kurczak z piekarnika - 6838 przepisów (strona:183/456)

Udka kurczaka po tajsku 210

Składniki: 4 udka kurczaka 1/2 łyżeczki chilli 3 łyżki cukru brązowego 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 1 łyżeczka mielonego imbiru Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też

Moja Galeria Smaku
Soczysty kurczak a'la Michael 139

Odstawić na ok. godzinę, żeby mięso mogło nasiąknąć przyprawami. Na blaszkę rozwinąć  folię aluminiową, na nią ułożyć kawałki kurczaka i przykryć je szczelnie. Następnie piec w temp. ok 180 C przez 35 minut. (temperatura i czas zależy od piekarnika) Można podać z ziemniakami lub ryżem. Do  sałaty użyłam sosu vinaigrette. Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka

The Sweet Damsel
Kurczę pieczone 183

Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Dzielimy na dwie części. Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Każdą część kurczaka nacieramy przyprawami. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym. Całość delikatnie skrapiamy oliwą z oliwek. Pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku przez 70 minut. Początkowo możemy piec pod przykryciem, pod koniec bez – dla zarumienienia i chrupiącej skórki

VioletoweKucharzenie
Kukurydziana Quesadilla z kurczakiem, mozarellą i ananasem. 260

się duże pęcherzyki powietrza.  7. Usmażoną tortillę położyć na talerzu i posmarować sosem chilli lub innym ulubionym, ułożyć kurczaka, ananasa, szalotkę i chilli. Na wierzchu posypać mozarellą. Drugą tortillę posmarować sosem jogurtowym i położyć na mozarelli. Zapiekać w piekarniku lub opiekaczu 5-10 min, aż tortilla stanie się chrupka, a ser rozpuści i zacznie delikatnie wypływać. 8. Gotową quesadille

DefinicjaSmaku
Naleśniki w curry z kalafiorem :) 232

pure, ewentualnie jeszcze doprawiamy rozsmarowujemy pure na połowie naleśnika, a następnie kładziemy na nie pokrojone bardzo cienko plastry kurczaka lub szynki, zwijamy w ćwiartkę tak przygotowane naleśniki układamy w żaroodpornym naczyniu, a wierzch posypujemy serkiem wiejskim wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż serek wiejski się ładnie rozpuści ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Tortilla z udkami kurczaka i warzywami 547

sałaty!).  4. Każdy placek tortilli posmarować odrobiną sosu czosnkowego, dodać sałatę, cebulę, pomidora, ogórka i mięso z udek kurczaka. Całość zawinąć (najpierw spód, później bok i zrolować), a końcówkę tortilli zawinąć w folię aluminiową. Przygotowane tortille zapiec w piekarniku przez 2-3 minuty w 180 ºC.  SOS CZOSNKOWY Czosnek obrać i bardzo drobno pokroić. Do miski dodać śmietanę

Ugotować
Roladki szparagowe 127

kurczaka lub indykarozmaryn suszonyoliwa z oliwekpieprz, sól5 łyżek śmietany 30 %1 łyżka musztardy1 łyżka miodupiekarnik nastawić na 200 stopni C. Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końce. Mięso lekko rozbić, skropić oliwą i oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. To samo zrobić ze szparagami, które następnie zawinąć w kawałki mięsa po około 4-5 sztuk. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

wyzwania kuchenne
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą! FIT NA WIOSNĘ! 220

łyżeczka zalewy z kaparów, oliwa z oliwek, sól  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przepis na kurczaka: - pierś z kurczaka - świeży imbir - czosnek - sól morska - oliwa z oliwek Mięso nacieramy solą, imbirem, układamy czosnek i zapiekamy 30 minut w piekarniku. Podajemy gorące z sałatką.  Smacznego! Ciekawych zapraszam na FACEBOOKA SMYKWKUCHNI

SMYKWKUCHNI
W paprykowej kruszonce 313

świeżo mielony Buraczki: - 6 buraków  -2 łyżki miodu - łyżka octu winnego - oliwa Dodatkowo: musztarda Dijon  Pierś z kurczaka podzielić na dwa filety. Każdy zanurzyć w marynacie i przechowywać w lodówce około 2 godzin.  Po minionym czasie włączyć piekarnik i nagrzać go do 200 stopni. W tym czasie przygotować kruszonkę. Papryczki i czosnek pokroić w drobną kosteczkę, dodać

Sajkofanka smaku
Chlebek pita 315

Samantha zawstydziła mnie przygotowując własnoręcznie te pyszne chlebki, więc obiecałam sobie, że następnym razem też sama je przygotuję i tak też zrobiłam… Zapraszam na chlebek pita podany z kurczakiem i sosem czosnkowym.Składniki na chlebek pita:1 łyżeczka suszonych drożdży60g mąki razowej chlebowej250g mąki chlebowej pszennej plus extra do podsypania1 łyżeczka soli2 łyżki nasion kminku2 łyżeczki oliwy plus extra(...)odstawiam w ciepłe miejsce na 20 minut.Piekarnik nagrzewam do 240 stopni. Przygotowuję drugą blachę którą nagrzewam w piekarniku i na tak nagrzaną blachę układam chlebki i piekę 5-8 min po czym przenoszę na kratkę i smaruję wierzch lekko wodą.Kurczaka myję, osuszam i kroję w paski. Doprawiam papryką, pieprzem i sosem sojowym.Cebule i paprykę obieram i kroję w paski

UgotujmyTo.pl
Filet drobiowy z piekarnika 177

Filet z piekarnika, czyli wygodny sposób na przyrządzenie mięsa na obiad lub jako dodatek do pieczywa. Żeby z obiadem było jeszcze wygodniej można  na blaszce obok mięsa ułożyć ziemniaki (oblane olejem i obsypane przyprawami). 6 pojedynczych piersi z kurczaka 6 łyżek oleju przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, przyprawa do kurczaka po węgiersku lub inne ulubione przyprawy

Praktyczna pl
Kaczka po pekińsku 245

sobie leżeć, nad nią ,ale jej bezpośrednio nie dotykać , optymalnie,złapać folią kratkę i zrobić taki ,nieszczelny namiocik ) Obniżamy temperaturę do 160 – 170 C ( trzeba wyczuć, swój piekarnik , mój 170 C ) , włączamy termoobieg i pieczemy cierpliwie przez około 2 – 2,5 godziny , czasem nawet 3 godziny jak ptaszysko duże Ma się wytapiać , a nie piec . Wiem , dla cierpliwych(...)dodatkowego tłuszczu , pod wpływem temperatury , koniecznie muszę sprawdzić , czy da się to samo zrobić z kurczakiem ) Kaczka po pekińsku ,gotowa . Polecam , naprawdę genialna potrawa . Podajemy z sosem hoisin , sojowym lub innym plus makaron undon lub ryż , na gorąco , jak najszybciej po wyjęciu z piekarnika . Smacznego   Artykuł Kaczka po pekińsku pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim 139

pomysł na soczystą i aromatyczną pierś z kurczaka faszerowaną szpinakiem i serem feta oraz zapiekaną w cieście francuskim     Składniki: 1 opakowania ciasta francuskiego 2 pojedyncze filety z kurczaka 20dkg szpinaku 1 niewielka cebula 10dkg sera feta 2 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, zioła prowansalskie, gałka muszkatołowa 1 jajko – do posmarowania 1 łyżka masła(...)Gotowe roladki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem i przekładamy na blaszkę lub do żaroodpornego naczynia *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180’C ( piekłam z termoobiegiem ), i zapiekamy przez około 40 minut *** *** Podajemy na ciepło *** *** SMACZNEGO *** Artykuł Faszerowany filet z kurczaka zapiekany w cieście francuskim pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Szyneczka domowa z udźca kurczaka pieczona w puszcze 159

stałe w Waszym domu. Do jej zrobienia będziecie potrzebować dużej puszki i rękawa do pieczenia. Ja wykorzystałam puszkę po karmie dla mojego psa. Co potrzeba: 1 kg udźca z kurczaka, 1 płaska łyżka żelatyny, 6 dużych ząbków czosnku, 1 i ½ płaskiej łyżeczki soli, ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, 1 płaska łyżeczka oregano, 1 płaska łyżeczka tymianku, 1 płaska łyżeczka bazylii Wykonanie: Udźce(...)wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190⁰C. Pieczemy 1 godzinę na termoobiegu. Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika, ale pozostawiamy w puszcze do wystudzenia. Chłodne wstawiamy z puszką do lodówki na 4 godziny. Po tym czasie możemy je wyjąć w puszki i rękawa. Smacznego :)) kurczak, udziec kurczaka, żelatyna, czosnek

Bułka z Chlebem

Proponowane wyszukiwania