łosoś - 8862 przepisów (strona:467/591)

ZUPA KREM Z PIETRUSZKI 133

Zmiksować blenderem na krem i doprawić jogurtem naturalnym.Doprawić solą czosnkową i pieprzem do smaku.Podać z grzankami uprażonymi na suchej patelni i kiełkami.Do tego możemy dodać plasterki łososia ,co nada zupie bardziej wytwornej formy.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Migdałowy łosoś, czarne pappardelle i zielone szparagi 143

domu, na moim talerzu też muszą być przymusowo. A co zrobić aby było szybko i efektownie i aby obiad był treściwy? No to zobaczcie sami, pyszny obiad podano. Migdałowy łosoś, czarne pappardelle i zielone szparagi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Frittata ze szparagami 155

jajka. Dodatkową zaletą  frittaty jest możliwość przygotowania jej z dowolnymi, ulubionymi dodatkami, -ja dziś przygotowałam frittatę ze szparagami , ale możecie do niej dodać pieczarki , pomidorki koktajlowe, zioła, wędzonego łososia , czy cokolwiek jeszcze przyjdzie Wam do głowy. Takie śniadanie jest bardzo smaczne i sycące, z pewnością je polubicie! Polecam! Składniki :  2 szalotki 1 ząbek czosnku pęczek zielonych szparagów

Codzienne Gotowanie
Sylwestrowe SOS 166

będzie to, co albo da się zrobić w kilka minut, albo "zrobi się samo" ;-) zatem wybierajcie: KURCZAK NA BUTELCE Z PIWEM PIECZONE UDKA Z KURCZAKA Z CZOSNKIEM I CYTRYNĄ ŁOSOŚ CYTRYNOWY 2. Coś słodkiego No to, to chyba podstawa na każdej lub przynajmniej większości imprez karnawałowych, a tym bardziej tej sylwestrowej. W przypadku imprez organizowanych "biegiem" nie ma raczej mowy

Czary - gary w kuchni
Ryby wędzone – czy na pewną są zdrowe? 229

Dużo zależy od tego jak często jemy ryby wędzone, jakie ryby jemy, jak zostały przygotowane i uwędzone. Jakie ryby wędzone wybierać? Do wędzenia nadają się zarówno ryby tłuste (np. łosoś, makrela), które wchłaniają z dymu więcej aromatu i smaku, jak i chude (np. dorsz). Jak zawsze świeżość ryby jest bardzo ważna. Osoba wędząca ryby powinna zadbać o to, by ryba

Ciasna Kuchnia
Sałatka Cezar 303

Sałata rzymska, grzanki i parmezan – tak oto w 1942 roku powstała najbardziej znana na świecie sałatka. Wariacji na jej temat jej bardzo dużo. Cezar z kurczakiem, z grillowanym łososiem, czy nawet z krewetkami. Ja również postanowiłem zrobić swoją wersję bazując na dwóch podstawowych składnikach – sałacie i parmezanie. A ponieważ na zewnątrz coraz cieplej i czasami chciałoby się zjeść

Jacob Tastes
Jajka faszerowane na 3 sposoby 593

farsz: 3 żółtka 100 g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu szczypiorek pieprz sól II farsz: 3 żółtka 100 g serka śmietankowego (u mnie był z kawałkami łososia) 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 suszone pomidory pieprz  sól III farsz: 3 żółtka 100 g serka śmietankowego 1 łyżka chrzanu ze słoiczka Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić

Malinowo w kuchni
Malinowo – kokosowy pudding z chia wg Aleex 126

hiszpańska to nowe odkrycie w mojej kuchni. Znacie? Jeśli nie, to koniecznie wypróbujcie. Nasiona chia mają zaskakujące właściwości, zawierają więcej kwasów omega-3 niż uchodzący za ich skarbnicę hodowlany łosoś atlantycki. Olej z nasion chia jest najbogatszym źródłem kwasów omega-3, które składają się na niego w 63%. Dla porównania - olej z nasion lnu zawiera 54% kwasów omega-3, które

W mojej kuchni
Lublin Restaurant Week - tasting menu w Hotelu Agit 193

akcentem na start degustacji. Przystawka  - tatar łososiowo - śledziowy z blinami z buraka Generalnie za tatarem rybnym nie przepadam. Zdecydowanie wolę wołowinę. Ale tu mnie spotkało miłe zaskoczenie. Połączenie łososia i śledzia fajnie zgrało się - nie było czuć tego intensywnego posmaku śledzia. Wszystko poprawnie doprawione i słono - dlatego zapewne bliny z buraka nie było solone aby zrównoważyć smak słony

Right Behind The Kitchen
Pappardelle z marchwi z czarną oliwką, słonecznikiem , tymiankiem. 245

skraplamy sokiem z cytryny. Niby nic, niby tylko marchewka a jak bogata w smaku i formie. Jeśli komuś by brakowało mięsa, świetnie komponuję się marchewkowe pappardelle z rybą np. łososiem. Smacznego

Basia w kuchni
Szynka z szynkowara. Konkurs ! 197

KONKURS Teraz obiecany konkurs w którym do wygrania będzie szynkowar o poj. 1,5 litra, 20 woreczków, termometr, zestaw dwóch przypraw do peklowania mięsa oraz nóż do wędlin i łososia firmy Fiskars. Wystarczy, że wejdziecie na stronę  http://www.sklepogrodniczy.pl/blog/szynkowarchallenge  tam zapoznacie się z proponowanymi trzema przepisami na wędlinę, a następnie odpowiecie na pytanie 1. Który przepis przypadł

Gotowanie...to proste !
Pizza z jarmużem, pomidorami i serem camembert 165

takie połączenie smaków. Miały być chipsy z jarmużu, ale wyszło coś nieco innego. Jedna z najlepszych pizz, jakie jadłam. Nadal nie mogę się zdecydować, czy ta czy ta z łososiem smakowała mi najbardziej;) I chyba się nie zdecyduję, obie są pyszne! :) Składniki: Ciasto( na jedną dużą lub dwie mniejsze): 400g mąki 2/3 szklanki mleka wymieszanego z wodą w równych proporcjach

Czerwona Porzeczka
Quesadillas z chili con carne 193

placki tortilli (lub jeden złożony na pół) wypełnione, jak w tym przypadku, chili con carne z roztopionym serem. Farszem może być wszystko, m. in. kurczak z serem, chorizo, łosoś, hummus, co tylko chcemy. Następnie całość jest zgrzewana, bądź pieczona w piekarniku lub na patelni i podawana na gorąco. Jest to świetny pomysł na obiad, czy przekąskę. Składniki: - kilka placków tortilli

Be Fit Be Strong
Ironstone – wina z Kalifornii i tajska kuchnia 112

owoce- od cytrusów, zielonych jabłek, aż do owoców egzotycznych. Lekko mineralne, a dzięki temu orzeźwiające. To wino jest doskonałe do wegetariańskich dań z makaronu, pieczonego kurczaka z ziołami, grilowanego łososia, przegrzebek lub makaronu z owocami morza w sosie śmietanowym. Ironstone Chardonnay (56,0 zł) Wspaniałe białe wytrawne chardonnay. Główne nuty zapachowe: pełne orzeźwiających aromatów świeżych zielonych jabłek, cytrusów i owoców

królestwo garów
Terrina z papryką i tuńczykiem 133

Banalnie proste danie dla amatorów jajek. Odmian terriny jest wiele. Ja prezentuję Wam pieczoną z jajek, kolorowej papryki i tuńczyka.   Terrina z papryką i łososiem Kuchnia Bez glutenu Porcje 6 Porcje 6 Składniki 10 szt jajka 3 szt papryka trzy kolory 1 puszka tuńczyk w wodzie Sposób przygotowania Paprykę kroimy w drobną kostkę. Tuńczyka dobrze odcedzamy. Miksujemy jajka

Kucharzyca