musztardą sarepską. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku oraz aromatu, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem kurczaka całość smakuje znakomicie! Danie świetnie komponuje się z kaszami, makaronem, a także ziemniakami... Sprawdź też GULASZ Z BOCZNIAKÓW w wersji wegetariańskiej. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 3-4 pojedyncze filety z kurczaka(...)czosnek drobno siekamy. Boczniaki płuczemy delikatnie pod bieżącą, letnią wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek podsmażamy do zeszklenia na oleju, który pozostał po smażeniu kurczaka, a następnie dodajemy boczniaki. Smażmy jeszcze około 5 minut i przekładamy do patelni z mięsem. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie i majeranek. Wszystko z alewamy wodą w ilości około
Kuchnia MagdaLenymusztardą sarepską. Dzięki musztardzie sos nabiera dość intensywnego smaku oraz aromatu, a śmietanka kremówka dodaje lekkiej nuty słodyczy. W połączeniu z delikatnym mięsem kurczaka całość smakuje znakomicie! Danie świetnie komponuje się z kaszami, makaronem, a także ziemniakami... Sprawdź też GULASZ Z BOCZNIAKÓW w wersji wegetariańskiej. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 3-4 pojedyncze filety z kurczaka(...)czosnek drobno siekamy. Boczniaki płuczemy delikatnie pod bieżącą, letnią wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę i czosnek podsmażamy do zeszklenia na oleju, który pozostał po smażeniu kurczaka, a następnie dodajemy boczniaki. Smażmy jeszcze około 5 minut i przekładamy do patelni z mięsem. Dodajemy liście laurowe, ziela angielskie i majeranek. Wszystko z alewamy wodą w ilości około
Kuchnia MagdaLenyupodobań. Zresztą.. musicie sami spróbować, aby poznać jej smak! Zapraszamy ((;! Składniki: ok.12 gniazd makaronu szpinakowego typu tagiatelle (lub ok.2 szklanki innego preferowanego lub domowego wyrobu, ale koniecznie szpinakowego) 1 opakowanie (250g) pomidorków koktajlowych 2 spore ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka (pojedyncza) 1 jajo pół szklanki otrąb owsianych pół słoika czarnych oliwek odsączonych z zalewy ok. pół(...)wrzenia dokładnie mieszając aż do dokładnego połączenia. Patelnię zestawiamy z ognia. Gdy nasz "dressing" ostygnie dodajemy go do makaronu i dokładnie mieszamy. Do całości dodajemy również połówki pomidorków koktajlowych, połówki lub paseczki oliwek i ostudzonego kurczaka. Wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy posiekane zioła, starty ser lub kostki fety, doprawiamy do smaku i finalnie dokładnie mieszamy. Ozdabiamy listkami świeżych ziół
Symfonia SmakówNiesamowicie szybki włoski sos. Okrutnie mocny, ożywczy, bardzo charakterny i tak smaczny, że można go używać nie tylko do makaronu – wypróbujcie go też do pieczonego lub duszonego kurczaka i do fasolki szparagowej. W tym wypadku brzydkie słowa cisnące się na usta, czyli klasyczne staropolskie „o kurwa” będą Wam całkowicie odpuszczone i wybaczone! Pierwsza z plotek głosi, że tak swój makaron
Karo in the KitchenSkładniki: Makaron tagliatelle (użyłam razowego) 1 podwójna pierś kurczaka 1 cebula 10 pieczarek 1/2 czerwonej papryki 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki kilka pomidorków koktajlowych sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, suszona bazylia Sposób przygotowania: 1. Pierś pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. 2. Dodać pokrojoną w półplasterki cebulę(...)wody). Całość doprawić solą, pieprzem i bazylią. 5. Pod koniec gotowania dodać posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w ćwiartki/połówki pomidorki. 6. Podawać z ugotowanym w lekko osolonej wodzie makaronem
A Ty Smakuj Mnietrudny w przygotowaniu, a większość czasu obiad “robi się sam”. Wystarczy go wstawić do piekarnika. To propozycja bardzo delikatna, którą można połączyć z makaronem, ryżem czy ziemniakami. Do przygotowania roladek z kurczaka będzie Ci potrzebne małe/średnie naczynie żaroodporne. Ważne jest, aby sos pokrył mięso , wtedy będzie miękkie i pyszne. Jeśli wyjdzie Ci go odrobinę za mało
Rozdomowionapolecam spróbować,tym bardziej ,ze robi się go w 30 min. SKŁADNIKI: ROZDROBNIONY MROŻONY SZPINAK ŚMIETANKA 30%(MAŁA-200G) KOSTKA ROSOŁOWA SEREK TOPIONY PIERŚ Z KURCZAKA 3-4 ZĄBKI CZOSNKU 1-2 MĄKI MAKARON PENNE(RURY) PRZYGOTOWANIE: W GARNKU MIKSUJEMY ŚMIETANKĘ,SEREK TOPIONY I ROZPUSZCZONY W SZKLANCE WRZĄTKU ROSOŁEK,DAJEMY NA MAŁY OGIEŃ SZPINAK ROZMRAŻAMY,PODSMAŻAMY NA PATELNI
Swojskie jedzonkowoli. Do tego sos pieczarkowy i obiad mamy syty i z głowy :) A mi pomógł zająć pierwsze miejsce :) Składniki: Sajgonki: 20 sztuk dużych makaronów świderek (Makarony Polskie) 150g pieczarek 300g mielonej piersi z kurczaka 1/2 dużej papryki czerwonej świeżej 1/2 dużej papryki zielonej 1/2 łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka pieprzu 1 płaska łyżeczka suszonej lub świeżej bazylii Dodatkowo: 1 łyżka
Kuchnia w czekoladziemarchewki - filet z piersi kurczaka - 2 łyżki śmietany - 1 łyżka mąki - olej - sól, pieprz, czosnek, pieprz ziołowy oraz papryka słodka - makaron gryczany Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej kurczaka pokrojonego w kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Marchewkę trzemy na tarce a por kroimy w półplasterki. Po czym dodajemy do kurczaka. Dolewamy około
Health-Fit-Lifemożemy użyć dowolnego, każdy się sprawdzi w takim daniu, a można go też zastąpić, np. kaszą. Składniki: 1 pierś z kurczaka 2 duże papryki 1 por (cały, nie tylko biała część) ok 15 pomidorków koktajlowych 2 i 1/2 szkl. makaronu kolorowego fusilli 1 łyżka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżeczka bazylii suszonej 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki(...)kostkę i podsmażamy oprószoną pieprzem na minimalnej ilości oleju. Gdy kurczak się obsmaży dodajemy pokrojoną drobno paprykę i posiekanego w półplasterki pora. Dusimy około 3-4 minuty pod przykryciem. Gdy papryka zmięknie dodajemy pomidorki koktajlowe przekrojone na połówki. Całość przyprawiamy i mieszamy. Na patelnię wlewamy gorącą wodę, wsypujemy makaron, mieszamy i gotujemy pod przykryciem, aż makaron będzie miękki. Co jakiś
Kolorowy PrzepisownikJeżeli nigdy nie jedliście smażonego makaronu, to koniecznie musicie to nadrobić. To potrawa, którą nie tylko przygotowuje się bardzo szybko, ale również jest bardzo smaczna. Osobiście uwielbiam. W przepisie podaję sporą ilość warzyw, ale robiąc smażony makaron wielokrotnie przekonałam się, że im więcej warzyw, tym lepiej smakuje. Kupuję zawsze dużą paczkę chińską mrożonych warzyw (750 g) z Biedronki plus(...)standardową (450 g) z firmy Hortex. Podana porcja jest dosyć duża, więc można przygotować z połowy podanych składników. SKŁADNIKI 500 g piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 1,2 kg mieszanki mrożonej chińskiej warzyw 400 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti 80 ml sosu sojowego ciemnego 4 łyżki oleju rzepakowego świeżo mielony pieprz, curry, chilli WYKONANIE Dzień wcześniej: Mięso z kurczaka umyć
Passions hobbies lifełyżeczki mąki ziemniaczanej. Na patelni lub w woku roztop olej kokosowy, wrzuć ananasa i jeśli dodajesz krewetki lub kurczaka to wrzuć je też na patelnię. Smaż około minuty. Wlej sos i gotuj kolejne 4 minuty co jakiś czas mieszając. Dodaj makaron i smaż jeszcze przez 4 minuty. Całość przełóż do połówek ananasa. Danie posyp orzeszkami piniowymi i posiekaną kolendrą. Składniki(...)rybnego (opcjonalnie) lub mała szczypta soli 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 100 g makaronu sojowego (wstążki 3-5 mm) – może być też ryżowy do posypania 3 łyżki orzeszków piniowych opcjonalnie 8 krewetek (wcześniej obranych i oczyszczonych) albo 1/2 piersi z kurczaka pokrojonej w małą kostkę pół pęczka kolendry do posypania Jeśli spodobał Ci się ten wpis, odwiedź
Eat me! Fit me!www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Przepyszne, delikatne i aromatyczne skrzydełka, które w połączeniu z serkiem mascarpone smakuję naprawdę rewelacyjnie. Kurczak idealnie komponuje się z ryżem lub makaronem. 1 kg skrzydełek papryka w proszku ostra/słodka pieprz ziołowy sól 1/2 cytryny (skórka + sok) posiekana zielenina olej czosnkowy (najlepiej z kawałkami czosnku) Nadzienie: 4-5 łyżek serka mascarpone(...)Każde skrzydełko dokładnie (pod skórką) nasmarować serkiem. (Skórę można delikatnie ponacinać. Serka nie żałować i dodawać go jak najwięcej.) Naczynie żaroodporne pokryć warstwą oleju czosnkowego i ułożyć w nim kurczaka. Całość oprószyć solą, pieprzem i papryką. Mięso delikatnie wymieszać, aby pokryło się warstwą tłuszczu. Na wierzchu posypać startą skórką cytryny i zieleniną. Piec około 70-90 minut w 180 stopniach
Di gotujemożna zrobić na bazie każdego mięsa, gotowanego i pieczonego, że wcale nie musi to być wieprzowina, bo równie dobrze nada się kurczak i kaczka. Danie może się więc nazywa „Kurczak, który wrócił do garnka”:) Dobrze przysmażone mięso w rondlu (albo w woku) w towarzystwie warzyw, słodko -kwaśnego sosu nabiera zupełnie nowego smaku. Czas: 15 minut Poziom trudności: łatwe Liczba porcji(...)jaki wytworzy się podczas smażenia zgęstnieje i zamieni się w gładką glazurę. Krok 5 Przełóż do rondla z warzywami makaron, dodaj łyżkę sosu sojowego, łyżkę oleju sezamowego, wymieszaj. Podawaj danie posypane siekanym szczypiorkiem i podprażonym sezamem. Artykuł Kurczak, który wrócił do garnka pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharz