makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:289/815)

Pomidorowe spaghetti bez mięsa 177

cebulę, i marchewkę, pod koniec dodajemy czosnek, podsmażamy kilka sekund, po czym wlewamy passatę. Dodajemy przyprawy. Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut do zredukowania płynów. 3. Makaron łączymy z sosem. Przed podaniem posypujemy startym serem, dekorujemy listkami bazylii

Szefowa kuchni
Makaron z mascarpone i wędzonym łososiem 121

opakowaniu. • Podgrzać w rondelku pomidory, dodać ser mascarpone i dokładnie wymieszać. • Dodać zmiażdzony ząbek czosnku i resztę przypraw, doprawić do smaku. • Ugotowany makaron wsypać do sosu, dokładnie wymieszać. • Rozłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć łososia pokrojonego w paski

To co kocham
Figa z makiem i makaronem 113

pokrojone na ćwiartki figi. • Wyjąć figi i dodać do masła mak i śmietankę, dokładnie wymieszać i zagotować. Na koniec dodać miód. • Makaron wymieszać z sosem makowym i figami

To co kocham
Pasta curry zielone 136

dania, szczególnie w kuchni tajskiej. Taką pastę przysmażoną na gorącym tłuszczu, aby wyciągnąć wszystkie smaki, można dodać do zupy dyniowej, do kurczaka, ryżu, makaronu, warzyw, do sosów. Pachnie bardzo intensywnie nawet po miesiącu leżakowania w lodówce. Składniki: – 3 zielone papryki słodkie – 10 małych zielonych papryczek ostrych – średnie kłącze imbiru

To co kocham
Makaron z oscypkiem 108

kostkę i podsmażyłem na suchej patelni. Wlałem śmietanę, dodałem starty na wiórki ser. Wsypałem tymianek. Dusiłem kilka minut. Wymieszaj dokładnie. Doprawiłem do smaku świeżo mielonym pieprzem. Ugotowany makaron połączyłem z sosem. Delikatnie wymieszałem. Posypałem pokrojonym szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
MAKARON RIGATONI Z WŁOSKĄ PANCETTĄ 260

koncentrat pomidorowy, wodę i cukier. Dusić pod przykrywką na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie dodać oregano, sól i pieprz. Wlać śmietanę i wszystko wymieszać. Dodać makaron. Połączyć z sosem. Zetrzeć na górę ser grano padano

kuchniabellissima.wordpress.com
danie z patelni 112

Polecam szybkie.smaczne danie..z wykorzystaniem kurczaka i polskich warzyw..Każdy indywidualnie może je zrobić według upodobań bardziej lub mniej pikantny..A makaron ugotowany w sosie wytworzonym jest rewelacyjny.. Składniki: 2 filety z kurczaka 1 czerwona papryka 1/2 cukinii 1/2 pora 1/2 pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżka papryki słodkiej pieprz świeżo zmielony papryka

Ugotujmy Coś
Wegańskie naleśniki z jabłkami 149

większego problemu można pominąć jajko, należy jednak pamiętać o odpowiedniej proporcji mleka i mąki. Dodałam też dwie duże łyżki dobrze utartego puree z dyni pozostałego po przyrządzaniu domowego sosu serowego do makaronu, dzięki czemu naleśniki zyskały piękny żółty kolor, jednak myślę, że nic się nie stanie, jeśli pominiesz ten krok. Nie ma potrzeby obawiać się wegańskich naleśników – smaży się

Roślinna - blog wegański
POLLO DI CASERTA MATESE - CZYLI KURCZAK Z CASERTA DE MATESE 156

jeszcze kilka świetnych przepisów ,których do tej pory nie zrobiłam  stamtąd,a które są warte zrobienia.Tak więc wszystko przed nami.Dzis zapraszam na obiad z kurczaka i makaron z przepyszne sosem z fasoli.Zapraszam. 1 kg.podudzi 1 puszka czerwonej fasoli 0.5kg.pomidorów 1 łyżka sosu tomato 125 czerwonego wina włoskiego-wytrawne 2 cebule 3 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej szczypta cynamonu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Rozpusta ze szpinakiem i wszystko wiadomo 130

lekko mieszamy.  Gotujemy makaron na pół twardo , przekładamy do szklanej miski .Dodajemy makaron al dente do szpinaku  i przykrywamy pokrywką ,zostawiamy tak na 15 minut. Makaron wchłonie trochę sosu i zrobi nam się gęściejsze, smacznego. Przekładamy z powrotem do szklane j misy i podajemy

Różowa kuchnia
Słodkie spaghetti z batatem 145

Wszystko mieszamy ze sobą.  Ugotowanego batata dodajemy na patelnię i podsmażamy.  Po chwili dodajemy przecier pomidorowy, przyprawy oraz powidła. Całość mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.  Makaron łączymy z sosem, dodajemy jeszcze świeżej bazylii i pietruszkę i pałaszujemy ze smakiem :)  Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
MAKARON ZE SZPINAKIEM , SEREM CHEDDAR I SERKIEM TOPIONYM 197

Kremowy sos okalający sprężysty makaron długi jak " sznurówka" ,zielony" mech" szpinakowy i pyszne ser ,lekko ostry CHEDDAR.Dla mnie fuzja smaku.Polecam. 1op.szpinaku 1/2szkl.śmietany kremówki 1 mały serek śmietankowy topiony 3 ząbki czosnku masło ser cheddar pieprz gałka muszkatołowa 1op.makaronu  spaghetti ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Masło rozgrzać na patelni dodać rozmrożony szpinak i przeciśnięty czosnek.Smażyć,mieszając,na małym ogniu,aż płyn odparuje,dodać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tagliatelle zapiekane w sosie pomidorowym z warzywami i pulpecikami 209

wbić jajko. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Formować małe pulpeciki.  Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy.  Obsmażyć pulpeciki z obu stron na lekko złoty kolor. Ugotowany makaron wymieszać z sosem pomidorowym z warzywami. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.  Ułożyć na wierzchu pulpeciki. Posypać startą mozzarella. Zapiekać do rozpuszczenia sera ok. 20 minut w 180 stopniach. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Gulasz z dyni, podudzi kurczaka i makaronu 148

małym ogniu 20 minut-aż warzywa i mięso będą miękkie, wsypuję suchy makaron, gotuję jeszcze 4 minuty, zabielam słodką śmietanką.  Zestawiam z ognia i czekam chwilę aż makaron dojdzie w sosie. Doprawiam ewentualnie jeszcze do smaku ziołami i mielonym chili.  Nakładam na talerz posypuję natką pietruszki i podaję.  Smacznego

Wanilia i Kardamon