makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:273/561)

PULPETY W SOSIE POROWO-PIECZARKOWYM 194

sera topionego, 100 g sera feta, sól, pieprz Dodatkowo: makaron tagliatelle WYKONANIE Pulpety: Bułkę moczymy w wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru wody. Do miski wkładamy mięso, bułkę, jajko, dodajemy przyprawy, wyrabiamy masę. Z powstałej masy formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy w mące, smażymy na oleju z każdej strony na patelni. Po usmażeniu pulpeciki odkładamy na talerz. Sos: Pieczarki obieramy

słodki bratek
Makaron czosnkowy z serem blue 235

połowę jeśli ząbki  są duże. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy czosnek na złoty kolor, (ma być w środku  miękki, a skórka chrupiąca, trzeba pilnować żeby ich nie przypalić), dodajemy papryczki pokrojone w plasterki i doprawiamy solą i pieprzem. Pomidorki kroimy na ćwiartki i dodajemy do czosnku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy

Moniki Smakołyki
Spaghetti z łososiem 179

przyprawie do ziemniaków z łyżką oliwy. Grillować na suchej patelni. Cebule i czosnek pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Dodać orzechy, oraz pokrojonego w kawałki wędzonego łososia, delikatnie mieszać. Kiedy łosoś zacznie przyjmować barwę jasnoróżową, dolać śmietanę, przyprawić. Na koniec dołożyć cukinie, ponownie mieszać. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem. Boskie...chwilo trwaj wiecznie

pieprzny smaczek
Makaron domowy ze szpinakiem i serem 222

łyżeczka sos szpinak-owy: szpinak mrożony  rozdrobniony 300 g ser z suszonymi pomidorkami 350 g czosnek 6 ząbków 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Makaron: Na stolnice wsypujemy przesianą mąkę, robimy w niej dołek i wbijamy trzy jaja, dodajemy łyżeczkę soli i zagniatamy ciasto.Zagniecione ciasto dzielimy na pięć części i każdą wałkujemy na cienki(...)wodzie z odrobiną oleju . Po ugotowaniu przepłukujemy wodą. Sos szpinak-owy: Na patelnie wkładamy szpinak rozmrożony, dodajemy ser i sprasowany czosnek oraz odrobinę oleju. Całość dusimy, ser nam się rozpuszcza i tworzy się  sos. Doprawiamy sola,pieprzem i gałką muszkatołową .Sos gotowy, teraz mieszamy makaron z sosem i podajemy. Pyszności

Różowa kuchnia
Amerykańska zapiekanka z mielonym i sosem serowym 147

swoją nazwę zawdzięcza makaronowi z sosem serowym, tak tradycyjnym w tamtym rejonie świata Doskonale pasuje do smażonego ,mięsa mielonego z zielonym słodkim groszkiem… mniam Składniki : 1 opakowanie dowolnego makaronu 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku sól , pieprz do smaku sos : 1 l mleka(...)gałki muszkatołowej 1/2 kostki masła sól , pieprz biały do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni podsmażamy cebulkę z czosnkiem . Następnie dodajemy mięso mielone , groszek i selera naciowego , sól do smaku . Smażymy dalej , do momentu aż wszystko pięknie się przyrumieni . Na koniec doprawiamy pieprzem i odstawiamy . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu , tak wyjdzie najlepiej W garnku roztapiamy masło z mąką

Ogrodnik w podróży
Rosół z kury 127

natki pietruszki sól, lubczyk oraz świeżo zmielony pieprz do smaku opcjonalnie: pęczek świeżego lubczyku zamiast suchej przyprawy do podania: makaron i świeży koperek Przygotowanie: Obieram warzywa, mięso płuczę pod bieżącą wodą. Cebule obieram, przekrawam na pół i przesmażam na suchej patelni do lekko złotego koloru. Zamiennie można je upiec w piekarniku. Włoszczyznę i kurę układam w dużym garnku, zalewam zimną

Zasmakuj Kuchni
Obiad za 10 zł - Makaron W Sosie Szpinakowo Serowo Pieczarkowym 187

przesmażam cebule pokrojoną w kosteczkę. W trakcie przesmażania dodaje przeciśnięty ząbek czosnku. Przesmażam uważając aby nie spalić czosnku. 2. Makaron gotuje według przepisu na opakowaniu. 2. Pieczarki obieram i kroje bądź ścieram na tarce na grubych oczkach, dodaje je do patelni z cebulą, przesmażam aż do odparowania wody. 3. Następnie dodaje szpinak i smażę aż do rozmrożenia. 4. Pod koniec

Gotowanie...to proste !
Filet z kurczaka w pomidorach na cukiniowym makaronie 196

mozzarelli i zapiekamy jeszcze 10 minut. Umyte cukinie kroimy w cienkie paski np. przy pomocy obieraczki do warzyw. Na patelni podsmażamy czosnek i dodajemy do niego cukinię, smażymy 2-3 minuty by cukinia odrobinę zmiękła. Na talerzu układamy porcję cukiniowego makaronu a nim fileta i gotowe. Smacznego

Cynamonowe szczęście
POROWA LAZAGNE Z INDYKIEM 124

indyka 100-150 g sera żółtego 3 łyżki mąki 3 łyżeczki musztardy 500 ml bulionu oliwa do smażenia makaron typu lasagne 3 jajka sól, pieprz przyprawa do indyka Wykonanie: Pora myjemy, oczyszczamy i kroimy w cienkie półplasterki. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pokrojonego pora. Podsmażamy przez 2-3 min. Następnie dodajemy mięso, przyprawiamy solą, pieprzem oraz przyprawą

Kuchnia MagdaLeny
Frittata makaronowa 142

tarce (parmezan, pecorino romano,grana padano) 4-5 jajek sól,pieprz oliwa do natłuszczenia formy PRZYGOTOWANIE: Jeżeli mama makaron typu nitka rosołowa lub spaghetti-to tniemy na mniejsze kawałki. Szynkę lub boczek rumienimy na małym ogniu, na suchej patelni, odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Jajka roztrzepujemy przy pomocy widelca lub trzepaczki. Do masy jajecznej dodajemy pozostałe składniki, doprawiamy solą(uważnie

Kopystką po garach
Zapiekanka makaronowa z boczkiem i brokułami 186

ząbki czosnku 100 g sera żółtego 100 g śmietany jajko parmezan do posypania zapiekanki sól oraz pieprz Przepis 1 Makaron i brokuły gotujemy do miękkości. 2 Boczek kroimy w kostkę, cebulę w pióra, a ząbki czosnku siekamy. Całość podsmażamy na patelni do zrumienienia. 3 Śmietanę mieszamy z jajkiem oraz startym serem żółtym. Doprawiamy solą i pieprzem. 4 Wszystkie składniki mieszamy

Kuchnia Bazylii
Sałatka makaronowa z suszonymi pomidorami 215

wody 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu 5 kropel sosu sojowego 3 łyżki zalewy z pomidorów szczypta ziół prowansalskich Makaron gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy niewielką ilością oliwy z oliwek, mieszamy i odkładamy do przestudzenia. Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika. Przekładamy do miseczki. Oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy z przyprawą gyros oraz odrobiną soli

Smaki Na Talerzu
SZYBKI I ZDROWY OBIAD - KURCZAK + BROKUŁ 174

Zagotowujemy wodę w garnku, lekko solimy, wrzucamy makaron, na górę kładziemy sitko z pokrojonym brokułem, przykrywamy i gotujemy - makaron wg instrukcji na opakowaniu al dente, brokuł na parze około 10 min lub wedle uznania. W międzyczasie wrzucamy mięsko na patelnie, podsmażamy na złoty kolor i gotowe! Jeśli ktoś bez sosu się nie obejdzie to proponuję przygotować czosnkowy z jogurtu

Vroblewska-fitlife
Najprostsze spaghetti bolognese z ciecierzycą 169

sól pieprz Przygotowanie: Wstawić wodę w garnku z łyżeczką soli (gdy się będzie gotowała dodać makaron).  Cebule obrać, pokroić i podsmażyć na oleju z dodatkiem soli.  Ciecierzyce rozgnieść (widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków) i dodać na patelnie.  Po chwili dolać wodę i pomieszać  Dodać oregano i bazylie oraz sos sojowy. Dodać

wegujemy
Tofu z makaronem ryżowym i marchewką 164

szczypta pieprzy cayenn Sposób przygotowania: Tofu kroimy w kostkę i zalewamy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tartce o grubych oczkach. Na rozgrzanej patelni z olejem na małych ogniu smażymy tofu. Po usmażeniu przekładamy na talerz i smażymy marchewkę z przyprawą 5 smaków

Truskawkowa Fiesta