kurczak w ciescie - 3488 przepisów (strona:79/233)

Pieczone pierogi z szpinakiem, kurczakiem i serem feta 5394

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pierożki z ciasta krucho – drożdżowego, które jest  jednocześnie mięciutkie, kruche i delikatne. Jego zaletą jest czas przygotowania, ponieważ nie musi wyrastać. Nadzienie z mojego ulubionego szpinaku z dodatkiem kurczaka. Podajemy je z  jogurtem greckim z czosnkiem. Z przepisu wychodzi 24 sporych pierogów.    Post Pieczone pierogi z szpinakiem

Marta Gotuje
Tymiankowy eksperyment 167

przy okazji przypomnę moje dotychczasowe przepisy z tymiankową nutą: Na słodko: szortbredy z tymiankiem cytrynowym kruche ciastka z tymiankiem, czekoladą i solą morską staroświeckie ciasto z jabłkami i tymiankiem Na wytrawnie: pomarańczowo-tymiankowy kurczak cytrynowo-tymiankowy kurczak ziołowa zapiekanka ziemniaczana A dziś zaproponuję przepis, w którym tymianek kryje się w lukrze. To moja wersja przepisu znalezionego na kwestii smaku - babka(...)otrzymamy puszystą masę. Dodajemy ekstrakt waniliowy. W kolejnym naczyniu mieszamy suche składniki- przesiane mąki i proszek do pieczenia. Łączymy masę jajeczną z mąką i proszkiem, aż do uzyskania gładkiego ciasta. Na koniec dodajemy masło z sokiem cytrynowym i jeszcze raz mieszamy. Otrzymaną masę wlewamy do przygotowanej formy (babka urośnie, więc warto się upewnić, że ciasta nie jest więcej niż

les mirabelles
Pierogi z mięsem i najlepsze ciasto na pierogi 374

dzielimy na pół, jedną część pozostawiamy w misce a drugą wałkujemy dość cienko i wykrawamy kółka szklanką. Pierogi z mięsem (25 sztuk): 1/2 porcji ciasta z przepisu powyżej mięso z dwóch udek i dwóch skrzydełek kurczaka ugotowanych w rosole białe warzywa z rosołu: 1 pietruszka, ćwierć selera + kilka suszonych grzybów, jeśli używamy do rosołu sól i pieprz 1 biała cebula(...)Mięso, warzywa i grzyby mielimy. Cebulę siekamy bardzo drobno i smażymy na maśle. Doprawiamy kuminem i solą. Zmielone mięso mieszamy z rosołem i smażoną cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy cienko, wykrawamy szklanką kółka. Na każde kółko nakładamy sporą porcję farszu i sklejamy zaczynając klejenie od środka w kierunku jednego brzegu, następnie w kierunku drugiego brzegu. W dużym garnku

Mango Papaja
Pizza na francuskim cieście z serem, czarnuszką i roszponką 178

szybkie, proste i smaczne. Dziś sięgamy po błyskawiczną pizze z jego użyciem. Nasza kompozycja jest bardzo piątkową ale całokształt zostawiamy Waszym smakom - kurczak, bekon, oliwki, pomidory - bawcie się składnikami i twórzcie swoje zestawienia :) Pizza na francuskim cieście z serem, czarnuszką i roszponką    Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 3-4 łyżki gęstego sosu pomidorowego 1 łyżeczka czarnuszki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pizzerki z kurczakiem i leśnymi grzybami. 205

ugotowane udka z kurczaka pół szklanki zielonego groszku bazylia, oregano, sól 15 dag sera żółtego rukola i świeża bazylia do dekoracji   Przygotowanie;   Mąkę przesiewamy do miski, robimy wgłębienie i wkruszamy drożdże. Wsypujemy sól, cukier i zalewamy odrobiną wody. Zostawiamy aby nieco podrosły. Po tym czasie dolewamy oliwę, pozostałą wodę i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na około godzinę aby podrosło(...)talarki i smażymy na łyżce oleju aż zmiękną. Doprawiamy do smaku, studzimy. Mięso oddzielamy od kości i kroimy na mniejsze kawałki.   Ciasto dzielimy na porcje , wałkując długie paski. Każdy smarujemy koncentratem. Następnie kładziemy kurczaka, grzyby i posypujemy groszkiem. Po wierzchu oprószamy ziołami i wkładamy do piekarnika na około 8 min. Po tym czasie posypujemy żółtym serem. Wkładamy tylko

Radość kipiąca uśmiechem.
Pampuchy na obiad i na deser 2892

PPampuchy :) poprawnie - (buchty drożdżowe) Przepis:  500g mąki  200 ml ciepłego mleka  30 g drożdży  2 jajka  10 g cukry  1 łyżeczka soli  Ciasto: Do podgrzanego mleka z cukrem dodajemy rozkruszone drożdże i posypujemy mąką przykrywamy ściereczką i czekamy aby podrosło . Mąkę wysypujemy na stolnicę robimy dołek wlewamy podrośnięte mleko z drożdżami, dodajemy jajka(...)deser podajemy ze śmietaną 18% i zmiksowanymi malinami albo truskawkami Propozycja Na obiad : sos: jedną podwójną pierś kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju posypując przyprawą do kurczaka curry i kurkumą następnie do smażących sie piersi wlewamy sok z ananasa, a ananasa (owoc z puszki) kroimy w drobną kostkę dodając do pozostałych składników. Dodajemy ok 0,5 szklanki wody

Niezły Młynek
Tarta na słono z suszonymi pomidorami i kurczakiem 193

Formę należy wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min bez obciążenia. Składniki na farsz: - dwie mniejsze cukinie - cebula - podwójna pierś z kurczaka - dwa ząbki czosnku - 200g suszonych pomidorów w oleju - sól - pieprz - słodka papryka(...)cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego kurczka. 3. Cukinię kroimy w plastry i podsamażamy, następnie dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory. Na koniec łączymy kurczaka z wrzywamy i dopraiwamy do samku. 4 . Tak przygotowany farsz nakładamy na ciasto i posypujemy startym żółtym serem i mozzarrellą. 5 .Wybijamy jajka i dodajemy mleko, wszytko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. 6. Przygotowaną

Coś z niczego
Quiche z kurczakiem, porami i pieczarkami 184

serem żółtym! Polecam serdecznie wszystkim którzy nie lubią nudy w kuchni 😗  Składniki (forma o średnicy 26 cm) : Ciasto: masło 100 g, mąka 1,5 szklanki + mąka do podsypywania, sól pół łyżeczki, jajko 1 szt, nadzienie: pory 2 szt, pierś kurczaka 2 szt, pieczarki 350 g, kukurydza 5 łyżek, pomidorki koktajlowe 7 szt, olej do smażenia, papryka słodka mielona(...)obciążyć fasolą. Następnie ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15 min. Pory przekrawamy wzdłuż i dokładnie myjemy, następnie kroimy w półplasterki i podsmażamy na oleju. Pory przyprawiamy majerankiem solą i pieprzem. Pieczarki myjemy, kroimy w plastry i podsmażamy na oleju. Dodajemy do smaku  sól i pieprz.  Kurczaka myjemy, usuwamy białe błony i kroimy

kulinarne odsłony pati
Przepis # 11 Żytnie pierogi ze szpinakiem i kurczakiem 138

mnie są bardzo nietypowe ale bardzo smaczne. Składniki - (około 35 pierogów - w zależności od wielkości) Ciasto - 3 szklanki mąki żytniej - 1 jajko - pół szklanki ciepłej wody - 2 łyżki oleju rzepakowego Farsz - 200 gram szpinaku ( ja użyłam mrożonego) - 250 gram zmielonej piersi z kurczaka - pół czerwonej cebuli - przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka słodka, papryka wędzona - olej(...)smażenia Wykonanie Zaczęłam od przygotowania farszu. Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na oleju. Dodałam zmieloną pierś z kurczaka. Kiedy mięso trochę się podsmażyło dodałam szpinak. Całość dusiłam około 10 minut. Następnie doprawiłam powstały farsz i odłożyłam do wystudzenia. Następnie przygotowałam ciasto na pierogi. Na stolnicę wysypałam mąkę, dodałam jajko i powoli dolewałam wodę. Z tak powstałej masy zagniotłam ciasto

Health-Fit-Life
Babeczki a'la pizza 170

ukrywam ciasta chrupiącego, jak dla mnie przepysznego :-) ] Ale bez przesady, oprócz ciasta jest również wyrazisty, pachnący oregano sos, ciągnący się ser oraz przypieczone salami u mnie pepperoni. To jest moja wersja, Ty możesz dokładać sobie tyle składników il przyjdzie ci do głowy :) np. pieczarki, pierś z kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydze, pomidory, cukinie i tak mogłabym wymieniać i wymieniać. Jedynym ograniczeniem(...)mniejsze kawałki-paski, które rozciągam palcami tworząc koła. Blaszkę na babeczki smaruje olejem i wkładam koła z ciasta, smaruję je sosem pomidorowym  i posypuję startym serem. Teraz można dodać składniki jakie lubisz np. pieczarki, paprykę cebulę, pierś z kurczaka itp. Na koniec układam plasterki salami.  Całość zapiekam w nagrzanym piekarniku do ok 220 st i piekę

Kuchnia Viki
Pizza z kurczakiem 148

znów była pizza ;-) Bo szybko, bo każdy lubi, bo dobrze mi robi... SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody  50 g drożdży 3 łyżki oleju  1 łyżka ziół prowansalskich  1 łyżeczka różowej soli himalajskiej Farsz: ok. 500 g fileta z kurczaka  1/2 żółtej cukinii 1 biała papryka 1/2 cebuli  5 łyżek keczupu(...)Mąkę mieszamy z ziołami i solą. Drożdże rozpuszczamy w wodzie, a następnie wlewamy do mąki, dodajemy olej i zagniatamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy je (bez wyrastania) na blasze (tej dużej, która jest na wyposażeniu piekarnika), smarujemy keczupem, układamy mozzarellę, kurczaka i warzywa, posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 15 minut

Czary - gary w kuchni
KURCZAK PIECZONY NA BUTELCE PO PROWANSALSKU 205

sposobność kiedy to w  moim domu zagościli moja siostra i brat.T ak więc kurak poszedł na pierwszy ogień do piekarnika , a potem ciasto drożdżowe za które mój brat ostatnią muszkę w groszki by oddał. KURCZAK wyszedł chrupiący,mięso soczyste ,mocno nawilżone przez wydostające się piwo z butelki.Możemy go upiec wraz z warzywami ,ja osobno podałam całą miskę surówki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pizza calzone z pysznym farszem 212

wychodzi około 12 dużych calzone ciasto -300ml ciepłej wody -5 dag drożdży świeżych -2 łyżki cukru -pół łyżki soli -5 łyżek oliwy z oliwek -ok 750g mąki pszennej + do podsypania FARSZ -50g grzybów suszonych -1 cebula -1 marchewka -pół małej cukinii -200g kukurydzy z puszki lub mrożonej -3 ćwiartki z kurczaka -100g dowolnej szynki -2 łyżki(...)olej) i zagniatamy ciasto. Wyrabiamy je tak by uzyskało gładką, elastyczną konsystencję. Jeśli się klei należy lekko podsypywać mąką. Powstałe ciasto odkładamy do miski, przykrywamy ściereczką  i zostawiamy na 30 minut do wyrośnięcia. FARSZ Z udek z kurczaka odkrawamy mięso i kroimy je na mniejsze kawałki. Grzyby zalewamy wrzątkiem i czekamy by zmiękły. (jeśli nie chcecie używać suszonych grzybów

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Shawarma z kurczaka 690

Prosty przepis na arabską shawarmę z kurczaka Shawarma z kurczaka po raz drugi pojawia się na naszym blogu. W porównaniu do pierwszej wersji wprowadziłam kilka drobnych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak a'la Stroganow 645

Moja wersja tego klasyka to wersja nieco lżejsza. Zamiast wołowiny użyłam delikatniejszego kurczaka. Zastosowanie tego właśnie mięsa wymaga większej ilości przypraw i warzyw. Sekretem tego dania jest mielona papryka - słodka i ostra usmażona razem z mięsem. Ja dodatkowo bardzo mocno podsmażyłam grzyby, aby wydobyć z nich jak najwięcej smaku i aromatu. Do tego passata ze słodkich, włoskich(...)danie. Będzie jeszcze pyszniej, a na pewno bardziej wytwornie i elegancko, gdy miseczki z gulaszem przykryjemy czapeczką z francuskiego ciasta. W dziesięć minut ze zwykłego dania powstanie prawdziwy rarytas.         Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka (ok. 500 g) 2 duże cebule 15 sporych pieczarek 250 ml passaty pomidorowej Cirio 250 ml rosołu drobiowego

Kulinarne Inspiracje

Proponowane wyszukiwania