Chicken roulade with broccoli filling Składniki 1 pojedynczy filet z kurczaka / 1 chicken breast 1 brokuł / 1 broccoli 2 woreczki ryżu / 200 g rice 1 kulka mozzarelli … Czytaj dalej Roladki drobiowe z nadzieniem brokułowym
czarrna od kuchniPo raz kolejny zaniedbałam bloga... przepraszam... ale się poprawię... zacznę od dziś... a następnie pewnie znów zasnę na kilka dobrych dni aby się obudzić zapewne już
sierotka maRysia w kuchnirazem potraktowałam danie bardziej jako sos i ugotowałam osobno kaszę jęczmienną. Aj było pysznie... :) Ps. Pasuje tu każdy rodzaj kaszy, makaron, ziemniaki, ryż... Wedle własnych upodobań i aktualnej ochoty :) Składniki: filet z kurczaka 3-4 marchewki 1 pietruszka 1 duży pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 2,5 łyżki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka
Kolorowy PrzepisownikSkładniki: 40 g mięsa z indyka (ewentualnie z kurczaka) 1 marchewka 1 nieduże jabłko 2-3 łyżki suchego ryżu 1 łyżeczka masła Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić w kostkę, zalać wodą, zagotować. 2. Do gotującego mięsa dodać marchewkę startą na tarce jarzynowej i ryż. Gotować do miękkości (ok 20 minut). Po tym czasie dodać jabłko pokrojone w kostkę. Gotować
Kuchnia domowa AniDziś mam propozycję na bardzo zielony i niezwykle smaczny obiad inspirowany kuchnią indyjską. Dużo zielonych warzyw, delikatnego mięsa z kurczaka i mleka kokosowego, który doskonale równoważy
DefinicjaSmakuwiele ostrzejsza!- ani tłuszczu). 3. Zieloną cebulkę pokroić wzdłuż na 4 węższe paski, szczypiorek pokroić na kawałki 5-6 cm. Na talerze wyłożyć kurczaka z orzechami, przybrać paseczkami szczypioru i chili. Podawać z ryżem i koniecznie z sosem słodko-kwaśnym, słodkim chili lub innym łagodnym lub pikantnym. Ja niestety nie miałam akurat żadnego w domu i podałam z surówką
Kuchnia Prezydentowejsolą, białym pieprzem oraz płatkami papryki. Gotujemy około 8-10 minut. Odlewamy nieco wywaru, łączymy ze śmietanką oraz mąką i wlewamy przez sitko do kurczaka i warzyw. Gotujemy aż sos się zagęści. Serwujemy z ryżem lub białym pieczywem
Pyry na Gazpuszkę pomidorów, jogurt wymieszany z kurkumą i rozgnieciony czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Nie mieszać tylko dusić pod przykryciem na wolnym ogniu. Dusić aż kurczak będzie miękki. Na koniec posypać natką pietruszki. Podawać z ryżem
O kuchni z uczuciemKurczak Marengo, Poulet Marengo czy spolszczone pule Marengo to klasyczne francuskie danie, które jak wieść gminna niesie powstało dla uczczenia Bitwa pod Marengo, napoleońskiego zwycięstwa w
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: klopsy 600 g mielonej łopatki 1 pęczek świeżej mięty lub 2 łyżeczki suszonej 1 mała cebula 2 białka ¼ szklanki ryżu długoziarnistego Mąka pszenna do panierowania Sól pieprz czarny Sos 1,5 l bulionu z kurczaka 2 ziemniaki 2 żółtka 1 pęczek natki pietruszki Sok wyciśnięty z 2 cytryn 1 łyżeczka mąki kukurydzianej Wykonanie: Do miski wkładamy mięso, posiekaną miętę
O kuchni z uczuciemskładniki * 2/3 szklanki makaronu w kształcie ziarenek ryżu lub innego drobnego makaronu * 30 dag wędzonego fileta z kurczaka lub indyka * 1 mały słoik papryki konserwowej * 5 ogórków konserwowych * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 3 łyżki majonezu * 3 łyżki ketchupu pikantnego * sól Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Filet z kurczaka, ogórki i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić
Mix smakuminut. W trakcie gotowania dodajemy max. pół szklanki gorącej wody (w razie konieczności). Gotujemy ziemniaki oddzielnie i ugotowane dodajemy do przygotowanego i gotowego kurczaka. Gulasz możemy spożywać sam lub razem z ugotowanym białym ryżem. Oczywiście Brasileiro dodaje jeszcze farinhę ale On jest Brasileiro
Smaki Brazyliiczosnku. Kiedy filet jest rumiany dodajemy pokrojone suszone pomidory. Dodajemy pestki z dyni i na niewielkim ogniu smażymy ok. 5 minut. Kurczak jest gotowy. Przygotowanie zajmuje tyle czasu, ile gotuje się ryż lub pieką frytki. W tym samym czasie przygotowujemy sałatkę wielowarzywną w wersji z olejem oraz sos tzatziki. A sos tzatziki to: - 2 łyżki jogurtu naturalnego
Maminek kulinarnypiersi z kurczaka 200 g śmietany majeranek czosnek granulowany jarzynka 3 saszetki ryż 2 cebule Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę Pierś pokrojona doprawiamy przyprawami i odstawiamy do lodówki na godzinę Kroimy cebul ę w piórka Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażamy cebul ę Dodajemy mięso
Klaudynkowa kuchniaPotrawka z pora zachwyciła mnie swoim odmiennym smakiem od dotychczasowych propozycji. Można jeść jako samodzielne danie, ale jest też doskonałym dodatkiem do kofte lub kurczaka. Składniki. 30 dag pora 2 marchewki 1 cebula 100g ryżu 1/2 cytryny 1/2 pomarańczy sól, pieprz 2 łyżki oliwy Wykonanie. Wybieramy por raczej cieńszy i kroimy w 3 cm kawałki. Marchewkę kroimy w talarki
Kulinarny karnet Christophera