kurczak po chińsku - 1368 przepisów (strona:50/92)

Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku 81

smażenia Sól pieprz Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku Przygotowanie: Filety z kurczaka kroimy w grubszą kostkę, przekładamy do miski, dodajemy bardzo drobno posiekany imbir oraz jedną łyżkę sosu sojowego, kurczaka oprószamy świeżo zmielonym pieprzem oraz szczyptą soli, wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30min do zamarynowania Do zamarynowanego kurczaka dodajemy białko z jednego jajka, dokładnie mieszamy, następnie(...)wcześniej przygotowany sos, smażymy przez 30 sekund po czym dodajemy obsmażonego kurczaka, pora i czosnek, wszystko mieszamy i smażymy razem jeszcze przez 2 minuty. Gotowego kurczaka podajemy z ryżem. Kkanpunggi – pikantny smażony kurczak po koreańsku Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Smażony ryż z jajkiem po chińsku Sałatka z tortellini i szynką SCHAB PO BAŁKAŃSKU Śledzie gajowego – Przysmak

Księga-Smaku
Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami koktajlowymi 246

Sałatka z kolorowego makaronu z szynką i pomidorami suszonymi to idealna kompozycja na przyjęcie w gronie najbliższych ale również pomysł na zdrowe i pożywne danie dla

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą 470

Wczoraj pokazałem Wam błyskawiczny przepis na sałatkę z kurczakiem i selerem konserwowym , dziś będzie przepis na jeszcze szybszą sałatkę. Sałatka z selerem, jajkami i czerwoną fasolą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z ryżem i tuńczykiem 219

Sałatka z ryżem i tuńczykiem to bardzo szybka do przygotowania propozycja przystawki. Świetnie sprawdzi się na każdym spotkaniu rodzinnym lub w gronie znajomych. Bogata jest w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kaczka z sosem hoi sin 181

Piersi z kaczki, obłędnie chrupiące, mięciutkie i smaczne! Wyszły mi idealne, chociaż z kaczką mam wiele przygód, i za nim nauczyłam się ją przyrządzać troszkę mi

SMYKWKUCHNI
Tajskie kulki z sosem orzechowym 155

ostry. Kiedy pierwszy raz spróbowałam azjatyckiego sosu z orzeszków ziemnych, zakochałam się od pierwszej chwili. Podany był wtedy z malutkimi  grillowanymi szaszłyczkami z piersi kurczaka i zieloną sałatą. Nie było to w chińskiej knajpce, a w niemieckiej restauracji hotelowej w jakimś malutkim, przyautostradowym miasteczku. Chcieliśmy coś zjeść, ale było późno i po drodze od 200-tu km nie było

Kuchnia Prezydentowej
Chińska zupa wg Józefa 153

podanie obiadu też jest ważne, szczególnie przy szczególnych okazjach. Może przydałby mi się serwis obiadowy karolina , ale bez niego też sobie poradziłam :) Składniki : mrożone chińskie warzywa, połowa z 450 g mięso z kurczaka i indyka po 20 dag mąka ziemniaczana, vegeta Natura sos sojowy przyprawa pięciu smaków masło do smażenia papryka i pieprz mieliny, sól Przygotowanie : Mięso kroimy w cienkie

Proste Potrawy
Chińczyk z orzeszkami z nerkowca! 246

Dzisiaj proponuję Wam przyrządzenie potrawy bardzo popularnej aczkolwiek nie jest ona wcale taka łatwa do przygotowania, jak na początku może się wydawać. Aby osiągnąć prawdziwie oryginalny

SMYKWKUCHNI
"Kempingowa książka kucharska" - recenzja 156

Choć niektóre składniki na biwaku w Polsce mogą okazać się trudne do zdobycia (nie ma rzeczy niemożliwych!) lub drogie - np. 2 kg małżów w Bieszczadach;) Hiszpańska paella, chiński omlet, satay z kurczaka z sałatką azjatycką, grillowane ćwiartki ananasa, egipska szakszuka czy jajecznica po indyjsku to tylko niektóre "światowe" przykłady :) Potrawy prezentowane w książce są przystosowane do warunków "biwakowych", czyli możliwe

Kraina Tysiąca Smaków
Chow mein 346

Dzisiaj bardzo orientalnie, danie to można dostać w każdej chińskiej restauracji a my serwujemy go w domu :)  Składniki na 2 porcje: 200 g   makaronu 300 g piersi kurczaka 1 cebula  1 papryka czerwona 30 g kiełków fasoli 3 ząbki czosnku 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka mąki kukurydzianej olej do smażenia  sos 1 łyżeczka brązowego

Niezły Młynek
Sałatka z zupek chińskich 310

mnie coś aż tak kusi! Mam dalej przekonywać..? :) Składniki (tak naprawdę nie trzeba się ich sztywno trzymać, ja podaję swoją wersję - udoskonaloną): 2 zupki chińskie o dowolnym smaku (najlepsze moim zdaniem są ostre firmy Vifon "Kurczak curry" - czerwone opakowanie) 1 pierś kurczaka 0,5 l bulionu warzywnego lub drobiowego 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona papryka(...)łyżki siekanej natki pietruszki (użyłam mrożonej) 4 duże łyżki majonezu (u mnie Hellmans Babuni - jest nieco kwaśniejszy niż inne) 1 mały jogurt naturalny sok z połowy limonki 1. Zupki chińskie lekko pokruszyć (nie otwierając opakowania), wyjąć z nich przyprawy (torebki z tłuszczem wyrzucić). Pokruszony makaron wrzucić do dużej miski, wsypać posiekanego pora oraz odsączoną fasolę i kukurydzę, pokrojoną na paski

Kuchnia Prezydentowej
Salty- Spicy- Crispy Chicken, czyli kurczak w chrupiącej panierce na sposób azjatycki 370

Dziś chciałabym zaproponować jedno z popularniejszych dań serwowanych w restauracjach z chińskim jedzeniem w USA. Obok Kurczaka Generała Tso, było to moje ulubione danie, które namiętnie zamawialiśmy razem z mężem :) Długo szukałam przepisu , który pozwolił by mi odtworzyć mojego ukochanego kurczaka. W końcu po kilku próbach efekt mnie zadowolił. Zapraszam do wypróbowania, bo jest naprawdę smaczny. Jest łatwy

Mania Gotowania
Egzotyczny ryż 174

zatem nadzieję że i Wy odważycie się podążyć moimi śladami i wypróbujecie ten przepis u siebie.  Będzie smakował szczególnie fanom kuchni chińskiej, wietnamskiej czy indyjskiej.  Zapraszam.  Składniki: 6 udek z kurczaka bez kości (ewentualnie 1 pierś z kurczaka) 1 spora zielona cukinia 3 papryki (żółta, pomarańczowa, zielona) 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 2 paczki ryżu tricolor

Garniec Magalie
ROSÓŁ ORIENTALNY Z KREWETKAMI I KURCZAKIEM 148

pęczek szczypiorku 3-4 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki oleju 1 limonka (skórka + sok) sól, pieprz 1/2 łyżeczki cukru 1 op. makaronu chińskiego Mie Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania tradycyjnego rosołu... Udka z kurczaka myjemy, wkładamy do garnka i zalewamy ok. 2 litrami zimnej wody. Zagotowujemy. Po zagotowaniu zmniejszamy ogień, zbieramy szumowiny (pianę, która powstała na powierzchni) i wrzucamy

Kuchnia MagdaLeny
Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym 376

minut. Delikatna, przesiąknięta rożnymi wschodnimi  aromatami. Jeśli wolicie bardziej zdecydowany smak trzeba dodać do niej więcej chili. Zdecydowanie polecam zamiast sztucznych zup chińskich w proszku. Inspiracja   Filozofia smaku Tajska zupa z kurczakiem i mlekiem kokosowym Składniki: 800 ml bulionu warzywnego 400 ml mleka kokosowego 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 3 cm kawałek

Kulinarne przygody Gatity