dodając truskawki ...wyszło jeszcze pyszniejsze....;-) Piekłam też ciasto z rabarbarem i porzeczkami RABARBAROWE CIASTO Z MAŚLANKĄ i CZERWONĄ PORZECZKĄ Polecam również: CIASTO DROŻDŻOWE Z RABARBAREM KRUCHE CIASTO Z RABARBAREM SEROWE CIASTECZKA Z RABARBAREM Składniki: 7-8 łodyg rabarbaru 40 dkg truskawek kostka masła 10 łyżek maślanki 2 szklanki pszennej mąki 5 jajek szklanka cukru
potrawyregionalnełuskanego słonecznika, 150 g cukru trzcinowego, 2 duże jajka, 200 ml śmietanki 30%, 50 g stopionego masła, 4 łyżki czarnego sezamu . Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto przenosimy do formy i dokładnie wylepiamy dno i ścianki (jeśli nie mamy ceramicznej, to trzeba wysmarować masłem i podsypać mąką), nakłuwamy widelcem i wstawiamy
Moniki Smakołykiboczniaków. Na ciepłą kolację lub zimny lunch do pracy, no chyba że należycie do tych szczęśliwców, którzy w pracy posiadają kuchenkę :) Czas przygotowania: 60 lub 130 minut Składniki: Ciasto kruche lub opakowanie gotowego ciasta: 250 g mąki pszennej, 150 g schłodzonego masła w kawałkach, 1 łyżka zimnej wody, 1 jajko, masło do posmarowania formy, płaska łyżeczka soli . Farsz
SzczyptaSmaQspodobają się Wam indywidualne, pieczarkowe tartletek z zapieczonym, przepiórczym jajkiem. Farsz jest delikatny i kremowy, wzbogacony smakiem rozlewającego się żółtka. Pychotka! Składniki: gotowe ciasto francuskie, lub własne kruche ciasto 2 cebule 2 ząbki czosnku 600g pieczarek sól, pieprz papryka w proszku (słodka i ostra) natka pietruszki 2 łyżki serka Filadelfia jajka przepiórcze masło do smażenia Przygotowanie
Codzienne Gotowaniełyżki cukru trzcinowego, 2 duże jajka, 200 ml śmietanki 30%, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 2 kopiaste łyżki mąki kokosowej. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto przenosimy do formy i dokładnie wylepiamy dno i ścianki (jeśli nie mamy ceramicznej, to trzeba wysmarować masłem i podsypać mąką), nakłuwamy widelcem i wstawiamy
Moniki SmakołykiDziś zapraszam Was na jedno z moich ulubionych ciast ze śliwkami. Pyszne, kruche ciasto skrywające intensywnie śliwkowe nadzienie. Jest tak smaczne, że znika niemal natychmiast po podaniu. Polecam!!! Składniki na ciasto ze śliwkami na blachę o wymiarach 24x28 cm CIASTO: 400 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 200 g masła 2 jajka NADZIENIE
Rozpustne gotowaniesztuk: 75 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżka zmielonych migdałów 3 łyżki masła 1 jajko Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, hakiem do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie dzielimy ciasto na pół. Każdą z połówek rozwałkowujemy na grubość około
Made By Mom And Sonsztuk: 75 g mąki pszennej 30 g cukru pudru 3 łyżki kakao 1 łyżka zmielonych migdałów 3 łyżki masła 1 jajko Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera, hakiem do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Owijamy w folię i wkładamy na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie dzielimy ciasto na pół. Każdą z połówek rozwałkowujemy na grubość około
Made By Mom And Sonśrody. Chociaż nie przepadam za tym wypiekiem, wczoraj miałam wielką ochotę na kawałek kalorycznego, chrupkiego ciasta z miękkim, bogatym, serowo-warzywnym nadzieniem. W pracy nie robimy quiche na cieście kruchym, ale na gotowym cieście francuskim. Na dno kładzie się gotowane w mundurkach ziemniaki w cienkich plastrach, na to cebulę, ser, następnie szpinak i brokuły, ponownie ser i nieco świeżych pomidorów
Kuchnia Prezydentowejcukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 50 g kakao 1 kostka margaryny 4 łyżki kwaśnej śmietany kilka kropel aromatu rumowego Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Końcówką do ciasta kruchego lub ręcznie zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części (jedna odrobinę większa). Zawijamy w folie i wkładamy na około 1 h do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera, zmielonego dwukrotnie
Made By Mom And Sonwtedy musicie dodać więcej mąki do ciasta na ciasteczka - wszystkie składniki wsyp do miski i zagnieć ciasto (pamiętaj masło musi być prosto z lodówki) - ciasto konsystencją powinno przypominać ciasto kruche, czyli być plastyczne - ciasto włóż do lodówki na 3 godziny - po tym czasie wałkujemy na blaty grubości 3-4 mm, kroimy w dowolne kształty -pieczemy w nagrzanym piecu przez
SMYKWKUCHNIopakowanie galaretka agrestowa, 1/2 szklanki śmietana kremówka, 2 łyżeczki cukier puder, - ile potrzeba posypka czekoladowa herbatniki rozdrobnić w blenderze i dodać masło i jajko i mikserem wyrobić na kruche ciasto odstawić do lodówki na 30 minut tortownica 24cm - dno wylepić ciastem herbatnikowym na wierzchu poukładać połówki moreli piec w 200C około 40 minut i po upieczeniu dobrze wystudzić w trzech
W Mojej Kuchni Lubiękandyzowaną. Dzięki niej tarta jest lekko kwaskowa. Polecam miłośnikom serników i pomarańczy :) TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ Składniki: Ciasto kruche: · 170 g mąki · 60 g cukru · pół łyżeczki(...)waniliowego · skórka z połowy pomarańczy lub aromat pomarańczowy Dodatkowo: · Konfitura pomarańczowa Przygotowanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy ręcznie. Jeśli ciasto jest mocno kruche dodajemy ewentualnie łyżkę zimnej wody. Ciasto schładzamy w zamrażarce przez 20 minut. Formę do tarty smarujemy masłem i posypać bułką tartą
Mania Gotowaniapomiędzy masą serową, a warstwą ciasta spotkamy delikatną piankę. Wszystko pysznie uzupełniają kawałeczki brzoskwiń. To wszystko sprawia, że trudno się oprzeć kolejnej porcji. Ciasto doskonale sprawdzi się na święta i rodzinne uroczystości. Będzie bez wątpienia idealnym dodatkiem do kawy i herbaty. Zapraszamy więc na przepis! KREMOWY SERNIK Z PODZAMCZA Składniki: Na ciasto kruche: mąka : 2,5 szklanki żółtka(...)jajka: 4 szt. mąka ziemniaczana: 1 łyżka z brzuszkiem Pianka: białka: 5 szt. cukier: 3 łyżki brzoskwinie: 2 szt. KREMOWY SERNIK Z PODZAMCZA Wykonanie: 1. Ze składników zagniatamy ciasto, dzielimy na pół, wkładamy do woreczków i umieszczamy w zamrażalniku na co najmniej 30 minut. 2. Blachę ( 25 x 25 cm )wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy lekko tłuszczem i oprószamy mąką
Kuchnia Na WypasiePieguski na kruchym cieście. Kiedy zostaje ci za dużo ciasta lub masz ochotę na kruche ciastka do kawy lub herbaty, zrób domowe pieguski z kawałkami czekolady. Uwielbiam je mieć pod ręką kiedy czytam książki wieczorami. Przepis na ciasto 2 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła 2 jaja łyżka śmietany
Kurnikowo