Shake to mleczny napój, który serwowany jest na zimno, z dodatkiem kostek lodu, czy też lodów, jego smaki pomogą być rozmaite. Aby przygotować ten napój najlepiej mieć pod ręką blender. Ja Wam polecam Blender Mix&Go Russell Hobbs z 2 butelkami o poj. 600 ml, który jest bardzo funkcjonalny, tani (ok. 150 zł), zajmuje mało miejsca i fajnie(...)słomkę. Shake kawowy: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki cukru 25 ml zimnej wody przegotowanej 5 kostek lodu 200 ml zimnego mleka Kawę wsypujemy do pojemnika blendera, wlewamy odrobinę zimnej wody, dodajemy cukier, kostki lodu, wlewamy zimne mleko i miksujemy do połączenia się składników. Możemy pić prosto z pojemnika lub przelać shake do szklanki i pić
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędzisiejszych lodach nie ma potrzeby dodatku cukru, jeśli tylko użyjesz doirzałych, słodkich owoców. Dodatek kiwi doskonale przełamuje słodycz arbuza! Polecam, świetna ochłoda na upalne dni! Na lody z kiwi zapraszam tutaj . Składniki na 6 foremek: około 500 g arbuza 2 owoce kiwi foremki patyczki Wykonanie: arbuza pokroić, odkroić skórę, następnie blenderem zmiksować na puree. Wypełnić(...)górna warstwa lekko stężała owoce kiwi przekroić na pół, wybrać łyżeczką miąższ, następnie zmiksować. Puree z kiwi wlać do foremek, pozostawiając wolny rant - przynajmniej 0,5 cm (masa owocowa podczas zamrażania zwiększa objętość). Foremki z powrotem umieścić w zamrażarce, najlepiej na całą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki jagód; - 4 kulki lodów w ulubionym smaku; - szklanka śmietany 36% - cukier puder; -rurki do ozdobienia Wykonanie: Galaretki kroimy w kostkę, wrzucamy na dno miseczek. Mango i nektarynkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do miseczek razem z truskawkami. Ubijamy śmietanę na koniec dodając cukier puder do smaku. Na owocach układamy po 2 gałki lodów, porcję bitej śmietany. Posypujemy(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/owocowy-pucharek/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('5e8a193565a5acc3863fc7897a9a59e9').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Owocowy pucharek appeared first
dom-agi.plOrzeźwiający, owocowy, intensywnie ziołowy dzięki dodatkowi angostury drink. Angostura to tajemniczy koncentrat rozmaitych ziół stosowany jako dodatek barmański. Polecam zwolennikom trunków kwaskowych i raczej wytrawnych. Ładny kolor, leśny zapach - coś w sam raz na tęsknotę za ciepłymi wiosennymi popołudniami. Składniki: Gin 50 ml Cherry brandy 20 ml Angostura ok. 30 kropli Grenadina 15 ml Sok z 1 cytryny Zimna woda(...)sodowa Wykonanie: Składniki (z wyłączeniem wody sodowej) mieszamy w shakerze. Przelewamy do szklanki, dodajemy lód i wodę sodową. Zwolennicy wersji nieco słodszej dodać mogą do smaku syropu cukrowego. Gotowe. Można się delektować! Autor: Mirosław Górski
Smaki EwyFrużelina to całe lub pokrojone owoce zatopione w żelu, który swoją konsystencją przypomina lekko tężejącą galaretkę. Można ją przygotować z niemal każdego gatunku owoców, jednak moim
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawzględu na swój orginalny, delikatny słodki smak są znakomitą bazą deserów. Warto je jeść, ponieważ pod względem zawartości magnezu, fosforu, cynku i żelaza wygrywaja ze wszystkimi innymi orzechami.Te lody sa znakomita okazją, by wprowadzic je do diety. Składniki na 4 porcje: 4 średnie banany 250 g śmietany z nerkowców 1 łyżka miodu Wykonanie: banany pokroić w plasterki, ułożyć(...)zblendować, bądź ręcznym blenderem-żyrafą lub najlepiej i najszybciej w blenderze szybkoobrotowym. Zmieloną w blenderze masę można od razu gałkować. Same są bardzo smaczne, a jeszcze lepsze z owocową polewą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Przyszły wreszcie upały więc zapraszam na orzeźwiający sorbet owocowy - wersja z truskawek i borówki amerykańskiej :) SKŁADNIKI(...)wrzucamy owoce , sok z cytryny i ,ewentualnie, alkohol. Miksujemy. Schłodzoną masę przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki. Co 30 minut blendujemy by rozbić tworzące się kryształki lodu. Powtarzamy 3-4 razy, aż sorbet będzie zmrożony. Smacznego
Moje Kuchenne Rewelacjechrupiącą, owsiano-orzechową kołderką, musniętą cynamonem i skropioną nitką miodu zapewniły nam śniadanie godne championów! Każdy wybrał odpowiadający własnym kupkom smakowym dressing: córki upierały się przy gałce lodów waniliowych, ale ostatecznie dostały naturalny, lekko słodki jogurt, tata mleczko kokosowe, a ja sojową śmietankę. Szybko, pysznie i zdrowo! Zapraszam! Crumble z owocami pod kołderką z błyskawicznych płatków owsianych(...)zwykłych płatkow owsianych ¾ łyżki miodu 1/3 łyżeczki cynamonu 1 ½ łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego( może być również słonecznikowy/rzepakowy) 50 g orzechów( u mnie rozdrobnione orzechy laskowe) na miks owocowy: 400 g owoców( u mnie 300 g owoców leśnych i 100 g czereśni/ mogą być również owoce mrożone) 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej( ziemniaczanej lub ryżowej) 1 łyżka miodu( w zależnosci
Mia Cucina Sofietadrugim przygotowałam dla moich bliskich owocowy serniczek na zimno. Podstawą był przepis znaleziony w Internecie (nie zapisałam strony, przepraszam), który zmodyfikowałam. Deser okazał się pyszny: niezbyt słodki, wyraźnie owocowy, doskonały na upalne dni. Może zrobicie go na zakończenie wakacji? Polecam. I książkę, i serniczek. Składniki: Spód: • 200 g ciasteczek digestive • 1 łyżka kakao • 100 g miękkiego masła Masa serowa(...)łyżeczek żelatyny • 4 łyżki soku z cytryny • 1 opakowanie cukru wanilinowego Dodatkowo: • 2 brzoskwinie ( mogą być 4 połówki z puszki ) • 200 g jagód • 150 g malin Do dekoracji: • lody waniliowe i świeże owoce Sposób przygotowania: 1. Ciasteczka, kakao i miękkie masło zemleć w blenderze. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć masą ciasteczkową. Ugnieść dokładnie i schłodzić
W mojej kuchniorzechów laskowych, 1 jajko, 23 łyżki cukru brązowego, 3 łyżki cukru białego, 50 g masła, 1/2 rozpuszczonej czekolady gorzkiej oraz 250 ml kremówki, 70 ml mocnego naparu z herbaty owocowej, np. Teekanne FOREST FRUIT, 4 łyżki cukru, garstka jagód, poziomek i 8-10 truskawek Przygotowanie: Mąkę, płatki, orzechy, jajo, oba cukry, masło i czekoladę - połączyć. Wyrobić ciasto. Jeśli wyszło(...)stopniach 15 minut. Kremówkę ubić. Owoce zmiksować z cukrem i zimnym naparem z herbaty Teekanne FOREST FRUIT. Dodać do śmietanki - połączyć. Zamrozić. Co godzinę przemieszać lody. Jeszcze nie do końca zmrożonymi lodami przekładać ciasteczka. Zostawić do całkowitego zmrożenia. Smacznego
kolorowotorcikowomasła roztopionego i ostudzonego olej słonecznikowy (ja używam oleju z pestek winogron) 1-2 łyżki cukru Farsz twarożkowo-malinowy : 250 g twarogu półtłustego jogurt naturalny lub owocowy - użyłam malinowej jogobelli - należy go dodać tyle żeby serek nie był suchy :) maliny ilość zależy od oczekiwanego smaku cukier Wykonanie : Do dużej miski przesiać mąkę, sól i cukier(...)masło, następnie resztę mleka i ubijać aż powstanie gładkie ciasto bez grudek. Przykryć miskę i odstawić na co najmniej 30 minut. Ciasto może być przechowywane do 24 godzin w lodówce, ale należy je wyjąć 15 minut przed rozpoczęciem smażenia. W tym czasie można wymieszać wszystkie składniki na farsz. Przystępując do smażenia naleśników należy dokładnie rozmieszać ciasto
cucinarewoda kokosowa do picia) Lody podawane w łupinach kokosa Naleśnik roti z babanem w środku, na zewnątrz posmarowany masłem orzechowym Kluska parowa z nadzieniem vanila custard Tajskie lody Pisząc o jedzeniu w Tajlandii nie mogę nie wspomnieć o tajskich owocach. Pyszne, soczyste, słodkie… Nigdy nie jadłam tak słodkich ananasów, tak soczystego i intensywnego w smaku mango(...)spośród dostępnych tam owoców. Możemy je kupić w całości, lub gotowe do jedzenia - obrane i pokrojone na małe kawałki. Warto wspomnieć również o pysznych, świeżo wyciskanych sokach i szejkach owocowych. Porcja owoców na plaży Owoce kupione na lokalnym targu Świeżo wyciskane soki sprzedawane na ulicy W Tajlandii nawet na śniadania jada się zupy i dania obiadowe. W żadnym sklepie
Zawsze głodna!przez długi czas – nawet do 3 razy dłużej. Pozwala to znacznie zmniejszyć ilość wyrzucanych produktów, a także zachować wszystkie walory smakowe i odżywcze przechowywanych świeżych produktów. Koktajl owocowy w kolorach lata Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 szklanka czarnych porzeczek 1/2 szklanki czerwonych porzeczek 1 plaster świeżego ananasa 2 szklanki wody mineralnej ok. 2 łyżki cukru pudru(...)cukier. Bardzo dokładnie blendujemy. Próbujemy czy koktajl jest wystarczająco słodki. Jeśli jest za kwaśny dodajemy więcej cukru. Możemy też go posłodzić naturalnym miodem. Podajemy po schłodzeniu lub z kostkami lodu
Kulinarne przygody Gatitynagietek, sosna i wino: Riesling Kabinett 2012 Chałwa z orzechów włoskich, pędy sosny, orzeszki bukowe i cukier nagietkowy. Riesling Kabinett 2012, winnica Rappenhof Elegancki delikatnie słodki Riesling o silnie owocowym nosie i idealnie zrównoważonej kwasowości. Doskonały do potraw z jasnym mięsem i ryb. Doskonale będzie prezentował się również w towarzystwie potraw kuchni azjatyckiej i deserów. Bardzo słodki deser został skonfrontowany(...)ustach, natomiast spora doza kwasowości nie pozwoliła deserowi stać się monotonnie słodkim. 10. deser: jałowiec, plaster miodu, węgierka, pigwa, drożdże i wino Gewurztraminer Feinherb 2011 Jałowcowo piwne lody, krówka z miodu zawinięta w papier ze śliwki, plaster miodu, beza, kandyzowana pigwa. Gewuerztraminer feinherb 2011, winnica Rappenhof Wino wytwarzane ze starego, klasycznego szczepu winogron. Różano-korzenny
królestwo garówJako że jestem wielką fanką karmelu z solą, nietrudno zgadnąć, że pierwszy smak podbił moje serce. Oba rodzaje są wyjątkowo chrupiące i świetnie nadają się np. jako posypka do lodów czy kawy. Co ciekawe, Crispearls są jak małe ziarenka kawioru. Mają tylko 2 do 3 mm średnicy! - francuskich prażynek Pailleté Feuilletine Kolejna cudowność! Prażynki mają ciekawy, lekko maślany(...)wyjątkowo chrupiące, - kruszonych ziaren kakao Kruszone ziarno kakao to jedne z moich ulubionych, totalnie chrupiących posypek. Prażenie dodatkowo podbija ich smak, który jest lekko gorzki, intensywnie czekoladowy z delikatnymi, owocowymi nutami. - czekolady mlecznej z miodem w kaletkach Są to mocnomleczne pastylki, które bardzo dobrze się rozpuszczają. W smaku i zapachu mocno wyczuwalny jest miód, co jest zdecydowanie na plus. Można
Poranek na słodko