szynka – może być konserwowa około 20dag kukurydza czerwona fasola z puszki ogórek konserwowy (5 szt) czerwona papryka (1 szt) 1/2 żółtej papryki 1/2 słoika pomidorów suszonych w ziołach majonez ketchup łagodny sól pieprz Makaron ryżowy gotujemy według instrukcji na opakowaniu, szynkę kroimy w kostkę. Makaron ryżowy i szynkę umieszczamy w misce, dodajemy czerwoną fasolę, kukurydzę, pokrojoną w kostkę czerwoną(...)żółtą paprykę, pokrojone drobno konserwowe ogórki i pokrojone drobno suszone pomidory. Sos przygotowujemy z 3 łyżek majonezu i 1 łyżki ketchupu łagodnego. Dodajemy do sałatki, dodajemy sól i pieprz do smaku. Artykuł Sałatka z szynką i makaronem ryżowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plogórkiem Przepis na pastę jajeczną z groszkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 jajka pół puszki groszku konserwowego 1/4 średniej cebulki 2-3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przepis 1 Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. 2 Do jajek dodajemy groszek oraz posiekaną cebulkę. 3 Dodajemy majonez, mieszamy oraz doprawiamy solą
Kuchnia Bazyliiprzepis krok po kroku Do przygotowania sałatki będziecie potrzebować: 30-32 sztuk paluszków Sumiri 1 sałatę lodową 1 puszkę kukurydzy 2 duże pomarańcze lub 3 małe 5-6 łyżek majonezu soli i pieprzu (u mnie sól himalajska i pieprz ziołowy) Wykonanie krok po kroku: 1. Paluszki Surimi wyciągamy z folii i kroimy w kostkę. Jeśli kupujecie paluszki mrożone, przed przygotowaniem(...)wielkość zależy od Waszej preferencji 3. Pomarańcze obieramy i kroimy na mniejsze kawałeczki. 4. Wszystko razem wsypujemy do miski, dodajemy odcedzoną kukurydzę i mieszamy. 5. Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz. Wszystko ze sobą łączymy, delikatnie mieszając. Sałatkę warto mieszać delikatnie, aby sałata nie straciła swojej faktury, a paluszki Surimi nie rozpadły się. I to wszystko. Nasza sałatka
Okiem Blondynki by McBlondichyba tyle określeń na to pieczywo, z jakimi się spotkałam;) 3-4 filety śledziowe w oleju a’la matias 1 nieduża cebula 5 jajek duży pęczek szczypiorku majonez sól, pieprz mleko do namoczenia śledzi Mniej więcej 2-3 godziny przed przygotowaniem kanapek, śledzie zalewamy mlekiem (nie muszą być całe przykryte, ale tak do połowy lub najlepiej do 2/3). Jajka(...)mniejsze kawałki. Przekładamy do miski razem z posiekaną cebulą, pokrojonymi w kostkę jajkami oraz większą częścią szczypiorku (mniej więcej 1-2 łyżki zostawmy do posypania po wierzchu kanapek). Dodajemy majonez (3-4 łyżki), doprawiamy do smaku niewielką ilością soli oraz pieprzu i mieszamy. Wekę kroimy na grubsze kromki. Wykładamy naszą „pastę” jajeczno-śledziową. Posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego
Smaki Na TalerzuSkładniki: 500 g filetów śledziowych a'la matias 1 łyżka octu winnego 1 duża cebula 2 łyżki oleju do smażenia 1 łyżka przyprawy curry 1 łyżeczka kurkumy 120 g majonezu 80 g gęstej, kwaśnej śmietany 1 łyżka musztardy miodowej 50 g kaparów 1 twarde jabłko natka pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Dzień wcześniej filety płuczemy w zimnej wodzie, a następnie moczymy(...)octem, mieszamy i odstawiamy. Przygotowujemy pozostałe składniki. Jabłko obieramy, kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do śledzi. Kapary odsączamy z zalewy, siekamy. Dodajemy do ryby. Mieszamy wszystko z śmietaną, majonezem i musztardą. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy i szklimy cebulę. Do zeszklonej cebuli dodajemy curry i kurkumę, mieszamy i smażymy na małym ogniu jeszcze 2 minuty
Smakowity Blog Kulinarnyśrednich marchewek 3 średnie pietruszki 1 mały seler 3 średnie ziemniaki 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy 4 jajka około 8-10 szt ogórków kiszonych 2 - 3 łyżki majonezu 1 - 2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego sól, pieprz do smaku 1. Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i selera porządnie umyć. Ja wszystkie warzywa ugotowałam w jednym garnku do miękkości. Ostudzić(...)Jajka ugotować na twardo. Obrać. 2. Wszystkie warzywa kroimy w drobną kostkę, tak samo jajka i ogórki kiszone. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy, dodajemy do reszty. Mieszamy, dodajemy majonez i śmietanę/jogurt, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i gotowe :-) Ja sałatkę odstawiam zawsze na kilka godzin do lodówki, żeby smaki się wymieszały :-) Smacznego
kruche babeczkiProsta sałatka porowo jajeczna z groszkiem konserwowym to fajny dodatek do kanapek. Składniki: 5 jajek 1 puszka groszku konserwowego 1 duży lub 2 małe pory 1 łyżeczka musztardy majonez sól,pieprz Jajka ugotować na twardo, ostudzone obrać ze skorupy i pokroić w kostkę. Pora obrać z nieładnych liści i pokroić na półplasterki lub na większą kostkę. Sparzyć gorącą wodą(...)odsączyć na sitku. Pora połączyć z pokrojonymi jajkami, odsączonym groszkiem konserwowym, musztardą, majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościprzygotowaniu przekąska. składniki na 4 porcje 250 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa w plastrach 2 czerwone cebule lub por 3-4 łyżki majonezu szczypta mielonej ostrej papryki czarny pieprz sól przepis Żółty ser kroimy w małą kosteczkę i wrzucamy do miski. Obraną cebulę lub białą część pora drobo siekamy i dodajemy do pokrojonego sera(...)Odsączone z soku plastry ananasa kroimy w kostkę i wrzucamy do pozostałych składników sałatki, na końcu dodajemy odsączoną z zalewy fasolkę oraz majonez, wszystko doprawiamy solą, czarnym pieprzem oraz ostrą papryką i dokładnie ze sobą łączymy. Gotową sałatke wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Ekspresowa sałatka z czerwoną fasolką i ananasem + film pochodzi
Smakowite Daniażółtego pół puszki kukurydzy puszka czerwonego grochu 2 papryki czerwone 1 łyżka natki pietruszki 180g makaronu 1 łyżeczka musztardy 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 4 jajka 5-6 łyżek majonezu 1/4 łyżeczki kurkumy sól pieprz WYKONANIE: 1.Szynkę tradycyjną firmy Hańderek, ser żółty, jajka, paprykę pokroić w kostkę. Przełożyć do miski. 2.Dodać kukurydzę, groch czerwony, natkę pietruszki, ugotowany makaron(...)kurkumę, jogurt, majonez, musztardę. Doprawić solą i pieprzem
Dziś Ja gotujeimprezkę, mianowicie pomidory malinowe pod pierzynką. Można ją zrobić na dwa sposoby, jeden najprostszy z możliwych to: pokrojenie pomidorów w ósemki, polanie sosem czosnkowym na bazie śmietany i majonezu, posypanie startym dobrym żółtym serem. To taki najprostszy z możliwych sposobów i taki na ostatnią chwilę. Ja tą przystawkę robię troszkę bardziej ambitniejszą, bo 3 pomidory malinowe również kroje(...)pomidory pod pierzynką: - 3-4 pomidory malinowe - 1/4 kostki sera feta pokrojonego w kosteczkę - starty parmezan - około 3 łyżek - listki bazylii sos: - 100 ml śmietany 30% - 3 łyżki majonezu - 1 łyżeczka musztardy miodowej - 1/2 łyżeczki miodu - 1-2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku - sól, pieprz Całość mieszamy zalewamy pomidory z fetą, posypujemy parmezanem i bazylią, odstawimy na godzinę do lodówki
SMYKWKUCHNIugotowane w mundurkach 8 sztuk, buraki ugotowane 4 sztuki, ogórki kiszone 3 sztuki, cebula 2 sztuki, jabłka 2 sztuki, jajka ugotowane na twardo 6 sztuk, groszek zielony 1/2 puszki, majonez 200 ml, jogurt grecki 380 ml, pieprz mielony i sól do smaku ziemniaki ugotować w mundurkach i dobrze je wystudzić, obrane pokroić w kostkę, buraki ugotowane do barszczu ze skórką(...)pokroić w kostkę, również cebule, jajka, jablka w kostkę, groszek zielony odcedzić na sitku śledzie matiasy wymoczyć raz 30 minut w zimnej wodzie, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w kostkę majonez wymieszać z jogurtem greckim lub gęstą śmietaną w szklanej misce układać po kolei: ziemniaki, posypać pieprzem i solą, sos majonezowy, ogóreki kiszone, śledzie, cebula, jabłka, pieprz mielony, buraki, groszek, jajka
W Mojej Kuchni Lubiępieczarek mała puszka kukurydzy mała puszka czerwonej fasoli 100-150 g sera żółtego 3 pomidory pół główki sałaty lodowej 250-300 g jogurtu typu greckiego 3-4 łyżki majonezu chipsy tortilla ostre sól, pieprz, papryka ostra, oregano olej i masło do smażenia Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać mięso mielone i podsmażyć, aż zacznie się(...)patelni z odrobiną masła. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić do wystudzenia. Pomidory pokroić w drobną kostkę, a ser potarkować na tarce o grubych oczkach. Jogurt wymieszać z majonezem i doprawić sos do smaku solą i pieprzem. Kukurydzę i fasolę odcedzić i przepłukać. Sałatę cienko poszatkować, posiekać i ułożyć na dnie miseczki. Lekko ubić. Na wierzchu ułożyć warstwowo: pokrojone
Pieguskowa Kuchniazresztą nigdy nie leżą zbyt długo bo szybko znikaja ;) Składniki na 15 sztuk: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 4 pełne łyżki majonezu 1 torebka cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu z cytryny Dr.Oetker Sposób wykonania przepisu: Jajka wbić do miski wsypać cukier i cukier waniliowy, ubić(...)gęstą puszystą masę, dodać majonez,oraz ekstrakt z cytryny, zmiksować, mąkę tortową połaczyć z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia, przesiać do ubitej masy jajecznej, delikatnie na niskich obrotach zmiksować lub wymieszać rózgą. tak przygotowane ciasto wylać do papierowych papilotech w formie na muffinki, piec 30 minut w temp 175*c. Po upieczeniu studzić na kratce. Słodkich wypieków
Wanilia i KardamonSzczęśliwego Nowego Roku 2018!!! SKŁADNIKI: 2 marchewki, ½ puszki kukurydzy konserwowej, ½ puszki groszku konserwowego, 1 por, 5 sztuk ogórków konserwowych, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 3 jajka, 4 łyżki majonezu, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Marchewkę gotuję do miękkości. Obieram i kroję w kostkę. Groszek i kukurydzę odsączam z zalewy. Pora kroję w plasterki i wrzucam do osolonego wrzątku. Parzę(...)solą i pieprzem. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. 2. Do dużej miski przekładam przygotowane składniki: marchewkę, groszek, kukurydzę, pora, ogórki, jajka oraz podsmażonego kurczaka. Dodaję majonez oraz sól i pieprz do smaku. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Sałatkę podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasiprzygotowania sałatka z dodatkiem ananasa. SKŁADNIKI: słoiczek selera konserwowego puszka ananasa puszka kukurydzy 30 dag szynki konserwowej lub gotowanej 30 dag żółtego sera 5 jajek 1-2 pory majonez jogurt naturalny sól, pieprz WYKONANIE: Jajka gotujemy 10 minut, odcedzamy i zalewamy zimną wodą, obieramy. Następnie razem z serem żółtym ścieramy na tarce na dużych oczkach. Przekładamy do miseczki(...)sicie. Szynkę kroimy w kostkę, z pora odcinamy górną część, resztę przekrawamy wzdłuż i myjemy. Drobno kroimy i zalewamy wrzątkiem. Po paru minutach odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i jogurtem, następnie przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę chowamy do lodówki żeby smaki się połączyły. Smacznego
Pani na deser