minimum 1 godzinę. 3. Mięso z marynatą przełożyć do rękawa do pieczenia, spiąć folię klamerkami. Całość piec 1 godzinę w 200 st. C. Pod koniec można rozerwać folię, by kurczak się lekko zarumienił. 4. Mięso podać z ulubionymi dodatkami, u mnie były to frytki z piekarnika oraz sałatka z pomidorów . Smacznego!!! Źródło: Lepszy smak
Kuchnia domowa AniSposób na smaczne udka z piekarnika. Składniki: 4 udka z kurczaka 3 łyżki musztardy francuskiej dijon 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny pół pęczka natki pietruszki sól słodka papryka Sposób wykonania: 1. Mięso myjemy i osuszamy. 2. W naczyniu łączymy musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą
Kuchnia domowa AniLubię pieczony drób, takie udko będzie w sam raz na niedzielę i specjalne okazje. Składniki: 4 udka kurczaka Marynata: 1/4 szklanki oleju 1 łyżka majonezu sok z połowy cytryny 1/2 pora 2 łyżeczki miodu 1 płaska łyżeczka soli 2 zmiażdżone ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki odrobina pieprzu cayenne 1-2 łyżeczki ziół
Kuchnia domowa Anitego ryż lub chlebki naan albo chapati i... gotowe!Soczewicę z tego przepisu, jeśli ktoś nie jest do niej przekonany, można zastąpić spokojnie ciecierzycą lub po prostu piersią z kurczaka. Świetnie też pasowałby tu świeży imbir, bakłażan, cukinia, fasola... na co tylko przyjdzie Wam ochota i co tylko macie w lodówce :)Składniki (na 2 porcje):puszka soczewicy1 pomidorpół czerwonej
Zakręcony Widelecsposób podudzia zachwycą waszych gości. A prosty i szybki sposób ich przygotowania sprawia, że będą one gościć często na waszych rusztach i stołach. Składniki: 8-12 podudzi z kurczaka około 250 gram boczku w paskach (najlepiej wędzonego) 1 łyżka oliwy 1 łyżka kminku mielonego 2 łyżeczki chili w proszku 2 łyżeczki brązowego cukru ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Do przygotowania
naRuszciecebula, obrana i przekrojona na połowę5 cm (ok 40 g) obranego i pokrojonego w plasterki imbiru2 ząbki czosnku, rozbite2 łyżeczki nasion kolendry5 goździków2 gwiazdki anyżu1500 ml bulionu z kurczaka ( u mnie wywar z gęsiny)1 łyżki sosu rybnego1/2 łyżki brązowego cukru1/4 łyżeczki solido podania:makaron soba lub inny ulubiony np ryżowywiórki ze skórki limonkowej, świeża kolendra, pokrojony szczypior
Stare Garyzlepiamy. Gotujemy z osolonym wrzątku. Zachęcam do eksperymentowania w kuchni, na blogu znajdziecie przepisy na pierogi, które smakują wybornie! Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku
Moja smaczna kuchniaPrzepis podany przez Mario Batali na tej stronie. Perliczka wyszła naprawdę dobra a sos jest moim zdaniem pyszny.składniki:2 perliczki, podzielone na 4
Stare Garygrillowanego mięsa w Argentynie i innych krajach Ameryki Łacińskiej. Może być używany zarówno jako dodatek do grillowania mięsa lub jako marynata do steków i np kurczaka. Doskonały również jako sos do kanapek. Bardzo mi smakowało, zjadałam bagietką wcześniej podpieczoną na patelni. Pyszne! Myślę, że znakomicie sprawdzi się również jako sos do makaronu. Przepis ze strony
Stare GaryPrzepyszna zupa krem z lekkim smakiem anyżku. Wiosna na talerzu. Można zrezygnować ze śmietany - zupa i bez niej jest pyszna. Przepis znalazłam tutajskładniki8 dużych łodyg
Stare GaryŚwietna włoska zupa z mieszanych warzyw, lekka, w sam raz na końcówkę lata. Świeże pomidory możemy zastąpić krojonymi pomidorami z puszki. Makaron gotowałam osobno, bałam
Stare Garyobiad gotowy! składniki - 3 porcje4 małe upieczone buraczki3 łyżki oliwy z oliwek2 duże ząbki czosnku 1,5 łyżki stołowej octu balsamicznego1/2 filiżanki bulionu warzywnego lub z kurczaka 1/4 filiżanki jogurtu - opcjonalnie300 g makaronu sól i świeżo zmielony pieprz jarmuż do przybrania - możemy zastąpić np. rukolą świeżo starty parmezan do posypaniaprzygotowaniePrzygotować jarmuż
Stare GarySkładniki : połowa opakowania 125 g rukoli połowa granatu ( bo mój był duży ) pojedynczy filet z kurczaka olej do smażenia, sól, papryka mielona i pieprz Przygotowanie : Granat obrać, rukolę przebrać jeśli jest potrzeba i umyć Fileta po umyciu i osuszeniu pokroić w dość drobną kostkę ( u mnie trochę za duża ), lekko posolić, posypać pieprzem czarnym i papryką, usmażyć Wszystkie składniki połączyć
Proste Potrawytaki obiadek.Nie sa one tak chrupiace ,jak ziemniaczane smazone we frytownicy,ale smakosze dyni i nie tylko beda zachwyceni..Polecam!Skladniki na 4 porcje: 4 filety z indyka lub kurczaka a´150 gsol,pieprz50 g pestek z dyni60 g bulki tartej ( lub czerstwej bulki)1 dynia Hokkaido okolo 1 kg2 lyzki oliwy1 lyzeczka slodkiej papryk3 lyzki masla gheeziola np.rozmaryn,szalwia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Ketchup dyniowy z sokiem pomaranczowym i curry uszlachetni smak nie tylko delikatnych stekow drobiowych z kurczaka lub indyka,lecz bedzie takze swietnym dodatkiem do frytek z dynii,plackow,kanapek itp.Bez pasteryzacji mozna go przechowywac w lodowce przez dwa miesiace.Jesli bedziemy dysponowac upieczonym wczesniej puree dyniowym ketchup przygotujemy blyskawicznie.Skladniki na 300-350 ml :250 g puree z dynii-Hokkaido100 ml soku
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!