Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Surówka z młodej kapusty z truskawkami Botwinka z cukinią w delikatnym sosie Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki
Moja smaczna kuchniawyglądzie, ale jest bardziej „karbowane” i bardziej zdecydowane w smaku (1 yuzu ma intensywność około 3 cytryn) – zdjęcie znajdziecie niżej. Składniki: – 1 kg skrzydełek z kurczaka – 3 łyżki miodu – 3 łyżki oliwy z oliwek – 2 łyżki ostrej czerwonej papryki – sok z 1 cytryny – 2 łyżki startego imbiru – 1 łyżeczka soli(...)daniu niezbędna, dodaje ostrości sałatce). W misce mieszamy oliwę z sokiem z yuzu, sosem sojowym, pieprzem i czosnkiem. Polewamy sałaty i dokładanie mieszamy. Sałatę wykładamy na talerz, na niej układamy upieczone skrzydełka. Podobne przepisy Zupa limonkowa z kurczakiem Meksykańska zupa z tortillą i papryczką Chili con carne Aromatyczna sałatka z matiasów z chilli .yuzo_related_post
Pociąg Do Kuchniłyżeczka mielonej słodkiej papryki wędzonej, ponadto: 1 polędwiczka z indyka (można zastąpić polędwiczkami z kurczaka), oliwki zielone, rukola i radicchio (odmiana cykorii o fioletowych liściach), ok. 50 g sera twardego długodojrzewającego np. bursztyn, świeży szczypiorek, świeży tymianek, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: sos: W rondelku rozgrzewamy oliwę, podsmażamy na nim czosnek pokrojony na kosteczkę (pilnujemy żeby się
Moniki Smakołykiudek z kurczaka bez skóry i kości 300 g gęstego jogurtu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka łagodnej papryki w proszku 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 płaska łyżeczka mielonych ziaren kolendry 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu sos czosnkowy (mi najbardziej pasuje Roleski ) Warzywa: ćwiartka(...)solą i pieprzem. Zanurz mięso w marynacie, odstaw do lodówki na minimum 2 godziny, ale idealnie smakują po około 12 godzinach. Najlepiej kurczaka zamarynować dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 230 °C z funkcją grilla. Udka nadziej na szpadki
kuron.com.plprzez przypadek bo zostało trochę z obiadu sosu i trochę naleśników z kolacji, a że lubię eksperymenty w kuchni od razu postanowiłam to połączyć i od tamtej pory takie danie dosyć często pojawia się u nas na stole. Składniki: naleśniki Knorr fix spaghetti bolognese 2 szt. pierś z kurczaka 2 szt. (czyli 4 połówki) sól, pieprz oliwa(...)smażę przez kilka minut. Gdy pierś będzie usmażona, wlewam na patelnie fixy rozmieszane w wodzie i chwilę jeszcze trzymam na ogniu. Teraz na połowę usmażonego naleśnika wykładam gotowy sos z mięskiem, posypuję startym serem i zawijam na pół i znów na pół i powstanie jakby trójkącik :) Tuż przed samym podaniem naleśnika podsmażam na patelni z dwóch stron przez parę minut
Kuchnia Vikiświderki, choć zdarzało się z jakimkolwiek miałam. Z makaronem tagliatelle i kurczakiem przygotowałam po raz pierwszy (zainspirowana po raz kolejny przez Asię z Kuchni w Czekoladzie , choć sam ten makaron gości u mnie stosunkowo często do innych dań, potrawek - uwielbiam go za to, jak przyjemnie oblepia go sos, potrawka czy jak podobnie i jak ciekawie wciąga się go w czasie
Kolorowy Przepisownikszpinak pod każdą postacią, więc dziś zapraszam Was na pyszny i syty makaron farfalle z kurczakiem i szpinakiem. Bardzo prosty i szybki do przygotowania. A jego smak zachwyci nawet tych, którzy nie przepadają za szpinakiem. Makaron możemy dać dowolny. A lubiący sosy śmietanowe pod koniec gotowania mogą dolać śmietany najlepiej 30%. Ja robiąc to danie robię zawsze(...)pyszne, ale ja jednak jak każda kobieta wolę wersję lżejszą, mniej kaloryczną. ;-) Jestem ciekawa, którą wersję Wy bardziej lubicie? Zapraszam!!! Składniki ( na 3- 4 porcje) : 1 pierś z kurczaka, 2 cebule mniejsze lub 1 duża, 300 g mrożonego szpinaku, sól, pieprz, oliwa lub olej do smażenia, ok. 400 g makaronu Farfalle Wykonanie: Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Smażymy
Passion of Cookingduży 1 cebula - duża 2 ząbki czosnku 1/2 puszki ananasa 1 kartonik passaty pomidorowej [500g] 1 pierś z kurczaka - mała 1/2 szkl. soku z ananasa - jaki pozostał po odsączeniu owocu z puszki; można dodać więcej jeśli lubimy leczo z dużą ilością sosu kilka kropel Tabasco 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka czosnku(...)cukinię (ze skórką!) - w ćwiartki; pomidora (sparzonego i obranego ze skórki!) - w kostkę. Jeśli używamy ananasa z puszki w plastrach, należy go pokroić w drobne kawałki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki. Na dużej patelni z grubym dnem - lub opcjonalnie grubym garnku - podsmażyć na umiarkowanym ogniu pierś z kurczaka, aż lekko się zarumieni. Zdjąć
Grunt to przepis!Bardzo lubię gotowane pulpeciki. Zresztą zawsze przedkładałam gotowane mięso nad smażone. Pulpeciki w sosie z warzywami powstały zupełnie spontanicznie. W lodówce były warzywa, które prosiły się o wykorzystanie, była garść żółtej fasolki, pierś z kurczaka i mięso gulaszowe(od szynki). Postanowiłam w ramach porządków połączyć wszystkie składniki i tak oto powstało pyszne danie obiadowe. Będę wracać(...)niego często, bo to zestawienie podbiło nasze smaki! Składniki: pierś z kurczaka 400g mięsa gulaszowego 1 cebula sól pieprz ziele angielskie liść laurowy 1 jajko 2 łyżki kaszy manny 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera garść żółtej fasolki koperek 1 łyżka mąki śmietana 18% szczypta cukru Wykonanie: Mięso mielimy wraz z cebulą. Dodajemy jajko, kaszę manną, sól i pieprz.Dobrze wyrabiamy
Walijskie PichcenieSkładniki: pierś kurczaka 1 duży por pół główki nie dużej kapusty 3 marchewki brokuł 200 g żółtego sera 150 ml śmietanki 50 ml mleka 2 jajka 3 ząbki czosnku 50 ml białego wina sól, pieprz sos sojowy szczypta imbiru, tymianku papryka słodka, ostra ciasto francuskie Przygotowanie: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na dużych oczkach, pora pokroić w ćwiartki, żółty ser zetrzeć
Gaździnka warzypowiedziałabym, że wszelkich obiadowych mięsiw. Rolad wołowych, zrazów wieprzowych, karczków, szynek pieczonych w jednym kawałku i podawanych w tradycyjnym zawiesistym sosie. Kiedy zapraszam teściów na obiad, kombinuję tak, żeby było w miarę tradycyjnie, a zarazem smacznie. Najczęściej więc jest... kurczak. Udka kurczaka, piersi kurczaka albo pałki kurczaka :) Bo zawsze się boję, że taki schab będzie za suchy, karczek przerośnięty(...)czasu chodziły mi te wszystkie pieczenie po głowie. Tym bardziej teraz, kiedy jest jesień, za chwilę zima... okrągłe urodziny mojego męża i na stół wypadałoby bardziej poważne mięsiwo od kurczaka postawić. Zaczęłam powoli myśleć o porządnej brytfannie. I w końcu mam! Z wielką przyjemnością zgodziłam się przetestować brytfannę niebylejaką, bo niemieckiej firmy WOLL , która znana jest przede wszystkim z produkcji
bistro mamaWszystko za jednym zamachem – prosto z piekarnika, z jednej blachy. To mój zdecydowanie ulubiony sposób na pieczenie kurczaka – na płasko. Skórka po upieczeniu jest idealnie chrupiąca, mięso – soczyste, z łatwością odchodzi od kości. I od razu – z dodatkiem w postaci pieczonych warzyw. Ziemniaki obieramy, kroimy je na dość duże i grubsze frytki. Cebule obieramy, kroimy na ósemki, z piętką, żeby(...)warzywa pod mięsem apetycznie się przypiekają, nie kąpiąc w tłuszczu. SKŁADNIKI 1 kurczak z wolnego wybiegu 3-4 duże ziemniaki (ok.1,200g) 2 słodkie papryki (najlepiej różne) 2-3 cebule (najlepiej różne) 4 łyżki oleju – kokosowego, rzepakowego 2 łyżki soku z limonki 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 pełne (z lekkim czubem) łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 1 łyżeczka kolendry
Karo in the Kitchenpomidorów w zalewie, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, jajko, łyżka mąki pszennej plus mąka do panierowania, pół kulki mozzarelli, sól, pierz, olej, ugotowany makaron spaghetti. Zrób tak: pierś z kurczaka przetnij wzdłuż na dwa płaskie kawałki, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Jajko wbij do miseczki, dodaj mąkę i wymieszaj aż powstanie bardzo gęste ciasto. Każdy kawałek mięsa najpierw(...)następnie rozłóż kawałki mozzarelli. Zapiekaj w 200 stopniach przez około 10 minut z włączoną funkcją grill, wyjmij na sosie połóż makaron i od razu podawaj. Rada: tym razem przygotowaliśmy dwie porcje w jednym naczyniu, jeśli chcesz, każdą możesz przygotować osobno. Artykuł Kurczak szefa. Zapiekany z pomidorami i mozzarellą, niebo w gębie! PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna Polskajakiegoś czasu poprawiam sobie samopoczucie lżejszym jedzeniem :-) W końcu jakoś trzeba się pocieszać gdy niektóre dżinsy czas odłożyć na półkę zapomnienia... ;-) SKŁADNIKI 1 pojedynczy filet z kurczaka 1/2 sałaty lodowej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 3 jajka kilka małych pomidorów 1/2 świeżego ogórka 1 czerwona papryka 4 - 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyża octu jabłkowego sól, pieprz(...)ogórka (ze skórą) w półplasterki, a roszponkę dzielimy na pojedyncze listki - wszystko wkładamy do salaterki, a następnie doprawiamy sosem: mieszamy pozostałą oliwę z octem jabłkowym, solą i pieprze. Całość dokładnie mieszamy. Na talerze nakładamy wymieszane sałaty, na nich kładziemy kawałki kurczaka, jajka i pokrojone pomidory. Całość posypujemy startym grana padano
Czary - gary w kuchnitylko lepsze :P bo bez chemii :-) Usmażone tortille przykrywamy ściereczką lub miską. SOS CZOSNKOWY -1 duży jogurt naturalny -3 ząbki czosnku -pieprz -4 łyżki ketchupu Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, czosnek miażdżymy w prasce. DODATKI -0,5 kg mięsa(może być schab, filet z kurczaka, łopatka wieprzowa) -przyprawa do gyros -cebulka -sałata lodowa -pomidory -3 łyżki śmietany Mięso kroimy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku