kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:67/456)

Kurczak pieczony z piwem 156

Mój piekarnik niestety jest za mały by upiec w nim całego kurczaka na butelce z piwem. Ale pokroiłam kurczaka, podsmażyłam z przyprawą i upiekłam w naczyniu żaroodpornym polewając go od czasu do czasu piwem. Wyszedł pysznie miękki ale i chrupiąca skórka została. Polecam! Składniki : * kurczak około 1,7kg * ulubione przyprawy * 3 łyżki oleju rzepakowego * butelka jasnego piwa Przygotowanie :Pokrojonego kurczaka

Magiczne Życie Marty
Kurczak pieczony na ryżu 123

Bardzo smaczny obiad bez większego nakładu pracy .Wkładamy składniki do naczynia żaroodpornego i do piekarnika.... Obiad się pichci sam :) 2 ćwiartki z kurczaka lub podudzia 150 g surowego ryżu                               500 ml. bulionu najlepiej   drobiowy(...)najlepiej minimum pół godz.wcześniej) w oleju i przyprawie do kurczaka. Bulion mieszamy z keczupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zamarynowane ćwiartki obsmażamy na patelni na złoty kolor. Do naczynia żaroodpornego wsypujemy ryż, dodajemy warzywa,układamy podsmażone ćwiartki i zalewamy  przygotowanym bulionem.. Wkładamy do nagrzanego piekarnika  na 180 stopni i pieczemy ok.50 minut. Ps. Pierwsze 20 minut

Andzia Pichci
Zupa krem z pietruszki z pieczonym kurczakiem 139

udek kurczaka zdjąć skórę, wyjąć kości i każde przekroić na dwie części. Doprawić solą, dodać posiekane chili, roztartą kolendrę i prażone wiórki kokosowe. Każdy kawałek kurczaka zawinąć pojedynczo w folię aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 140*C przez około 1,5 godziny. Kiedy kurczak będzie się piekł, pietruszkę umyć, obrać, pokroić w półplasterki, zalać mlekiem i wodą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sałatka z rukoli i fety 365

sera feta o obniżonej zawartości tłuszczu 1 duży pomidor 250 g piersi z kurczaka 1 opakowanie jogurtu greckiego light 1 łyżeczka słodkiej papryki Pierś z kurczaka myjemy, nacieramy papryką i pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. Ser feta, kurczaka i pomidora (po sparzeniu można zdjąć skórę) kroimy w kostkę. Rukolę myjemy, osuszamy

My Chcemy Jeść
Kurczak z pomidorami i cytryną 172

wyrzucamy. Nastawiamy piekarnik na 180C. Cytrynę kroimy w ósemki, a pomidorki na połówki. Wszystko układamy w naczyniu w którym całość zapieczemy. Każdy kawałek kurczaka zawijamy w plaster boczku. Układamy w naczyniu. Całość wkładamy do piekarnika pod grill na 15-20 minut. Zamiast boczku można użyć szynki parmeńskiej, ale zmniejszamy wówczas ilość soli przy przyprawianiu mięsa. Całość możemy podać

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
szampionki zapiekane z piersią kurczaka 163

wykręcamy z ich kapeluszy nóżki. W dużym rondlu podgrzewamy dwie łyżki oliwy, następnie wrzucamy pokrojoną w kostkę cebule i szklimy ją. Do zeszklonej cebuli dodajemy, posiekany czosnek,   mięso kurczaka, oraz pokrojone w kostkę nóżki pieczarek. Przyprawiamy solą, oraz pieprzem, przesmażamy przez pięć minut, a następnie dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę, pociętą w cienkie paski. Całość gotujemy(...)pieczarek, wcześniej  lekko je soląc i smarując oliwą. Blachę z grzybami wkładamy na 10 minut do piekarnika, nagrzanego do 170 stopni. Wyjmujemy pieczarki z piekarnika i łyżką nakładamy do każdego grzyba, farsz z kurczakiem. Na wierzch , układamy obok siebie, pokrojone plastry sera żółtego i camemberta, zmniejszamy temperaturę w piekarniku do 150 stopni i zapiekamy jeszcze przez dziesięć minut Zapieczone

Miód i pieprz
Szaszłyki z piekarnika 273

Szaszłyki robiłam zawsze na grillu. Ale w dobie piekarników z milionem funkcji aż żal byłoby z nich nie korzystać, więc

Kolorowy Przepisownik
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 144

Też wyjdzie smacznie. Polecam!  składniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i  pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu winnego 150 ml wody sól, pieprz olej do smażenia przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na dużej, nieprzywierającej patelni, którą

Stare Gary
Kurczak z pieczarkami pod ciastem francuskim 211

Też wyjdzie smacznie. Polecam!  składniki 500 g udek z kurczaka, bez skóry i kości 1 duża cebula, obrana i  pokrojona grube plastry 250 g brązowych pieczarek kilka gałązek świeżego tymianku opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka czerwonego octu winnego 150 ml wody sól, pieprz olej do smażenia przygotowanie Piekarnik rozgrzać do 220 st. C. Na dużej, nieprzywierającej patelni, którą

Stare Gary
Sałatka z kurczakiem i mozzarellą 158

Dressing: 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu balsamicznego Ząbek czosnku 1/3  łyżeczki cukru Sól i pieprz 0,5 łyżeczki musztardy Przygotowanie: Pierś z kurczaka oczyścić i natrzeć przyprawami. Upiec w piekarniku zawiniętą w folię aluminiową. Do miski wsypać mix sałat, pokrojone pomidorki koktajlowe, pokrojoną mozzarellę, posiekany koperek i bazylię. Pokrojonego kurczaka ułożyć na wierzchu. Przyprawić solą

The Sweet Damsel
ZAPIEKANKA KOPYTKOWA Z SOSEM CZOSNKOWO-SEROWYM 232

trzeciego nikt nie chciał na nie patrzeć, a mi szkoda było, żeby się zmarnowały. Postanowiłam przemycić je właśnie w zapiekance 😉 Dodałam do nich fileta z kurczaka, wszystko zalałam sosem czosnkowo-serowym i zapiekłam w piekarniku. I tak niechciane kopytka stały się niebanalnym daniem! P.S. Aby ułatwić sobie pracę, do przygotowania sosu czosnkowo-serowego użyłam Uniwersalnego Sosu Łowicz Jasnego. #lowicz Składniki(...)ognia, lekko studzimy, wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Na dno wykładamy ugotowane kopytka, następnie na kopytka usmażonego kurczaka i wszystko zalewamy sosem czosnkowo-serowym. Wierzch posypujemy pozostałą ilością żółtego sera.  Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Podajemy na gorąco. Przepis bierze udział w konkursie

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak pieczony w czosnku i imbirze, ryż z Peana Raya i Pak Choi 131

masłem w mięso, przyprawiając tylko z wierzchu, całość aromatu zostanie na skórze. Polej oliwą kurczaka i obficie posyp przyprawa azjatycką. Schowaj do lodówki na noc. Wstaw kurczaka w naczyniu żaroodpornym, zamkniętym do piekarnika, nagrzanego do 200 stopni na ok. 90 minut. W międzyczasie ostrożnie polewając go tłuszczem z naczynia. Na ostatnie pół godziny zdejmij przykrywkę i przełącz piekarnik na funkcję

RafalCook
SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM 212

czerwona, czosnek, pieprz Sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu Sałatka 40 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowego 1 por PRZYGOTOWANIE:  Kurczaka myję i przyprawiam. Piekę w piekarniku przez 45 min w 180 stopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno. Ser żółty kroję drobno. Ogórka kroję w drobną kostkę. Mieszam

Gotowanie Patki
Roladki drobiowe ze szparagami w miodowo-musztardowym sosie 144

niesamowicie zgrany duet. Polecam. Ps. Muszę się pochwalić, że od niedawna możecie śledzić moje dokonania na Instagramie Zapraszam do odwiedzenia mojego profilu https://www.instagram.com/smakinatalerzu/ 3 pojedyncze piersi z kurczaka pęczek zielonych szparagów około 150 g boczku w cienkich plastrach sól, pieprz Sos miodowo-musztardowy: 4 pełne łyżki musztardy gruboziarnistej 2 łyżki płynnego miodu 6 łyżek śmietanki 30% sól, pieprz(...)folią aluminiową. Musztardę łączymy z miodem. Niewielką ilością (około 2 łyżki) polewamy roladki. Resztę łączymy ze śmietaną, doprawiamy solą oraz pieprzem. Odkładamy. Naczynie wstawiamy do rozgrzanego do 190 stopni piekarnika na około 25-30 minut. Po tym czasie dodajemy odłożony sos miodowo-musztardowy. Zapiekamy jeszcze przez około 5-10 minut. Roladki podałam z surówką z zielonej sałaty i rzodkiewki oraz

Smaki Na Talerzu
Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym 225

plasterki i pomidora na 8 części. Sos: Wszystkie składniki na sos należy ze sobą połączyć (czosnek zmiażdżyć). Gdy kurczaka jest już prawie gotowy, należy podgrzać w piekarniku tortille z serem przez 3 minuty w 150 stopniach. Na tortille wyłożyć warzywa i kurczaka, polać wszystko sosem czosnkowym i zawinąć. Krok

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak z warzywami w piwie 510

pieczemy w 160 stopniach w piekarniku 30 minut, następnie dodajemy paprykę pokrojoną w paski, podwyższamy temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika, jemy ze smakiem. The post Kurczak z warzywami w piwie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Filety z udek kurczaka z kaszą gryczaną (porcja - ok. 400 kcal) 222

dość mocno - jedynie soli mniej). Niech tak sobie poleżą w lodówce z godzinkę czy dwie. 2. Do żaroodpornej miski wkładamy kawałeczek masła, na to kawałki kurczaka i zalewamy wodą. 3. Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180-200 stopni na ok. 30 min (termoobieg). Czasem możemy zamieszać, jeżeli kurczak wychyla się z wody i przypieka. 4. W między czasie gotujemy

Malowane smakiem