przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:772/1100)

Sernik straciatella z rabarbarem 192

sernik na ciepłe wiosenno-letnie dni. Korzystajcie póki jest rabarbar, a potem po za sezonem można zrobić również z mrożonego. Składniki: Na tortownicę 22 cm Spód: 21 dag ciasteczek kruchych owsianych 80 g roztopionego masła Masa serowa: 25 dag twarogu półtłustego 25 dag serka mascarpone 150 ml likieru waniliowego 1 szklanka słodkiej śmietanki 30% 50 g startej czekolady u mnie(...)pudru 5 listków żelatyny Wierzch: ½ litra pokrojonego rabarbaru 150 ml wody 4 łyżki cukru 1 galaretka gruszkowa Sposób przygotowania: Spód: Ciasteczka rozdrobnić na piasek w malakserze lub wałkiem do ciasta, wymieszać z roztopionym masłem, masę wyłożyć na wyłożony pergaminem spód tortownicy, docisnąć do dna dobrze łyżką, wsadzić do lodówki na pół godziny. Masa serowa: Twaróg pokruszyć do miski, dodać

Wanilia i Kardamon
Orzechowe ciasteczka owsiane 510

składników . Ciasteczka w swoim składzie nie zawierają mąki . Do ich przygotowania niezbędny jest malakser, w którym należy rozdrobnić suche składniki. Ciasteczka są mocno orzechowe w smaku i niesamowicie kruche. Z podanego przepisu można przygotować około 30-35 sztuk . Orzechowe ciasteczka owsiane Składniki: 150g płatków owsianych 150g orzechów laskowych 100g masła 80g cukru pudru 1 jajko Wykonanie: - masło i jajko powinny(...)cukier puder, składniki rozdrobnić (nie na całkowity pył) - do składników suchych dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz jajko, wszystko posiekać razem i wymieszać do utworzenia zwartego, lekko klejącego ciasta - ciasto można schłodzić w celu ułatwienia formowania ciastek (będzie się mniej kleić) lub zwilżać dłonie zimną wodą i dopiero formować - z ciasta łyżeczką odrywać kawałki (około 15g), w dłoniach formować

Smakołyki Bereniki
Kruche rogaliki z dżemem z dyni 214

Kruche rogaliki z dżemem z dyni to pyszna słodka przekąska w jesienne dni. Przepis na rogaliki znam już od dłuższego czasu i najczęściej robię z czekoladą (przepis znajduje się też na blogu). Tym razem jednak postanowiłam użyć domowej konfitury z dyni. Rogaliki wyszły przepyszne! var metaslider_8618 = function($) { $('#metaslider(...)Rozpuścić drożdże 2. Do drożdży wsypać mąkę 3. Dodać margarynę, jajko, sól oraz cukier 4. Energicznie zagnieść ciasto 5. Ciasto rozwałkować 6. Wyciąć trójkąciki 7. Nałożyć dżem dyniowy 8. Zwinąć ciasto, tworząc małe rogaliki 9. Rogaliki piec na formie wyłożonej papierem do pieczenia 10. Upieczone rogaliki posypać cukrem pudrem Poprzedni krok 1 z 10 Następny krok   Jestem bardzo ciekawa jakie

KuchniaWeDwoje.pl
Naleśniki Banoffee 191

Dzień Dobry kochani po weekendzie :-) U mnie pada, pogoda straszna, spać się chce, a zaczęły się u nas właśnie ferie zimowe. Szkoda, że ten śnieg tak

kruche babeczki
Pizza z salami, szparagami, fasolką i oliwkami 225

Hej ;)). Dzisiaj pizza, długo nie było, mój młody się dopominał i udało mi się jeszcze kupić szparagi, a miałam ochotę właśnie z nimi wypróbować pizzę. No

kruche babeczki
Tort szwarcwaldzki czyli trudne wyzwania 257

Zdecydowanie pieczenie tortów sprawia mi największą frajdę:) Trzeba na nie poświęcić naprawdę dużo czasu, zwłaszcza jak wymyśli się coś nietypowego ale za to jaka frajda jest

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tarta z truskawkami i białą czekoladą (bez pieczenia) 738

owocem. Szczególnie wtedy, kiedy czekamy na nią cały rok. Dziś przygotowałem dla Was kolejną słodką inspirację z truskawkami w roli głównej.  Szybka i prosta w przygotowaniu tarta na kruchym spodzie z herbatników, a do tego truskawki skąpane w kremowej masie z białej czekolady. A to wszystko bez pieczenia.  Szukacie więcej inspiracji na wykorzystanie truskawek? Zajrzyjcie >>tutaj(...)mielimy w malakserze lub blenderze i przekładamy do miski. Masło rozpuszczamy w rondelku i przelewamy do zblendowanych herbatników. Całość mieszamy i wykładamy do foremki na tartę wysmarowanej odrobiną masła. Ciasto ugniatamy palcami równomiernie na całej powierzchni formy, łącznie z brzegami. Ciasto schładzamy w lodówce ok. 30 min.  W między czasie przygotowujemy masę do tarty. W rondelku na małym ogniu

kulinarnyJa
Sernik z karmelem i orzechami pekan 189

wszystkie receptury na ciasta. Delikatna masa serowa idealnie komponuje się z lekko solonym sosem karmelowym oraz łagodnymi orzechami pekan. Jednym słowem... pychotka! Poza tym sernik zawsze ładnie wyrasta, nie pęka i doskonale się kroi. Koniecznie spróbujcie jaki jest rewelacyjny! Sernik z karmelem i orzechami pekan - składniki: (Tortownica o średnicy około 26 cm)  Spód: 200g kruchych ciasteczek/herbatników 5 dużych(...)ciasteczkowy spód. Piec przez 10 minut, a następnie nie otwierając piekarnika, zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec przez kolejne 45-60 minut. (Wierzch upieczonego sernika powinien być sprężysty.) Ciasto pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Po tym czasie przygotować karmel. Na rozgrzanej patelni rozpuścić cukier. (Nie należy go mieszać, ale kilka razy potrząsnąć patelnią.) Dodać masło oraz śmietankę. Całość

Di gotuje
Krem daktylowo-czekoladowy bez dodatku cukru (wegański) 150

bananowe Kulki mocy (wegańskie) Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Kruche rogaliki z nadzieniem Trufle kokosowe (keto) Puszyste placki bananowe Jeszcze więcej wegańskich przepisów Chałwa bez cukru Ciasteczka cynamonowe Pulpety jaglane Warzywa z tofu w sosie orzechowym satay Michałki bez cukru (wegańskie, keto) Makaron w sosie szpinakowym Tortilla przepis na ciasto Krem dyniowy Kulki mocy Zobacz również #słodkości #wegańskie #wegetariańskie #słodkiesmarowidła

WegePrzepis
Ciasteczka ze skwarkami i cytrynową skórką 127

Odkąd po raz pierwszy wspólnie zrobiliśmy ciasteczka ze skwarkami , za każdym razem, gdy wytapiamy smalec odkładamy część skwarek i pieczemy z nich kolejne wersje tych ciasteczek

niecodziennikpary
Wigilijna zupa migdałowa 220

szeroki wybór: słomek ptysiowych, ciastek, babek i ciast drożdżowych. Produkty firmy Brześć są wypiekane według starych sprawdzonych przepisów. Ich smak przypomina nam smaki dzieciństwa. Słodkości oferowane przez  firmę Brześć  mogą być doskonałym deserem do kawy lub herbaty. Produkty  firmy Brześć  podbiły moje kubki smakowe. Ciasteczka są bardzo kruche i smaczne. Na stałe zagoszczą w moim domu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Deser Jabłkowa Mgiełka 214

Brześć oferuje szeroki wybór: słomek ptysiowych, ciastek, babek i ciast drożdżowych. Produkty firmy Brześć są wypiekane według starych sprawdzonych przepisów. Ich smak przypomina nam smaki dzieciństwa. Słodkości oferowane przez firmę Brześć mogą być doskonałym deserem do kawy lub herbaty. Produkty firmy Brześć podbiły moje kubki smakowe. Ciasteczka są bardzo kruche i smaczne. Na stałe zagoszczą w moim domu. Z czystym

Tradycyjna kuchnia Kasi
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 220

spodzie kakaowym z mąki orkiszowej. Pełna improwizacja! Wyszła krucha i delikatna, z orzeźwiającym kremem cytrynowym z serka mascarpone oraz śmietany kremówki, a do tego herbatniki w czekoladzie deserowej, które przyjemnie chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła

Kuchnia MagdaLeny
Kokosanki 209

dosypać wiórków). Używając dwóch takich samych łyżeczek nabieramy porcję ciasta i formujemy kształtne ciasteczka (wyglądem przypominają łódeczki), można też formować rękami kulki. Układamy na blaszkę wyłożoną matą lub papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 º C i pieczemy ok. 15 minut. Gotowe przekładamy na talerz. Kokosanki – kruche i bardzo aromatyczne ciasteczka. Przepis bardzo prosty, nikomu nie powinien

mojewypiekiinietylko
CHRUPIĄCA TARTA CYTRYNOWA Z MĄKI ORKISZOWEJ 232

spodzie kakaowym z mąki orkiszowej. Pełna improwizacja! Wyszła krucha i delikatna, z orzeźwiającym kremem cytrynowym z serka mascarpone oraz śmietany kremówki, a do tego herbatniki w czekoladzie deserowej, które przyjemnie chrupią. Przekonajcie się sami 😉   Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru do ciasta + 1 łyżka do masy 1 łyżka kakao 150 g masła

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania