Sałatka warstwowa z selerem naciowym dla Ewci 173sałatka warstwowa z kurczakiem i selerem naciowym dla koleżanki Ewci na okrągłe urodziny. Mam nadzieję, że będzie smakować. I Wam jeśli spróbujecie ją zrobić i gościom Jubilatki. Jeszcze raz sto lat. Przepis kilka postów wcześniej
Kuchnia po mojemu
Sałatka na upały 381smaczna sałatka na upały. Jest tak gorąco, że ja jem tylko sałatki, do których używam warzywa i owoce jako podstawę sałatki. Potem wybieram odpowiednie źródło białka. Jest to często kurczak , tuńczyk lub feta . Do sałatki z truskawkami świetnie pasuje słone halloumi . Uwielbiam ten ser, który jest trochę nijaki w smaku. Dopiero po usmażeniu lub grillowaniu staje się prawdziwym rarytasem. Truskawki
codojedzenia
Tortellini w sosie szpinakowym 13665Uwielbiam szpinak, dlatego dość często przygotowuję go na obiad. Na moim blogu pojawiły się między innymi przepisy na makaron po florencku czy makaron ze szpinakiem . Najczęściej przyrządzam filet z kurczaka z makaronem, np. penne czy tagliatelle. Dzisiaj jednak postanowiłam coś zmienić i zrobiłam pyszne pierożki tortellini w sosie szpinakowym. W połączeniu z suszonymi pomidorami smakują po prostu wyśmienicie! Ja użyłam
Danka Pichci
SAŁATKA Z MAKARONEM Z ZUPEK CHIŃSKICH - prosty przepis 231posiekanego szczypiorku. Przygotowanie sałatki z zupek chińskich zajmuje dosłownie chwilę, a smakuje wybornie! Sałatka świetnie komponuje się z sosem majonezowym. Dodaj także posiekanego ogórka kiszonego, szynkę lub upieczoną pierś kurczaka. Sałatkę można też doprawić przyprawą curry. Sałatka z zupek chińskich to pyszny przepis na przekąskę lub lekki obiad. Sałatka z makaronem z zupek chińskich to świetny przepis
Moja Książka Kucharska
Pieczone kotlety mielone z kalafiorem w płatkach owsianych 140oraz P ieczone kotlety mielone z indyka - klik . Pieczone kotlety mielone z kalafiorem w płatkach owsianych - składniki: (około 14 sztuk) 400g mięsa mielonego (u mnie najczęściej z indyka lub kurczaka) 300g kalafiora (waga po ugotowaniu) 1 jajko 1/2 suchej bułki namoczonej w mleku 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 łyżki startego parmezanu (opcjonalnie) 1 łyżka śmietany (płaska
Di gotuje
Bruschetta. Włoska przekąska na wiele sposobów 198znane są jednak liczne przepisy na tę włoską przekąskę w bardziej rozbudowanych wariantach. Takie kanapki można podawać z dodatkiem sałaty i mozzarelli, świetnie sprawdzą się też bruschetty z kawałkami kurczaka lub pasty kalafiorowej. Możliwości jest sporo, a włoska przekąska w każdym wariancie może nas oczarować wybornym smakiem i sporą wartością odżywczą. Artykuł Bruschetta. Włoska przekąska na wiele sposobów pochodzi
ProstePesto.pl
Najlepszy Przepis na Domową Tortillę 137poniższego przepisu. Tortille wychodzą naprawdę pyszne! Tortilla do idealny dodatek do wielu potraw, dlatego też każdy z Was powinien znać na nie przepis. Możemy wykonać tradycyjną tortillę z kurczakiem i warzywami, ale także można z nich wykonać różnego rodzaju przekąski. Domowa tortilla jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Świetnie smakują same, jeszcze ciepłe, bez żadnych dodatków. Składniki
Przepiski.pl
Sałatka z wątróbką i malinowym sosem 182dębowych beczkach, nabierając słodko-kwaśnego charakteru sprawdzi się w sałatkach i daniach mięsnych. Idealny balans smaków dla malinowego vinegrette. Sałatka z wątróbką i malinowym sosem: 500 g wątróbki z kurczaka lub indyka 250 g świeżych malin 100 g mieszanki sałat (lub np. sama rukola czy roszponka) 1 szklanka mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki octu balsamicznego Gallo z Modeny
Poezja smaku
UDZIEC Z INDYKA FASZEROWANY PIECZARKAMI 217mniam :) Składniki: * 1,5 kg udźca z indyka * 3- 4 łyżki oleju * 1 łyżka masła * około 400 g pieczarek * sól, pieprz do smaku * 1 płaska łyżeczka przyprawy do kurczaka * pół łyżeczki czosnku granulowanego Wykonanie: Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Na patelni rozpuścić masło podsmażyć pieczarki, doprawiając je do smaku solą i pieprzem. Z udźca indyka usunąć skórę i kość. Rozciąć
Zrób to smacznie
Chlebki naan z grillowanymi warzywami i tofu 136wspólne grillowanie staje się rodzajem narodowego sportu;) A co jeśli podczas takiego spotkania zaserwować sobie małą kulinarną podróż do Indii? Wystarczy niewiele - odpowiednie przyprawy i marynaty, delikatne mięso kurczaka, tofu, warzywa - i już nasza podróż nabiera smaku. Grillowane warzywa i tofu możemy podać jako dodatek do ryżu, ale żeby było wygodniej je spożywać podczas grillowania, usmażyłam chlebki naan. Same chlebki
Obiad gotowy
Kapuśniak z młodej kapusty 159Kapuśniak z młodej kapusty na szyjkach . Czemu na szyjkach? Ja uwielbiam je obgryzać, ewentualnie jeszcze preferuję skrzydełka Wy możecie ugotować kapuśniak na tych częściach kurczaka, które lubicie! Osobiście nie lubię kapuśniaku z kiszonej kapusty, którą robi się na zimę , za to uwielbiam 2 rodzaje kapuśniaku: z młodej kiszonej kapusty i ze świeżej młodej kapusty. Na wiosnę, gdy na straganach pojawia
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Gulasz z żołądków drobiowych i kasza gryczana 146zdrowe, wiedziałam od zawsze. Jednak przez długi czas nie potrafiłam ich z niczym skomponować. W końcu znalazłam wiele ciekawych inspiracji, zaczęłam kupować różnorodne podroby (nie tylko tradycyjnie filety z kurczaka). Żołądki, serca drobiowe i wiele innych gatunków mięsa, ma bardzo przystępną cenę. Ponadto można wyczarować z nich wiele rozmaitych pyszności, które pasują do wszelkich gatunków kaszy. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type
ProstePesto.pl
Potrawka z kurczaka z chorizo na rukoli 142zajadać jako sałatkę do pracy, na obiad czy na śniadanie, jak wolicie i według osobistych smaków. Pojemnik takiej sałatki do pracy pobudzi chęć do życia po ciężkim dniu, zapraszam. Kurczak na rukoli. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie
Lasagne bolognese – pyszna zapiekanka makaronowa 166szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyć swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również warzywa: marchew, seler naciowy, cukinię a nawet dynię – zwiększamy dodatkowo objętość sosu
Dorota Smakuje