krówki - 1316 przepisów (strona:18/88)

Krówki ciągutki 160

Krówki... bardzo lubię :-) chociaż ostatnio jadam je rzadziej, bo staram się unikać słodkiego ;-) ale czego to się nie robi gdy ukochana pięciolatka pyta czy zrobimy jakieś cukierki... A krówki robi się bardzo szybko, trochę trzeba poczekać aż zastygną (chociaż tragedii z tym nie ma), ale warto :-) zwłaszcza gdy pojawi się ochota na coś tak diablo słodkiego... z drugiej(...)strony, to moje dziecko jest wstanie wyjadać łyżką masę kajmakową bez jakichkolwiek dodatków więc co tam... i krówki zrobione ;-) Te moje są typowymi ciągutkami (osobiście wolę kruche) i chyba właśnie to dzieciaki lubią w nich najbardziej... SKŁADNIKI 125 g masła 2 szklanki cukru 400 ml śmietanki 30 % Masło rozpuszczamy i do gorącego wsypujemy cukier. Bardzo szybko mieszamy do czasu

Czary - gary w kuchni
Mini mazurki krówkowo żurawinowe. 169

mąki pszennej 5 dag cukru pudru 20 dag masła 1 jajko 2 żółtka 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia   Nadzienie; 5 dag masła ok.50 ml mleka 30 dag krówek 30 dag suszonej żurawiny   bakalie do dekoracji (migdały, pistacje, suszone morele)  Przygotowanie; Z podanych składników zagniatamy ciasto a następnie wylepiamy foremki na tartaletki. Z podanej porcji wychodzi około(...)grubo nakładamy ciasta. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180C około 20 min. Najlepiej sprawdzać czy się rumienia. Do garnka o grubym dnie wkładamy masło i krówki. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia się krówek. Co jakiś czas mieszamy a na końcu dodajemy mleko. Masa ma być gładka, jeśli   wygląda jakby się zważyła wtedy dolewamy po odrobinie

Radość kipiąca uśmiechem.
Ciasto krówka z miodowym kremem i czekoladową pianką 438

Jest idealne, kto lubi kremowe przekładańce myślę, że go wypróbuje- u mnie znajdzie się po raz kolejny na świątecznym stole. Polecam. Składniki: Ciasto krówka: Blaszka o wym 25/30 cm 4 jajka 1 duży budyń o smaku krówki (na 750 ml mleka) ¾ szklanki drobnego cukru ¾ szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżki kakao Poncz: 60 ml likieru(...)sera  mascarpone 60 ml likieru adwokat Pianka czekoladowa: 350 ml śmietany kremowej 1 tabliczka deserowej czekolady Kakao naturalne do oprószenia Ażurki czekoladowe do dekoracji Sposób wykonania: Ciasto krówka: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na puszystą lśniącą pianę, dodając w trakcie nie przerywając miksowania cukier, a na końcu żółtka, mąkę tortową przesiewamy z proszkiem do pieczenia, budyniem oraz kakao

Wanilia i Kardamon
Tort gruszkowy z kremem toffi 238

wcale nie jest słodki, lekka kremówka o smaku gruszek i ich kawałki powodują, że słodycz równomiernie się komponuje. Delikatny, puszysty.. Czego chcieć więcej? Składniki : -krem: 1 1/2 puszki krówki kostka margaryny"Kasia" - warstwa gruszkowa: 1 puszka gruszek w syropie 1l śmietanki 30% 1 kostka margaryny 3 łyżeczki żelatyny - namoczyć w ciepłej wodzie -biszkopt: 8 jaj 1 szkl. mąki(...)drewnianą łyżką. Wylać ciasto na tortownicę o średnicy 26 cm, wcześniej wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia.  Piec  około 20 min w 180*C Krem: Puszkę krówki wkładamy do garnka z wodą, tak by woda sięgała do połowy puszki. gotować około 10-15 minut. Margarynę utrzeć na puch, następnie dodawać po łyżce krówki. Odrobinę kremu

Garnkowe fanaberie
Krówkowy sernik 198

cukru 20 g masła 1,5 łyżki mąki pszennej 600 g twarogu z wiaderka 120 g kajmakowej masy krówkowej Polewa: 150 g mlecznej czekolady 100 g cukierków ,,krówki” Spód: Do misy miksera wsypujemy mąkę, kakao, cukier, żółtko, masło i śmietanę. Wszystko mieszamy do utworzenia się grubej kruszonki. Wklepujemy ją delikatnie na dno tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką. Masa(...)przez 60-65 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy w nim sernik jeszcze przez 30 minut. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Na serniku układamy pokrojone cukierki krówki. Polewamy fantazyjnie ciasto czekoladą

VioletoweKucharzenie
Szyszki 188

zjeść w hurtowej ilości, ponieważ są megasłodkie. Na pewno zasmakują Wam i Waszym gościom :) Składniki: 800g krówek 2 łyżki masła 2 łyżki wody 1 ½ opakowania ryżu preparowanego Przygotowanie: Krówki (obrane z papierków ;)) włożyć do garnka, dodać masło i wodę, rozpuścić.Do gorących krówek wsypać ryż preparowany, wymieszać dużą, drewnianą łyżką. Odstawić do przestygnięcia (muszę ostygnąć na tyle

Cakes By Kejt
Pavlova z sosem krówkowym 147

dlatego ja blokuję je drewnianą łyżką. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 st. i suszymy bezę przez 1,5 godziny. Gotową studzimy i delikatnie przekładamy na paterę.  Krówki kruszymy do rondla, dodajemy masło i mleko, po czym podgrzewamy mieszając. Gdy składniki się połączą i masa zgęstnieje, odstawiamy ją na moment do przestudzenia. Następnie polewamy sosem wierzch bezy(...)posypujemy odrobiną cukrowych perełek. Ja dodatkowo pokruszyłam 2-3 krówki i posypałam nimi wgłębienie bezy. Zamiast sosu krówkowego można też przygotować bitą śmietanę, a wierzch pavlovej udekorować owocami sezonowymi

W poszukiwaniu inspiracji
Szyszki z ryżu preparowanego - smak dzieciństwa 463

dziecku przydarzyć - Mama, która przygotowywała takie pyszności dla swoich dzieci :) Zapraszam Was dzisiaj na szyszunie :) Składniki: 0,5kg krówek ciągutek tabliczka gorzkiej czekolady 120g ryżu preparowanego   Przygotowanie: Krówki rozpakować i wrzucić to dużego garnka. Podgrzewać delikatnie na małym ogniu, często mieszając (tak aby nie przywarły do dna). Kiedy krówki będą prawie roztopione, dodać połamaną na kawałki

ChilliJemy
kulki z ryżu preparowanego 181

składniki: 50 g ryżu preparowanego 150 g cukierków krówek (jeżeli wolimy aby były słodsze dodajemy więcej krówek) 2 łyżki słodkiej śmietanki 50 g suszonej żurawiny opcjonalnie: kakao do obtoczenia dodatkowo: olej wykonanie: Krówki rozdrabniamy, przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy posiekaną żurawinę, mieszamy. Dodajemy ryż i całość dokładnie mieszamy. Ręce natłuszczamy olejem

Domowy Smak Jedzenia
Szyszki 133

niewiele potrzeba do szczęścia krówki + ryż preparowany = uśmiech od ucha do ucha. Pamiętacie o szyszkach? Ja dziś sobie przypominam ich smak. Składniki 500 g cukierków krówek 140 g ryżu preparowanego (2 opakowania) 150 g masła wedle własnych upodobań można dodać również kakao Sposób Masło z krówkami rozpuścić w garnku, odstawić z ognia wsypać ryż preparowany, formować szyszki

Kuchenne aromaty
Szyszki 265

przepis na szyszki, mogę nawet powiedzieć że wyszły IDEALNE ! Przepis bardzo prosty, a wręcz banalny więc zachęcam do wciągnięcia dzieciaków do wspólnej zabawy :)  Składniki : 500 g krówek, bardzo(...)ważne jest by takie ciągnące się 180 g margaryny lub masła 2 opakowania ryżu preparowanego po 40g Przygotowanie: Margarynę dzielimy na mniejsze kawałeczki i wrzucamy do garnuszka, wrzucamy połamane krówki i razem rozpuszczamy na bardzo wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając. Kiedy krówki i margaryna całkowicie się rozpuszczą i otrzymamy jednolitą masę, zdejmujemy garnuszek z ognia, a następnie

charlotte gotuje
SEROWY TWIX – SERNIK NA ZIMNO Z KARMELEM I ORZECHAMI 391

biszkopty okrągłe – 10 szt * serek biały homogenizowany – 400 g * śmietana 36% – 150 ml * żelatyna – 3 łyżeczki * cukier puder – 3 łyżki DODATKOWO: * cukierki krówki – 100 g * twix – 2 paluszki * orzechy – 100 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Tortownicę wykładamy herbatnikami. Żelatynę zalewamy odrobiną wody, odstawiamy do napęcznienia, a następnie podgrzewamy do rozpuszczenia i studzimy. Uważamy(...)koniec cukier puder, a następnie wkładamy ser i wlewamy żelatynę – wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na biszkopty, wykładamy. Przygotowujemy 2 kąpiele wodne – w jednej roztapiamy krówki, w drugiej posiekane drobno batoniki Twix. Pojedynczo wlewamy do masy serowej i delikatnie ( w jedną stronę ) mieszamy. Całość obficie posypujEmy podprażonymi orzechami. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego

Ostra na Słodko
Domowy batonik Snickers 224

Masa kajmakowa/ karmelowa: 1. Wstawiamy puszkę z kajmakiem do garnuszka z gorącą wodą by się lepiej rozprowadzał,  3. Przekładamy tyle kajmaku ile nam potrzebne do miseczki (jeśli używacie krówek zamiast kajmaku: można je rozpuścić w małym garnuszku,na małym ogniu, cały czas mieszając lub w mikrofalówce- wyjmować co 15-30 sekund i zamieszać- kontynuować do całkowitego rozpuszczenia się(...)krówek, następne kroki są identyczne) 2. Dodajemy do kajmaku orzechy ziemne i mieszamy dokładnie. 3. Wylewamy masę na warstwę nugatową 4. Wstawić do lodówki do stężenia. 5. Następnie pokroić na części- batoniki Warstwa wierzchnia: 1. Gdy batoniki stężeją w lodówce,  rozpuścić 2 czekolady w kąpieli wodnej. 2. Rozpuszczoną czekoladą za pomocą szpatułki polewać batoniki. 3. Wstawić do lodówki

KreatywnePiny
Wielkanocna babka krówkowa 194

  50g mlecznej czekolady 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Polewa: karmelowa czekolada 100g (można zastąpić białą lub mleczną) 5 łyżek mleka 1 łyżka oleju 1. Krówki siekamy na kawałki i posypujemy delikatnie mąką - dzięki temu się nie skleją. Siekamy również czekoladę. 2. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. 3. Masło ucieramy z cukrem(...)puch. 4. Cały czas miksując dodajemy jajka, następnie masę kajmakową a na końcu stopniowo mąkę.  5. Do powstałej masy dodajemy posiekane krówki i czekoladę. Mieszamy drewnianą łyżką. 6. Masę wylewamy do foremki na babkę (u mnie silikonowa). Pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Studzimy. 7. Przygotowujemy polewę: na małą patelnię wylewamy olej i mleko, dodajemy połamaną

Szefowa kuchni
Kakaowe szyszki z ryżu preparowanego i krówek 222

ochoty, pomińcie kakao i wyjdą zwykłe tradycyjne szyszki :)  'kakaowe szyszki z ryżu preparowanego i krówek' Składniki (na ok 15 sztuk szyszek): - 1 op. ryżu preparowanego (ok.90g) - 150g krówek - 1 łyżka masła - 1 łyżka kakao Krówki pokroić na mniejsze kawałki i razem z masłem, rozpuścić w garnku ciągle mieszając. Dodać kakao. Wymieszać. Zdjąć z ognia. Wsypać ryż

CookYourself