lekkie sałatki - 8815 przepisów (strona:67/588)

WŁOSKIE ARANCINI, TIRAMISU PISTACJOWE I GRZANIEC GALICYJSKI – czyli sposób na pyszną kolację! 230

jedzenia? Ja stawiam na lubianą przeze mnie kuchnię włoską i zapraszam m.in na genialne Arancini – pyszne, chrupiące kule ryżowe z aromatycznym nadzieniem. Podane z sosem pomidorowym i lekką, świeżą sałatką z rukoli tworzą cudowną całość, której żaden zakochany łasuch się nie oprze. Na deser pistacjowe tiramisu, a do picia znany i lubiany Grzaniec Galicyjski. Do wyboru mamy

Ostra na Słodko
Świąteczna sałatka z halloumi, granatem i orzechami 202

Świąteczna sałatka z halloumi, granatem i orzechami to kolejna propozycja na święta. Ostatnio trafiłam na mnóstwo wpisów w internecie, które są przesycone poradami jak uniknąć świątecznego

codojedzenia
Kotlety ziemniaczane 270

przez 4-6 minut z każdej strony, aż zrobią się złociste i podgrzeją się w środku. Kotlety możesz podawać z dodatkiem natki i pokrojonego chilli, idealnie smakują z sałatką lub lekkim sosem jogurtowym. Są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. SMACZNEGO!     Artykuł Kotlety ziemniaczane pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem i czosnkiem 160

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej czosnek, koloru kapusta, a zapachu i smaku koperek. Pasuje do dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem.  Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 3 czubate łyżki siekanego, świeżego koperku 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól

Smak mojego domu
Lekka sałatka ze słonecznikiem 146

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na sałatkę jaką zrobiłam sobie na kolację. Sałatka jest lekka i pełna witamin. Zapraszam Składniki: 50 g mixu sałat po małym kawałku papryki czerwonej i ogórka pół małego pomidora garść pestek słonecznika 1 łyżka oleju rzepakowego szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy. Jeśli trzeba to rwiemy sałatę na mniejsze części i przekładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
JAGLANY SNICKERS W SŁOICZKU – bezglutenowy, wegański, bez laktozy 182

wiecie uwielbiam słoiczkowe desery – właśnie za to, że można zabrać je ze sobą wszędzie: do szkoły, pracy albo na piknik. W słoiczkach przygotowuję zarowno lekkie, zdrowe sałatki ( takie jak pokazałam np. w Dzień Dobry TVN ), jak i słodkie desery ( czasami zdrowe, czasami mniej ;) ). Dziś mam dla Was przepis na przepyszny deser a’la Snickers – kasza jaglana połączona

Ostra na Słodko
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDOREM 204

Sałatka z tortellini i pomidorem to lekka i sycąca sałatka makaronowa. Błyskawiczna w przygotowaniu i bardzo smaczna. Doskonale sprawdzi się na każdej imprezie, w przypadku niespodziewanych gości, na wielkanocnym stole jak i na co dzień. Wystarczy ugotować tortellini, zrobić sos czosnkowy i pokroić pomidory i szczypiorek. Z praktycznych porad mogę dodać, że makaron łączę z sosem nieco wcześniej, a pomidory

Pieguskowa Kuchnia
Seler kiszony sałatkowy z gorczycą i koperkiem 173

zakisić marchewkę to dlaczego nie selera? Przyznam, że wcześniej nigdy takiego nie jadłam więc pakując go do słoików byłam bardzo ciekawa co z tego wyjdzie. Wyszła bardzo przyjemna, lekko pikantna, sałatka z kiszonych warzyw. Selery w kiszonce pozostały chrupiące, a jednocześnie zmieniły smak na kwaskowy. Ponieważ to warzywa i surówki z selera to taka kiszona wersja bardzo mi odpowiada

Smaczna Pyza
Wiosenna sałatka z młodych ziemniaków, roszponki, rzodkiewki w sosie cytrynowo-czosnkowym 225

Prosty przepis na lekką, chrupiącą sałatkę z młodych ziemniaków, rzodkiewki i roszponki. Całość uzupełnia idealnie świeży, ale też i aromatyczny sos cytrynowo-czosnkowy. Sałatka ziemniaczana wcale nie musi być ciężka – wystarczy dobrać odpowiednie towarzystwo dla ziemniaków – dodać świeże, wiosenne warzywa – chrupiącą rzodkiewkę, ogórki gruntowe, roszponkę, szczypiorek. Kremowy i aromatyczny sos fajnie rozpieszcza kubki smakowe. Koniecznie wypróbujcie, dopóki

Eat me! Fit me!
LEKKA SAŁATKA Z OCTEM 164

SKŁADNIKI: 1  zielony ogórek 5 rzodkiewek 6 pomidorków koktajlowych 1 /3 szalotki 2 łyżki octu balsamicznego Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE:  Warzywa myję

Gotowanie Patki
SAŁATKA Z PIECZARKAMI 165

Elegancka i wysmakowana sałatka ,którą możemy podać nie tylko na kolację , ale też na przyjęcie rodzinne.Ilości produktu nie są ważne ,grunt aby sałatka była lekka i smakowicie wyglądała i także   smakowała. Pieczarki pół pojemnika 1 cebula czerwona pęczek szczypiorku Sałata papryczki jalapenos 3 jajka sok z cytryny majonez LIGHT jogurt naturalny natka pietruszki **************************  Sałatę umyć ,osuszyć

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotleciki drobiowe z cukinią 149

cukinią . Delikatne mięso, jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dzięki czemu takie kotleciki idealnie sprawdzą się u osób dbających o linię lub będących na diecie. Kotleciki drobiowe wraz z lekką wiosenną sałatką idealnie sprawdzą się do zabrania w pudełku do pracy.  Składniki :  500g mięsa mielonego drobiowego 2 szalotki drobniutko posiekane 1-2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę 1 mała cukinia

Codzienne Gotowanie
Sałatka z czerwonej kapusty z chrzanem 169

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej chrzan, koloru kapusta, a konsystencji majonez. Pasuje do wszystkich dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem. Nadaje im charakteru :) Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 1 łyżeczka soku z cytryny 1 duża marchewka 1 cebula sól i pieprz do smaku 2 czubate łyżeczki chrzanu 3 duże łyżki majonezu

Smak mojego domu
PELNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA 103

minut, aż spód stanie się złoty, z czarnymi pręgami od rusztu - zdejmujemy i od razu podajemy. Placki naan świetnie smakują z grillowanym mięsem, warzywami z grilla lub lekką, sezonową sałatką. Możemy je również podać na dużym półmisku, udekorowanym zieleniną, do tego miseczki z oliwą z oliwek, czosnkiem i ziołami - każdy może oderwać kawałek chlebka i maczać go w oliwie

Moja Książka Kucharska
SZASZLYKI NA OSTRO na grilla 118

doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Gotowe szaszłyki polewamy sosem, podajemy z ryżem, dekorujemy zieleniną. Świetnie smakują również podane z lekkim sosem jogurtowym oraz lekką sezonową sałatką. Smacznego :) Przepis bierze udział w konkursie LAYMAN OD KUCHNI - BITWA NA PRZEPISY

Moja Książka Kucharska