Bardzo smaczne ciasto z brzoskwiniami .Łatwe do przygotowania, pięknie się prezentuje i bardzo szybko znika . Piekłam podobne ciasto z połówkami jabłek, które było również bardzo smaczne, a znajdziecie je na blogu w zakładce CIASTA. Jeśli nie macie pomysłu co upiec to koniecznie wypróbujcie przepis, a następnie podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zapraszam również po inne przepisy na ciasta, obiady
O kuchni z uczuciemMazurek z makiem i bakaliami jest dość łatwym do wykonania ciastem, którego smak każdy może dopasować do swoich upodobań. U mnie kruchy spód wypełniony jest masą makową z rodzynkami, żurawiną, orzechami i polany czekoladową polewą. Może sam mak nie jest dość oczywistym wypełnieniem tego smakołyku, gdyż mak nie jest kojarzony z Wielkanocą, kiedy to najczęściej pieczemy mazurki
Kuchcik gotujeSzybka, łatwa do zrobienia tarta z jabłkami, cynamonem i bezą na fajnym kruchym cieście, z którego wychodzą również świetne ciasteczka. Ciasto z czystym sumieniem polecam na przykład do jutrzejszej, niedzielnej kawki sprawdzi się idealnie ;) Składniki: Ciasto: 100 g cukru pudru 300 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g zimnego masła 2 żółtka opcjonalnie: 1 łyżka mleka
Simply Foodtruskawkami. Dodatek białej czekolady sprawia, że wnętrze tego wypieku jest miękkie i słodkie, bez dodatku zbyt dużej ilości cukru. Śliwki i cynamon idealnie ze sobą współgrają, a samo ciasto przygotowuje się łatwo i dość szybko. Przepis do wykorzystania w formie o wymiarach 20x30cm . Ciasto cynamonowe z białą czekoladą i śliwkami Składniki: 300g mąki pszennej 100g białej czekolady 100g masła 100ml
Smakołyki Berenikiprzedłuża świeżość pączków ). Tutaj ciasto wychodzi baaardzo luźne. Początkowo nawet miałam obawy czy z tak luźnego ciasta, uda mi się uformować coś co będzie kształtem przypominało pączki ;) Przyznaję, łatwo nie było. Ciasto mocno się kleiło, musiałam więc obficie oprószać dłonie mąką. Ale tak naprawdę tylko na początku sprawiało mi to trudność, z każdym kolejnym pączkiem było łatwiej i szybciej
Opowieści z piekarnikaOpis: Ciasto francuskie a zwłaszcza ciasteczka z ciasta francuskiego należą do moich ulubionych wypieków. Ciastka francuskie z czekoladą są łatwe do przygotowania. Ciasto możemy kupić gotowe lub zrobić samemu. Zapraszam do zapoznania się z przepisem an ciasto francuskie również na mojej stronie. Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 tabliczka gorzkiej czekolady (może być mleczna) 1 łyżka masła 1 łyżka cukru
Ciastka i ciastaprzepis. Bardzo mnie zaintrygował, bo ciasto wyglądało pięknie. Postanowiłam go zrobić. Wyszedł naprawdę bardzo ładnie. A co do smaku: jest IDEALNY! Lekki, miękki i puszysty. Naprawdę, polecam. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Nie wymaga dużo czasu. Zasmakuje każdemu. Polecam. Do ozdobienia ciasta, użyłam pysznych ozdób od Delecty: maczków Decorada, które występują na rynku w wielu smakach
Gotuję Testujętrzepaczką), dodaję do nich mleko roślinne, sól oraz ksylitol i mieszam. Następnie wsypuję partiami mąki, po każdym dodaniu dokładnie mieszam. Masa będzie dość gęsta. Po dokładnym rozmieszaniu (gdy ciasto jest gęste łatwo można rozmieszać tak, by nie tworzyły się grudki). Do dokładnie rozmieszanego ciasta wlewam stopniowo wodę (dodaję zawsze gazowaną, ona super napowietrza ciasto, gotowe naleśniki są od niej bardzo
Smaczne ZdroweJeśli poszukujecie nietypowych smaków i połączeń wypróbujcie łatwe w przygotowaniu ciasto z dodatkiem awokado i skórki otartej z limonki. Jest soczyście zielone, pięknie prezentuje się na stole, a przede wszystkim dobrze smakuje. Jest miękkie, wilgotne, ale i puszyste. Ma pyszną, chrupiącą skórkę. Długo zachowuje świeżość. Smak awokado nie jest dominujący, raczej lekko wyczuwalny i świetnie gra z całą resztą
cool and mintysuche składniki - mąkę, przyprawę do piernika, cynamon, suche drożdże, cukier trzcinowy lub ksylitol, sól i posiekane orzechy. Dodajemy wodę i wrabiamy ciasto, które powinno być elastyczne i łatwo odchodzić od dłoni. Ciasto umieszczamy w misce, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 40 minut. Po tym czasie z ciasta formujemy dowolny kształt. Za pomocą pędzla kuchennego wierzch chleba smarujemy
My Chcemy Jeśćwyrośniętego zaczynu dodajemy pozostałą część mąki i przyprawy, wyrabiamy ciasto, spłaszczamy je, dodajemy cieciorkę (można wcześniej zgnieść ją widelcem) i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto będzie sprężyste i łatwo będzie odchodziło od dłoni. Z ciasta robimy wałek, dzielimy na 10 – 12 części. Każdą część rozwałkowujemy jak najcieniej podsypując mąką, tak aby nam się nie przyklejało do stolnicy. Podpłomyki
Moniki Smakołykichili. Robimy w mące wgłębienie, wlewamy rozpuszczone drożdże, wyrabiamy ciasto, spłaszczamy je, dodajemy cieciorkę (można wcześniej zgnieść ją widelcem) i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy tak długo, aż ciasto będzie sprężyste i łatwo będzie odchodziło od dłoni. Z ciasta robimy wałek, dzielimy na 10 – 12 części. Każdą część rozwałkowujemy jak najcieniej podsypując mąką, tak aby nam się nie przyklejało do stolnicy
Moniki SmakołykiCiasto o trzech smakach i konsystencjach - twarda, chrupiąca masa czekoladowo-wafelkowa, aksamitny krem śmietankowy i galaretka z truskawkami. Ciasto bardzo sycące i łatwe w przygotowaniu. Pomysł na poniższe ciasto zaczerpnęłam z książki Cukiernia Lidla Pawła Małeckiego. Składniki na blachę o średnicy 24 cm: spód czekoladowy 300 g czekolady z orzeszkami i masą wafelkową 250 g wafelków o smaku kakaowym
UgotowaćDziś do kawki polecam pyszne ciasto marchewkowe. Jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania. SKŁADNIKI: Ciasto: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 1/2 szklanki oleju, 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka cynamonu, 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3/4 szklanki startej marchewki, 50g orzechów włoskich, Krem: 250 ml śmietany 30%, 1,5 łyżki
Tradycyjna kuchnia KasiProste, smaczne i łatwe w przygotowaniu kruche ciasto. Możecie je zrobić z różnymi sezonowymi owocami. Wierzch ciasta z dużą ilością kruszonki, tak jak lubimy najbardziej! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 4 gałązki rabarbaru (kroimy w kostkę) - szklanka truskawek - 6 łyżek brązowego cukru - 1 łyżka mąki ziemniaczanej w/w składniki mieszamy w misce NA CIASTO: -2 szklanki mąki - 2 jajka - 200 g masła
SMYKWKUCHNI