krokiety z mięsem - 686 przepisów (strona:34/46)

Top 8 przepisów w listopadzie 2016 192

Najczęściej odwiedzane przepisy w listopadzie 2016r :  Krokiety z chleba tostowego. A jednak zaglądacie do takich prostych przepisów :) Przepis:  kliknij po przepis  Szarlotka z połówkami jabłek. Jeszcze nie spotkałam prostszego przepisu na szarlotkę. Jest równie smaczna jak wygląda. Przepis:  kliknij po przepis  Mini bułeczki nadziane serem żółtym, a do nich sos majonezowo czosnkowy. Sos do bułeczek(...)można zrobić dowolny np. koperkowy. ostry czy też inny, Wasz ulubiony. Przepis:  kliknij po przepis  Pulpeciki w zalewie octowej. Przepis:  kliknij po przepis  Naleśniki z mięsem mielonym. To jeden z przepisów, do którego naprawdę często zaglądacie od kiedy tylko pojawił się na blogu. Przepis:  kliknij po przepis Mini pieczarki w cieście naleśnikowym. Przepis:  kliknij

W kuchni u Moniki
Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami. 201

kebab-gyros Wykonanie Piersi z kurczaka kroję na filety posypuję przyprawami wymieszanymi z olejem i grilluję na patelni grillowej. Dokładny przepis na grillowane piersi tu : http://kuchniazwidokiemna.blogspot.com/2014/03/grillowana-gyrosowa-piers.html . Zgrillowane mięso studzę i kroję na mniejsze kawałki, w kostkę lub paski. Sałatę kroję w cienkie paski,  pomidory sparzone i obrane w kosteczkę, podobnie paprykę. Ser żółty ścieram na tarce(...)zmiękł i dobrze się składał. Następnie placki smaruję sosem czosnkowym, na sos nakładam kolejno sałatę, piersi z kurczaka, paprykę,pomidory,kukurydzę, posypuję serem żółtym. Składam jak naleśniki na krokiety ( boki do środka ) i łączeniem do dołu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewam piekarnik do 150 stopni, wkładam blaszkę z tortillami i podgrzewam około 10 minut aż ser się

Kuchnia z widokiem na ogród
Szybkie naleśniki z cukrem pudrem 191

Szybkie naleśniki z cukrem pudrem to danie, które z całą pewnością zachwyci każde dziecko. Szybkie i bardzo proste w wykonaniu naleśniki. Tym razem będą to zwykłe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Poniedziałek: Smażone sajgonki 82

mięso, krewetki, wsyp startą marchew, posiekaną kapustę pekińską, szalotkę i ząbek czosnku. Dodaj makaron ryżowy i grzyby oraz kiełki jeśli używasz. Wbij jajko. Wymieszaj całość a następie wyrabiaj jak mięso na pulpety, czyli najlepiej rękami, aż uzyskasz zwartą masę. Odstaw na 15 minut. Krok 3 Przygotuj misę z wodą o średnicy takiej jak płaty papieru ryżowego. Weź ręcznik bawełniany, kuchenny(...)chwilę: włóż i zanurz w wodzie, wyciągnij, przewróć na drugą stronę, znowu zanurz i wyciągnij. Przełóż płat na wilgotny ręcznik i rozprostuj. Zwijanie sajgonek jest bardzo podobne jak zwijanie krokietów: połóż łyżkę farszu na płat, bliżej brzegu od twojej strony, zawiń raz, a potem drugi – staraj się zawijać ściśle sajgonki, następnie zawiń obydwa końce do środka, tak żeby je zamknąć

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Smażone sajgonki 139

mięso, krewetki, wsyp startą marchew, posiekaną kapustę pekińską, szalotkę i ząbek czosnku. Dodaj makaron ryżowy i grzyby oraz kiełki jeśli używasz. Wbij jajko. Wymieszaj całość a następie wyrabiaj jak mięso na pulpety, czyli najlepiej rękami, aż uzyskasz zwartą masę. Odstaw na 15 minut. Krok 3 Przygotuj misę z wodą o średnicy takiej jak płaty papieru ryżowego. Weź ręcznik bawełniany, kuchenny(...)chwilę: włóż i zanurz w wodzie, wyciągnij, przewróć na drugą stronę, znowu zanurz i wyciągnij. Przełóż płat na wilgotny ręcznik i rozprostuj. Zwijanie sajgonek jest bardzo podobne jak zwijanie krokietów: połóż łyżkę farszu na płat, bliżej brzegu od twojej strony, zawiń raz, a potem drugi – staraj się zawijać ściśle sajgonki, następnie zawiń obydwa końce do środka, tak żeby je zamknąć

Niedzielny kucharz
Schaboburger 158

Dzisiaj wpis z przymrużeniem oka, czyli jak to facet wymyślił sobie obiad. Ale czego się nie robi dla ukochanej połówki? Tak więc spełniłam tę zachciankę i

Zielona Kuchnia
Paszteciki 115

udek, 1/2 kg pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki oleju, 2 jajka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa. Cebulę i pieczarki kroimy i podsmażamy na oleju, a następnie razem z mięsem mielimy w maszynce. Dodajemy jajka, przyprawy i wyrabiamy na jednolitą masę. 2. 1/2 kg pieczarek, 1/2 kg kapusty kiszonej, 2 cebule, 2 listki laurowe, 2 ziela angielskie, 4 łyżki oleju, sól, pieprz(...)dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i nadal dusimy aż kapusta zmięknie. Doprawiamy solą i pieprzem.  Możecie też wykorzystać każdy inny farsz jaki lubicie, np. taki, który wykorzystujecie w krokietach

Czary - gary w kuchni
Naleśniki z dżemem i musem malinowym 181

Naleśniki z dżemem i musem malinowym to z całą pewnością danie, który zasmakuje każdemu dziecku, ale nie tylko… szybkie, delikatne naleśniki z dżemem polane domowym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti bolognese z papryką 184

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sajgonki z kurczakiem 126

ryżowego/sojowego ze sklepu  Kuchnie Świata 1 opakowanie papieru ryżowego ze sklepu  Kuchnie Świata olej roślinny do smażenia Kurczaka nie mielę, a siekam. Uważam, że jest to mięso bardzo delikatne i zmielenie go nie dałoby takiego rezultatu, jakiego chciałam uzyskać. Do posiekanej piersi z kurczaka dodaję starty czosnek i imbir, posiekaną drobniutko cebulę, przepłukany wrzątkiem, odsączony i drobno(...)średnicy około 23 cm wlewam ciepłą wodę i maczam w niej papier ryżowy, aż ten wyraźnie zmięknie. Rozkładam go na desce, na środek nakładam łyżkę farszu i zawijam jak krokieta. Smażę na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron. Podaję z sosem sojowym. Spójrzcie konkretnie na sos, który oznaczyłam. Jest naprawdę świetnej jakości i smakuje doskonale! :) Wioleta Gargula

MamaOskarka
BARSZCZ CZERWONY Z MAJERANKIEM 196

się ze Świętami Bożego Narodzenia. Choć można go przyrządzić tak po prostu.  Mój barszcz przygotowałam na bazie rosołu drobiowego, ze świeżymi burakami.Uwielbiam go z majerankiem. Idealny do pierogów, krokietów, pasztecików czy uszek. Pyszny o intensywnym kolorze, zapachu i smaku. Najlepszy na chłodne, jesienne wieczory. Polecam :)   Składniki: * 1 kg świeżych buraków * świeża włoszczyzna * 3 liście laurowe * 4-5 ziarenek(...)suszonych buraczków (użyłam Skworcu) Wykonanie: Buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Warzywa z włoszczyzny obrać. pokroić na nieduże kawałki. W garnku umieścić starte buraki, pokrojoną włoszczyznę, mięso z kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotować wszystko na wolnym ogniu około godziny. Na końcu barszcz doprawić solą, pieprzem, majerankiem i octem. Gotować wszystko jeszcze chwilę

Zrób to smacznie
Pasztet kapuściano-fasolowy 115

delikatny, smaczny na zimno i na ciepło. Może być wykwintną przystawką, dodatkiem do dania obiadowego albo samodzielnym daniem. Masa pasztetowa może też być farszem do krokietów lub pierogów. Składniki: – 1/2 kapusty białej ok 1,5 kg – 1 puszka białej fasoli – 2 cebule – 2 ząbki czosnku – 4 łyżki oleju – 2 łyżki(...)wystudzoną odcisnąć przez gazę. – Na rozgrzanej oliwie podsmażyć obraną i pokrojoną cebulę w półkrążki, następnie dodać posiekany czosnek. – W maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, odcedzoną fasolę i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać nasiona sezamu, słonecznika, mielony len i posiekaną natkę pietruszki. – Doprawić solą, pieprzem

To co kocham
Wątróbka drobiowa z cebulą 195

Nie wszyscy zdają sobie sprawę, że jeśli odpowiednio przygotujemy ten posiłek, to wątróbka drobiowa z cebulką może smakować jak wykwintne danie restauracyjne. Co więcej wątróbka ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Naleśniki z białym serem 299

Któż z nas nie lubi naleśników. Kojarzą się one z dzieciństwem i piątkowymi obiadami w szkole :) Jeśli macie ochotę przypomnieć sobie te czasy, poniżej znajdziecie listę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotleciki z mintaja 155

było w niej za wiele wody. Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na maśle. Bułkę moczymy w mleku i odciskamy. Rybę z cebulką mielimy w maszynce do mięsa (cebulkę można też dodać bez mielenia, ale nie wszystkie dzieci to lubią). Do zmielonej masy dodajemy odciśniętą bułkę, jajko, mąkę oraz sól i pieprz. Dobrze wyrabiamy. Masa będzie dość luźna(...)złoty kolor z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniakami i surówką. Można podawać również z sosem pomidorowym lub pieczarkowym. Inne dania z rybą, w tym kotleciki, krokiety i sałatki, a także przepis na pieczonego karpia znajdziecie TUTAJ

Trzeci talerz
Lekkie gołąbki z młodej kapusty, z mielonym indykiem i brązowym ryżem 164

przyprawą warzywną (tak, wiem że glutaminian i te sprawy, ale codziennie jej nie używam), wciśnijcie ząbek czosnku. Pokrójcie drobno średnią cebulę i zeszklijcie ją na łyżce oleju. Dodajcie do mięsa. Całość zagniećcie, najlepiej dłonią, aż wszystkie składniki równomiernie się połączą. Garnek w którym będziecie piec gołąbki wysmarujcie delikatnie masłem. Umytymi i osuszonymi wierzchnimi liśćmi kapusty, które są zazwyczaj lekko porwane(...)naprawdę nieduża, ważyła około 600g. Gdy już ściągniecie zaparzone, miękkie liście, poleci szybko. Farsz nakładamy od strony najgrubszego nerwu liścia, zawijamy na niego boki, a potem całość rolujemy jak krokieta. Gołąbki układamy warstwami w naczyniu, w miarę ciasno. Podlewamy je szklanką bulionu (reszta bulionu zostaje na sos), na wierzchu rozkładamy kilka kawałków świeżego masła, zakrywamy pokrywką i pieczemy w piekarniku

Karo in the Kitchen