kurczak z papryką - 10695 przepisów (strona:34/713)

Kurczak duszony z papryką i marchewką 203

makaronem orkiszowym o wspaniałej nazwie i przede wszystkim kształcie - Jeżyki. Myślę, że spodoba się dzieciom. :) Potrzebujemy: 1 opakowanie bio makaronu orkiszowego jeżyki, do kupienia TUTAJ 3 uda z kurczaka pół papryki czerwonej 1 duża marchew 1 duża cebula 2 łyżki przyprawy warzywnej bez soli i glutaminianu 1 łyżka mąki 1 łyżka śmietany 18% łącznie około 700 ml wody (podlewanie plus(...)dwie łyżki oleju rzepakowego Olej rozgrzewamy na patelni i wkładamy na niego oprószone mąką uda z kurczaka, następnie pokrojoną w talarki cebulę, pokrojoną w paski czerwoną paprykę i pościnaną obierakiem marchew, właściwie dowolność w marchwi wskazana, byleby nie za grubo. Całość lekko podlewamy wodą i dusimy. Po około 20 minutach dodajemy przyprawę warzywną. Po następnych 15 minutach podlewamy większą ilością

MamaOskarka
Sałatka warstwowa "GYROS" 272

groszku średni słoiczek majonezu (jeszcze trochę zostanie :) ) ketchup (w zależność od upodobań łagodny lub pikantny chociaż osobiście do tej sałatki polecam łagodny) przyprawy: przyp. do gyros, przyp. do kurczaka, słodka papryka, sól i pieprz  olej do smażenia Cebulkę, ogórki i kurczaka kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni zeszklić posoloną i popieprzoną cebulkę. Gdy zmięknie zdejmujemy i przekładamy do osobnej(...)miseczki. Na tej samej patelni smażymy kurczaka, doprawiamy przyprawami do gyros i kurczaka dodajemy słodkiej papryki. Pod koniec smażenia dodajemy na patelnię ketchup (tyle aby połączyć kurczaka), podsmażamy jeszcze ok. 3 min. Przekładamy do szklanej miski. Następnie układamy wcześniej podsmażoną cebulką i przykrywamy warstwą majonezu. Nakładamy warstwę pokrojonych ogórków, którą przykrywamy ketchupem. Na koniec dodajemy odsączony groszek i przykrywamy

Pudełko rozmaitości
🌶 Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą 228

Natomiast kolendra dodana do sałatki nadała jej oryginalnego charakteru. Nie chciałam całości traktować żadnym ciężkim sosem, dlatego delikatnie ją skropiłam oliwą z oliwek. Zobaczcie też: Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis na sałatkę z pieczoną papryką Drukuj przepis Porcji: 6-8 Czas gotowania: 40 minut Składniki 3 papryki w różnych kolorach 150 g sera feta garść

Kuchnia Bazylii
Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą 131

Natomiast kolendra dodana do sałatki nadała jej oryginalnego charakteru. Nie chciałam całości traktować żadnym ciężkim sosem, dlatego delikatnie ją skropiłam oliwą z oliwek. Zobaczcie też: Sałatka na rukoli z kurczakiem, papryką i selerem naciowym Przepis na sałatkę z pieczoną papryką Drukuj przepis Porcji: 6-8 Czas gotowania: 40 minut Składniki 3 papryki w różnych kolorach 150 g sera feta garść

Kuchnia Bazylii
Kurczak zapiekany z brokułem 79

Kurczak zapiekany z brokułem to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Kurczak jest bardzo soczysty, mięciutki, wręcz rozpływa się w ustach. Idealnie smakuje z dodatkiem ziemniaków i ulubionej surówki. Co do surówki polecam Wam tą z czerwonej kapusty: SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Filet z kurczaka zapiekany z brokułem to bardzo smaczny obiad, który można przygotować w bardzo krótkim czasie(...)sera żółtego. PRZEPIS NA KURCZAKA ZAPIEKANEGO Z BROKUŁEM Składniki 400 g fileta z kurczaka 1 duże jajko 120 g sera żółtego 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1/2 średniego brokuła Wykonanie Kurczaka oczyścić z błonek i ewentualnych chrząstek. Pokroić na mniejsze kawałki i rozbić na kotlety. Przyprawić szczyptą pieprzu, soli oraz przyprawy do kurczaka. Brokuła podzielić na małe różyczki

Alle Dobre!
Curry z kurczakiem, dynią i papryką 144

Dzisiaj pyszne, rozgrzewające i aromatyczne curry z kurczakiem , dynią, czerwoną papryką, pomidorami oraz mlekiem kokosowym i uprażonymi orzechami nerkowca. Potrawa dla wielbicieli orientalnych smaków. Użyłam dyni hokkaido , która jest bardzo smaczna, nie rozlatuje się przy gotowaniu i ma intensywny pomarańczowy kolor. Taka dynia idealnie sprawdzi się też do różnego rodzaju wypieków. Polecam Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka(...)kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki. Dodajemy pastę curry, imbir i kurkumę. Mieszamy i odstawiamy na minimum 30 minut. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojone piersi z kurczaka i posiekaną cebulę. Smażymy do zrumienienia. Pod koniec smażenia wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy utarte w moździerzu orzechy nerkowca, pokrojoną w kostkę paprykę

Oryginalny smak
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 154

pomidorowego powstał aromatyczny sos. Podałam z jogurtem naturalnym i sałatą z winegretem. Brązowy ryż możecie zastąpić białym ryżem np. jaśminowym, a do farszu dodać pokrojonego w drobną kostkę kurczakaPapryki będą idealne na szybki obiad lub ciepłą kolację po pracy. Dzięki możliwości wcześniejszego przygotowania, świetnie sprawdzą się też na wszelkiego rodzaju przyjęciach czy imprezach. Mogą być też dobrym sposobem

cool and minty
TORTILLA WARZYWNA Z KURCZAKIEM I SZPARAGAMI 212

czasu powinien pozwolić sobie na taką przyjemność! Składniki na 5 tortilli: 5 placków (przygotowanych według tego przepisu) 2 filety z piersi kurczaka 150 g fasolki szparagowej (ugotowanej) połowa papryki pomidor Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć  z przyprawami. Paprykę pokroić w paski, a pomidora w ósemki. Na jednej połowie przygotowanego wcześniej placka ułożyć ugotowaną fasolkę szparagową, paprykę, pomidora oraz

Banana Smiles
Pikantny kurczak z winogronami i oliwkami 254

niej kawałki kurczaka przez 6-8 minut do przynajmniej lekkiego zarumienienia się. Zestawiamy brytfannę z kurczaka z ognia. Na samym dnie układamy papryczkę, czosnek i chili, a następnie obkładamy kurczaka papryką i oliwkami. Zalewamy składniki winem. Brytfannę przykrywamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Dusimy do miękkości mięsa przez ok. 45 minut. Od czasu do czasu, nie otwierając

Kulinarna Pokusa
Orientalne danie jednogarnkowe z kurczaka 464

wykonaniu. Jak prawie wszystkie potrawy jednogarnkowe możemy je przygotować dzień wcześniej, odgrzewane smakuje jeszcze lepiej. Orientalne danie jednogarnkowe z kurczaka         Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki żółtej lub zielonej ½ puszki kukurydzy 8-9 pieczarek 1 papryczka chili 1/3 szklanki sezamu 200 ml przecieru pomidorowego 1/3 szklanki orzeszków ziemnych ½ łyżeczki pasty curry (jeśli(...)sezam prażymy na patelni przez około 5-7 minut, aż się zarumienią. Uważamy aby się nie spaliły. Kurczaka podsmażamy na patelni. W garnku rozgrzewamy odrobinę oliwy. Podsmażamy papryki oraz pieczarki. Dodajemy usmażonego kurczaka. Dolewamy przecier pomidorowy. Czosnek wyciskamy przez praskę i dodajemy do sosu. Gotujemy pod przykryciem około 10 minut. Sos doprawiamy cynamonem oraz pastą curry. Dodajemy kukurydzę, sezam oraz

Mania Gotowania
Kurczak z ryżem po meksykańsku 3301

patelnię z Frosty, które kiedyś bardzo lubiłam. Postanowiłam odtworzyć je, i wyszło rewelacyjnie.   Kurczak z ryżem po meksykańsku      Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli czerwona 1 papryka 1 mała puszka czerwonej fasoli 3/4 puszki kukurydzy garść mrożonej fasolki 1 woreczek ryżu 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 300 ml pomidorów z puszki olej do smażenia pieprz(...)gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w paski. Cebulę podsmażamy   na rozgrzanym oleju, przekładamy do miski. Na tej samej patelni podsmażamy kurczaka, następnie dorzucamy paprykę i zamrożoną fasolkę. Całość smażymy do momentu aby kurczak się zarumieni, a papryka i fasolka zmiękną. Na patelnię przekładamy wcześniej przygotowaną cebule, dodajemy pomidory i koncentrat. Smażymy około

Mania Gotowania
SAŁATKA Z KURCZAKIEM, MANGO i KOMOSĄ RYŻOWĄ 292

folii spożywczej i rozbijamy na grubość 1,5 cm. Smażymy kurczaka na 1 łyżce oliwy, na dużym ogniu, po około 3-4 minuty z każdej strony. Razem z kurczakiem smażymy pokrojoną paprykę (od czasu do czasu mieszamy).  Usmażoną pierś kurczaka kładziemy na desce, aby odpoczęła (ok 3 minuty). Kroimy w paski. Mango obieramy ze skórki i kroimy w kostkę(...)wykładamy na komosę. Awokado przekrawamy na pół, usuwamy pestkę, łyżką wydrążamy połówki miąższu, kroimy w kostkę i także przekładamy na półmisek z komosą. Na wierzchu sałatki układamy paski kurczaka i smażoną paprykę. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i pokruszoną fetą. Podajemy z cząstkami cytryny do wyciśnięcia

cool and minty
Zupa azjatycka z kurczakiem / Asian Style Chicken Soup 132

zupie uzależniamy od tego, ile zawiera soli. Smacznego:) ok. 2 - 2.5 l domowego bulionu drobiowego, 500 g piersi z kurczaka, 80 -100 g makaronu z fasoli mung, szklanka ugotowanej fasoli adzuki, cebula, 2 ząbki czosnku, 1/2 małej cukinii, mała czerwona papryka mała marchewka, kilka łyżek sosu(...)sojowego, kilka łyżeczek soku z cytryny (do smaku), przyprawy do smaku: sól, pieprz, granulowany imbir, słodka papryka, chili Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami, zrumienić na niewielkiej ilości tłuszczu. Odłożyć. Na patelnię po kurczaku wrzucić pokrojone w kostkę warzywa; cukinię, marchew, paprykę i cebulę. Po paru minutach dodać czosnek. Wrzucić z powrotem kurczaka. Zalać całość płynem i gotować na małym

Lekcje w kuchni
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 193

misce bardzo dokładnie mieszamy, tak by równomiernie pokryły się marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie szaszłyki nadziewamy warstwowo: boczek, kurczak, cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula. Gotowe szaszłyki grillujemy przez około 10-15 minut. Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki: Jogurt naturalny i majonez umieszczamy w niewielkiej miseczce. Ogórek myjemy i ścieramy(...)misce bardzo dokładnie mieszamy, tak by równomiernie pokryły się marynatą. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie szaszłyki nadziewamy warstwowo: boczek, kurczak, cukinia, bakłażan, papryka, czerwona cebula. Gotowe szaszłyki grillujemy przez około 10-15 minut. Miodowo-musztardowy sos a la tzatziki: Jogurt naturalny i majonez umieszczamy w niewielkiej miseczce. Ogórek myjemy i ścieramy

Pogotujmy.pl
Kurczak z fasolą Jaś i papryką 288

ogniu z każdej strony. Musi być mocno zrumieniony. Przełożyć do brytfanki lub garnka z szerokim dnem. Boczek pokroić w drobną kostkę, usmażyć i dodać do kurczaka. Na tej samej patelni po kolei smażyć pokrojone papryki i dynię. Wielkość i sposób krojenia zależy od naszych upodobań. Wszystko przekładać do brytfanki, zalać przecierem pomidorowy i uzupełnić bulionem lub wodą, tak aby mięso(...)dusić około godziny. Pod koniec duszenia dodać ugotowaną fasolę i ewentualnie doprawić do smaku. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: boczek , bulion , dynia , fasola , kurczak , marynata , papryka , przecier pomidorowy

https:KKuchniaMniam