papryką Smalec z wędzonego boczku Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim Rillettes z łososia Pulled pork, długo pieczona wieprzowina
Codziennik KuchennyMarynowana marchewka pojawiała się na moim blogu już w dwóch odsłonach. Pierwszą z nich był wegański hot dog z marchewki, a drugą wędzony łosoś wegański . Dziś do tego grona dołączają burgery bazujące właśnie na marynowanej marchewce. Burgery z marynowanej marchewki Składniki: 1 szkl. wody 1/4 łyżeczki papryki wędzonej 1/4 szkl. sosu sojowego 1/2 łyżki majeranku
wegujemyjabłkami 45. Placki z mango 46. Chipsy ze szpinaku 47. Sorbet z winogron 48. Przekąska z białej rzodkwi z farszem z groszku 49. Placki z kaszy jaglanej z łososiem i jogurtem 50. Chrupki z ciecierzycy 51. Pasta z pieczonej papryki i masła orzechowego 52. Jaglane a’la Raffaello 53. Parówki w cieście francuskim 54. Trufle czekoladowe Artykuł 54 przepisy
Be Fit Be Strongmój tegoroczny faworyt Nadziewane muszle makaronowe – mój imprezowy klasyk :) Cukinia z gorgonzolą w cieście francuskim – idealna przekąska na ciepło także dla wegetariańskich gości. Rolada szpinakowa z łososiem – już dawno za mną chodzi – może wreszcie dojdzie Nadziewane pomidory – w sam raz na raz :) Koszyczki z ciasta francuskiego – zrobienie prostsze niż się wydaje! Sałatka leśna polana
Mama z miastaulubionych przekąsek, idealnych na domową imprezę sylwestrową. Wszystkie są proste i szybkie do przygotowania, a na pewno zasmakują biesiadnikom. Bułeczki z pieczarkami Flaczki cielęce w rosole Knapka z grillowanym łososiem Domowe nuggets'y Kruche paluchy z ciasta piwnego Kruche miseczki z sałatką tuńczykową Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i serem Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem pieczonego
Codzienna kuchnia niecodziennaMini kanapki na przekąskę Paszteciki drożdżowo-kruche z pieczarkami Barszcz czerwony czysty(wigilijny) Vol Au Vent, czyli francuskie paszteciki Sałatka jarzynowa Szaszłyki z jabłkiem w szynce Rolada z łososiem na szpinaku Szaszłyki z melonem i szynką Kolorowa sałatka jarzynowo-warzywna Roladki z cukinii Pomidorki koktajlowe z mini mozarellą Pieczarki faszerowane Sałatka z selera naciowego Sałatka z szynką, brokułem
Kuchnia u Krysigwiazdki anyżku jogurt wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku solą i pieprzem placki podawać z dipem chrzanowym i rzeżuchą. W super wykwintnej wersji możesz do placków dodać kawałki wędzonego łososia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kurczakiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z surimi i zielonym groszkiem Sałatka z pieczonych buraków z fetą Ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym
Kulinarne przygody Gatityzdjęcie. 1. Sałatka z piersią indyka i dressingiem 2. Sałatka awaryjna 3. Sałatka warstwowa 4. Sałatka z serem, szynką i ogórkiem kiszonym 5. Sałatka gyros 6. Sałatka z łososiem 7. Sałatka z cieciorką 8. Sałatka z rukolą Zachęcam do skorzystania z przepisów i przesyłanie do mnie zdjęć finalnych potraw na adres: kolorowyprzepisownik@gmail.com
Kolorowy Przepisowniktego odrobina czerwonego granatu i będzie pięknie się prezentowała na naszym imprezowym stole. Na blogu znajdziecie również inne smakowite sałatkowe przepisy: Świąteczna sałatka z kukurydzą i łososiem Sałatka z kuskusem i granatem Sałatka z kurczakiem curry i granatem Sałatka ziemniaczana z kukurydzą i ogórkiem Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka
Kulinarne przygody Gatitybekonem Szwedzka kanapka z krewetkami Tradycyjna zapiekanka z pieczarkami Sałatka z kurczaka z dynią Sałatka porowa z jajkiem i rodzynkami Sałatka z bobu z buraczkiem i fetą Sałatka z łososiem i granatem Roladki z bakłażana faszerowane serem feta Mus szparagowy z krewetkami Pieczarki faszerowane mięsem krabowym Tradycyjny hummus Pasta pieczarkowa ze szczypiorkiem Węgierska zupa gulaszowa Curry z wołowiny Kefta wołowa
Codzienne Gotowaniewannie. Kupuję w sklepie gotowe filety karpia bez skóry, a ponieważ jest ogromna różnorodność innych, dużo smaczniejszych ryb, to równocześnie przyrządzę dorsza i łososia. Składniki: – 2 płaty karpia bez skóry – sól do smaku – pieprz cytrynowy – olej do smażenia Wykonanie: – Płaty karpia pokroić każdy na 4 części
To co kochamSami zobaczcie, że jest nie tylko prosto, ale także pięknie i smacznie! Aby przejść do przepisu wystarczy kliknąć w jego tytuł lub zdjęcie :) 1. Pasztet warstwowy 2. Tymbaliki z łososiem 3. Pieczeń na bogato 4. Pierś z indyka ze szpinakiem w cieście francuskim 5. Kiełbaski cielęco-szpinakowe 6. Schab ze śliwką i glazurą z nutą kawy 7. Boczek pieczony
Kolorowy Przepisownikklik ! Kremowa Zupa Grzybowa z aromatem szałwii i tymianku, zabielana mleczkiem kokosowym (wegańska i bezglutenowa ) Orkiszowe Pierogi z Kapustą i Grzybami z majerankiem, pietruszką i orzechami włoskimi (wegańskie) Łosoś w Pietruszce z kaszą bulgur i szpinakiem Wegański Piernik z korzennymi przyprawami, jabłkiem, chia i rodzynkami
rabarbarowoJest więc bardzo uniwersalna. Po raz enty robiłam czystki w lodówce i wyszła sałatka w troche innej wersji. Może Wam też przypadnie do gustu Serwowałam ją ostatnio z pieczonym łososiem i jak dla mnie był to zgrany duet. SKŁADNIKI : ziemniaki – 4 sztuki marchewki – 2 sztuki por – połówka kukurydza – 1 mała puszka zielona pietruszka – pół natki sól, pieprz majonez – 1 czubata
kuchniabellissima.wordpress.com