naturalnie świetnie sprawdzi się jako dip do maczania chipsów, nachosów, paluszków grissini, krakersów i sucharków, generalnie możecie zastąpić nim ketchup, myślę, że można go również podać do nuggetsów z kurczaka, meksykańskich tortilli, parówek w szlafrokach i innych imprezowych przekąsek, pyszna będzie też pizza oraz grzanki, posmarowane dipem zamiast pomidorowym przecierem, jako sos do makaronu, z dodatkiem czarnych oliwek, anchois, tuńczyka
Chilli Czosnek i Oliwawiejskim chlebem maczanym w nektarze, którym jest złota kreteńska oliwa . Raz w tygodniu jada trochę jagnięciny , naturalnie aromatyzowanej tymiankiem jedzonym przez zwierzęta na pastwiskach. Raz w tygodniu jada kurczaka . Dwa razy w tygodniu jada świeżą rybę prosto z morza. Na pozostałe posiłki jada gorące dania złożone z warzyw strączkowych doprawionych mięsem i przyprawami. Po daniu głównym następuje cierpka sałatka, następnie
Chilli Czosnek i Oliwadodać do tylu fajnych dań! My dojedliśmy go w najprostszy możliwy sposób - rozsmarowany na kromce świeżego chleba z dodatkiem pomidora. Ale równie dobrze posłuży Wam jako dodatek do pieczonego/grillowanego kurczaka czy ryby lub jako sos sałatkowy. Na koniec dodam, że jest to sos na zimno , tzn. że wystarczy drobno pokroić lub zmiksować wszystkie składniki i gotowe! Roboty dosłownie
Chilli Czosnek i OliwaŞakşuki jest jednak to, że Turcy jadają ja na zimno. Jednak Wy możecie potraktować ją jako tradycyjne danie obiadowe. Lecho mojej Mamy świetnie smakuje z ryżem i kawałkiem kurczaka i myślę, że również tak można by podać Saksukę. Czy na zimno, czy na ciepło, warto sięgnąć teraz po to danie, szczególnie, że cukinii i bakłażanów na rynku jest dostatek. Şakşuka
Chilli Czosnek i Oliwasławnego na bazie bazylii, czosnku i orzeszków piniowych. To pesto jest niezwykle smaczne, kremowe, dobrze sprawdzi się zarówno w sałatce, na kanapce, z makaronem czy jako sos do grillowanego kurczaka. Bazą do mojej sałatki był przepis Gennaro Contaldo z książki "Dwaj łakomi Włosi", jednak postanowiłam nieco go zmodyfikować. Wykorzystaną przez Gennaro rzeżuchę zamieniłam na równie pikantną rukolę i dodałam
Chilli Czosnek i Oliwazioła możecie dobierać w zależności od Waszych preferencji i dostępności - ja tym razem postawiłam na bazylię i natkę pietruszki. Taki sos możecie wykorzystywać do różnych potraw, w tym do kurczaka i ryb z grilla. Najlepiej zrobić go od razu więcej - zmiksowanie to przecież tylko 5 minut roboty, a sos świetnie przechowuje się zamknięty w szczelnym pojemniku
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki na trzy porcje. Składniki: 500 g mielonej piersi z kurczaka 1 żółtko 1 czerstwa bułka namoczona w mleku 2 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu Bułka tarta do panierki Olej do smażenia Dodatkowo: 3 łyżki siekanej natki pietruszki Przepis: Mielone mięso łączymy z namoczoną bułką, żółtkiem, miękkim masłem, solą oraz pieprzem. Całość mieszamy
Emcia Pichciwersji XXL (16 zł) oraz paprykowe frytki (4 zł). Do zamówienia otrzymaliśmy dwie puszki Pepsi - taka promocja do pierwszych 240 zamówień. Istnieje też możliwość zamiany wołowiny na grillowanego kurczaka, ale już np. nie ma opcji z rybą. Szkoda też, że nie ma żadnej wersji wegetariańskiej. Jalapeño Burger Honolulu Burger Pomiędzy rozmiarami burgerów jest widoczna różnica , więc tu nie można
Pasja Smakupolubień na FB 130 obserwujących 29 postów 45 ,087 wyświetleń najpopularniejsze posty : Sałatka z cukinią Placuszki z kurczakiem Jesienne wieżyczki Dziękuje
Magiczne Życie Martyudka z kurczaka 1 marchewka 0,5 pietruszki 1,5 pora 3 srednie ziemniaki 4 lyzki smietany 2 lyzki jarzynki 6 ziarenek pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 3 liscie laurowe Zagotowujemy mieso, w tym samym czasie obieramy i kroimy warzywa w plasterki Do gotujacego miesa wrzucamy pokrojone warzywa ( oprocz ziemniakow), wsypujemy jarzynke, pieprz
Klaudynkowa kuchniafakt jest genialny. Córce bardzo zasmakował, więc dorobiłam drugą porcje, bo naprawdę jest warto mieć go na zimę w zapasie. Idealny do wszystkiego. Zjedliśmy z nim makaron z piersią kurczaka, był super obiad. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikmyślałam jakie potrawy powinnam przygotować, aby wszechstronnie ją przetestować. Chciałam się przekonać, czy rzeczywiście można smażyc bez tłuszczu. Tak, jak najbardziej można smażyc bez tłuszczu. Postanowiłam ugrillować hamburgery z kurczaka i indyka, więc mięsko dość chude. Patelnia doskonale sobie z nimi poradziła. Grillowalam również bez tłuszczu grube na palec kotlety z karkówki w ostrej marynacie. (niestety zdjęcia brak) Grillowaniu poddałam
Mia Cucina SofietaKolejny zawieruszony przepis..Prosto, a jak smacznie.. skrzydełka przyprawa do kurczaka marchewka oliwa Skrzydełka umyć .Wymieszać z przyprawą i odstawić na około 1 godzinę.[u mnie dłużej].Przełożyć na blaszkę , dodać odrobinę oliwy, marchewkę i piec do miękkości skrzydełek
Moje domowe kucharzenieobiad w 20 min :) Makaron, krewetki, łosoś- czego chcieć więcej - tylko dopełnić to sosem śmietanowym i gotowe- pycha. Jeżeli nie lubicie owoców morza- krewetki i łososia możecie zastąpić upieczonym kurczakiem :) Polecam i zachęcam do sprawdzenia przepisu. Zaczynamy: Składniki: około 400 gr makaronu fusilli 2 łyżki natki pietruszki pęczek szczypiorku 150 gr gotowych krewetek 400 gr łososia 500 ml słodkiej śmietany
Smaki Edytybyły drobiowe klopsiki, które podkradłam mamie przygotowująca inne danie. Wykorzystałam nadmiar kaszy kuskus, która świetnie połączyłam się ze wszystkimi smakami. Gorąco polecam! Składniki: 1 l bulionu drobiowego (skrzydełko z kurczaka, marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki) 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wody Klopsiki drobiowe: 100 g mielonego mięsa drobiowego 1 jajko 1 mała cebulka 3-4 łyżki bułki tartej sól
Truskawkowa Fiesta