kurczak grillowany - 1366 przepisów (strona:53/92)

Roladki jajeczne z wędzonym kurczakiem i pastą warzywną 131

Składniki: (3 sztuki) (*) 3 jajka pieprz naturalny sól (opcjonalnie) Dodatkowo: 1/2 wędzonego udka (**) 1/2 cebuli pasta warzywna Wawrzyniec (u mnie z grillowaną cukinią i curry) (***) Ponadto: masło do smażenia Cebulę należy obrać i drobno posiekać, a mięso kurczaka oddzielić od kości i pokroić na niewielkie kawałki (czym drobniej pokroicie składniki, tym łatwiej będą zwijać się placki. Następnie jajka zmiksować

Di gotuje
Spring rollsy z kurczakiem i warzywami 1153

BRĄZOWY Wszystkie składniki umieszczamy w wysokim, wąskim naczyniu i miksujemy blenderem do połączenia składników. SPRING ROLLSY Pierś z kurczaka przetnij wzdłuż, tak aby uzyskać 3 mniej więcej równe porcje. Oprósz z każdej strony solą, pieprzem i sezamem. Tak przygotowanego fileta grilluj przez 4 minuty, na patelni grillowej lub na grillu elektrycznym. Po przestygnięciu pokrój go na wąskie paski. Oczyszczone(...)środek nakładamy składniki: rukolę, paprykę, ogórek, paski grillowanego fileta, seler naciowy, koper włoski, posypujemy sezamem. Najpierw zawijamy boki papieru do środka, następnie mocno dociskając rolujemy spring rolls. Druga możliwość zwijania, polega na ułożeniu składników do połowy krążka, tak aby lekko wystawały poza papier. Gotowe rollsy podajemy z dipami. Artykuł Spring rollsy z kurczakiem i warzywami pochodzi z serwisu KieruneKuchnia

Kierunekuchnia
Słodki sos wiśniowy do dań z grilla 184

słodki sos barbecue jest po prostu pyszny. Doskonale pasuje do kurczaka. Ze względu na dużą zawartość cukru zawartą w tym sosie należy pamiętać żeby używać go pod koniec grillowania. Składniki: 2 szklanki świeżych wiśnie bez pestek 2 łyżki soku pomarańczowego 1 łyżka cukru 1 łyżka zimnej wody 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej 1 łyżeczka musztardy Dijon(...)małej misce wymieszać wodę i mąkę kukurydzianą i dodać do gotującego się sosu ciągle mieszając. Kontynuować gotowanie sosu na wolnym ogniu aż zgęstnieje. Sos ten rewelacyjnie pasuje do kurczaka i może być przechowywane nawet przez 1 tydzień po przygotowaniu w lodówce. The post Słodki sos wiśniowy do dań z grilla appeared first on naRuszcie.pl

naRuszcie
Zieleninka z kurczakiem. 216

połowy cytryny 1 łyżeczka miodu 1/3 szklanki oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia 1 łyżka oleju lnianego Kurczaka dokładnie oczyszczamy i myjemy, Dzielimy na mniejsze kawałki, Osuszamy ręcznikiem papierowym i delikatnie rozbijamy ręką. Nacieramy solą, pieprzem i papryką. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Grillujemy kilka minut z każdej strony. Przepłukaną i osuszoną roszponkę układamy na talerzu. Pomidory suszone kroimy na mniejsze

Miksturownik
TAJSKA UCZTA NA GRILLU TOMYANG BBQ ( tuńczyk, krewetki, dorsz, zupa Tom Yum ) 290

minut. Po tym czasie odsączamy z nadmiaru oliwy, obtaczamy w roztrzepanym białku i ziarnach sezamu , doprawiamy białym pieprzem i grillujemy po kilkanaście sekund z każdej strony na TomYang BBQ. ZUPA TOM YUM Z KREWETKAMI SKŁADNIKI: * bulion z kurczaka – 500 ml * pomidory koktajlowe – 6 szt * trawa cytrynowa – 2 szt * liście kaffiru – 6 szt * imbir – 6 plasterki(...)bulion, dodajemy imbir, liście kaffiru i chili – podgrzewamy. Wlewamy mleczko kokosowe, dodajemy pokrojone w cieniutkie plasterki pieczarki – podgrzewamy ok. 5 minut. W tym samym czasie na górze grillujemy obrane i oczyszczone krewetki. Doprawiamy sosem rybnym, cukrem , sokiem z limonki, pastą chili i pastą tom yum. Wrzucamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i podgrzewamy jeszcze ok. 3 minuty. Podajemy

Ostra na Słodko
Sos do hamburgerów – najlepszy! 292

pokryć hamburgera, nawilżyć podpieczoną bułę, podkręcić smak dodatków. Ja tego sosu używam zarówno do burgerów naszykowanych z wołowiny , jak i tych z kurczaka, indyka i burgerów z ryb – pasuje w każdym wypadku. Czasami też podaję go do grillowanych – raczej chudszych mięs – i w tym wypadku spisuje się znakomicie!   Sposób wykonania? Banalny – wymieszać wszystko razem. Do miski wkładamy 4 pełne

Karo in the Kitchen
Kipi kasza 254

kostką z kaszy manny. Na obiad cannelloni z kaszą gryczaną, serem białym i boczkiem albo spaghetti z pulpetami z kaszy orkiszowej i kurczaka z sosem pieczarkowym. Na kolację burgery jaglano-buraczane albo jajecznica ze szpinakiem i grillowaną polentą. Są też desery – granola gryczana z orzechami i sokiem pomarańczowym, muffiny gryczano-amarantusowe z żurawiną czy lody czekoladowo-wiśniowe z kaszą

GRUBY WAŁEK
Fasolka z grilla w papilotach 171

każdym plastrze cukinii układam po 6 fasolek zwijam. Następnie owijam plastrem boczku, na który nawijam po plastrze piersi z kurczaka. Spinam wykałaczką żeby wszystko lepiej się trzymało. Posypuje papryką wędzoną.  Smaruję pędzlem oliwą. Fasolki grilluję obracając z każdej strony razem z pomidorkami. Sos: Ogórek ze skórą ścieram na tarce jarzynowej, sole, pieprzę  odlewam wodę którą ogórek puścił

wesoła kuchnia
grillowanie 146

kurczaka szaszłyki z kurczaka udka z kurczaka roladki z indyka  pierś kaczki pierś z gęsi  kaczka z grilla T-bone z grilla  górka cielęca z grilla żeberka   karkówka karkówka z grilla II    polędwiczki wieprzowe schab z grilla comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód    ser camembert grillowane warzywa kukurydza z grilla szparagi sałatka

królestwo garów
Sałatka makaronowa z tuńczykiem. 206

majonezy i sosy jogurtowe można zastąpić lekkimi dresingami. Rozglądam się po blogach, śledzę przepisy i szukam inspiracji. Wszędzie alb pieczone warzywa, albo grillowane, albo mieszanina sałaty i czegoś. Czasem gdzieś przemknie przepis na sałatkę z tuńczykiem lub kurczakiem. Do tego klasyczny winegret, sosy majonezowe a w wersjach fit sosy jogurtowe. Bardzo mało sałatek z makaronem. Pewnie dlatego, że makaronowa sałatka

ladykitchen
Najlepsze skrzydełka kurczaka z grilla 296

łyżeczka sproszkowanego czosnku 1/4 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki papryki 100%  dobrego humoru Wykonanie: Marynata- wszystkie składniki mieszamy I nacieramy udka kurczaka. Miskę przykrywamy folia- odstawiamy na min 1 godzinę do lodówki- najlepiej na całą noc :) Grillowanie udek to 15-25 min - w zależności od wiekości udek . Przy grillowaniu nie powinno być płomieni. Od czasu do czasu przewracamy je. Gotowe

Smaki Edyty
Kurczak z piekarnika : skrzydełka w miodzie, przepis 239

miodzie PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do większego naczynia W miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty.  Gotową marynatę miodowo-musztardową dodajemy do skrzydełek z kurczaka, mieszamy rękoma tak, aby marynata pokryła wszystkie składniki.  Odstawiamy skrzydełka na jakiś czas (najlepiej na całą noc) do zamarynowania, w chłodne miejsce. Krok 2. Następnie skrzydełka wyjmujemy i układamy(...)surówką z sałaty, rzodkiewek i fety. skrzydełka w miodzie z puree ziemniaczanym, sałatą rzymską i pomidorami koktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie z ulubionym dipem majonezowym, czosnkowym lub pomidorowym. skrzydełka z kurczaka z ryżem jaśminowym, sałatą, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Bakłażany faszerowane mięsem 239

baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć, dusić, gotować, piec, zapiekać, grillować… Bakłażany faszerowane mięsem i zapiekane z mozarellą.   Składniki: - 2 średnie bakłażany - 600g mięsa mielonego z drobiu (zmieliłam 2 piersi z kurczaka) - 1 cebula - kilka szt. dymki - 4 ząbki czosnku - kawałek czerwonej papryki - 2 pomidory - kilka pomidorków koktajlowych - 150 g startej

mojewypiekiinietylko
Grillowane paprykowe podudzia z talarkami i cukinią 148

danie, fajnie doprawione to takie moje grillowanie ulubione.    Soli w tym daniu nie dodałam, a smak i tak uzyskałam. Składniki: marynata: 1 mała papryka czerwona, 1 łyżeczka sosu chili, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, 2 łyżki octu winnego z białego wina, 2 łyżki wody niegazowanej, ponadto: 10 szt. podudzi z kurczaka, ziemniaki, młoda cukinia, 1 łyżeczka rozmaryny suszonego(...)małe części. Miksujemy za pomocą blendera, dodajemy pozostałe płynne składniki i ponownie miksujemy. Umyte i osuszone podudzia dokładnie obtaczamy marynatą i pozostawiamy w lodówce na ok. 3 godziny. Podudzia grillujemy na tackach aluminiowych lub specjalnych stojakach, aż uzyskają mocno pomarańczowy kolor, a skórka będzie chrupiąca (ok. 40 min najlepszy będzie grill z pokrywą). (ziemniaki i cukinię grillujemy w tym samym

Moniki Smakołyki
Marynata na grilla z sokiem jabłkowym 174

sokiem jabłkowym to idealne połączenie lekko kwaskowego owocu ze słodyczą miodu i brązowego cukru. Świetnie aromatyzuje filety z kurczaka. Marynata doskonale nadaje się również do skrzydełek z piekarnika. Autorką przepisu jest Annmarie Conte , naczelna „Women’s daily”. Czas grillowania: 10-12 minut Liczba porcji: Z podanej ilości składników powstanie marynata na 4 filety Składniki: Szklanka soki jabłkowego 1/2 szklanki wody(...)suszonego czosnku Przygotowanie: Wlej i wsyp składniki do rondla, zagotuj, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Ostudź. Zalej marynatą przekrojone w poprzek na płowy filety z kurczaka i odstaw na co najmniej godzinę. Piecz na dobrze rozgrzanym grillu po 5-7 minut z każdej strony. Smacznego! Szukasz więcej pomysłów na grilla – koniecznie sprawdź również: Słodko ostra

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania