Zapraszam na kolejny przepis z użyciem produktów Prymat które otrzymałam w ramach konkursu „Twój sposób na imprezę” . Dziś dipy - czosnkowy i barbecue. składniki: 250 g krewetek tygrysich 250 g piersi kurczaka ok 10-14 szt pieczarek świeżych ( mogą być też marynowane ) 100 g czarnych oliwek olej do smażenia ciasto piwne 3/4 szklanki piwa 1 i 1/2 szklanki maki(...)łyżki jogurtu + 4 łyżki majonezu Składniki na ciasto dokładnie wymieszać aby nie było grudek. Ciasto powinno mieć konsystencję trochę gęściejszą niż na naleśniki. W cieście zanurzać oczyszczone krewetki, pieczarki, osączone oliwki oraz pierś kurczaka pokrojoną w średnią kostkę. Smażyć na głębokim oleju na złocisty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać na ciepło z dipami. Dipy przygotować
Monia miesza i gotujezdecydowanie zawijamy, pozostawiając łączeniem do dołu. California Maki kroimy na 4 części. Najlepsze ryby/owoce morza do sushi to surowy tuńczyk, łosoś surowy, wędzony lub pieczony, pieczony węgorz, krewetki w tempurze, marynowana makrela, ryba maślana, paluszki 'krabowe'. Jako pozostałych składników możemy użyć marchewki, ogórków, sałaty, awokado, papryki czerwonej, pędów bambusa, buraczki, czy włókien tykwy. WSZYSTKIE RYBY MUSZĄ BYĆ
My Culinary Artdanie to petarda smakowa, jest w nim wszystko co lubimy. Dużo warzyw, krewetki, kurczaczek oraz zapachy i smaki azjatyckie. Dobrze aby składniki były najwyższej jakości wtedy danie smakuje jeszcze lepiej. Pracy nie ma dużo tylko siekanie, krojenie i na patelnię. Spróbować warto, będzie smakowało. Azjatycka fantazja - przepis CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieróżni się od siebie sposobem przygotowania oraz prezentacją. Sushi nigiri to kawałki ryżu uformowane w kształt owalu, na których umieszcza się plaster surowej ryby lub innego dodatku, takiego jak krewetka czy awokado. Nigiri jest jednym z najbardziej klasycznych rodzajów sushi, które pozwala cieszyć się smakiem ryżu i dodatków w najprostszej formie. Sushi maki to rolki sushi, w których ryż(...)takie jak jajka czy tofu. Ważne jest, aby wybierać świeże i wysokiej jakości produkty, które będą bezpieczne do spożycia na surowo. Przykłady popularnych dodatków do sushi to: Tuńczyk Łosoś Krewetki Awokado Ogórek Mango Surimi (paluszki krabowe) Przygotowując dodatki do sushi, warto je odpowiednio pokroić na cienkie plastry lub paski, które łatwo będzie ułożyć na ryżu. W przypadku
Ugotowane pozamiatanetakich szybkich przepisów. 1 op. (250 g) świeżego tortellini (u mnie z ricottą i szpinakiem, ale może być inny smak) 1 op. paluszków krabowych/surimi (u mnie w kształcie krewetek, pikantne) 1 por 1 puszka ananasa 1 mini puszka kukurydzy 1/4 granatu 1/2 pęczka koperku Sos: 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany wiejskiej 18% 1 łyżka musztardy sól
Smaki Na Talerzumega smaczne danie obiadowe, którego przygotowanie zajmuje około 15 minut. Potrzeba naprawdę niewiele składników, żeby stworzyć ten pyszny i pożywny posiłek. Koniecznie musicie spróbować! Kremowe risotto z krewetkami i szpinakiem Przepis tutaj (KLIK) Pyszne i aromatyczne danie, które można przygotować zarówno jako wytworny obiad jak i na przyjęcie. Do tego jest dość szybkie i małe pracochłonne, spokojnie każdy
Blog z ApetytemSałatka z krewetkami, pomidorem i sosem balsamicznym to moja kilkuskładnikowa propozycja, która doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację. Sałatkę możecie podać z grzankami oraz urozmaicić awokado bądź nawet serem fetą. Dla mnie taka wersja jest najlepsza i znika naprawdę błyskawicznie. Czytaj więcej
Di gotujesushi, ale istotne są również użyte w nim dodatki. Z popularnych dodatków najczęściej podawanych w zestawie razem z sushi jest marynowany imbir i wasabi. Wśród popularnych przekąsek są krewetki w tempurze i omlet japoński. Jest wiele rodzajów sushi i w zależności od dodatków może to być np.: nigiri — ryż uformowany w wałeczek z odrobiną na wierzchu chrzanu wasabi(...)plastrem świeżej lub wędzonej ryby nigiri — ryż z odrobiną wasabi i gotowaną krewetką sushi maki — zrolowane plastry nori w środku z ryżem i różnymi dodatkami hosomaki — sushi z rybą futomaki — sushi z omletem i warzywami Maki najczęściej zawierają paski świeżej lub pieczonej ryby, awokado, ogórek, marynowane grzyby shitake, tykwę, rzodkiew. Do sushi z ryb na surowo najczęściej używa się łososia
Kuchcik gotujeprzygotować półmisek z kanapkami w różnych wersjach. Zobacz, jakie są nasze pewniaki na szybkie mini kanapki, które w mgnieniu oka znikają ze stołu! Lista składników: bagietka kilka sztuk grillowanych krewetek kilka plasterków szynki parmeńskiej oliwki pokrojone w talarki pomidor pokrojony w plastry kilka plasterków kindziuka rzodkiewki pokrojone w talarki oliwa dobrej jakości ząbek czosnku Wykonanie: Pokrój bagietkę, skrop delikatnie(...)przejedź po niej przekrojonym ząbkiem czosnku. Tak przygotowane plastry bagietki podsmaż na patelni grillowej lub podpiecz w piekarniku. Na każdy plaster bagietki nakładaj dodatki, np. plasterek pomidora i krewetkę, plasterek szynki i oliwki, kindziuk i rzodkiewkę. Masz inne ulubione dodatki do kanapek? A może po prostu chcesz poeksperymentować z innymi składnikami? Wypróbuj różne opcje, by znaleźć Wasze ulubione smaki
Rozdomowiona