THAI Z KURCZAKIEM DORSZ STIR-FRY Z MAKARONEM RAMEN STIR-FRY Z KREWETKAMI ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM TOM KHA GAI JEST: – Aromatyczna – W zależności od upodobań może być bardziej lub mniej pikantna – Szybka
globuskulinarny
Tortellini w sosie pomidorowym 174cukrem do smaku. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z ognia. Do garnka wlać litr wody, wsypać 1/2 łyżeczki soli, wstawić na gaz i zagotować. Następnie do gotującej się wody wrzucić makaron tortellini. Gotować na wolnym ogniu od momentu zagotowania się wody przez około 6-8 minut. Zdjąć z ognia i przelać na durszlak w celu odcedzenia. Ugotowane tortellini przełożyć na talerz
Danka Pichci
Leczo na zimę w słoikach. Domowe przetwory. 181kiełbasy, ani boczku. Daję same warzywa. Później jeśli mamy ochotę podsmażam mięso, czy kiełbasę , dodaję zawartość słoika i obiad gotowy. Jeśli nie mam ochoty na mięso, dodaję ryż, lub makaron i jest wyśmienita potrawa jarska. Także polecam, jeśli macie taką możliwość przygotujcie sobie parę słoików na potem. Będą jak znalazł, zwłaszcza wtedy kiedy nie macie czasu na gotowanie. Składniki
Kuchnia z widokiem na ogród
Opiekane, chrupiące ziemniaczki po angielsku 146Wsyp do wody ziemniaki i ugotuj do momentu gdy zaczną być miękkie ale jeszcze się nie rozpadają. Lepiej nie dogotować niż przegotować Odcedź od wrzątku, przelej zimną wodą jak makaron, porządnie aż zaczną stygnąć. Odstaw na sitku do całkowitego wystudzenia i osuszenia jednocześnie. Następnie wysyp je na blaszkę do pieczenia o nieco wyższych brzegach, takich żeby tłuszcz nie uciekał (adsbygoogle
Ogrodnik w podróży
9 niezbędnych kuchennych rzeczy 115ważne jest, aby mieć wszystkie niezbędne przybory kuchenne. W tym artykule dowiesz się, jakie przedmioty w kuchni potrzebujesz do gotowania. 1. Zestawy naczyń Niezależnie od tego, czy chcesz ugotować makaron, usmażyć jajko, warzywa na parze czy ciepłą zupę, garnki i patelnie są niezbędne w każdej kuchni. Garnki i patelnie, używane na kuchenkach do przyrządzania różnorodnych potraw, są najważniejszą potrzebą kuchenną
ProstePesto.pl
Roladki schabowe z pieczarkami i natką pietruszki 156przekręcając - powinny być zarumienione z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Do takich roladek będzie pasowało praktycznie wszystko: ziemniaki, kasza, ryż, makaron z pesto i praktycznie każda surówka. Smacznego
Prosto z Kotła
Mleko z nerkowców 144Polecam przechowywanie nie dłużej niż 2 dni w lodówce, w zamkniętej szklanej butelce. Do czego jeszcze często używam nerkowców? Kręcę m.in. własne wegańskie pesto bazyliowe , wegańskie tiramisu , robię wspaniały makaron z brokułami , w sosie z dzisiejszego mleka i wiele, wiele więcej. Jesteś wzrokowcem? Zobacz jak przygotowuję mleko z nerkowców Artykuł Mleko z nerkowców pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendman
Zapiekanka kalafiorowa 255ugotowany w osolonej wodzie 1 podwójna pierś z kurczaka ugotowana 250g sera żółtego startego 2 woreczki ryżu .ja użyłam ryżu firmy plony natury gdzie znajdowały się dodatki -ryż parboiled,makaron vermicelli z pszenicy durum ,suszony zielony groszek ,suszona marchewka ,suszona bazylia ,dzięki czemu ryż jest kolorowy.-ryż ugotować 2 szklanki mleka 50 g masła przyprawa do kurczaka 2 łyżki mąki
Moje Wyroby
ADŻYKA (ADŻIKA) 404wcześniej wysterylizowanych ciepłych i suchych słoików. Słoiki zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Zostawiamy do ostygnięcia pod nakryciem. 10.Taka adżykę możemy używać do kanapek, jako sos do makaronu , na pizze. SMACZNEGO
Kulinarnie z Polką na Kresach