żadnych szynek i kurczaków, żeby już nie przeginać z ilością mięsa, którego i tak pewnie będzie pod dostatkiem. Ser żółty to też mój wymysł, to chyba pierwsza sałatka u mnie na blogu z dodatkiem tego typu sera. Reszta w sumie jest bez zmian. Kukurydza zawsze dobrze współgra z jajkami i selerem naciowym. Nie mówiąc o porze, który jest niezbędny
Kardamonovysmaku grillowanego kurczaka. Pasty mają bardzo dobry skład, nie zawierają konserwantów, ani glutaminianu monosodowego. Mogą być pysznym dodatkiem do kanapek, zapiekanek, tart, jajek, makaronów, sałat, serów... Dziś postanowiłam wykorzystać pastę z czosnkiem niedźwiedzim i zrobić pełnoziarnistą, rustykalną tartę z cukinią i fetą oraz nutą czosnku niedźwiedziego. Pasta ta to mieszanka brokułów, szpinaku, cukinii i pora, a wyrazistości i pikanterii
Kuchnia MagdaLenyudek kurczaka. Całe szczęście, że w sklepach można kupić już takie oddzielone od kości. Przyznam się, że samo oddzielanie mięsa jest pracochłonne i trzeba bardzo uważać, aby go nie poprzecinać nożem. Takie mięso możemy podawać w postaci roladek, z sosami, jak również pieczone w ziołach. Ja dzisiaj proponuję w postaci roladek duszonych z porami i jabłkiem. Składniki
Kulinarne przemysleniamodyfikacje wprowadzić do tego kurczaka, niedługo pewnie więc znów go zrobimy. Bo podobno bardzo dobry jest jak do środka wsadzi się pokrojona w ósemki cytrynę lub jabłko szara reneta. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej pory żaden przepis
Marder&Marder Manufacturesamej porze roku również pojawiły się figi w sklepach, wykonałam wtedy też kilka sałatek z ich dodatkiem. Wtedy też po raz pierwszy jadłam świeże figi, do zeszłego roku znałam tylko bardzo słodki smak suszonych fig, które są słodkie jak ulepek. Świeże figi są soczyste i nie tak bardzo słodkie jak suszone. Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsamej porze roku również pojawiły się figi w sklepach, wykonałam wtedy też kilka sałatek z ich dodatkiem. Wtedy też po raz pierwszy jadłam świeże figi, do zeszłego roku znałam tylko bardzo słodki smak suszonych fig, które są słodkie jak ulepek. Świeże figi są soczyste i nie tak bardzo słodkie jak suszone. Roladki z kurczaka (pasta miętowa, ser i roszponka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBąbelek pierwsze swe słowa wypowiedział już bardzo, bardzo dawno temu. Po raz pierwszy zawołał swoją ciocię Agnieszkę - krzycząc jej do ucha: Aaaaga!!!! - udało się spryciarzowi... Później przyszła pora na mamę, czyli mnie!!! Brzmiało to mniej więcej tak: mmmmmmmamamamamama.... Tak, tak... Wiem... on wcale nie wiedział co mówi.... To tylko gaworzenie... I takie tam... Ale tak czy inaczej serce(...)dlatego też dzielę się z Wami tym przepisem. Zapiekanka ryżowa z maślakami.Składniki:1 szkl. ryżu;150 g sera żółtego;200 g maślaków (mogą być inne grzyby);pierś kurczaka;papryka zielona;papryka czerwona;cebula; sól, pieprz, papryka w proszku.Gotujemy ryż - na szklankę ryżu - dwie nie pełne szkl. wody. Doprawiamy solą, pieprzem. Ugotowany ryż (taki lekko wodnisty) przekładamy do naczynia żaroodpornego
MiksturownikSałatka z szynką i żółtym serem to bardzo prosta, składająca się dosłownie z kilku składników sałatka. Idealnie się sprawdzi na każdą imprezę, spotkanie ze znajomymi czy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!słono z kurczakiem . Tutaj znajdziecie więcej sposobów na wykorzystanie tego przysmaku. Dziś przedstawiam super łatwy i przyjemny przepis na pyszny rabarbar pod kruszonką z dodatkiem migdałów. Pyszności! Nie sugerujcie się zdjęciem i przygotujcie go w naczyniu do zapiekania, ja żałowałam że użyłam tortownicy ale cóż, człowiek uczy się całe życie a piekarnika dodrapać do tej pory nie mogę
karmelowypora na domowe porządki. Ale za nim się za nie zabiorę mam dla Was fajny przepis na zapiekankę. Do zapiekanki możecie z powodzeniem użyć resztki ziemniaków. Ja ugotowałam ziemniaki w mundurkach. Lekko przestudzone obrałam ze skórki i zgniotłam. Sądzę, że takie „ziemniaki z wypadku” wyglądają ciekawiej niż pokrojone w kostkę. Miałam też resztki kurczaka, więc je również
codojedzenianajlepsza pora na zupy. Dlatego codziennie eksperymentuje i wymyślam coś nowego, rozgrzewającego. Tym razem wymyśliłam sobie zupę z dodatkiem czerwonej soczewicy, którą tak bardzo lubię. Składniki: 1 marchewka 1 łyżka masła 1 cebula 1 pietruszka 0,5 selera pęczek natki pietruszki 3 liście laurowe 5 ziarenka ziela angielskiego 2 litry wody 2 udka z kurczaka 1 szklanka suchej czerwonej
Słodki Zakątekpora, soląc go i przykrywając, dusimy, aż zmięknie. Dodajemy dynię, mleczko i ok.1/2 szklanki wody, dokładnie mieszamy, przyprawiamy, dorzucamy ciecierzycę, ew. dolewają wodę/bardziej redukując. Na sam koniec gdy sos będzie już miał kremową konsystencję, wrzucamy makaron i dokładnie wszytko razem mieszamy. Dyniowe curry z masłem orzechowym; z ciecierzycy i kalafiora Jeżeli uwielbiacie kurczaka maśle orzechowym, to tego
More food, love and dreamsmacie jeszcze pomysłu co zrobić na świąteczny obiad, podrzucamy Wam kilka propozycji na przepisy, które świetnie sprawdzą się w roli głównego dania i dodatków. PIECZONY KURCZAK NADZIEWANY WĄTRÓBKĄ Kurczak faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. Zakochacie się w tym przepisie! ZIEMNIAKI(...)chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu niezależnie od pory roku. ZIEMNIAKI HASSELBACK Te ziemniaki nie tylko wspaniale smakują. Będą też doskonałą ozdoba świątecznego stołu – bo na talerzu wyglądają pięknie. Przygotujcie ziemniaki Hasselback. PIECZONA GĘŚ FASZEROWANA KASZĄ I GRZYBAMI
Niedzielny kucharzktórych na koniec powstał aromatyczny, ciemny sos, idealny do wykończenia dania. Zapraszam Was po przepis. Polędwiczka duszona w sosie własnym Żołądki w sosie chrzanowym Pierś kurczaka w cieście francuskim Nuggetsy z kurczaka – pieczone Pierś kurczaka faszerowana mozzarellą Przepis na policzki wieprzowe w winie Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki 6 policzków wieprzowych (około 600 g) cebula(...)ząbki czosnku 150 ml czerwonego wytrawnego wina 400 ml bulionu 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego łyżeczka ziaren pieprzu marchewka pietruszka kawałek selera kawałek białej części pora olej do smażenia sól i pieprz Przepis 1 Jeżeli mięso ma białe błonki, oczyszczamy je. Każdy z policzków solimy i pieprzymy dokładnie z obu stron. Smażymy do zrumienienia z obu stron
Kuchnia Bazyliitymiankiem, kurczakiem i winogronem prosto z kuchni francuskiej dzisiaj jedziemy na południe Europy i sięgamy po inspiracje z kuchni włoskiej. Podstawą tego posiłku jest dobry jakościowo makaron, wybrałam Luxury Food, makarony, które polecam Wam z całego serducha. Drugi ważny element to mozzarella , wybierz tą prawdziwą w postaci jednej dużej kulki. Pomidorki ja wybieram o tej porze roku małe pomidorki
SMYKWKUCHNI