Sajgonki dawno nie gościły na naszym stole. Powiem szczerze, że nawet się za nimi stęskniłam. Wersja z mięsem i ryżem jednak najbardziej nam smakuje. Do tego
Słodki ZakątekNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiLATO! ;-) Powiem Wam, że codziennie się zastanawiam co tu z tych dobroci natury zrobić, człowiek ma tyle możliwości, na ryneczkach po prostu stoiska pękają w szwach
SMYKWKUCHNIW zeszłym roku zostałam obdarowana wielką skrzynią pachnących pomidorów. Ponieważ skrzynia była olbrzymia narobiłam sporo słoiczków pełnych pomidorowych przetworów. Zrobiłam ketchup na ostro , łagodny ketchup dla
Moja DelicjaHej! Dzisiaj pyszna rozgrzewająca zupa krem - marchewkowo-porowa z kawałkami kurczaka. Będą chętni? Przepraszam za jakość zdjęcia, ale było ciemno, miałam mało czasu i
TrufelkowoOstatnio dużo się dzieje u mnie, dlatego czasami muszę postawić na dania expresowe, które nie wymagają godzinnego stania w kuchni a i zabrać w jedno pudełko
Zdrowie i pysznie na talerzuLeczo z cukinią, boczkiem i bakłażanem Składniki na pyszne leczo z cukinią i bakłażanem 2 małe cukinie 1 bakłażan 2 papryki 2 średnie cebule Pół
Gotujemy i jemyWiosna zbliża się wielkimi krokami a z nią ochota na warzywa i lżejsze dania. Gulasz libański z warzyw nada lekkości naszej kuchni a jednocześnie delikatnie rozgrzeje
sierotka maRysia w kuchniKiedy marz ę o wakacjach od razu oczami wyobraźni widzę Sycylię, jej cudne krajobrazy i przepyszne jedzenie, pełne smaku i kolorów. Takie jest własnie
La grande e la piccola cuocaJesień, złota jesień, czerwona, pomarańczowa. Pachnąca choinkami, igliwiem i mchem, winnicami. Pachnąca lasem i przede wszystkim grzybami! To cudowna pora na spacery w poszukiwaniu brunatnych grzybków
Z Kuchni Do KuchniDobry wieczór, za oknem zimno, buro, mokro... Dlatego proponuję na rozgrzewkę pyszne, pożywne danie obiadowe - ratatuj :). Danie jednogarnkowe, szybkie i bardzo smaczne. Zapraszam! :) Składniki: 2 cukinie
TrufelkowoSkładniki: chude mięso mielone wieprzowe około 500g siemię lniane mielone 1 łyżeczka woda 2 łyżki mąka kukurydziana lub jaglana 2 łyżki cukinia 1 szt 200g jabłko
głodny alergikNie wyobrażam sobie jesieni bez rozgrzewających zup, które uwielbiam za ich różnorodność, niepowtarzalność przepisów, bogactwo stosowanych składników, przypraw oraz prostotę i szybkość przygotowania. Dzisiejsz ą
La grande e la piccola cuocaPierożki tortellini doskonale nadają się do zapiekanek, ta z dodatkiem kurczaka podbiła nasze podniebienia, z tak kilku prostych składników które znajdą się w każdej kuchni można
Wanilia i Kardamonpyszny obiad, ale nie powie o tym księdzu:) Księża rozchodzą się do swoich zajęć, a gdy po południu wracają, już od progu wita ich cudowny zapach będący zapowiedzią pysznego obiadu. Pani Maria zrobiła księdzu proboszczowi niespodziankę i ugotowała jego ulubione danie, o którym nieustannie wspominał przez ostatni tydzień. Na stole, w białej wazie stoi boeuf stroganow, specjalność pewnej gosposi(...)patelni dołożyć do garnka z prawie miękkim mięsem, przyprawić i dusić do miękkości. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną sosu z mięsa i zagęścić sos. Zagotować. Podawać z pieczywem, makaronem lub kaszą. Ja połowę porcji zamroziłam (bez zagęszczania sosu). Podana w przepisie mąka i śmietana do sosu przewidziana jest na całą porcję mięsa. *Historyjka jest fikcyjna, ale przepis pochodzi naprawdę
Posadzone i zjedzone