Pożywna i smaczna sałatka z dodatkiem wędzonej makreli, bez dodatku majonezu :) Składniki : - wędzona makrela, - kwaśne, twarde jabłko, - 2 - 3 łodygi selera naciowego, - 2 pomidory rzymskie, - natka pietruszki, - sok z cytryny. Sos : - łyżka octu balsamicznego, - łyżka oleju, - sól, pieprz, - pół ząbka startego czosnku. Wykonanie : Makrelę obrać ze skóry i ości, podzielić na kawałki. Jabłko przekroić na pół i wyciąć gniazdo
Przepisy Mikołajaskładniki marynaty, mieszam, dodaję pokrojonę w kawałki żeberka, miącham wszystkim chwilę i układam na płasko w zamrażarce. Hamburgery pół kilograma mielonego antrykotu lub innej części łyżeczka ostrej musztardy łyżeczka majonezu - opcjonalnie sól, pieprz łyżeczka czerwonej czubricy - opcjonalnie szczypta kminku - opcjonalnie pimienton - opcjonalnie łyżka oliwy czasami dodaję cząber albo pimienton Mięso mieszam, formuję hamburgery i każdy pakuję oddzielnie lub odseparowane
Cytryna&Co.naczynia o blendujemy pulsacyjne. Czas wykonania: 3 minuty:) enjoy! Moje wariacje: 1. Wersja wege: zamiast jajek można dodać adekwatną ilość roślinnego mleka lub aquafaba (woda z cieciorki) 2. Majonez: to samo, tylko zamiast czosnku ja dodaję łyżeczkę musztardy lub łyżeczkę octu jabłkowego
Cytryna&Co.Robiłam ją już kilka razy z drobnymi modyfikacjami, ponieważ nie jem kurzych jaj i nabiału. obrana makrela (rozdrobniona widelcem) 1/2 twarożku typu Philadelphia (w wersji dla alergików wegański majonez lub serek kozi) pieprz 1 aw okado pokrojone w kostkę opcjonalnie: jako pokrojone w kostkę (w wersji dla alergików jajka przepiórcze), cebulka czerwona Moja modyfikacja: obrana makrela (rozdrobniona
Cytryna&Co.wariacje z pomidorami suszonymi, grillowaną papryką, podsmażaną cebulą i czosnkiem. Ulubione wersje Mój hummus podstawowy słoik/puszka cieciorki (aquafaba- wodę z cieciorki zostawiamy do innych potraw np. bezy, majonezu sok z połówki limonki sól, pieprz do smaku olej z orzechów włoskich/oliwa/olej sezamowy solidna łycha masła orzechowego (dowolnego lub pasty sezamowej) Przyprawy w zależności od nastroju: kmin mielony
Cytryna&Co.burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut oka. Jednak od tradycyjnego burgera różni się znacząco zawartością w bułce, no i z pewnością nie jest podawana z ketchupem, majonezem lub innym sosem znanym z burgerów. Poza tym, potrzeba dużo więcej czasu, aby ją przygotować. Obecnie nazywana jest prababką burgera, gdyż w Krakowie była już znana w XVIIwieku. Prawdopodobnie było to ulubione
Kuchnia MagdaLenyminut do wody z cukrem. Po 15 minut odcedzamy, osuszamy ręcznikiem papierowym i smażymy na rumiany kolor w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu soli i możemy podać z ketchupem, albo majonezem. Frytki nie są zdrowe , ale ta wersja jest na pewno znacznie lepsza niż ta kupiona w barach szybkiej obsługi. Smacznego! Artykuł Domowe frytki – jak zrobić pochodzi z serwisu Kulinarny
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obtaczamy w mące, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu na rumiany kolor z obu stron. Sznycel zgodnie z przepisem podajemy z kawałkiem cytryny. Do frytek możemy podać ketchup albo majonez. Smacznego! Artykuł Sznycel wiedeński z domowymi frytkami pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kawałku 3 ogórki konserwowe duże lub 4 mniejsze 3 garście szpinaku świeżego liście 1/2 pora (biała część) 1/2 pęczka kopru świeżego Sos: 2 łyżki Majonezu tradycyjnego 3 łyżki ketchupu dowolnego 2 łyżki jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso myję i kroję w drobną kostkę
Gotowanie Patkipuszka tuńczyka stek w sosie własnym 🍽 3 ogórki kiszone 🍽 4 plastry sera żółtego 🍽 1/2 pęczka kopru 🍽 sól i pieprz do smaku 🍽 2 łyżki ketchupu 🍽 1 łyżka majonezu Przygotowanie: 1. Tuńczyka odcedzam,przekładam do miski ,rozdrabniam widelcem. 2. Ogórki i ser kroję w drobną kostkę. 3. Koper drobno siekam. 4. Do miski przekladam składniki sałatki, mieszam. 5. Na tortille kładę
Gotowanie Patkiczerwona cebula 50 g żółtego sera 1 szklanka pociętej sałaty lodowej 1 mała czerwona papryka 1 mała zielona papryka Sos: sok z cytryny 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu 2 łyżki ketchupu sól pieprz chili Wykonanie: Fasolę i kukurydzę odcedzamy na sitku. Cebulę obieramy i kroimy w cienkie piórka. Z papryki usuwamy gniazdka nasienne i kroimy w kostkę
Kulinarne przygody GatityZapiekać jeszcze 5- 7 minut aż ser się dobrze rozpuści. Podawać na ciepło z ulubionym sosem. Pizza doskonale smakuje z sosem czosnkowym: 150 g jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 2 ząbki czosnku sól i pieprz
Kolorowa kuchnia Elkidajcie znać, czy Wam smakowała Sałatka z tortellini i kurczakiem podwójna pierś z kurczaka 300 g tortellini (1,5 opakowania) 200 g sera żółtego duży, zielony ogórek czerwona papryka majonez sól, pieprz przyprawa do gyrosa Pierś z kurczaka umyj, pokrój w drobną kostkę, przełóż do miski, posyp przyprawą do gyrosa i odstaw do lodówki na ok. 1 godzinę. Tortellini ugotuj
365 dni dookoła kuchniugotowane na twardo 2 średnie marchewki 2 średnie korzenie pietruszki pół małego selera 2 ogórki kiszone 1 czerwona cebula mała puszka kukurydzy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego pół łyżeczki soku z cytryny sól pieprz Jarzyny myjemy, gotujemy do miękkości, kroimy w małą kostkę, wrzucamy do miski. Dodajemy do nich kukurydzę, natkę, pokrojone
Kardamonovyprosty i pyszny. Teleportuj się do lat ‘90 z tą sałatką Składniki: 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa 150 g sera żółtego startego na tarce seler ugotowany 2 łyżki majonezu i 2 jogurtu greckiego ząbek czosnku pieprz Zobacz przepis na to danie. Piszinger A może jeszcze dalsza podróż w czasie? Żeby poczuć się jak w Galicji i zadowolić nawet najbardziej
Ugotowane pozamiatane